HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista II. avagy Longhorn

#1361 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 15:15

Idézet: bon - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 11:54

Azért darál mert bana kapcsolva néhány szolgáltatás. Mint pl: windows defender automatikus ellenőrzés, automatikus töredezetségmentesítés stb. Gondolom éppen futnak a háttérben

Na igen. Ha használható rendszert akarok, szépen sorban fejbecsapkodom az új szolgáltatáokat?  :omg:

#1362 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 15:16

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:08

Nem lesznek benne vektoros ikonok?  :eek:

Én egy dekát nem látok benne!  :reklamacio:

#1363 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 15:29

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:16

Én egy dekát nem látok benne!  :reklamacio:

Azért a megjelenésig még bőven van idejük megcsinálni, viszont nem tudom, rendszer-szinten támogatott-e.

Más:
A PDF-eket kezeli rendszer-szinten a Vista? Vagy kizárólag a "Metro" fantázianevű új MS dokumentum-formátumot...?

#1364 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 15:52

Idézet: bon - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 12:54

Azért darál mert bana kapcsolva néhány szolgáltatás. Mint pl: windows defender automatikus ellenőrzés, automatikus töredezetségmentesítés stb. Gondolom éppen futnak a háttérben

Töredezettségmentesítő arra hivatott, hogy gyorsabbá tegye a fileműveleteket, de ha állandóan fut lelassul az egész... logikus.
2 giga memória mellett nekem is 800 mega virtuális memória volt, 3-4 perc a bootolás, 1 perc a leállás, 3 ablak megnyitásakor már belassult minden, és vajon miért foglal alapból 6 gigát. Ez nem oprendszer, hanem egy dvd-s vírus. Játék vajon futna-e a konfigommal.
Nade, ki fogom próbálni a teljest is.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1365 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 16:12

Idézet: Dabsol - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:52

Töredezettségmentesítő arra hivatott, hogy gyorsabbá tegye a fileműveleteket, de ha állandóan fut lelassul az egész... logikus.
2 giga memória mellett nekem is 800 mega virtuális memória volt, 3-4 perc a bootolás, 1 perc a leállás, 3 ablak megnyitásakor már belassult minden, és vajon miért foglal alapból 6 gigát. Ez nem oprendszer, hanem egy dvd-s vírus. Játék vajon futna-e a konfigommal.
Nade, ki fogom próbálni a teljest is.

Én 64 bites szempontból is megvizsgáltam, 50%-kal nagyobb a telepítőkészlet, jóval nagyobb a telepített rendszer és memória igénybevétele alapjáraton is több száz megával nagyobb a 32 bites verzióhoz képest. 512 MB RAM volt a tesztgépen, nagyon keményen virtuálismemóriázott, emiatt nagyon lassú volt. Bizonyos szolgáltatások kikapcsolása után éppen befért az 512 megába. Emlékszem, amikor jött a Windwos2000 (még NT5 néven teszteltem a 90-es évek végén), utána az XP, akkor ugyanezek a jelenségek voltak, utána a Moore-törvény szerinti fejlődés átlagossá tette a kezdetben iszonyatosnak tűnő erőforrásigényeket. Számomra semmi gond, átéltem néhány hasonló élményt.

Szerkesztette: panisz 2006. 04. 03. 16:13 -kor

#1366 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 16:51

XP-nél szerintem nem volt ekkora ugrás. Itthon 128 megás gépen vígan elfut. Szerintem az nem normális, hogy egy itthoni gépben ha játszani is akarsz 5-6 giga memória legyen.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1367 Felhasználó inaktív   Swissmade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 19:37

bocsi de nem tudjátok hogy honnan tudom letölteni a Vistát/Longhornt? ;)

Csatolt fájl:

ASUS A7V8X-X,AMD Sempron 2500+,2x512MB (DDR400),Samsung SP140 140GB,NVidia GeForce 6200 Inno3D,LG-CD-R/RW,Windows XP SP2

#1368 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 20:17

ezért kár volt regisztrálnod :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1369 Felhasználó inaktív   Swissmade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 20:28

Idézet: kAy - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:17

ezért kár volt regisztrálnod :)

nem ezért regisztráltam csak hogy tudd :omg:
ASUS A7V8X-X,AMD Sempron 2500+,2x512MB (DDR400),Samsung SP140 140GB,NVidia GeForce 6200 Inno3D,LG-CD-R/RW,Windows XP SP2

#1370 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 20:32

Idézet: Swissmade - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 19:37

bocsi de nem tudjátok hogy honnan tudom letölteni a Vistát/Longhornt? ;)

Legálisan sehonnét (már hanem vagy tesztelő mert ha az vagy akkor tudnod kell), az illegális beszerzésben meg nem igazán fognak itt segítenni, mivel ez nem warez forum. Néz szét néhány warez forumban, ha annyira kell.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1371 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 21:22

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 13:52

Kössz a választ de ennyit nem ér.
Az osx-et miért lehet bármire telepíteni, ezt a tetves windows-t meg miért nem?

Sikerült találnom egy usb-ről való bootolási leírást:

Installing and booting Windows XP from USB drive

#1372 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 21:58

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 16:29

Más:
A PDF-eket kezeli rendszer-szinten a Vista? Vagy kizárólag a "Metro" fantázianevű új MS dokumentum-formátumot...?

Nem kezeli jelenleg, az xp-hez kiadott adobe reader kell ide  is. Én úgy tudom, hogy az office tud majd menteni alapbol pdf-be, de az olvasáshoz külső program kell. A jelenlegi buildben egy Windows Journal nevű alkalmazás található, ami olvas és létrehoz journal dokumentumokat, de ez nem pdf.

#1373 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 22:07

Idézet: worxland - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 10:22

:respect: Baszki, ez jó markeccing duma volt...  :nevet2: Ekkora pozítiv (ion-ikus) kisugárzásnak nem lehet ellenállni.

Azt irtam, elvileg. Ha tudatlan vagy, menj vissza a homokozoba jatszani. De ha akarod, fogadhatunk is, hogy a vegleges Vista el fog-e indulni 128 MB RAM-mal vagy sem. Bar nem tudom miert fontos ez, amikor szinte csak a geek-ek es az uj szamitogepet vasarlok fognak pistat hasznalni eleinte, akiknel 512 MB RAM lesz a minimum.
A marketingdumarol annyit, hogy a tokom tele van azokkal, akik azt hiszik, hogy a windowst csak fikazni lehet. Az OS X meg ugyanugy fut G4-esen is, mint dual G5-on, na persze. Es az OS X barmire foltelepul. Ezeket a marketingbeszolasokat bezzeg nem fikazod. Meg az Xgl is olyan kiraly, hogy mindenben lekorozi a pista guijat, mert az elindul 256 MB RAM-mal, igaz, a videokartyarol nem szol a fama, gondolom az sem Radeon 7000-en fut. Nem tudom, miert hiszed azt, hogy ha peldaul en nem fikazom a pistat, akkor marketingdumat nyomok.

#1374 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 00:40

:offtopic: Elnézést, egy kis offtopik, kívülállók nyugodtan lépjék át, lentebb remélhetőleg érdekesebb és információdúsabb hozzászólások is lesznek.  :)

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 23:07

Azt irtam, elvileg. Ha tudatlan vagy, menj vissza a homokozoba jatszani. De ha akarod, fogadhatunk is, hogy a vegleges Vista el fog-e indulni 128 MB RAM-mal vagy sem. Bar nem tudom miert fontos ez, amikor szinte csak a geek-ek es az uj szamitogepet vasarlok fognak pistat hasznalni eleinte, akiknel 512 MB RAM lesz a minimum.
A marketingdumarol annyit, hogy a tokom tele van azokkal, akik azt hiszik, hogy a windowst csak fikazni lehet. Az OS X meg ugyanugy fut G4-esen is, mint dual G5-on, na persze. Es az OS X barmire foltelepul. Ezeket a marketingbeszolasokat bezzeg nem fikazod. Meg az Xgl is olyan kiraly, hogy mindenben lekorozi a pista guijat, mert az elindul 256 MB RAM-mal, igaz, a videokartyarol nem szol a fama, gondolom az sem Radeon 7000-en fut. Nem tudom, miert hiszed azt, hogy ha peldaul en nem fikazom a pistat, akkor marketingdumat nyomok.

:omg: Bántottam én egy szóval is a Pistát? Sőt, Téged sem. A tudatlan-homokozó megjegyzés nem engem minősít. Kár volt felkapnod a vizet. Asszem, szeretnél bevonni ebbe az Apple vs Windows hülyeségbe, pedig már a Spectrum vs C64-hez is öreg voltam.
Mac-ből csak a hamburgert ismerem. Xgl - az mi? Sorry, Linux/Unix vonalon leragadtam az X11-nél, amikor utoljára használtam.
Az 5342-ről meg csak annyit, hogy ha 1 gigával ilyen lassan indul, akkor 128 megával inkább nem várnám ki, mert mire bejön a desktop, addigra van újabb béta. Az, hogy kritikával illetem a Vistát, de nem teszem ezt az OSX-el, csak annak köszönhető, hogy az egyik érdekel és próbálgatom (az ötödik bétája terpeszkedik a gépemen) - nem mellesleg önös érdekből azt szeretném, hogy jó és használható legyen -, a másik meg részemről maradjon csak Micimackó barátja.
De ha Te úgy érzed, hogy feltétlen fogadatlan prókátort kell játszanod - mindenkivel szemben; akkor csak rajta, fújd a véres habot.  :(

Szerkesztette: worxland 2006. 04. 04. 00:53 -kor

aláírás
Spoiler

#1375 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 07:48

Idézet: worxland - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 1:40

Kár volt felkapnod a vizet.

Kar volt marketingdumanak nevezni a hozzaszolasomat. Kar volt regisztralnod ezert. Es kar, hogy nem mersz fogadni. :)

#1376 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 08:27

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 8:48

Kar volt marketingdumanak nevezni a hozzaszolasomat. Kar volt regisztralnod ezert. Es kar, hogy nem mersz fogadni. :)

Istenem, az vicc volt - ennyire nem esett le a tantusz?
Nem most és nem a Te kedvedért regisztráltam - ami már csak azért is nehéz lenne, mert majd másfél évvel előtted tettem :p .
Fogadás: jó 50%, hogy el fog indulni 128 megával, anno Win 95-öt is használtam 4 mega RAM-mal. Fogadjunk: a tét legyen egy dobozos sör.

Szerkesztette: worxland 2006. 04. 04. 08:28 -kor

aláírás
Spoiler

#1377 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 15:46

Idézet: worxland - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 9:27

Nem most és nem a Te kedvedért regisztráltam - ami már csak azért is nehéz lenne, mert majd másfél évvel előtted tettem :p .
Fogadás: jó 50%, hogy el fog indulni 128 megával, anno Win 95-öt is használtam 4 mega RAM-mal. Fogadjunk: a tét legyen egy dobozos sör.

Azert nem esett le, mert inkabb szuros megjegyzes-szaga volt. Raadasul ugy tunt, hogy az elmeleti 128 MB-tal kapcsolatosan vannak aggalyaid, pedig ez a szam teljesen realis, mar tobb cikkben is utaltak ra, raadasul azt nem allitottam, hogy a minimum rendszerkovetelmennyel tokeletesen fut a windows, csak azt, hogy elindul.
En is csak vicceltem, megis komolyan vetted, hogy emiatt regisztraltal. :)
A fogadasban benne vagyok, egy sornel tobbet en se tennek ra.

#1378 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 16:55

Idézet: worxland - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 9:27

4 megára én is raktam már fel, fél óra mire felállt (viagrával is).

#1379 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:54

Lesz egy CTP "nehany" het mulva (mostmar nem tudom, ez pontosan hany hetet jelent), az alabbi oldalon irnak rola.
http://windowsconnected.com/blogs/joshs_bl...04/04/1610.aspx

Szerkesztette: ion 2006. 04. 04. 21:17 -kor

#1380 Felhasználó inaktív   nirenzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:24

Hmmm...Vista.
Felraknam tesztelni a legujabb beta verziot,de mennyit foglal a hardon?
Mivel hardom nemreg ment meg es most jelenleg egy 13  :D  GB os hardom van,de nem sokaig...
szoval mennyit foglal?
A teljesitmenyt meg megoldom  :) 
Azert kerdem mert az a 3Gb install amit legalisan le lehet tolteni az akkor is...nekem sok...de
ha nem foglal sokat akkor no problem... :D 
Vagy inkabb ne is probalkozzak ?
Elore koszi mindenkinek...

Szerkesztette: nirenzo 2006. 04. 04. 21:26 -kor

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70