Idézet: diegho - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 12:54
akkor álítsd 800-ra. 1000=5*200 tehát ez az ötös szorzó, 4*200=800 ez a 4szeres szorzó. Feszültségeket emelni felesleges, proci alapfeszültségen 2400 körül tudhat, de én úgy vagyok vele, hogy alapfeszültség +0.1V mehet mindegyik A64-nek gyári hűtővel is nyugodtan mindennapos használatra. Memória feszültséget is emelhetsz akár, mondjuk 2.8-ig. milyen chippes a memód?
Sajnos nem otthon vagyok, így csak du. tudom megnézni, egyébként így nézett ki, amikor megvettem:
http://www.pctronix.co.nz/images/twinmos_d...nnel_pc3200.jpg - ha ez mond valamit. Szép értékeket mutogat az Everest egyébként úgy is, hogy nincs meghúzva: 5000 felett van az mem. olvasás, 1600 körül az írás, és 54 ns a késleltetés. De ha már adott a lehetőség, akkor kihasználnám ugye, hadmenjen olyan gyorsan, amilyenen tud, ha nem káros és stabil marad. Nem tudom mennyi köze van a procinak a HDD-hez ilyen szempontból, de amikor nincs meghúzva, a sandra 28 MB/s-t ír a tesztre, húzva 38-at (ez nevetségesen kevés egy 10k -s vinyónak), a HD tune pedig ígyis-úgyis ~63 MB/s -t ír. Érezhető teljesítménybeli különbség viszont nem volt.
UI: memóriafeszt 2,8-ig emelve olyannyira kiakadt, hogy cmos reset volt szükséges. Eddig 2,7V-t bírt el max. (bár a frekit nemállítottam be direktbe 333-ra)