Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:45
Feltételezem, hogy az LCD tévé főleg ha full HD-s akkor eleve nem 640 x 480-ra van kihegyezve, mondjuk nekünk leginkább nem játékra kell, hanem egészségügyi okokból, a mozgás miatt.
A PS3, nak vagy az XBOX-nak ugye nincs ilyen mozgást elősgeítő funkciója?
Szia!
Szerintem ezek a mozgatós játékok igazából arra építenek, hogy az irányítást némi karmozgással is kell kísérni, nem csak egy kontrollert szorongatsz ülve a fotelben. De azért nem kell összekeverni egy igazi testmozgást generáló tevékenységgel.
Szerintem mindegyik konzolhoz lehet kapni olyan kiegészítőket, amik a (leginkább japán) ugrálós-táncolós játékokhoz illenek. Olyanra gondolok, hogy színes fények villannak fel a padlón zenére és akkor arra kell tapicskolni. De azért alapvetőn ez játékkonzol. Tehát döglesz a fotelben, nézed a TV-t, hallgatod az effekteket a házimozin. És közben Mario szalad jobbra, ráugrasz mindenre és a dobozokat felszeded. Jó, ez most sarkított leírása volt a konzoloknak, tudom, hogy többről van szó.
Most jön a jóidő, napsütés és friss levegő, szerintem inkább menj ki a természetbe mozogni. Egy séta is sokat segít, az úszás pedig a futással ellentétben nem terheli úgy meg az ízületeket sem. Ott mondjuk valami frankó gombás megbetegedést lehet összeszedni rossz esetben. De az is jól átmozgat. Ha tényleg mozogni szeretnél, akkor menj el először sétálni, aztán esetleg futni, de az úszás is jó. Ha úszol és bringázol, akkor a combod és a farizmodat is jól átmozgatod, az úszás pedig a felsőtestet is segíti. A mozgás serkenti az anyagcserét is, kitisztul a szervezetből a sok "üledék", amit az irodai munka vagy a sok gépezés lerak. Jobban alszol tőle, minden jobb tőle. Megjön az étvágy is.
Aztán persze lehet a konzollal is játszani, de arra ne építs, hogy ez komoly testmozgás, ami kiváltaná a tényleges
mozgást.
De már többen is elmondták, így nem ragozom tovább. Ha akarod, akkor megfogadod, ha nem akarod, akkor nem. De a WII jó konzol, innovatív irányítással.
Üdv!
.
.
.