Idézet: matintom - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:10
Sziasztok!
Én nagyon nem értek a kártyákhoz, de most egy-két ismerős javaslatára a játszási szokásaimhoz és pénztárcámhoz alakítva már eldöntöttem, hogy egy 6600-t vennék.
Sokan ajánlották az ASUS-t, amivel sosem lesz problémám.
Viszont van egy kicsi gondom: az alaplapom (abit it7) csak 4* agp-t támogat.
A kártyát a jövőre készülve is veszem, hátha cserélek alaplapot valamikor, viszont már addig is szeretném élvezni a 6600 előnyeit, pl. a Most Wantedban.
A kérdés egyszerű: mire számíthatok? Fog menni a kártya? Nyilván lassabb lesz, ugye? De azért nem fog fagyogatni, ugye?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Tom.
Szia!
Én sem nagyon értek, de pár dolgot tudok.
Egy szimpla 6600 AGP-ben nagyon kevés lesz a Most Wanted-hoz, szinte mindenfélét medium/low-ra kell állítanod, és egy normálisabb felbontásban már így is szaggatni fog a játék.
Másrészt, az hogy Asus vagy miegymás, manapság nem annyira számít, mint régen, mert órajelektől eltérően minden gyártó referenciára épít. Aranyszabályok azért vannak, azonban ha beírnám (milyen márkát és miért nem vennék), sorra lehurrognák a fejemet.
Úgy vennéd a kártyát, hogy majdani későbbi új lapba? Nincs ilyen lehetőség, amibe érdemes volna befektetni.
El kell dönteni, hogy akarsz játszani, vagy nem. Jelenleg s478 és s754 az AGP fogalattal együtt zsákutca, egy platformváltás (pl. s939 AMD vagy s775 Intel) több pénzbe kerül, mint amennyit rászánnál.
Összefoglalva: ha újabb játékokkal szeretnél játszani, és 4xAGP lapod van, akkor bátran mondhatom, hogy kezdhetsz a pénztárcádba nyúlni mélyebben ahhoz, hogy a célod elérd.