HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:42

Regi problemaja a magyar gazdasagnak, hogy magas a gazdasagilag inaktivak szama (es most nem gyerekekre meg a nyugdijasokra gondolok). Ezek a retegek se a munkavallalok kozt, se a munkanelkulisegi adatokban nem szerepeltek... ok nagyreszt eddig a szurke gazdasagban talaltak meg a szamitasaikat, masreszt mindenfele munkanelkuli tamogatasbol idovel kicsuszva egyszeruen eltuntek a nyilvantartasokbol. Es ok kezdtek most visszaszivarogni a nyilvantartasokba... az jo, hogy visszajonnek (hiszen bovul a foglakoztatottsag), az kevesbe jo, hogy nem mind talal munkat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#282 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 03:12

Nyugdíjkorhatár emelése, sorkatonaság megszűntetése, munkavállalás vonzóbbá válása, ...
http://www.foglalkoztatas.hu/doksik/Kiadva...2005jelfogl.pdf

#283 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 18:11

Asszem elkezdődik májusban a 101. lépés, amiről a pénzpiaci nagyágyúkat tájékoztathatták, különben nem tartaná magát ilyen délcegen a forint. Apehes körökben megy a duruzsolás.  :D
Persze, lehet, hogy üres pletyi.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#284 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:16

Mire gondolsz egészen pontosan, mit hallottál? :)

Szerkesztette: bbence 2006. 01. 07. 23:17 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#285 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:17

Költői kérdés mára: szerintetek (akárki is nyeri a választásokat) lesz rögtön kormányalakítás után kiigazítás, megszorítás, reformterv beadás, meglévő leporolás? Vagy hosszú évekre búcsút inthetünk a fiskális ésszerűségnek?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#286 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 02:34

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 0:17

Költői kérdés mára: szerintetek (akárki is nyeri a választásokat) lesz rögtön kormányalakítás után kiigazítás, megszorítás

Természetesen. Ez nem kérdés, ez tény.

Szerkesztette: bean 2006. 01. 09. 02:35 -kor

#287 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 08:26

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 23:17

Költői kérdés mára: szerintetek (akárki is nyeri a választásokat) lesz rögtön kormányalakítás után kiigazítás, megszorítás, reformterv beadás, meglévő leporolás? Vagy hosszú évekre búcsút inthetünk a fiskális ésszerűségnek?

Hümm-hümm... SZVSZ Gyurcs elég sok konkrét intézkedést, változtatást be fog ígérni a tavasz folyamán. Ezek egy részét Orb is kénytelen lesz folytatni, ha ő kerül kormányra.
Arról meg, hogy menyi időbe telik egy-egy új irány kidolgozása, érvényesítése, már beszélgettünk néhányszor. Ha kormányváltás lesz, akkor két évig megint semmit se várok a tisztogatáson túl.
Elköltöztem :-)

#288 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 08:56

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 23:17

Ha a jelenlegi tarsasag nyer, akkor marad ami eddig volt... a jelenlegi allapotokat minositse mindenki sajat szaja ize szerint. Oket legalabb kotik a sajat igereteik, es nem hibaztathatnak mast az allapotokert.

Ha a jelenlegi ellenzek nyer, akkor szvsz borul minden... az onkormanyzati valasztasokig iszonyatos penzeket fognak elszorni pozicioszerzesre, es utana is meg legalabb egy - masfel evig pazarlas, klientura epites lesz (ne feledjuk, 4 ev alatt kieheztettek oket a szocik)... ezek koltsegeiert persze gondosan hatramutogatva az elozo kormanyzatot fogjak hibaztatni. Lattunk erre mar peldat mindket oldalon.

Szerk: attol tartok, hogy csunya idoszak ele nezunk, nincs meg egyik oldalon sem az ero arra, hogy visszafogottan, megvalosithato dolgokat igerjenek. Talan csak a ket kis szatelitpart... de azok valszeg be se jutnak a kovetkezo parlamentbe.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 01. 09. 08:58 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#289 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:30

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 8:56

Oket legalabb kotik a sajat igereteik, es nem hibaztathatnak mast az allapotokert.

Azért ezt ne mondd má. Nincs olyan kormánypárti megnyilatkozás, amely ne térne ki az első tíz mondaton belül Orbánra.

Mindenesetre én is egyre jobban elfogadnám Fletóék győzelmét, de kizárólag perverz számításból. Kifejezetten örömet okozna ugyanis látni a pofánvágott törzsszavazók búráját. :D
96 - 06. Juhééééé!  :D

#290 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 20:15

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:30

Kifejezetten örömet okozna ugyanis látni a pofánvágott törzsszavazók búráját. :D

Mire gondolsz? Latvanyos megszoritasokra? Ne varj ilyesmit... :( Egyik csapat se tenne meg, es igazabol semmi nem kenyszeriti oket... ez a langyos labviz tempo meg tarthato legalabb 2 cikluson keresztul.

Samott

#291 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:09

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:30

Azért ezt ne mondd má. Nincs olyan kormánypárti megnyilatkozás, amely ne térne ki az első tíz mondaton belül Orbánra.

Mindenesetre én is egyre jobban elfogadnám Fletóék győzelmét, de kizárólag perverz számításból. Kifejezetten örömet okozna ugyanis látni a pofánvágott törzsszavazók búráját. :D
96 - 06. Juhééééé!  :D

Nem szoktam figyelni egyik oldal mocskolódó oldalait sem... elárulnád, hogy pontosan ki is "Fletó" és honnan jött ez? Azt sejtem, hogy a "Fletóék" a jelenlegi kormány, de tovább nem jutok.

Bocsánat a tudatlanságért.

#292 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 10:09

Nem szoktam figyelni egyik oldal mocskolódó oldalait sem... elárulnád, hogy pontosan ki is "Fletó" és honnan jött ez? Azt sejtem, hogy a "Fletóék" a jelenlegi kormány, de tovább nem jutok.

Aztan csak ovatosan, mert mar igy is a hataron tancolunk. ;)

Samott

#293 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:22

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 10:17

Aztan csak ovatosan, mert mar igy is a hataron tancolunk. ;)

Samott

Tudom, de most akkora volt a csend, hogy meg mertem kockáztatni, hogy Miki2 is meg tud maradni a pengeélen.

De tőled is szívesen elfogadom a megfejtést, ha tudod. ;)

#294 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 10:09

Fletó = Gyurcsány Ferenc, vmi gúnynév lehet, vagy nem tudom. :)

#295 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 19:15

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:06

Fletó = Gyurcsány Ferenc, vmi gúnynév lehet, vagy nem tudom. :)

Ferenc=Fletó, Viktor=Vity(k)a  :D

#296 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:57

A japániaknál bedőlt néhány dolog... Ki mit tippel, hogyan reagál a HUF és a BUX?

Szerintem a HUF már a héten erősödik, a BUX meg lebeg (+-150), ahol van :)
Elköltöztem :-)

#297 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 15:17

Elemzők :D

Csatolt fájl:

#298 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 18:29

Volt egy gondolatom a minap: bármelyik politikai erő is kerül hatalomra a választásokon, azért kell szorítani, nehogy végrehajtsák választási igéreteiket. :D

#299 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:55

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:29

Volt egy gondolatom a minap: bármelyik politikai erő is kerül hatalomra a választásokon, azért kell szorítani, nehogy végrehajtsák választási igéreteiket. :D

Nekem is volt egy gondolatom: bármelyik politikai erő is kerül hatalomra, azért kell szorítani, hogy börtönbe juttassák a köztörvényes bűnözőket!  :D
Ez (lenne) a jövő záloga, nem a választási igéretek betartása, be nem tartása.

#300 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 10:05

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 20:55

Nekem is volt egy gondolatom: bármelyik politikai erő is kerül hatalomra, azért kell szorítani, hogy börtönbe juttassák a köztörvényes bűnözőket!  :D

Ahogy elnezem a diszes tarsasagot, barmelyik is kerul hatalomra, kezdhetne akar sajat magaval is. ;) A kampanyban elhangzo marhasagokat mar nem is merem idehozni... tok abszurd igereteket hallani mar most is, mi lesz itt meg aprilisban?

Samott

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.