HWSW Informatikai Kerekasztal: bootolás CDre boot.ini módosítgatásával - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

bootolás CDre boot.ini módosítgatásával

#1 Felhasználó inaktív   Ch1p1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 03. 10:14

Hali!
Egy olyan kérdésem van hogy ilyen linuxos mintára szeretném átszerkeszteni a boot.ini t hogy ki lehessen választani bootoláskor hogy Windows vagy CD re bootoljon. meg tudnám oldani persze hogy felteszek egy más bootmanangert és abból bootoljon windows meg lehessen választani CD-t, de nekem kifejezetten úgy kellene hogy nem nyúlok az MBRhez. azt nem akarom hogy biosban beállítom hogy cd, hdd1 stb. mert akkor ha bennhagyok egy bootos CD-t (amit bennszoktam :)) akkor azzal tököl, meg bootol rá ha olyan.
olvastam valahol hogy ez megvalósíthatatlan, mert a boot.ini az valami NTs fileokat keres és abból bootol. ez esetben mik azok a fileok?

köszi a válaszokat előre is
Ch1p1

#2 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 03. 11:02

nem kivitelezhető, mivel az eltorito bioson keresztül valosul meg, azt meg nemigen viszed véghez közvetlenül boot.inivel...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3 Felhasználó inaktív   Ch1p1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 18:45

tudom, lámát jáccom, de mi van bioson keresztül?  :confused: és akkor pl grubbal miért lehet CDre bootolni?

#4 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:14

Idézet: Ch1p1 - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 19:45

tudom, lámát jáccom, de mi van bioson keresztül?  :confused: és akkor pl grubbal miért lehet CDre bootolni?

az egy kicsit másként működik mint a win féle boot.ini..
a grub egy önálló program, csak épp az mbrben van, és ezért tudja bioson keresztül meghívni a cd-t.

#5 Felhasználó inaktív   Ch1p1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 12:37

aham, értem. és olyat lehetne csinálni hogy feltelepítek egy windowst mondjuk egy DVD-re és arra bootolok? vagy már az a maga valójában nem megvalósítható hogy a DVD meghajtót hívom meg?

#6 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 13:40

Idézet: Ch1p1 - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 13:37

aham, értem. és olyat lehetne csinálni hogy feltelepítek egy windowst mondjuk egy DVD-re és arra bootolok? vagy már az a maga valójában nem megvalósítható hogy a DVD meghajtót hívom meg?

itt az a baj, hogy a wint nem lehet readonly édiumra telepíteni (alapból).

amugy itt olyan elmélkedést csinálsz ami teknikailag kivihetetlen. Létezik DVD/CD-n lévő Windows, de az egy kicsit máshogy bootol mint egy hdd-n lévő Windows.

#7 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 16:39

Bart's Preinstall Environment CD

#8 Felhasználó inaktív   Ch1p1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:01

aham, kár. az a konkrét helyzet hogy a bioson jelszó van, és nem tudok CDre bootolni hogy kiiktassam, a gépet meg nem lehet szétszedni, és nincs admin jogom XP-hez. a meghajtóhoz hozzá tudok férni admin jogokkal, de a sam filet már nem tudom lementeni (ami végeredményben a célom) így már gondolom kicsit világosabb hogy mit szeretnék csinálni. egyéb 5let? :)

#9 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 07. 09:08

Idézet: Ch1p1 - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 23:01

aham, kár. az a konkrét helyzet hogy a bioson jelszó van, és nem tudok CDre bootolni hogy kiiktassam, a gépet meg nem lehet szétszedni, és nincs admin jogom XP-hez. a meghajtóhoz hozzá tudok férni admin jogokkal, de a sam filet már nem tudom lementeni (ami végeredményben a célom) így már gondolom kicsit világosabb hogy mit szeretnék csinálni. egyéb 5let? :)

ilyenben ne is reménykedj, hogy segítünk. Amugy nagyon egyszerű, de ha ilyet akarsz akokr dolgoz meg a tdásért magad.

#10 Felhasználó inaktív   Ch1p1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 10:29

gondoltam, hogy hasonló lesz a reakció köszi, én jobban szeretek rájönni dolgokra, csak úgy érzem hogy itt zsákutcába kerültem, különben nem teljesen magánakció, a számtech tanárom támogat benne, de neki sincs semmi 5lete, mind1 majd olvasgatok angol szakoldalakat, téma törölhető.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó