HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság, 2005-ös bajnoki szezon III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság, 2005-ös bajnoki szezon III.

#461 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:06

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:02

Próbálok nyitni egyet, csak nemtom a tűzfalam mit fog szólni hozzátok, engedni fogja-e a csatlakozást..

IP: 62.68.179.170
Passw: HWSWF1

2 perc és él a szerver.

Én nem látom a játékot...
Tyraan - Artum Inferniti

#462 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:09

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:06

Én nem látom a játékot...

Még mindig nem ?

#463 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:17

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:17

Példa:
Egyéni:
1. "A" ferraris 10p
2. "B" ferraris 9p
3. "C" ferraris 8p
4. "D" ferraris 7p
5. "E" ferraris 6p
6. "A" mekis 5p
7. BAR-os 4p
8. "B" mekis 3p
9. rönós 2p

Ez tiszta, mindenki viszi egyénibe a pontjait.
De csapatversenynél így mennének be a pontok:

1. "A" ferraris 10p
2. "B" ferraris 9p
3. "A" mekis 8p
4. BAR-os 7p
5. "B" mekis 6p
6. rönós 5p

És akkor ezeket kéne átlagolni (de ezt is csak az 1 versenyzős csapatok miatt).

Ezt én értem, de azt nem, hogy mennyivel lenne jobb, ha a teljes csapatnak az átlagát vennénk. Akkor sem kapnának több pontot a kiscsapatok+idióta tizedes eredményekkel kellene számolni+amit még feljebb felvázoltam.
Azt is értem, hogy a 3 tagos csapatok lennének az ideálisak, na de ki fogja ezt eldönteni!!!
Vagy eszi nem eszi ezt kapja :eek:
Szerintem ez az egész nem erről szól.
Ráadásul én speciel azért is várom a következő szezont mert tudom, hogy jön a 2005-ös mod, ami ugye új autókat jelent a valós helyzet erősorrendje szerint.
Egy valós Ferrarit kapok ami teljesen új kihívást fog majd nekem jelenteni, hátrányban leszek, de legalább megmaradna a lehetőségem, hogy megcsináljam azt ami Suminak nem ment. Olyan feltételekkel mehetnék amivel 2005-ben Suminak is szembe kellett néznie, mert ezt TUDJA a FERRARI CSAPAT, de az egységes fizikával már nem a Ferrari csapatot kapnám. Na, ez az ami tönkreteszi a hangulatot. Én a Ferrarit szeretem még akkor is ha a béka s@gge alatt vagyunk :up: Ferrarit szeretnék, nem egy Klió kupát :down: még ha nem igazságos akkor is.
Persze ha a töbség nem így látja akkor úgy is el kell fogadnom, de attól még nem fogom szeretni :(

#464 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:24

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:02

A Piski-pitius párosnak azzal is lenne esélye! :)

Persze, mert ha vki elmegy az SC mellett, akkor az büntit kap... :Đ

#465 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:29

Huhh..mire elolvastam ezt a sokat.

Naszóval, részemről csak ártatlan kérés volt, nem akartam én másnak rosszat/büntetést a "poén" miatt.
Ennyi, aki beirja az idejét, az beírja, aki nem az nem, legfeljebb később tudom meg, hogy miként is szerepelt az adott versenyző.

Szabályok:...emberek, még van egy futam hátra... :reklamacio: , azzal kéne foglalkozni :Đ, de lehet vkinek a szabályokon való töprengés jobban megy, mint a versenyzés :Đ Így én nem foglalkozom mi lesz jövőre. pont.

Jövő: valsz nem Mekivel megyek.pont.

#466 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:33

Jareth kilépett, erre a szerver kifagyott :Đ Úgyhogy closed.
Egész jó a pálya, kezdem érezni.  :up:

#467 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:33

A jelenlegi időm: 1.31.494...
Tyraan - Artum Inferniti

#468 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:38

Én meg próbálkozok belépni... :Đ Már éppen gondokoztam, milyen csúnyaságokat mondjak a kifagyásomra... :rolleyes:

Én is 1:31-nél tipegek... Klafa pálya! Bár nekem tök új, de jobban tetszik, mint a japán. :p :cool:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#469 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 20:25

Látom jó sokan/t írtatok megoldásokról, ötletekről.

Ez a bajnokság a tavalyi év végén nagy változáson ment keresztül. Megcsináltuk Brave barátommal a honlapot, és folyamatos fejlesztgetések mellett probáltuk a legjobbat létrehozni. Tavalyi szezon végén nagyon sokszor átrágtuk a csapat pontozást, mivel az akkori rendszer nem volt igazságos. Létrejött a mostani megoldás amely igazságosabbá tette a pontozást. Rudi javaslata a pontozásra, szorosabbá tenni a csapat VB-t. ( jó odafigyelést igényelne a frissítőktől, ha így lesz majd, mert mire én megfejtettem a pontozás rendszerét :Đ )

A másik kérdés az egységes fizika volt. Ez nem jött létre, mert sokan ellenezték, köztük én is. Szerintem nincs annak értelme, hogy klón autókkal menjünk, én pont azt szeretem, hogy egy 6 sebességes Renault-val megyek. (7 sebesség 1 Renaultban  :confused: )

A csapat elosztásban még mindig nem tudtok úgy gondolkodni, hogy ebbe a bajnokságba bármikor lehet csatlakozni, ez volt az egyik fő alapelv a bajnokság létrehozásakor. Aki jön, annak majd megmondjuk, hogy bocsi, de te nem ülhetsz ebbe az autóba, mert sokan vagytok!

És ugye vannak a különböző bajnokságok. Azt hiszem Izi linkelt egy oldalt, ahol van egy bajnoság. Nos én szerintem nekünk nincs arra szükségünk, hogy válasszunk bírókat, akik eldöntik, hogy mi a levágás és mi nem. A kanyarodási és a stabilitási segédlet nagyon sokat segít a kör megtételében, akár 3-5 sec. A többi szabály szinte egy online bajnokság szabályainak felel meg.
Ez egy offline, nem online bajnokság, ide azok jöhetnek, akiknek nincs idejük kötötten 1 időpontban futamot menni, így futa akkor amikor tud és leadja az idejét.

Mégvalami. Azért nincs olyan, hogy csak ferrari végez elől. Ott van pl Snekov, aki szintén piros autóval megy, és mégis velem, meg Izi vel versenyzik, de akár vipisrácot LightBringert vagy Flash Gordont is írhattam volna. Ezek különböző autók. Rudi Brave -vel versenyzik, különböző autók. Mi lenne ha egységes fizika lenne?? Semmi, nem változna semmi, mert ugyan úgy első 4 maradna a msotani első 4, és így tovább. Ha pedig nem változik semmi, akkor miért vezessük be? Így legalább megvan az érzés, hogy egy BAR, Renault, Sauber, Meki, Ferkát vezet az ember, nem pedig egy valamilyen klónt.

Ui:
Ki dönti el, hogy melyik autónak van a legjobb fizikája?

Szerkesztette: Dispose 2005. 10. 18. 20:28 -kor

"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#470 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 21:01

Idézet: Dispose - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 21:25

Ui:
Ki dönti el, hogy melyik autónak van a legjobb fizikája?

Az előző év VB csapatának a fizikája lenne az alap az RH2005-ből. Így maradhatna a 6 gangos váltó is :D :D

1:30.220-nál járok, de nem sok kell, hogy lemenjek 1:30 alá, legjobb szektoridőim alapján már simán megvan ez. Már csak össze kéne ezeket rakni 1 körben :)

#471 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 21:51

És mi van Light javaslatával, a kitalált csapatnevekkel, csapatonként 2 pilóta! És igy az újonnan jött emberkék nem az éppen pontelső csapatba cseppennek bele, hanem egy újy csapatba!!!

#472 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 23:54

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 22:01

1:30.220-nál járok, de nem sok kell, hogy lemenjek 1:30 alá

Hát én el sem tudom képzelni, hogy 1.30 alatt legyen az időm... 1.31 alá még szerintem le tudok menni az iroland setuppal, persze az is elképzelhető, hogy más beállítások szükségesek!
Tyraan - Artum Inferniti

#473 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 07:35

A szabályváltozásokról:
Az online dolgokba / állandó szerver kérdésébe az analóg modememmel nem akarok belszólni :)
Egységes fizika: én támogatom. Most 3-4-5 mp-es lemaradásom van, amiből 0,8-1 mp az autó, így esélyem sincs hogy előrébb kerüljek. Meg kellene határozni hogy melyik autót vegyük alapnak, és aki akarja az használhassa, aki pedig nem, az mehessen az eredeti autóval. Részemről ezt nem érzem olyan hatalmas problémának, az eredeti játékban talán még hasonlított az autók viselkedése az eredetire, de mostmár biztosan nem, elég csak megnézni egy belső kamerás felvételt hogy hogyan viselkednek az igazi autók, vagy arra gondolni hogy kb én megyek olyan időket mint a versenyzők a valódi autókkal...

A kínai pályáról: csak 2 kört mentem tegnap, de nem igazán tetszik, de lehet csak meg kellene tanulnom.
Ha 24-én lesz a leadás, akkor nem sok kört fogok már menni, nem igazán lesz most rá időm
WoT nick: Atti77

#474 Felhasználó inaktív   BraveF1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:17

Hi evribádi! :)

Én most a szabályos dolgokba nem folynék bele...
Egyenlőre csak annyit ezügyben, hogy amíg megmarad a bajnokság szabad mivolta, addig elfogadok minden építő szabályt... de olyat semmiképpen, ami szűkítené a szabadságot az új emberek előtt...

Egyébként a Kínai pályán valahol 1:29.xxx nél járok, közelebb a végéhez... de nem mentem sokat...

#475 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:55

Remélem megint meg tudom szorongatni egy kicsit BraveF1-et és hát még talán Rudit is de ehhez szükségem lesz, egy legalább olyan jó piski setupra, mint amit a japó pályán is alkalmaztam(ez célzás volt Piski :D  :D ) Viccet fére téve megprobálok kreállni egy saját setupot, előbb vagy utobb meg kell tanulni ezt a buta setupolást. :up:

#476 Felhasználó inaktív   Baren 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 11:00

Baren nem adott le időt mostanábam, és kínába sem fog valószínű.. volt nyaralás, aztán most meg hálisten sok melom volt... hétvégére megy sörfesztivált rendezünk haverral.. akkorsem biztos, hogy a kormányt az aranyos ujjjjaimmal melengetni. Ettől függetlenül része akarok maradni a társaságnak, hacsak nem dob ki magából :D

Szabálymódosítás támája:
Mindkét oldalt meg lehet érteni, nekem is jobban tetszene ha egységesek lennének a feltételek, de hát alberts is hiába csókolja magát akár köldökön is.. nemlesz az autoja egy ferrari, max piros :)
Még énis gondolkodom, hogy melyik tetszene nekem jobban..

További jo körözgetést!!
B.
Jaaaaaa, és utálom az uborkát,sose szerettem,s ha szeretném akkor tök szar lenne,mert megenném,pedig utálom....

#477 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 11:44

Idézet: Snekov - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:55

Remélem megint meg tudom szorongatni egy kicsit BraveF1-et és hát még talán Rudit is de ehhez szükségem lesz, egy legalább olyan jó piski setupra, mint amit a japó pályán is alkalmaztam(ez célzás volt Piski :D  :D ) Viccet fére téve megprobálok kreállni egy saját setupot, előbb vagy utobb meg kell tanulni ezt a buta setupolást. :up:

Tegnap mentem először a kínai pályán mikor a szervert nyitottam. Az első 1 órás practice-ban iroland féle kínai setuppal mentem, 1:31 aljában voltam az edzés végére. Aztán nekiálltunk a 2.-nak és új setupot próbáltam ki (Piskiét alapulvéve), és egyből 1:30 aljában voltam pár kör után.

#478 Felhasználó inaktív   Sub-S 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:57

A radiator intake értéke milyen mértékben befolyásolja a köridőt?
Egy 3-as az 1-eshez képest mennyi +időt jelent?

#479 Felhasználó inaktív   BraveF1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:32

Idézet: Sub-S - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 13:57

A radiator intake értéke milyen mértékben befolyásolja a köridőt?
Egy 3-as az 1-eshez képest mennyi +időt jelent?

Nemtom, lehet, hogy csak pszichés, de nekem gyorsabbnak tűnik, ha 1-esen van... mondjuk logika szerint télleg gyorsabbnak kellene lennie...
de én csak akkor tudok jó időt menni, ha minden hűtés egyesen van... igaz, hogy hamar füstöl, de mindegy... :)
A japán pályán sikerült úgy kiszámolni, hogy a második gyors kör végén, pont a célvonal átlépése közben fogyott el a benya, és füstölt el a motor... :D :D

#480 Felhasználó inaktív   Baren 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 14:50

Kezdeményezem a radiátor, és egyéb hűsugárzók használatának betiltását!!!
  :D
Jaaaaaa, és utálom az uborkát,sose szerettem,s ha szeretném akkor tök szar lenne,mert megenném,pedig utálom....

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.