HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon X1600 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon X1600 RV530 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 09. 15:17

Idézet: FragMaster - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:39

itt valami gebasz van, mert tudtommal nincs 256-bites memóval szerelt x1600...főleg azért nincs, mert úgy már x1800 lenne...

Ne túllozzunk, negyed annyi TMU-val? Meg2/3 pipe-al?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#122 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:33

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:17

Ne túllozzunk, negyed annyi TMU-val? Meg2/3 pipe-al?

ez is igaz :D ...meg az is, hogy nincs 256 bites ;)

Szerkesztette: FragMaster 2006. 02. 09. 15:33 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#123 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 20:29

az X1600-ban is Ring-Bus van mint az X1800-ban, de itt 2x128 bites. szerintem innen jött az a 256 bit.

(X1800-nál is azt írják hogy "512bit Ring-bus memory controller", pedig ugye "csak" 2x256  :rolleyes: )
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#124 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 20:34

Idézet: acu - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 20:29

az X1600-ban is Ring-Bus van mint az X1800-ban, de itt 2x128 bites. szerintem innen jött az a 256 bit.

(X1800-nál is azt írják hogy "512bit Ring-bus memory controller", pedig ugye "csak" 2x256  :rolleyes: )

jah valszeg így lesz
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#125 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 10:59

Idézet: FragMaster - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 20:34

jah valszeg így lesz

Nem valszeg, biztos. :)

Specifications

Features
157 million transistors on 90nm fabrication process
Dual-link DVI
Twelve pixel shader processors
Five vertex shader processors
128-bit 4-channel DDR/DDR2/GDDR3 memory interface
Native PCI Express x16 bus interface
AGP 8x configurations also supported with AGP-PCI-E external bridge chip
Dynamic Voltage Control

Ring Bus Memory Controller
256-bit internal ring bus for memory reads
Programmable intelligent arbitration logic
Fully associative texture, color, and Z/stencil cache designs
Hierarchical Z-buffer with Early Z test
Lossless Z Compression (up to 48:1)
Fast Z-Buffer Clear
Z/stencil cache optimized for real-time shadow rendering

Ultra-Threaded Shader Engine
Support for Microsoft® DirectX® 9.0 Shader Model 3.0 programmable vertex and pixel shaders in hardware
Full speed 128-bit floating point processing for all shader operations
Up to 128 simultaneous pixel threads
Dedicated branch execution units for high performance dynamic branching and flow control
Dedicated texture address units for improved efficiency
3Dc+ texture compression
High quality 4:1 compression for normal maps and two-channel data formats
High quality 2:1 compression for luminance maps and single-channel data formats
Multiple Render Target (MRT) support
Render to vertex buffer support
Complete feature set also supported in OpenGL® 2.0

Advanced Image Quality Features
64-bit floating point HDR rendering supported throughout the pipeline
Includes support for blending and multi-sample anti-aliasing
32-bit integer HDR (10:10:10:2) format supported throughout the pipeline
Includes support for blending and multi-sample anti-aliasing
2x/4x/6x Anti-Aliasing modes
Multi-sample algorithm with gamma correction, programmable sparse sample patterns, and centroid sampling
New Adaptive Anti-Aliasing feature with Performance and Quality modes
Temporal Anti-Aliasing mode
Lossless Color Compression (up to 6:1) at all resolutions, including widescreen HDTV resolutions
2x/4x/8x/16x Anisotropic Filtering modes
Up to 128-tap texture filtering
Adaptive algorithm with Performance and Quality options
High resolution texture support (up to 4k x 4k)

Avivo™ Video and Display Platform
High performance programmable video processor
Accelerated MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 decoding and transcoding
DXVA support
De-blocking and noise reduction filtering
Motion compensation, IDCT, DCT and color space conversion
Vector adaptive per-pixel de-interlacing
3:2 pulldown (frame rate conversion)
Seamless integration of pixel shaders with video in real time
HDR tone mapping acceleration
Maps any input format to 10 bit per channel output
Flexible display support
DVI 1.0 compliant / HDMI interoperable and HDCP ready
Dual integrated 10 bit per channel 400 MHz DACs
16 bit per channel floating point HDR and 10 bit per channel DVI output
Programmable piecewise linear gamma correction, color correction, and color space conversion (10 bits per color)
Complete, independent color controls and video overlays for each display
High quality pre- and post-scaling engines, with underscan support for all outputs
Content-adaptive de-flicker filtering for interlaced displays
Xilleon™ TV encoder for high quality analog output
YPrPb component output for direct drive of HDTV displays*
Spatial/temporal dithering enables 10-bit color quality on 8-bit and 6-bit displays
Fast, glitch-free mode switching
VGA mode support on all outputs
Drive two displays simultaneously with independent resolutions and refresh rates
Compatible with ATI TV/Video encoder products, including Theater 550

CrossFire™
Multi-GPU technology
Four modes of operation:
Alternate Frame Rendering (maximum performance)
Supertiling (optimal load-balancing)
Scissor (compatibility)
Super AA 8x/10x/12x/14x (maximum image quality)
Windows® Logo Program compliant

http://www.ati.com/p...1600/specs.html
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#126 Felhasználó inaktív   ady5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 20. 08:36

Magvan a kártya Sapphire X1600XT már a második és mind a kettő ugyanezt a hibát produkálja:

Hiba leírása:
Grafikus programoknál(3DMark, Játékok stb.) 1/2perc és 5perc között a képernyő megmerevedik és lefagy az egész gép.
Ekkor a kártya hűtőbordájának a hőmérséklete az egekig emelkedik... előtte a borda csak langyos(már ameddig megy).
A gép ezenkívül stabil. Egyhuzamban 15órája rippelek vele és semmi gond nincs vele.

Szerintetek mi lehet a gond?  :think:
ASUS A7N8X Deluxe rev:2.0; AMD Athlon XP 2500+ @11*195; KINGSTONE 2X512Mb DDR; ATI Radeon 9800; SAMSUNG HD080HJ; HD321LJ; Quantum Fireballp AS20.5; SAMSUNG SP1604N; LG GSA-6143B A103; SAMSUNG CDRW/DVD SM-352-B; SAMSUNG SyncMaster 930BF; Codegen 400W (12cm fan)

#127 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 21. 13:55

Idézet: ady5 - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 9:36

Magvan a kártya Sapphire X1600XT már a második és mind a kettő ugyanezt a hibát produkálja:

Hiba leírása:
Grafikus programoknál(3DMark, Játékok stb.) 1/2perc és 5perc között a képernyő megmerevedik és lefagy az egész gép.
Ekkor a kártya hűtőbordájának a hőmérséklete az egekig emelkedik... előtte a borda csak langyos(már ameddig megy).
A gép ezenkívül stabil. Egyhuzamban 15órája rippelek vele és semmi gond nincs vele.

Szerintetek mi lehet a gond?  :think:

PCIE a kártya? Elolvastad elöző oldalakon, hogy milyen problámák vannak pont ezen modellekkel?

#128 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:55

Sziasztok,

van nemi gond a gepemmel, gondoltam megirom, hatha tudtok segiteni:

Vettem egy uj videokartyat: Sapphire RX1600Pro 256 MByte AGP
Eltavolitottam a regi ATI 9600-ast (ugyancsak 256 Mbyte, Club3D), majd beraktam a helyere az ujjat, es rakotottem a plussz tapot. A kotest ellenoriztem idokozben otbbszor is.
350W-os tapom van a gepben, ez kiszolgal ket winyot (160 Gb-os Maxtor es Seagate), egy DVD irot es egy regi Pinnacle PCTV TV-Tunnert.
A gep felismerte az uj kartyat a legujabb  ATI Catalyst 6.2-es meghajtot azonban nem lehetett elinditani es nem lehetett feljebb venni a felbontast sem 640x480/16 szin-rol! Ezert kenytelensegbol eltavolitottam a meghajtoprogramot majd ujraraktam.
Ezek utan felbontast es szinmelyseget mar lehetett vegre allitani, de az ATI Catalyst Controll Center tovabbra sem indult el (lasd mellekelt hibauzenet) es a monitort sem lehetett beallitani (atallt valami
standardra amit nem engedett megvaltoztatni), es az "alapertelmezett" 50 Hz-en nezegethettem a gepet. Minden marha lassu volt (lepkedes a start menuben pl.), 3D-s alkalmazasok nem erzekeltek gyorsito kartyat, bar az eszkozkezeloben fel volt ismerve.
Mivel mem tudtam mit csinalniIsmet eltavolitottam a meghajtot majd megprobaltam a kartyahoz mellekelt regi 5.12-est. Ennek hatasara a Windows nem jutott el meg a bekoszono - kek welcome - kepernyoig sem, itt csupan egy nagy feketeseg fogadott. Masodszorra is megprobaltam, igy
nem maradt mas mint Safe mode be, aztan driver ismet eltavolit (minden esetben az ATI uninstaller tool-javal), 6.2 vissza, sajna a helyzet valtozatlan - lassu gep, csak felbontas es szinmelyseg allithato, semmi mas, no 3D (jatekok nem is latjak hogy lenne gyorsito kartyam).

Vegul kinomban visszaraktam a regi kartyat amit felismert ugyancsak, de kenytelen voltam a drivert ismet ujrarakni, mert nem indult el tovabbra sem a Controll Center. A Controll Center elso bejelentkezesekor (valoszinuleg a Smartgart) szetfagyasztott mindent (kekhalal), ujabb
restartnal azonban a Control Center mar elindult, es nagyon ugy tunnt hogy minden OK ismet. Elinditottam par jatekot probakep gyorsan, talan egy volt ami elindult - alacsony felbontason - a tobbi probalkozas vagy kifagyott es/vagy el sem indult, vagy a legkulonfelebb grafikai hibakat produkalta (olvashatatlan menuk, nem lathato kepek, a keprenyo szelenek vibralo csikok). Ezt sokaig mar nem tudtam tesztelni. Idokozben egyszer csinalt a gep egy olyat hogy az egesz desktop felrecsuszott vagy fel kepernyot...

Szoval abszolut tanacstalan vagyok, remelem hogy az AGP csatlakozo vagy az alaplap nem serult cserekor, de kulserelmi nyomot szabad szemmel nem birok felfedezni es kulonosebben nem feszegettem a dolgot, igaz be sem csavaroztam a helyere (esetleg valami erintkezesi problema??), de ugy tunnt hogy becsattant, tobbszor is ellenoriztem. Az uj kartyat megtapiztam a nagy hutofelulet langyos-meleg volt, de 40 foknal melegebb nem hiszem hogy nagyon volt.
A gep felhuzasat a masodik probalkozasnal mar levettem  - minden vissza a Soft Menu-ben default ertekekre - hogy ez se zavarhasson be. Most az van hogy a draga uj kartya nem megy, es a regivel is max. 2D-s dolgokat tudok hasznalni, de azt sem tudom milyen uzembiztonsaggal.
Nagyon fontos lenne megusznom a dolgot Windows ujratelepites nelkul... eddig semmi problema nem volt a geppel es a regi kartyaval.

Csatolt fájl:

#129 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 10:43

Idézet: RRomeo - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 10:55

350W-os tapom van a gepben, ...

Na jó, de milyen? (Nem mindegy ...)

Idézet

Ezert kenytelensegbol eltavolitottam a meghajtoprogramot majd ujraraktam.

Na jó, de hogyan és mivel? Mert a Windows eltávolítás vagy működik vagy nem, de inkább nem. Drivercleaner?
Melyik DirectX van fent? Control Centerhez fel volt pakolva a .Net Framework 1.1?
Alaplapi chipsetdriver normálisan installálva van friss driverekkel?

#130 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 10:50

Próbáld meg úgy, hogy (feltételezve a friss DirectX-et és chipsetdrivert), hogy drivercleanerrel ( www.driverclenaer.net ) leszeded az aktuális drivert a gépről. Aztán kikapcs. Utána beteszed az 1600-ost, ekkor jó estben meg kéne találnia standart (s)vga vezérlőnek a Windowsnak (amíg ugyan is nem annak látja, addig nem megy fel a Catalyst), ha ez megvan akkor próbáld a Catalyst 6.2-t ... persze csak ha fent van a .Net cucc. Ha nem akarsz .Net-el és a CC-vel sz*rakodni, akkor próbáld meg az Omega drivert. ( www.driverheaven.net )
Jobb ötletem most nincs.

#131 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:13

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:50

Próbáld meg úgy, hogy (feltételezve a friss DirectX-et és chipsetdrivert), hogy drivercleanerrel ( www.driverclenaer.net ) leszeded az aktuális drivert a gépről. Aztán kikapcs. Utána beteszed az 1600-ost, ekkor jó estben meg kéne találnia standart (s)vga vezérlőnek a Windowsnak (amíg ugyan is nem annak látja, addig nem megy fel a Catalyst), ha ez megvan akkor próbáld a Catalyst 6.2-t ... persze csak ha fent van a .Net cucc. Ha nem akarsz .Net-el és a CC-vel sz*rakodni, akkor próbáld meg az Omega drivert. ( www.driverheaven.net )
Jobb ötletem most nincs.

Köszi,

Net framework természetesen fennt van, a 9600-as a 6.2-es driverrel igy ment. Catalyst uninstall-hoz az oldalukrol leszedheto 300K kornyeki uninstall tool-t hasznaltam.
A tapom gyartojat nem tudom, hacsak nem a tetejen van, a gep tetejet leszedni azonban nem lehet ahoz ki kellene operlani a tapot. Esetleg arra gondoltam hogy lehuzok par madzagot (DVD, masik winyo) hogy tobb kakakot kapjon... de a legfurcsabb hogy a regi kartyaval sem megy ugy ahogy regen most mar.

#132 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:14

Remélem a hozzákapott Sapphire-os drivert nem raktad fel, mert ha abban más HWID-vel szerepel a kártya, akkor arra nem nagyon akaródzik majd felmenni a hivatalos driver.

Ha pediglen nem raktad fel, akkor próbáld meg azzal, mivel lehet hogy a 6.2-es Catalyst-ben nincs még hivatalos support AGP-s X1K kártyákra.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#133 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:14

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:43

Na jó, de milyen? (Nem mindegy ...)

Na jó, de hogyan és mivel? Mert a Windows eltávolítás vagy működik vagy nem, de inkább nem. Drivercleaner?
Melyik DirectX van fent? Control Centerhez fel volt pakolva a .Net Framework 1.1?
Alaplapi chipsetdriver normálisan installálva van friss driverekkel?

Ja persze DirectX9c, alaplapi chipset fennt van, XP install utani elso dolgom persze az volt meg regen.

#134 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:15

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 10:14

Remélem a hozzákapott Sapphire-os drivert nem raktad fel, mert ha abban más HWID-vel szerepel a kártya, akkor arra nem nagyon akaródzik majd felmenni a hivatalos driver.

Ha pediglen nem raktad fel, akkor próbáld meg azzal, mivel lehet hogy a 6.2-es Catalyst-ben nincs még hivatalos support AGP-s X1K kártyákra.

1x probaltam mar kinomban ugy is, hogy keresse meg o a hozza valo drivert, akkor szoszolt egy kicsit, lehet hogy a bennt levo telepito CD-rol athuzta ezeket a file-okat...

#135 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:16

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 10:14

Hogyhogy, 5.12-esen meg volt? Azt adtak hozza... csak nem hagytak ki az ujbol... bar mintha csak a Sapphire gyartana ezt a fajta kartyat AGP-ben is...

#136 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:18

Idézet: RRomeo - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:16

Hogyhogy, 5.12-esen meg volt? Azt adtak hozza... csak nem hagytak ki az ujbol... bar mintha csak a Sapphire gyartana ezt a fajta kartyat AGP-ben is...

Mert abban lehet módosított inf van. DriverCleaner-rel irtsd le a mi fent van, miután unistallaltad, majd pakold fel a CD-n lévőt.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#137 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:19

Valahol az ATI oldalán van egy GART uninstaller. Ez elvileg segédprogram amivel az AGP speed állítható, mega  Frastwrite ... csak éppen néha ettől akad ki a Windows. Nekem régen úgy ment csak BX-es alaplapban az R8500, ha minden drivertelepítés után leszedtem a GART-ot.

Remélem tud valaki segíteni, különben cska a "szűz" install segít ...

#138 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 12:51

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 10:18

Mert abban lehet módosított inf van. DriverCleaner-rel irtsd le a mi fent van, miután unistallaltad, majd pakold fel a CD-n lévőt.

Szia,

erre gondolsz?
http://www.drivercleaner.net/

Most akkor ne a 6.2-ot rakjam fel hanem megis a mellekelt CD-s regit?
Esetleg ne probaljam meg ujrarakni a .NET framework-ot, hatha az kutyul?

#139 Felhasználó inaktív   RRomeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 02. 12:53

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 10:19

Valahol az ATI oldalán van egy GART uninstaller. Ez elvileg segédprogram amivel az AGP speed állítható, mega  Frastwrite ... csak éppen néha ettől akad ki a Windows. Nekem régen úgy ment csak BX-es alaplapban az R8500, ha minden drivertelepítés után leszedtem a GART-ot.

Remélem tud valaki segíteni, különben cska a "szűz" install segít ...

Ezt a Catalyst uninstaller nem tavolitja el? Mondjuk igaz hogy volt ugy hogy safe modban futtattam es ott kiirta hogy nem sikerult mindent leszednie... megnezem mindenesetre. Egy full reinstall nagyon durva dolog lenne, foleg ha utana derulne ki hogy megis a kartya hibas mondjuk, vagy pont az alaplappal tortent valami, esetleg keves a tap - bar ezek mind viszonylag kevesbe valoszinuleg, de tenyleg tanacstalan vagyok sajna...

#140 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 16:48

Hello  z x1600 xt -m röl kérek 1-2 infot!
Huzzam -e és meddig meg jo e vagy cseréljem é le esetleg egy nvidiára!
OKs? Nyomazsd!! :reklamacio:
Ki érti ezt?

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »