HWSW Informatikai Kerekasztal: Nintendo Wii - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nintendo Wii

#421 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 23. 08:55

Idézet: carr - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 17:24

Nekem nincs is csajom.
De ha lesz majd rákattantom... hehe :D

ő már rákattant :Đ
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#422 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 10:11

Idézet: carr - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 17:24

Nekem nincs is csajom.
De ha lesz majd rákattantom... hehe :D

Ha lesz, a Wii lesz az utolsó ami eszedbejut  :Đ

Amúgy meg eddig a HWSW-s cikkben fejezték ki legjobban: a Wii annyira más a többitől, hogy felesleges is egy lapon említeni velük. A Sony és az MS a hardver fejlesztésében merítette ki a generációváltást, a Wii pedig a játékmódban, az egész hozzáállásban. Kit érdekel, hogy PS2 szintű grafikája van? Szerintem az is bitangszép. Jó, lowres, meg elmosott textúrák, de ha választhatok, hogy egy igazán élvezetes játék(szemlélet), vagy csillogó-villogó modellek 1920x1080-ban, én az elsőt választom.

Tulajdonképp engem egyvalami zavar csak: az, amit a kontrollerrel kapcsolatban többen írtak, hogy olyanokat művel, mint egy 1500 forintos Genius optikai egér. Krinyo, mennyire tudod ezt megerősíteni vagy cáfolni? Persze, mivel nem írtál róla, gondolom tapasztaltál ilyet, viszont ezek szerint akkor a természetes fényt nem igazán szereti... :think:

Szerkesztette: HavocS 2006. 11. 23. 10:15 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#423 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 10:35

Sajnos a tesztkornyezet "idealis" volt a Wii-nek (sotet terem), en is csak hallomasbol tudom (illetve hat ott is elmondtak), hogy a nap lehetoleg ne susson a sensor barra. DE mivel ritkan helyezi el barki a tevejet ugy, hogy belesusson a nap, a sensor bart meg oda kell tenni ele/fole, gondolom ezt nem olyan nagy gond megoldani. :D

A mozgaserzekelesnek resze infravoros feny is, ezert minden ilyen forras (termeszetes nagyfeny, infraszauna :)) ellenseg. En egyebkent meglepodtem, hogy milyen folyamatos es pontos az erzekeles, a legaprobb csuklomozdulatot is erzekeli, de mondom, sajna a tesztkornyezet idealis volt, igy ilyen hibara nem derulhetett feny.

Ha a cikkben levo kepeket megnezitek, a tv-rol keszult kepeken latszik ketoldalt ket voros fenycsik. A fenykepezogep ugye latja az infravoros fenyforrasokat. :) Az a ket fenyforras is segít a mozgaserzekelesben, nem csak a giroszenzorok. En ugy tippelem, ugy gondolom, hogy a giroszenzorok maganak a kontrollernek a 3 dimenzioban vegzett fordulasat es elmozdulasat merhetik, amit az infravoros erzekeles tovabb pontosit, kiegeszit, ezert van ket fenyforras, viszonylat nagy tavolsagra egymastol. Szo szerint ket szemmel nez minket a Wii, hogy mit csinalunk.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#424 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 10:47

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 10:11

Amúgy meg eddig a HWSW-s cikkben fejezték ki legjobban: a Wii annyira más a többitől, hogy felesleges is egy lapon említeni velük.

valóban megvalósítás terén igen, de piacilag ugyanazt a szegmenst akarják mind a 3an.
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#425 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 11:16

Idézet: tasp - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 10:47

valóban megvalósítás terén igen, de piacilag ugyanazt a szegmenst akarják mind a 3an.

Nem, szerintem egyaltalan nem. A ket uj, valoban nextgen konzol a hardcore jatekosokat celozza. Akinek fontos a grafika, a live, azaz online jatek, a komplex jatekmenet, stb., es nem utolsosorban akinek valoszinuleg mar volt PS2-je, Xbox-a elotte. A Wii erzesem szerint sokkal tobb embert szolithat meg, olyanokat is, akinek talan eddig sosem volt konzolja. Az index talaloan irta, hogy a Nintendo most talalta fel a digitalis tarsasjatekot (is), teljesen mas a celkozonseg, legalabbis most ugy tunik.

Krinyo

#426 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 11:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 11:16

A Wii erzesem szerint sokkal tobb embert szolithat meg, olyanokat is, akinek talan eddig sosem volt konzolja.

Krinyo

Ebben tökéletesen egyetértek, mert nekem soha nem volt és nem is akartam konzolt, de most bizony elgondolkodtatott a Wii. :) Csak nálam a lélektani határ, amit ki is adnék érte, az nem több 50eHUF-nál. :( Hogy mikorra csökken (előbb utóbb fog) 50eHUF alá, az meg ugye jó kérdés. :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#427 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 11:34

No igen, nem olcso a konzol, ez teny.
Vegulis egy Xbox 360 Core-t lehet kapni az aran...

Krinyo

#428 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 12:58

Megint az összehasonlítás...
Itt inkább az alapján lehet belőve az ár,h mennyire szereted az újdonságokat kipróbálni.... :confused:
1 Core pakkban is van játék? :think:
Mert azthiszem 1 darab sincs. Itt meg kapásból ott az a funky távröcsi, +1 gamma... :respect:

#429 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:04

Az igaz, hogy a Wii Sports onmagaban kb 12-15 rugo ertek.
Es persze nem akarom osszehasonlitaskent hasznalni az arat, de sajnos ez teny. :D
Ha csak 50e lenne, egy percig sem gondolkodnek az elorendelesen.

Krinyo

#430 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 23. 13:07

Vedd csak meg!Jó lesz neked! ;)
Én nem gondolkodom... hozatok 1et lehet UKből... meglátjuk mi lesz.
:think:

#431 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:19

Miert, ott olcsobb? IMHO itthon is arban van.

Krinyo

#432 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:28

Még azon el sem gondolkodtam(hirtelen ötlet volt, de utánanézek)... majd veszünk 4et a "fekete" piacon...

#433 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:14

Lehet hogy félreérthető volt a "szegényes grafika" megjegyzésem, de nem erre gondoltam. Engem talán még az átlagnál is kevésbé ízgat a grafika ha jó a játék. Soha nem játszottam annyit játékokkal mint annó C64-en a Bard's Tale sorozat, vagy a Pool of Radiance, stb... pedig ezek még akkor sem taroltak a grafikával. De a játékélmény mindenért kárpótolt... Pont az a bajom hogy a mai világban sokszor a fejlesztés 80%-a a külcsínre megy el, és sokszor nincs is mögötte semmi. Én csak arra céloztam - és gene írta is - hogy tényeg nagyon sok fog függni a játékfelhozataltól ( még jobban is mint a másik kettőnél )  hogy az újszerű irányítást az újdonság varázsa után is szórakoztatónak találja majd az ember. A grafikáról meg fenntartom a fenti véleményemet, de az akkor is igaz hogy ha 5 éves életciklust terbez a Ninintendo is  ( ami valószínű) akkor azért egy-két év múlva a vásárlók többsége igenis gyengének fogja találni a grafikát ( főleg a többi konzolhoz képest ) amit csak az átlagnál SOKKAL jobb játékmenetű és az irányítót MAXIMÁLISAN kihasználó játékfelhozatallal lehet kompenzálni. Ha ez nem teljesül, akármilyen innovatív is most a Wii, szerintem bukni fog.  Mert pl. a Wii Sports nagyon jópofa, indulásnak tökéletes ( ráadásul jól demonstrálja az irányítót, de ennél szerintem JÓVAL több kell a sikerhez. Én különösebben egyik konzolt sem favorizálom jobban a másiknál, nálam egész biztgosan a játékfelhozatal az ami dönteni fog. És ez volt eddig is. Ezért nem vettem soha konzolt induláskor, mert maga a hardver ismerete, meg az a pár játék ami induláskor megjelenik, nekem kevés a döntéshez. Ebből a szempontól az X360 tényleg előnyben van, de megvárom mi lesz Wii és PS3 fronton is.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#434 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:40

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 11:11

Ha lesz, a Wii lesz az utolsó ami eszedbejut  :Đ

Erre azért ne fogadj :) Nejem pl. imádja a videojátékokat. Egérrel, bill-el, kormánnyal (rallifan :) ), bármivel...egyel nem: konzol kontrollerrel. Nem szereti őket, xboxtól frászt kap. Namost pár napja megmutattam neki a vérnyulas spotot, azóta rá van állva, hogy ezt ki kell próbálni :) Alig várom, hogy kikerüljenek a kioskok, onnantól meg már gyanús, hogy vagy a jesszuska, vagy a nyúl, de valaki tuti fog tojni egy ilyen kis szarost otthonra  :Đ

A vásárlók többsége... ez attól függ milyen összetételű a vásárlók többsége, és szvsz nagyon nem egy réteget céloz meg a wii meg a másik kettő. A NEM infos vénájú, NEM kocka játékosok nem látnak akkora különbséget a megjelenített kép minőségében ám. Én nem vagyok nagy játékos, mert egyszerűen nincs rá időm, nekem ez egy kis szórakozás, nem több. Nekem (is) ez a minőségű megjelenítés valszeg megfelel a köv. évekre, HA megfelelő mennyiségű és minőségű jaték érkezik rá. Persze engem is vonz pl. a GOW, bár inkább csak technikailag, nem valószínű hogy játszanék vele hosszan, mert ha már választhatok, hogy azt a kicsi szabadidőmet amit videojátékra fordítanék mondjuk wii-féle mókázással tölthetem akár társaságban, akkor nem kérdés mire szavazok. És ez itt ja...tényleg ezen a kis genya kontrolleren múlik, magamon látom, hogy nagyon bejönni látszik a nintendo számítása. Remélem a kiadók is így gondolják ezt.

#435 Felhasználó inaktív   Rodney 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:42

Azt nem tudhatjuk pontosan, milyen grafikával fog rendelkezni 2-3 év múlva egy Wii játék... Biztos marketing a Nintendo részéről, hogy a mostani játékok grafikájáról azt mondták hogy "ez a jéghegy csúcsa", az viszont valamennyire csak hiteles infó, hogy félútan van a Wii procija az GC és az X360 között, valamint az ATi se új fiú a GPU-k gyártása terén. Innentől pedig már csak a programozókon múlik minden  :) Nekem nincs konzolom (az utolsó ami volt, egy SEGA Master System 2 volt  :D ), ezért nincs tapasztalatom se a konzolok grafikájával, de pont ebbe a topkiba linkelt be valaki egy képet egy PS2-es fps-ről, ami eszméletlen szép volt. Pedig az "csak" PS2.
Wii vásárláson én is elgondolkoztam, pont az jutott eszembe, amit már jónéhányan ti is leírtatok fentebb; ezzel a konzollal a nintendo azokat az embereket célozza meg, akik eddig azt se tudták, hogy mi is az a konzol.
Acer Aspire 5024 WLMi | Nintendo Wii | Logitech x-230

#436 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:55

lehet hogy Nintendo kb 5 éves életcilust szán a Wii-nek de azért addig sem marad változatlan. jön a dvd lejátszás, rebesgetik az esetleges nagyobb felbontást (720p?), seregnyi online funkciót...
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#437 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:25

Idézet: acu - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 14:55

lehet hogy Nintendo kb 5 éves életcilust szán a Wii-nek de azért addig sem marad változatlan. jön a dvd lejátszás, rebesgetik az esetleges nagyobb felbontást (720p?), seregnyi online funkciót...

ez a konzol max mutatóban fog kitolni 720p-t :D
JóSebesség

#438 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:33

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 15:25

ez a konzol max mutatóban fog kitolni 720p-t :D

Tudsz valamit? Egy custom ATI GPU van ebben is, amirol senki sem tud semmit. Vagy te igen? A komponens kimenet adott, a 720p-t valszeg a GPU tamogatja, kerdes, hogy mekkora teljesitmenyre kepes akkora felbontason. A cucc ketsegtelenul takarekra van teve, de ilyen kijelenteseket en csak ugy nem tennek. PS2 is kepes komoly grafikara, 1080i-re is GT4 japan verzioja alatt, szal ovatosan az ilyen kijelentesekkel.

Krinyo

#439 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 23. 15:38

nah, ránéztem UK ben okosan papírral ~60k-ba fáj...(155L*383Ft/1 GBP számolva)
Szal cseppet ócsóbb... + 1 játék for free...
forrás
:up:

#440 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:40

Itthon 65 a legolcsob helyen az alapgep.

Krinyo

PS: ez a Gumtree olyan hely, ahonnan sosem vasarolnek semmit. :D

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24