Idézet: pojzon - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 11:00
Tehát, ha jól értem a gondolatmenetedet, akkor annak ellenére, hogy az everest a második esetben "csak" 8400 körüli olvasással jellemezte az átvitelt jobban járok még akkor is ha az első esetben 9100 körüli ez az értek.
Mert eddig azt hittem hogy az a jó feltétlen ha ez az érték minnél magasabb.
Már csak az nem világos, hogy amióta a 45nm-es proci dolgozik a gépben miért van az, hogy a memria olvas kisebb értéket mutat mint az írás. És ez a 2. beállítás esetében még inkább kiütközik, mert ott pl a mérés szerint a fenti olvasás mellett 10k-s írást tudott produkáli, míg az első esetben 9100-as olvasás mellett csak 9400-as írás jön ki, ami kicsit fura..Ez a 6750-es procival nem így volt, mármint az olvasás mindig is több volt mint az írás.
Az everest mint szintetikus teszt folyamatos adatolvasást és írást végez, ami azért nem teljesen a valóságot szimulálja, de egy átlalános erőviszonyt illetve sávszél kihasználásra mindenképpen jó.
Egy ilyen teszt egy idealizált állapot. Amikor valósan terheled a rendszert, akkor nem csak a memóriaelérésre használja a rendszer az fsb-t a proci felé, hanem több periféria (vga, hdd, usb, minden, ami a procival kommunikál) és akkor máris olvad a nagyobb ram órajel előnye. Míg a magasabb fsb és és magasabbp roci órajelből mindenképpen tudsz profitálni. Esetleg próbálkozhatsz az alacsonyabb ram órajel esetén az időzítések optimalizálsával, hogy a késleltetésed minnél kisebb legyen.
Abban nem vagyok biztos, hogy milyen az adatbehívási protokoll a penryn esetében, de azt tudom, hogy a nagyobb L2 cache miatt ennek a procinak nagyobb a cache késletetése mint a korábbi modellek esetén volt, így az adatbehívás (ram olvasás) késleltetése is megnőtt. Viszont cserébe van 6MB L2-d, ami összességében mégis többet hoz mint a veszteség a késleltetésen.

Súgó
A téma zárva.