Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 23:57
Ok, ez világos, de mit csináljak, ha ez kell a szinkronhoz?

Én ezt értettem szinkronon. Ami jelen esetben egyet jelent azzal, amit írtál. Pite meg másra gondolt, ennyi.
Ezt a néhány hszt át kellene rakatni a megfelelő topikba, nem?

nem ez kell a szinkronhoz

csinálhattad volna te is azt, hogy alapon járatod a procid a 400-as ramod mellett és máris szinkron
és ez nem a szinkron eredménye. hidd el, ha 600-as ramod lenne és felfelé hajtanád aszinkronban, akkor még gyorsabb lenne
a vita onnan pattant ki, hogy bolic system gépében "csak" 400-as ram van, ezért csak aszinkron tudná kihajtani a prociját. amit meg nem tesz emiatt.
és erre kezdtek el jönni a "csak szinrkon a f@sza" hozzászólások.
erre reagáltam én azt, hogy ez hülyeség. nyilván sokkal gyorsabb a gépe egy 2400/400 felállásban mint alapon a 2000/400-ban.
sőt még valszeg (több esetben) egy 2500/193 is gyorsabb lenne (mert ugye ha 2500-ig elmegy a procija, nem csak 2400-ig és a ramja nem bír 400 fölötti tempót, akkor ennyire kéne visszavenni)
természetesen ugyanazon proci és ram órajel mellett a szinkron valszeg némileg gyorsabb. de szinte mérhetetlen mértékben...
akinek pedig csak 3000+ procija van, annak a 9-es max szorzó miatt általában 266-290 közötti FSB kell a proci kihajtására (2400mhz és fölötte). ami szinkronban már csak 600-as rammal lehetséges. ez megintcsak igen ritka.
3200+ esetén pedig az 500 alatti ramoknál kell általában aszinkron, mivel itt meg a 240-250 FSB az általános.
na mind1. összességében ezzel csak azt akartam mondani, hogy
ne a szinkront éltessük hangosan amiatt a +1% miatt, amit azonos cpu/mem felállás és kölünböző FSB-k mellett jelent, mert egy csomó embert félrevezet. lásd a fenti "nem húzom a procit jóval gyorsabbra, mert csak 400-as ramom van" esetet.
Szerkesztette: vipisrac 2005. 12. 21. 11:13 -kor