HWSW Informatikai Kerekasztal: Nintendo Wii - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nintendo Wii

#1321 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:45

Köszi ;)

http://youtube.com/w...feature=related

http://youtube.com/w...feature=related

http://www.youtube.c...GHxFXOSbZY&NR=1

ekkora LCD tévén 640x 480-ban játszanak? Milyen minőségromlás lehet ott ?
Feltételezem, hogy az LCD tévé főleg ha full HD-s akkor eleve nem 640 x 480-ra van kihegyezve, mondjuk nekünk leginkább nem játékra kell, hanem egészségügyi okokból, a mozgás miatt.

http://sztar.com/sho...t=130414&page=3

A PS3, nak vagy az XBOX-nak ugye nincs ilyen mozgást elősgeítő funkciója?

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 05. 17. 12:49 -kor

#1322 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:56

A WII-ben nincs HDD?

bocs, hogy kicsit láma kérdések, de mondom eddig még nem volt itthon konzol, és az XBox-nál olvastam, hogy abban van. Nem hátrány ,csak kérdezem.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 05. 17. 12:57 -kor

#1323 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:06

De, van minőségbeli romlás, ezért is ajánlanak elsősorban CRT TV-t, másodsorban pedig max. 32"-os LCD TV-t. HDD pedig nincs benne, SD kártyát lehet használni.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1324 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:08

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 14:06

De, van minőségbeli romlás, ezért is ajánlanak elsősorban CRT TV-t, másodsorban pedig max. 32"-os LCD TV-t. HDD pedig nincs benne, SD kártyát lehet használni.

Itthon van két CRT tévé ,az egyiken van Scart, azonban azon van a Digi TV is, a másik tévé viszont elméletileg szabad, azonban azon nincs scart, de úgy láttam, hogy simán rá mehet az antenna kábelre is igaz?

#1325 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 14:08

Itthon van két CRT tévé ,az egyiken van Scart, azonban azon van a Digi TV is, a másik tévé viszont elméletileg szabad, azonban azon nincs scart, de úgy láttam, hogy simán rá mehet az antenna kábelre is igaz?

Nincs benne modulátor, ergo nem lehet az antenna csatlakozón keresztül csatlakoztatni. Kompozit-on viszont lehet arra a TV-re is, de úgy még jobban romlana a minőség. Mondjuk egy ilyennel rá lehetne kötni, de ezt inkább hagyjuk.

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 17. 13:13 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1326 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:14

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 13:10

Helló!

Mozgás szempontjából muszáj vásásrolni egy nintendo wii-t Fit csomagban (kb jövőhónapban)

miért nem mész el egyet futni, vagy focizni a srácokkal inkább? na az egészséges. :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1327 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:21

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 14:12

Nincs benne modulátor, ergo nem lehet az antenna csatlakozón keresztül csatlakoztatni. Kompozit-on viszont lehet arra a TV-re is, de úgy még jobban romlana a minőség. Mondjuk egy ilyennel rá lehetne kötni, de ezt inkább hagyjuk.

csak azon nincs RCA sem :( ORIOn T20MS azt hiszem a típusa.

#1328 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:49

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 19:21

csak azon nincs RCA sem :( ORIOn T20MS azt hiszem a típusa.

Pedig ennek az Orion TV-nek van RCA bemenete!

#1329 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 19:30

Most nem azért de ez a tv előtti edzés elég valószínütlen, hogy valami minimális haszna lenne :)

Futás, úszás, bicajozás ezerszer többet ér.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1330 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 21:21

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:45

Feltételezem, hogy az LCD tévé főleg ha full HD-s akkor eleve nem 640 x 480-ra van kihegyezve, mondjuk nekünk leginkább nem játékra kell, hanem egészségügyi okokból, a mozgás miatt.

A PS3, nak vagy az XBOX-nak ugye nincs ilyen mozgást elősgeítő funkciója?

Szia!

Szerintem ezek a mozgatós játékok igazából arra építenek, hogy az irányítást némi karmozgással is kell kísérni, nem csak egy kontrollert szorongatsz ülve a fotelben. De azért nem kell összekeverni egy igazi testmozgást generáló tevékenységgel.

Szerintem mindegyik konzolhoz lehet kapni olyan kiegészítőket, amik a (leginkább japán) ugrálós-táncolós játékokhoz illenek. Olyanra gondolok, hogy színes fények villannak fel a padlón zenére és akkor arra kell tapicskolni. De azért alapvetőn ez játékkonzol. Tehát döglesz a fotelben, nézed a TV-t, hallgatod az effekteket a házimozin. És közben Mario szalad jobbra, ráugrasz mindenre és a dobozokat felszeded. Jó, ez most sarkított leírása volt a konzoloknak, tudom, hogy többről van szó.

Most jön a jóidő, napsütés és friss levegő, szerintem inkább menj ki a természetbe mozogni. Egy séta is sokat segít, az úszás pedig a futással ellentétben nem terheli úgy meg az ízületeket sem. Ott mondjuk valami frankó gombás megbetegedést lehet összeszedni rossz esetben. De az is jól átmozgat. Ha tényleg mozogni szeretnél, akkor menj el először sétálni, aztán esetleg futni, de az úszás is jó. Ha úszol és bringázol, akkor a combod és a farizmodat is jól átmozgatod, az úszás pedig a felsőtestet is segíti. A mozgás serkenti az anyagcserét is, kitisztul a szervezetből a sok "üledék", amit az irodai munka vagy a sok gépezés lerak. Jobban alszol tőle, minden jobb tőle. Megjön az étvágy is.

Aztán persze lehet a konzollal is játszani, de arra ne építs, hogy ez komoly testmozgás, ami kiváltaná a tényleges mozgást.

De már többen is elmondták, így nem ragozom tovább. Ha akarod, akkor megfogadod, ha nem akarod, akkor nem. De a WII jó konzol, innovatív irányítással.  :up:

Üdv!
.
.
.

#1331 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 22:03

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 19:49

Pedig ennek az Orion TV-nek van RCA bemenete!

Kép

szemből így néz ki :)

Kicsit koszos, de évek óta nincs használva.

Megnézem majd hátulról is ,de most nem fordítottam meg, és régen úgy emlékeztem, hogy nem volt rajta, amúgy a TV 1995-ben lett vásárolva, dédnagymama által.

#1332 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 22:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 20:30

Most nem azért de ez a tv előtti edzés elég valószínütlen, hogy valami minimális haszna lenne :)

Futás, úszás, bicajozás ezerszer többet ér.

Ja a biciklit megkell csináltatni, de inkább vagyok alkalmas a sétára mint a futásra.

#1333 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 22:10

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 22:21

Szia!

Szerintem ezek a mozgatós játékok igazából arra építenek, hogy az irányítást némi karmozgással is kell kísérni, nem csak egy kontrollert szorongatsz ülve a fotelben. De azért nem kell összekeverni egy igazi testmozgást generáló tevékenységgel.

Szerintem mindegyik konzolhoz lehet kapni olyan kiegészítőket, amik a (leginkább japán) ugrálós-táncolós játékokhoz illenek. Olyanra gondolok, hogy színes fények villannak fel a padlón zenére és akkor arra kell tapicskolni. De azért alapvetőn ez játékkonzol. Tehát döglesz a fotelben, nézed a TV-t, hallgatod az effekteket a házimozin. És közben Mario szalad jobbra, ráugrasz mindenre és a dobozokat felszeded. Jó, ez most sarkított leírása volt a konzoloknak, tudom, hogy többről van szó.

Most jön a jóidő, napsütés és friss levegő, szerintem inkább menj ki a természetbe mozogni. Egy séta is sokat segít, az úszás pedig a futással ellentétben nem terheli úgy meg az ízületeket sem. Ott mondjuk valami frankó gombás megbetegedést lehet összeszedni rossz esetben. De az is jól átmozgat. Ha tényleg mozogni szeretnél, akkor menj el először sétálni, aztán esetleg futni, de az úszás is jó. Ha úszol és bringázol, akkor a combod és a farizmodat is jól átmozgatod, az úszás pedig a felsőtestet is segíti. A mozgás serkenti az anyagcserét is, kitisztul a szervezetből a sok "üledék", amit az irodai munka vagy a sok gépezés lerak. Jobban alszol tőle, minden jobb tőle. Megjön az étvágy is.

Aztán persze lehet a konzollal is játszani, de arra ne építs, hogy ez komoly testmozgás, ami kiváltaná a tényleges mozgást.

De már többen is elmondták, így nem ragozom tovább. Ha akarod, akkor megfogadod, ha nem akarod, akkor nem. De a WII jó konzol, innovatív irányítással.  :up:

Üdv!

Köszi a hosszú választ. Mivel mindenki lebeszélt róla ( a másik fórumon is: http://sztar.com/sho...t=130414&page=4 ), így el lett tekintve a wii vásárlásától, pedig a család még örült is neki, de így ők is letekintenek tőle valószínűleg. Marad a séta rádióval a fülben. Igazából elsőnek örültem ennek a wii dolognak, amig azt hittem, hogy két probléma oldódik meg, de miután kiderült a 640 x 480 -as maximális felbontás, már az xbox 360 illetve a ps3 után érdeklődtem. Kiderült, hogy ott hivatalosan nincs ilyen funkció, én sem tartom valószínűnek, hogy helyettesítené a napi testmozgást amúgysem, akkor már inkább futópad, de sétafunkcióval.

Mondjuk így kicsit drágának is tartom a wii-t, már csak azért is mert nincs benne HDD, és mert a PS3 1920x -as felbontást tud, a másik topicban azt írták. Köszi mégegyszer a tanácsokat  :respect:

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 05. 17. 22:14 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 22:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 22:10

Mondjuk így kicsit drágának is tartom a wii-t, már csak azért is mert nincs benne HDD, és mert a PS3 1920x -as felbontást tud, a másik topicban azt írták.

A Wii azért elég kozkedvelt (fiatalabbak korében pláne) és nem a csilivilire meg a HD-re megy rá hanem (foleg) tobb ember szórakoztatására meg a rendhagyóbb, innovatívabb és konnyedebb játékotletekre / irányítási formákra. Nem igazán van értelme osszehasonlítani mondjuk egy PS3-mal. De majd a Wii tulajok ezt jobban kifejtik helyettem :)

Ha mozogni akarsz akkor tényleg egy mp3 lejátszót érdemes venni aztán futni a parkban vagy kerékpározni a szabadban.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1335 Felhasználó inaktív   Rodney 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 02:40

Oké, igen, persze, a mozgás az mozgás, de úgy vettem észre, hogy itt még senki sem próbálta ki a Wii Fit-et. Nyomjatok 30-60 perc ún. "muscle workout"-ot és jógát vele, 99%, hogy megváltozik a véleményetek arról, hogy a Wii helyettesíti-e a rendes testmozgást vagy sem...  :)
Acer Aspire 5024 WLMi | Nintendo Wii | Logitech x-230

#1336 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:16

Idézet: Rodney - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 3:40

Oké, igen, persze, a mozgás az mozgás, de úgy vettem észre, hogy itt még senki sem próbálta ki a Wii Fit-et. Nyomjatok 30-60 perc ún. "muscle workout"-ot és jógát vele, 99%, hogy megváltozik a véleményetek arról, hogy a Wii helyettesíti-e a rendes testmozgást vagy sem...  :)

Épp ez az. Ha amúgy abszolút nem mozogsz, akkor valóban kifáraszthat. Épp ez a baj. Ha kétnaponta egy órát legalább rászánsz (rendszeresen) a mozgásra, akkor viszont nem igazán számít.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1337 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 9:16

Épp ez az. Ha amúgy abszolút nem mozogsz, akkor valóban kifáraszthat. Épp ez a baj. Ha kétnaponta egy órát legalább rászánsz (rendszeresen) a mozgásra, akkor viszont nem igazán számít.

Hello,

Nekem a munkám mellett sajna semmi időm nincs mozogni, nemhogy 1 órát. Ugyanakkor nagyon szórakoztató a családdal eltöltve napi 1 órát eljátszani a Fit-el, ami hasznos is, hiszen mozgok, nem ülök. Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, a Fit sokmindenkit megmozgat, akinek előtte eszébe sem jutott.

#1338 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:14

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:10

Köszi a hosszú választ. Mivel mindenki lebeszélt róla ( a másik fórumon is: http://sztar.com/sho...t=130414&page=4 ), így el lett tekintve a wii vásárlásától, pedig a család még örült is neki, de így ők is letekintenek tőle valószínűleg. Marad a séta rádióval a fülben. Igazából elsőnek örültem ennek a wii dolognak, amig azt hittem, hogy két probléma oldódik meg, de miután kiderült a 640 x 480 -as maximális felbontás, már az xbox 360 illetve a ps3 után érdeklődtem. Kiderült, hogy ott hivatalosan nincs ilyen funkció, én sem tartom valószínűnek, hogy helyettesítené a napi testmozgást amúgysem, akkor már inkább futópad, de sétafunkcióval.

Mondjuk így kicsit drágának is tartom a wii-t, már csak azért is mert nincs benne HDD, és mert a PS3 1920x -as felbontást tud, a másik topicban azt írták. Köszi mégegyszer a tanácsokat  :respect:

Nekem van PS3 és Wii is (Fit-el). Napi használat a Fit vásárlása óta: max fél óra PS3, 2-3 óra Wii (Fit, Sport, Mario Kart Wii). Nem tudom, milyen indokkal beszéltek le, de ha van család, csak ajánlani tudom...

#1339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:17

Idézet: Lewes - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 15:12

Nekem a munkám mellett sajna semmi időm nincs mozogni, nemhogy 1 órát. Ugyanakkor nagyon szórakoztató a családdal eltöltve napi 1 órát eljátszani a Fit-el, ami hasznos is, hiszen mozgok, nem ülök. Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, a Fit sokmindenkit megmozgat, akinek előtte eszébe sem jutott.

Nálunk a sima wii is ilyen, egész télen minden hétvégén toltuk, leghosszabb tán 14 órás meccs volt. Aztán ki miképpen játszik, én egy rendes tenisz meg bowling után másnap fel sem bírtam állni, bár nyilván lehet ülve is fotelból, kérdés minek?

Most nyáron meg majd pintballozunk, mert az is jó  :cool:
Make love not Wor.

#1340 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:19

Idézet: Lewes - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 15:12

Hello,

Ha ahelyett az egy óra alatt, amit játszol inkább rendszeresen mozognál sokkal többet használna.

Idézet

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.