HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista II. avagy Longhorn

#1381 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:27

Idézet: nirenzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:24

Hmmm...Vista.
Felraknam tesztelni a legujabb beta verziot,de mennyit foglal a hardon?
Mivel hardom nemreg ment meg es most jelenleg egy 13  :D  GB os hardom van,de nem sokaig...
szoval mennyit foglal?
A teljesitmenyt meg megoldom  :) 
Azert kerdem mert az a 3Gb install amit legalisan le lehet tolteni az akkor is...nekem sok...de
ha nem foglal sokat akkor no problem...   :D 
Vagy inkabb ne is probalkozzak ?
Elore koszi mindenkinek...

több mint 3gb-ot foglal. nálom most 7,3gb + swap.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1382 Felhasználó inaktív   nirenzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:33

8)
Koszi szepen az infot,sehol nem talaltam a neten errol infot.
Akkor marad fent az 500MB os XP  :D 
Koszi...

#1383 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 05. 12:03

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 11:42

600-700 megát eszik 'üresjáratban' és 2 GB RAM mellett darál a vinyón, hogy kín kivárni bármit is indítanál el.
Tudom-tudom, béta. De akkor is. Ebből soha nem lesz 256 megán futó oprendszer, pedig már szinte mindent kihagynak belőle (winfs, vektoros ikonok etc.).

Igen, béta. Dackorszakban élsz? :)

A "szinte mindent" erős túlzás. Vektoros ikonok alatt nem tudom pontosan mit értesz, de a vektorgrafikus ábrázolás megmaradt - használd a views csúszkát ;) Arra, hogy az asztali ikonok sem csak 3 fokozatban legyenek állíthatók, rengeteg Feedback érkezik. Meglátjuk.

Szerkesztette: Csybe 2006. 04. 05. 12:06 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 12:08

Idézet: nirenzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:33

8)
Koszi szepen az infot,sehol nem talaltam a neten errol infot.
Akkor marad fent az 500MB os XP  :D 
Koszi...

Tényleg sok, de ez egy optimalizálatlan beta. Egy nonchecked verzió is jelentős debug információt tartalmaz, pl...

#1385 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 00:49

tényleg miket is szándékoznak kihagyni a véglegesből?

írta valaki ezt a WinFS-t, namost mint mezei júzernek mint nekem pl ez miben jobb mint az NTFS?

meg valami vektoros ikonokról beszéltetek, a kérdés dettó mint az előbb, szóval ez mit tud amitől nekem kéne használnom?

mert ha a vista majd, tudom tudom még béta, de majd ha a végleges is elég erőforrás igényes lesz, asszem ezt is sokan lebutítják kinézetre mint pl xp-t, meg nem beszélve a sok felesleges (?) szolgátatásról amik csak visszafogják a rendszer, illetve amit az ember még véletlenül sem használ...

szek: jah meg gondolom később majd jönnek a nliteos for vista, meg vistalite nevű programok, meg a sok buherátor (registry, rendszer, stbstb ) progi, amik majd gyorsítanak rajta valamelyest, meg letíltják a júzer által bepipált és feleslegesnek vélt dolgokat/bejegyzéseket/szolgáltatásokat/akármiket  :Đ

Szerkesztette: ssanyesz 2006. 04. 06. 00:54 -kor

MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#1386 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 08:43

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 1:49

tényleg miket is szándékoznak kihagyni a véglegesből?
írta valaki ezt a WinFS-t, namost mint mezei júzernek mint nekem pl ez miben jobb mint az NTFS?

A WinFS és a Monad fog kimaradni. Mindkettő haszontalan közvetlenül az átlagfelhasználók számára. A WinFS nem egy fájlrendszer, mint az NTFS, hanem annak kiegészítése, ami megkönnyíti az adatok szervezését a fájlrendszeren, egyébként külön letölthető csomagban érkezik néhány hónappal a Vista megjelenése után. A Monad pedig egy olyan parancssor, mint például a Linuxban található bash. Ez sem fog hiányozni, csak azoknak a rendszergazdáknak, akik inkább a Windows következő szerverváltozatára várnak, amiben már benne lesz a Monad.
Ez csak azért hír, mert a legtöbben szeretünk csámcsogni azon, hogy ez meg az kimarad a Vistaból.

Idézet

meg valami vektoros ikonokról beszéltetek, a kérdés dettó mint az előbb, szóval ez mit tud amitől nekem kéne használnom?

A vektoros ikonok feleslegesek, hiszen 256x256 pixeles ikonokat lehet majd használni mindenhol, ami bőven elég. Állítólag a Vista-ban a DirectX is rásegít az ikonok egyenletes méretezésére.

Idézet

mert ha a vista majd, tudom tudom még béta, de majd ha a végleges is elég erőforrás igényes lesz, asszem ezt is sokan lebutítják kinézetre mint pl xp-t, meg nem beszélve a sok felesleges (?) szolgátatásról amik csak visszafogják a rendszer, illetve amit az ember még véletlenül sem használ...

Ez olyan, mint a gázáremelés. Valakinek a M$-tól meg kéne ígérnie, hogy nem lesz erőforrásigényes? A sok felesleges szolgáltatlás szerintem egyáltalán nem igaz. Az SP2-es csomag óta, minden felesleges szolgáltatás pórázon van. A többi szükséges ahhoz, hogy a rendszer bármikor bármire használható legyen. A dolog másik oldala pedig az, hogy felesleges ezen károgni. Ha neked erőforrásigényes lesz, akkor nem fogod használni.

Idézet

szek: jah meg gondolom később majd jönnek a nliteos for vista, meg vistalite nevű programok, meg a sok buherátor (registry, rendszer, stbstb ) progi, amik majd gyorsítanak rajta valamelyest, meg letíltják a júzer által bepipált és feleslegesnek vélt dolgokat/bejegyzéseket/szolgáltatásokat/akármiket  :Đ

És ha jönnek, akkor mi van? Ezek igazából nem gyorsítanak a rendszeren semmit, csak a méretét csökkentik. Szerintem egy olyan program sincs, ami valóban gyorsítana a rendszer működésén. Nem igazán értem, hogy miért is keverted ezt ide.

Szerkesztette: ion 2006. 04. 06. 08:44 -kor

#1387 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 11:46

A belső motor miben fog változni? Arról még nem igazán hallottam, csak hogy külsőségek.. vektoros.. 3D-s ablakok.. média.. ami leterheli a gépet. Örülnék ha a memórikezelést rendberaknák már, a registry szerintem borzalmas ahogy van, meg ilyen kis apróságok.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1388 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 12:01

Idézet: Dabsol - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 12:46

A belső motor miben fog változni? Arról még nem igazán hallottam, csak hogy külsőségek.. vektoros.. 3D-s ablakok.. média.. ami leterheli a gépet. Örülnék ha a memórikezelést rendberaknák már, a registry szerintem borzalmas ahogy van, meg ilyen kis apróságok.

Ne haragudj, de miert nem olvasol utana? Meg itt a hwsw.hu-n is tobb magyarnyelvu cikk foglalkozik a pistaval. A kulfoldi oldalakat, a wikipedia-t nem is emlitem.
Csak a felveteseidre valaszolva: a memoriakezelesen elvileg javitanak, es bizhatunk abban is, hogy az osszes komoly, legendassa valt windows-problema, amikrol tobbszazezer visszajelzest kapott a Microsoft, orvosolva lettek/lesznek, beleertve a (vadonat uj) halozatkezelest es audiorendszert.
A registry nem olyan borzalmas dolog, mint ahogy allitjak. A legtobb hibat a programok fejlesztoi kovetik el azzal, hogy nem veszik figyelembe a windowsra valo programfejlesztes iranyelveit. A vistaban erre sokkal nagyobb hangsulyt fektetnek, ergo szigorubbak lesznek a szabalyok (pl: nem lesz alapbeallitas a rendszergazdai fiok).

#1389 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 17:17

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 8:43

A vektoros ikonok feleslegesek, hiszen 256x256 pixeles ikonokat lehet majd használni mindenhol, ami bőven elég. Állítólag a Vista-ban a DirectX is rásegít az ikonok egyenletes méretezésére.

Nekem meggyőződésem volt, hogy a vektoros ikonok mindenképpen "jobbak", amíg rá nem bukkantam erre a plastikon:
Icon Design: Bitmap vs Vector @ firewheel design

Kép

#1390 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 18:40

ION:

A Vista elvileg 128MB RAM-mal is elfutkoraszik (ahogy az XP is 64MB-tal). Nem tudom, honnan vetted, hogy el sem indulna. Az OS X viszont tutira nem fut ugyanugy egy G4-esen, mint egy dual G5-on, ha van lehetoseged, kicsit teszteld jobban, mert ez biztosan nem igaz allitas.

Pedig hidd elhogy igaz, mert kolegám 300HMZ-es G3-as Power Mac-jén is fut és ott csak 256 Mb-ram van. Igaz ott nem egy villám, de még bőven lehet vele dolgozni (használható). Ha az XP-t megnézed 256MB-ot alapból benyal csak a rendszer működéséhez, ahoz hogy dolgozni is tudj vele 512-kell. Ez a Vistánál ugrik eggyet, ebben biztos vagyok!! 512 alap futás 1Gb normális működés. Ha meg olyan alkalmazásokkal dolgozol mint és is (Photoshop, Indesign, Corel X3) a világ ram-ja nem elég. Egyszerűen nem tudják az oprendszert normálisan optimalizálni és ebből vannak a bajok. Ha megnézed mire összefoltoznak úgyahogy egy rendszert lásd XP addigra kijön egy új disztrib, és minden kezdődik elölről!!! Ezt az oprendszert fejlesztik a legrégebb óta kb 5 éve ha jól számolom. 5 év az nagyon hosszú idő, és aki megveszi a szoftvert az szerintem jogosan várja el hogy egy jól megírt, és normálisan futó rendszert kapjon a pénzéért. Az meg hogy telenyomják olyan future-ökkel amik erőforrászabálók, megint az ő hibájuk. Hasonlítsd össze az Aerot és az Expozét! Kb 2x olyan gyorsan fut és alig zabál erőforrást.

Szeretnék már végre egy olyan Windowst látni ami egy mai átlagos hardware-en jól fut és szép is. Szeretném ha így lenne, nem vagyok Mac őrült, de sokkal használhatóbb. Mondjuk az meg köztudott hogy a Microsoft az ötleteket onnan lopja, csak átdolgozza, kicsit más körítést ad neki és beépíti az oprendszerébe.

No végszó gyanánt csak annyit: remélem csiszolnak annyit a Vistán hogy egy jól futó rendszer lesz, és inkább örömünket leljük majd benne mintsem szidjuk őket megint és azt mondjuk " mi a francot csináltak ezek 5 évig"

Szerkesztette: Gabberzon 2006. 04. 06. 18:42 -kor

"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1391 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 06. 20:28

Idézet: Dabsol - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 11:46

Core technologies

Windows Vista is intended to be a technology-based release, to provide a solid base to include advanced technologies, many of which will be related to how the system functions, and hence not readily visible to the user.

Improved memory manager and processes scheduler. I/O has been enhanced with I/O asynchronous cancellation and I/O scheduling based on thread priority. Rewritten many kernel structure data and algorithms.
System services are in a separated and isolated session. User processes are in another session.
Completely rearchitected audio, print, display and networking stacks.
Native IPv6 stack, which also works with IPv4, eliminating the need for dual stack network architecture. Improved resistance against all known TCP/IP-based denial of service and other types of network attacks. Enable more modular components that can be dynamically inserted and removed. Reconfigure without having to restart the computer. Automatically senses the network environment and adjusts key performance settings, such as the TCP receive window
A number of new security measures including BitLocker Drive Encryption
The new Kernel Transaction Manager enables atomic transaction operations across different types of objects, most significantly file system (Transactional NTFS) and registry operations.
Deadlock Detection Technology is a new technology that will prevent many common causes of hangs and crashes and determines if a hang is due to a deadlock condition.

#1392 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 20:41

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 8:43

És ha jönnek, akkor mi van? Ezek igazából nem gyorsítanak a rendszeren semmit, csak a méretét csökkentik. Szerintem egy olyan program sincs, ami valóban gyorsítana a rendszer működésén. Nem igazán értem, hogy miért is keverted ezt ide.

köszi hogy megválaszoltad a kérdéseimet :)

egyébként szerintem, attól hogy valamit kiveszek az xp-ből mondjuk nliteos-sal (később meg a vistából) pl olyan dolgokat amire nincs szükségem, vagy legalábbis úgy érzem hogy nincs -> nincs a telepítőben -> nem települ -> szvsz nem is fog futni -> nem foglalja/veszi el az erőforrásokat éshát sok kicsi sokra megy...

mint pl feltelepítem xpt:
ismerd meg ezt meg azt, sipákol a biztonsági központ, meg a tűzfal, persze le is lehet őket tiltani, de ha egyszer ki is tudom szedni őket, még is minek foglalja a helyet, csak hogy defragnál több dolgot kelljen odébb pakolni? meghát nemám majd a win kísértésbe esik aztán mégis futtatni akarja  :Đ

szóval én inkább szépen kiszedem, még véletlenül se foglalja a helyet a számomra sok felesleges dolog...

persze én így gondolom, de lehet rosszul.

üdv
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#1393 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 20:54

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 21:41

köszi hogy megválaszoltad a kérdéseimet :)

egyébként szerintem, attól hogy valamit kiveszek az xp-ből mondjuk nliteos-sal (később meg a vistából) pl olyan dolgokat amire nincs szükségem, vagy legalábbis úgy érzem hogy nincs -> nincs a telepítőben -> nem települ -> szvsz nem is fog futni -> nem foglalja/veszi el az erőforrásokat éshát sok kicsi sokra megy...

mint pl feltelepítem xpt:
ismerd meg ezt meg azt, sipákol a biztonsági központ, meg a tűzfal, persze le is lehet őket tiltani, de ha egyszer ki is tudom szedni őket, még is minek foglalja a helyet, csak hogy defragnál több dolgot kelljen odébb pakolni? meghát nemám majd a win kísértésbe esik aztán mégis futtatni akarja  :Đ

szóval én inkább szépen kiszedem, még véletlenül se foglalja a helyet a számomra sok felesleges dolog...

persze én így gondolom, de lehet rosszul.

üdv

280GB helyed van :) És nem fér el egy normál XP?  :) Ez asztán a spórolás. :)

#1394 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 21:05

Idézet: Aty007 - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 20:54

280GB helyed van :) És nem fér el egy normál XP?  :) Ez asztán a spórolás. :)

kell másra is :p  :Đ

meghát nemcsak a hely miatt szedem ki a dolgokat, azé hogy ne fussanak :rolleyes:  :Đ

szerk: tudod milyen sokat foglalnak az animék  :reklamacio:  na jó most nem sokat, mert nincs nekik helyem  :omg:  :Đ

Szerkesztette: ssanyesz 2006. 04. 06. 21:07 -kor

#1395 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 21:16

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 13:01

Ne haragudj, de miert nem olvasol utana? Meg itt a hwsw.hu-n is tobb magyarnyelvu cikk foglalkozik a pistaval. A kulfoldi oldalakat, a wikipedia-t nem is emlitem.
Csak a felveteseidre valaszolva: a memoriakezelesen elvileg javitanak, es bizhatunk abban is, hogy az osszes komoly, legendassa valt windows-problema, amikrol tobbszazezer visszajelzest kapott a Microsoft, orvosolva lettek/lesznek, beleertve a (vadonat uj) halozatkezelest es audiorendszert.
A registry nem olyan borzalmas dolog, mint ahogy allitjak. A legtobb hibat a programok fejlesztoi kovetik el azzal, hogy nem veszik figyelembe a windowsra valo programfejlesztes iranyelveit. A vistaban erre sokkal nagyobb hangsulyt fektetnek, ergo szigorubbak lesznek a szabalyok (pl: nem lesz alapbeallitas a rendszergazdai fiok).

Kösz.  :up:
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1396 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:43

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:40

Pedig hidd elhogy igaz, mert kolegám 300HMZ-es G3-as Power Mac-jén is fut és ott csak 256 Mb-ram van. Igaz ott nem egy villám, de még bőven lehet vele dolgozni (használható). Ha az XP-t megnézed 256MB-ot alapból benyal csak a rendszer működéséhez, ahoz hogy dolgozni is tudj vele 512-kell.

A szomszedomnak segitettem egy sp2-es ikszpet rakni a 300MHz-es P3-as gepere par hettel ezelott. 192 MB RAM van benne. Erdekes modon hasznalhatoan fut, videot vag es fotosopozik is vele. Termeszetesen az sem egy villam, es tudom, hogy a OS X valamivel jobb ebbol a szempontbol, de olyan sokkal nem. Ilyen regi szamitogepek eseteben ez az egesz edesmindegy. Az en asztali gepemen a PF usage alapbol nalam is csak kb 130-at mutat. Aztan ott van apam regi 500MHz-es AMD-s laptopja, 64MB rammal. Elindul az ikszpe, lassu, masfel percig bootol, de megis hasznalhato (persze mar nem hasznalja).

Idézet

Ez a Vistánál ugrik eggyet, ebben biztos vagyok!!

Hat persze, hogy ugrik, minden win verzional ugrik. Csak azt aruld el, hany ember hasznalja komolyan a szamitogepet 512 MB-nal kevesebb memoriaval manapsag? Aki ennel kevesebbel hasznalja, altalaban csak bongeszesre es aprobb feladatok elvegzesere, de nekik egyaltalan nem lesz mervado a vista.

Idézet

Egyszerűen nem tudják az oprendszert normálisan optimalizálni és ebből vannak a bajok. Ha megnézed mire összefoltoznak úgyahogy egy rendszert lásd XP addigra kijön egy új disztrib, és minden kezdődik elölről!!!

Mar miert nem tudnak? Az SP2-vel frissitett XP-k teljesen jol hasznalhatoak.

Idézet

Hasonlítsd össze az Aerot és az Expozét! Kb 2x olyan gyorsan fut és alig zabál erőforrást.

Az ilyesmit nem lehet osszehasonlitani, foleg ugy, hogy az Exposé, ami csupan egy ablakvalto, tok mas, mint az AERO. Ket kulonbozo dolog, ket teljesen mas rendszeren.

Idézet

Szeretnék már végre egy olyan Windowst látni ami egy mai átlagos hardware-en jól fut és szép is.

Ha csak az itteni forumozokat megkerdezned, mind azt mondana, hogy nagyon jol fut, a szep viszont izles kerdese. Miert van az az erzese az embernek mindig, hogy aki Macintosh-sal kezd peldalozni, altalaban a Win98-hoz akarja hasonlitani az OS X-t?

Idézet

Szeretném ha így lenne, nem vagyok Mac őrült, de sokkal használhatóbb.

Ne haragudj, de ez a mondat egy nagy ellentmondas. Aki azt irja, hogy sokkal hasznalhatobb, az ne irja, hogy nem Mac orult. Minden elfogulatlan ember tudja, hogy az OS X nehany szempontbol kicsit jobb, mint az ikszpe, de altalaban ugyanolyan jo.

Idézet

Mondjuk az meg köztudott hogy a Microsoft az ötleteket onnan lopja, csak átdolgozza, kicsit más körítést ad neki és beépíti az oprendszerébe.

Ez a kedvenc temakorom. Egyaltalan nem igaz, hogy a Microsoft az Apple-tol lopja az otleteket. A lopas eleve eros kifejezes, mert az ilyen nagy cegekre eleve nem annyira jellemzo az innovativ hozzaallas. Leginkabb mindketten harmadik feltol vasaroltak meg otleteket, komplett alkalmazasokat. Es az Apple ugyanannyit atvett a Windowsbol es vice versa. Ez megint csak arra utal, hogy elfogult es tajekozatlan vagy.

#1397 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:49

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:40

Szeretnék már végre egy olyan Windowst látni ami egy mai átlagos hardware-en jól fut és szép is. Szeretném ha így lenne, nem vagyok Mac őrült, de sokkal használhatóbb. Mondjuk az meg köztudott hogy a Microsoft az ötleteket onnan lopja, csak átdolgozza, kicsit más körítést ad neki és beépíti az oprendszerébe.

XP nem fut jól egy átlagos gépen? Szerintem igen, és még szép is. :D Vista nem fog futni egy átlagos gépen? De, igen..... manapság nem az 1,7-es celeroncs 256 rammal az átlagos gép...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1398 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:59

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:49

manapság nem az 1,7-es celeroncs 256 rammal az átlagos gép...

Nem, az alatt van.
Ne keverd össze a felhasználóknál megtalálható átlagos és a jelenleg újonnan kapható átlagos gépet.
Arról nem is szólva, hogy az átlag felhasz != nem HWSW fórumozó.
 aláírás
Spoiler

#1399 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:03

Idézet: worxland - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:59

Nem, az alatt van.
Ne keverd össze a felhasználóknál megtalálható átlagos és a jelenleg újonnan kapható átlagos gépet.
Arról nem is szólva, hogy az átlag felhasz != nem HWSW fórumozó.

Ne keverjük össze a magyar felhasználókat az USA vagy egyéb országok felhasználóival! Lehet hogy nem a mi országunk az elsődleges piac.....

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 04. 07. 12:05 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1400 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 13:23

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:03

Ne keverjük össze a magyar felhasználókat az USA vagy egyéb országok felhasználóival! Lehet hogy nem a mi országunk az elsődleges piac.....

Én 64 bit szempontjából is vizsgálom az oprendszereket és annyi kiegészítésem van, hogy a memória duplázása általánosságban a 32 bites Vistára érvényes. A 64 bites verzió kb. háromszorozza ezt az értéket (azt amit a 32 bites dupláz). Valószínű, hogy aki bővíti majd a memóriát, az tud majd háromszorozni, aki új konfigurációt épít/vásárol ott négyszer annyi memória megy majd a 64 bites Vistához. Az informatikában van egy tapasztalati összefüggés, amit Moore-törvénynek hívnak, évtizedek óta érvényes, elvileg bármikor elkezdhet működni máshogy az informatika, de várhatóan a Vista megjelenése nem ez ellen, hanem e mellett fog szólni. A memória nagysága és a Moore-törvény összefüggéséről szól ez a cikk:

Egy kihagyott szempont a 64 bit létjogosultság-elemzésekben

Szerkesztette: panisz 2006. 04. 07. 13:25 -kor

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »