HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság, 2005-ös bajnoki szezon III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság, 2005-ös bajnoki szezon III.

#441 Felhasználó inaktív   Piski 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 13:32

Sziasztok!

Nagy érdeklődéssel olvastam az elmúlt pár oldal:)

A véleményem a dolgokról:

Az idő beírását ne kellejen már külön szankcionálni, szerintem tök normális dolog, hogy beírja az ember a rendes időt, ha valaki nem így tesz, az nézzen magába szerintem, az átláthatóságot segíti, tehát teljesen alap dolog, de úgy, hogy más direkt kéri, hogy így írja, méginkább az.Mondjuk ha valaki viccel egyet, és aztán beírja rendesen azt sem kell a földbe döngölni...

A szombati(vagy akármelyik napi) online verseny szerintem nem éri meg a szenvedést, ha valaki offline bajnokságba jelentkezik, akkor az azért van, mert nincs ideje annyit szánni a játékra, amennyit szeretne, vagy pedig eddz ezzel egy másik bajnokságra.Szóval ha össze is jönne az a 7-8-as létszám, ami alatt nincs értelme futamot indítani, és meg is lehetne oldani a szerver problémát(ami azért nem kicsi, mert nincs dedicated szerver ha jól tudom) akkor is elég illúzióromboló lenne a versenyzés.Szerintem nem ez az amit ti akartok.De egy próbát megér, ha gondoljátok segítek, amúgy radminnal, vagy bármilyen telnet programmal meg lehet oldani a dolgot, ligánként álltalában 3-4 embernek szokott adminjoga lenni és amelyik ráér az fellövi.Ennyi.

Autóhasználatról annyit, hogy igenis sokat számít.Pitius Ferres és Mekis ideje között 7 tized van.Ezt kompenzálandó megyek én TC és ABS nélkül, hogy élesebb legyen a verseny.Autóegységesítés megoldható simán, csinálni kell egy HWSW-s seasont, amiben mindegyik autó ugyanolyan hdv-t és engine  .ini-t használ.Egyáltalán nem ölné meg szerintem a hangulatot, és ez esetben limitálni lehetne a csapatlétszámot is.Én azt mondom, a csapatpontozás 3 ember teljesítményét vegye figyelembe, többen ne is mehessenek egy autóval.Lehetőség van arra is, hogy csak a kasznit, vagy csak a motort egységesítsük.De ezek már részletkérdések.

Összefoglalva azt mondom:
Szankcionálás nem kell , tolerancia meg józan ész az idők leadásánál, az igen.
Online race-t ne csináljatok külön, aki akar menni úgy is, az csatlakozzon egy már meglévő ligához.
És egyenautókkal izgalmasabb lenne a verseny, de nem feltétlenülk változna az eredmény.

U.I:
Van még 2 lehetőség.Az egyik a hendikep a másik a kreditrendszer.Az egyik azt jelentené, hogy aki a bajnokságot vezeti, az kapna egy kis hátárnyt, pl több üzemagyag.Mondjuk a versenygyőztes +20lityót, a 2. 15 3. 10 stb...

A kreditrendszer meg azt jelentené, hogy nem egy autóhoz lennénk kötve, hanem választhatnánk, de annak kvázi ára lenne..Tehát lenne mondjuk 1000 pont, egy ferka érne 70et, meki 60 stb
És nem fogyhatna el a kredit, különben nem indulhatsz,csak minardival ami mondjuk 0 pont lenne.Ekkor okoskodni is kéne, hogy kinek mi fexik, melyik pályán.És hozná magával azt, hogy nem autó hanem emberfühhő lenne a csapat, tehát bajnokság elején összebútorozna 2 vagy 3 ember, és az ő pontjaik számítanának, autótól függetlenül.

Egyelőre ennyi.

Szerkesztette: Piski 2005. 10. 18. 13:35 -kor

#442 Felhasználó inaktív   Vikunya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:04

Idézet: Iz1 - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:44

Elvileg otthonrol lehet kezelni a szervert de csak megkene kerdezni 1-2 liga admint es kiderulne.Kerdes akarjuk e :rolleyes:

Én lehet tudnék szervert biztosítani a játéknak, már csak aza akérdés milyen szerver modulja van az f1 challenge-nek!
[Magyar nagydíj 2005]  jvikunya@hotmail.com [Hollandia decsodás!!!]

- = Majd megmondom mit gondolok ha valaki fizet azért, hogy gondolkodjak! =-

#443 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 15:48

Idézet: Bibu - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 13:08

Hát ezt már egyszer megvitattuk, de mivel rákérdeztél ezért leírom mégegyszer :)
Szal ha a játékból indulunk ki, ami ugye egy szimuláció akkor szeretném a lehető legrealisztikusabban játszani is azt. Tehát szeretnék egy olyan autóval menni ami valószínűleg megközelíti az eredetit, nem pedig egy csak kinézetre úgy néz ki :down:
Persze ez már felvetődött a gumikopás és benzinfogyasztás kérdésénél is, de akár a törhetelenséget is ide sorolhatnám. Mind-mind rontja a játék hangulatát.
Persze csak szerintem :)

Szerk: elírás

Ezt irtam én is... Csak lehet, hogy nem magyarul!

:D

#444 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 15:56

Amit Piski irt nem hangzik rosszul csak hat +munka ez a kredit bigyosag kerdes vallaljak e erintettek.

#445 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 15:59

Idézet: Bibu - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 13:20

Én átgondoltam, de nekem akkor sem szimpatikus... :D
Egyébként meg amikor mindenki a Jordannel ment akkor sem volt semmi különleges változás. Kivéve, hogy pitiusnak nem volt ideje gyakorolni, Piski pedig két időt adott le ráadásul a másodikat (amivel megint porig alázott mindenkit) késve. Ezt is gondold át :)

Nyár közepén volt ez a verseny, nem csoda, hogy mindneki inkább nyaralgatott meg a szabadban volt, azhelyett, hogy a jordannel körözzön ezerrel a hungaroringen. Ebből az egy futamból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

#446 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:17

Idézet: Bibu - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 13:35

Ezt most megint nem értem :confused:
Direkt azért hoztuk az új szabályokat mert ez így nem volt jó, mert mindenféle hülye pontok jöttek ki és nem tükrözte se a csapatszellemet, se a csapatpotenciált
Hiába van egy-két jó pilóta, ha bejön mellé 16 "Easy-Rider" akit ugye nem ő és nem a csapat "választott" sehol se lesznek és ráasásul nem is tehetnek ellene semmit :down:
Ez miért lenne jó?? 

Szerk: kis átfogalmazás a jobb érthetőség miatt :)

Csak ez a kisebb csapatokkal szemben, akiknél 1 vagy 2 pilóta teker nem igazságos. Nem elég, hogy erősebb az autó, de még több pilóa eredményei közül is lehet mazsolázni. És ha mondjuk 5 ferraris végez az első helyen, de ebből csak az első kettő ideje számít, akkor a másik hároméval mi lesz, ha nincsenek figyelembevéve ? Akkor ez a 3 kiesett csak foglalja a helyet a többi csapat pilótái elől, akik lehet azmiatt nem tudnak több pontot szerezni, mert gyengébb az autójuk.

Ha egyenlő fizika+aerodinamika lenne, akkor maradhatna a mostani csapatvb-s rendszer. De ha ezt leszavazzuk, akkor a csapatvb pontversenyét át kellene gondolni, mert ez így nem fair.

Példa:
Egyéni:
1. "A" ferraris 10p
2. "B" ferraris 9p
3. "C" ferraris 8p
4. "D" ferraris 7p
5. "E" ferraris 6p
6. "A" mekis 5p
7. BAR-os 4p
8. "B" mekis 3p
9. rönós 2p

Ez tiszta, mindenki viszi egyénibe a pontjait.
De csapatversenynél így mennének be a pontok:

1. "A" ferraris 10p
2. "B" ferraris 9p
3. "A" mekis 8p
4. BAR-os 7p
5. "B" mekis 6p
6. rönós 5p

És akkor ezeket kéne átlagolni (de ezt is csak az 1 versenyzős csapatok miatt).

#447 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:36

Idézet: Bibu - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 13:49

Pont ezért nem értem mire lenne jó ez az egész :confused:
Hacsak arra nem, hogy még jobban elsablonosítsuk az egészet :(
Na jó, most már befejeztem én is. Amit akartam leírtam :)

Arra lenne jó, hogy egy hotlap bajnokságban nem arra vagyok kiváncsi, hogy Minardival 6 vagy 6.5mp-t kapok az elsőktől, hanem arra vagyok kiváncsi, hogy azonos feltételek mellett mennyivel vezetek rosszabbul, mint mondjuk a többiek.

Ha otthon elkezdek egy szimpla race-t, akkor tökjó, hogy különböző erősségű autók szaladgálnak körülöttem. De egy hotlapbajnokságban szerintem azonos feltételekkel kellene menni. Nem véletlen, hogy minden más offline bajnokság úgy van megcsinálva, ahogy.

Persze nem kötelező követni őket, de szerintem sokkal izgalmasabb, kiélezettebb eredmények lennének így, ahol csak a vezetési technika dönt és nem az, hogy pl. a 6 sebességes rönóval nem tudok úgy kigyorsítani a kanyarokból, mint a 7 sebességesekkel, mert hosszabbaknak kell lenniük a fokozatoknak, vagy mert csak 18300-ig lehet pörgetni a motort a ferrari 18900(?)-ával ellenében, és akkor a motorerőről, aerodinamikáról nem is beszéltem még.

Lehet magam ellen beszélek, mert RH2005-ben a rönó lesz az egyik topcsapat a meki mellett, szóval még jól is jönne ez, ha minden maradna így, de én akkor is unfair dolognak tartom ezt és maximálisan azmellett vagyok, hogy egységes fizika legyen mindenki alatt. Persze ez csak egy vélemény a sok közül és elfogom fogadni azt, amit a nagyérdemű fog dönteni.

#448 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:53

Idézet: Vikunya - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 15:04

Én lehet tudnék szervert biztosítani a játéknak, már csak aza akérdés milyen szerver modulja van az f1 challenge-nek!

Én benne lennék néha egy online versenybe faszi!  ;) Na emberek nem kell kötelezővé tenni az online versenyzést hanem megbeszéljük összejön pár ember és amikor mindenki ráér, azért néha lehetne csapatni egy versenyt, ugyanúgy mint az edést!

Na Na Na Milyen fasza ötleteim vannak csipázzátok mi!!! :D  :D  :D

#449 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 17:02

Idézet: Snekov - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:53

Én benne lennék néha egy online versenybe faszi!  ;) Na emberek nem kell kötelezővé tenni az online versenyzést hanem megbeszéljük összejön pár ember és amikor mindenki ráér, azért néha lehetne csapatni egy versenyt, ugyanúgy mint az edést!

Na Na Na Milyen fasza ötleteim vannak csipázzátok mi!!! :D  :D  :D

Egyetértek !  :up:  ;)  Szívesen mennék én is online futamokat és nem csak hotlapokat.

#450 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:25

Mentem néhány kört, nagyon kellemes a pálya... :up: Öröm rajta vezetni, jól eltalált kanyarok, stb.
Tyraan - Artum Inferniti

#451 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:32

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:25

Mentem néhány kört, nagyon kellemes a pálya... :up: Öröm rajta vezetni, jól eltalált kanyarok, stb.

Én is mindjárt nekiállok, még nem nagyon mentem rajta.

#452 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:34

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:32

Én is mindjárt nekiállok, még nem nagyon mentem rajta.

Nyiss online edzést, ha nem akarsz egyedül körözni!
Tyraan - Artum Inferniti

#453 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 17:39

A legutóbbi hozzászólásaim óta átolvastam és átgondoltam a dolgokat. Én továbbra is azt vallom, hogy egy csapatban max. 3 ember legyen. Azonban beleegyezek az esetleges járműtulajdonságok egyesítésébe.

Esetleg poén lenne azzal kombinálni, hogy minden csapat egyedi festésű járművekkel futkározna. Ha már csinálunk egy FHA HWSW 2006-os szezont a játékban, akkor így mindenki ugyanolyan autót látna edzéseken. Csapatonként 2 emberrel még névreszóló autó is lehetne, saját rajtszámmal, a progiban a saját nevedet írná ki a kocsihoz (nem holmi Suhamér és egyéb hátra Sato neveket :Đ). Ez persze némi kreativitást és a téli szezonszünetben egy kevés időt is igényelne, de a hangulat miatt szerintem megérné! :) Ha valóban így kezdenénk egyenlő szintű autókkal jövőre, akkor még poénosabb lenne az egész. (Azt még nem tudom, hogyan lehet megoldani, hogy a fószer azt mondja a kommentárban, hogy pitius is out of the pit vagy ilyesmi. :Đ)

Tudom kicsit elszállt gondolatnak tűnik, de érdemes belefektetni egy kis energie-t.

Ja és ezzel megszűnne az a gond, hogy mondjuk lenne 4 rönős, hiszen lenne 2 rönőcsapat. Az egyik mondjuk lenne a HWSW Rudi Renault Team a másik meg a HWSW Drummaster Team of Renault... Vagy akármi más, most csak a példa miatt mondtam ezt a két nevet. :Đ Beállítanánk, hogy azok a csapatok rönyő motorral ficeregjenek, aztán nyomás a szép egyedi renyő kocsikkal körbe-körbe. :cool:

PS:
Azoknak a csapatoknak, akik szeretnék segítenék a kocsi festésében, ha elkülditek majd, milyennek szeretnétek viszontlátni a kocsitokat! :) (Ugyanígy a sisakfestés, boxátalakítás, stb.)

Szerkesztette: LightBringer 2005. 10. 18. 17:43 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#454 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 17:40

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:34

Nyiss online edzést, ha nem akarsz egyedül körözni!

Most én is felnézek, ha lesz valami, de én nem nyitnék, mert nem tudom meddig maradnék...
Kép

#455 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:43

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:17

Csak ez a kisebb csapatokkal szemben, akiknél 1 vagy 2 pilóta teker nem igazságos. Nem elég, hogy erősebb az autó, de még több pilóa eredményei közül is lehet mazsolázni. És ha mondjuk 5 ferraris végez az első helyen, de ebből csak az első kettő ideje számít, akkor a másik hároméval mi lesz, ha nincsenek figyelembevéve ? Akkor ez a 3 kiesett csak foglalja a helyet a többi csapat pilótái elől, akik lehet azmiatt nem tudnak több pontot szerezni, mert gyengébb az autójuk.

Ha egyenlő fizika+aerodinamika lenne, akkor maradhatna a mostani csapatvb-s rendszer. De ha ezt leszavazzuk, akkor a csapatvb pontversenyét át kellene gondolni, mert ez így nem fair.

Példa:
Egyéni:
1. "A" ferraris 10p
2. "B" ferraris 9p
3. "C" ferraris 8p
4. "D" ferraris 7p
5. "E" ferraris 6p
6. "A" mekis 5p
7. BAR-os 4p
8. "B" mekis 3p
9. rönós 2p

Ez tiszta, mindenki viszi egyénibe a pontjait.
De csapatversenynél így mennének be a pontok:

1. "A" ferraris 10p
2. "B" ferraris 9p
3. "A" mekis 8p
4. BAR-os 7p
5. "B" mekis 6p
6. rönós 5p

És akkor ezeket kéne átlagolni (de ezt is csak az 1 versenyzős csapatok miatt).

Te vagy az én emberem!

Valami ilyet próbáltam leirni én is, csak nem jöttek a szavak!

#456 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:52

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:40

Most én is felnézek, ha lesz valami, de én nem nyitnék, mert nem tudom meddig maradnék...

Én nem tudok nyitni, így muszáj várnunk! :)
Tyraan - Artum Inferniti

#457 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:53

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:39

Azoknak a csapatoknak, akik szeretnék segítenék a kocsi festésében, ha elkülditek majd, milyennek szeretnétek viszontlátni a kocsitokat! :) (Ugyanígy a sisakfestés, boxátalakítás, stb.)

Light: akkor nem hiába festegettem a kocsimat egész évben! Ez szerintem megfontolandó, hogy ne 10 csapat legyen, hanem annyi, amennyi pilóta per 2!

És mondjuk lehetne egy FlashLight HondaF1 Team  :D  :D  :D

#458 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 17:59

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:53

Light: akkor nem hiába festegettem a kocsimat egész évben! Ez szerintem megfontolandó, hogy ne 10 csapat legyen, hanem annyi, amennyi pilóta per 2!

És mondjuk lehetne egy FlashLight HondaF1 Team  :D  :D  :D

Max 22 emberre oldható meg a dolog, mert annyi pit nyitható ki! Ennél több egyedi autó nem készíthető, hacsak nem megy valaki a felvezető mercivel! :Đ
Kép

#459 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:02

Próbálok nyitni egyet, csak nemtom a tűzfalam mit fog szólni hozzátok, engedni fogja-e a csatlakozást..

IP: 62.68.179.170
Passw: HWSWF1

2 perc és él a szerver.

Update: megy a szerver, lehet próbálkozni.

Szerkesztette: Rudi 2005. 10. 18. 18:06 -kor

#460 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:02

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:59

hacsak nem megy valaki a felvezető mercivel! :Đ

A Piski-pitius párosnak azzal is lenne esélye! :)
Tyraan - Artum Inferniti

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.