HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 17:46

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 17:49

1-2 századot akartál mondani gondolom  :Đ

igen :D

Idézet

Amúgy 1.4-et nyugodtan tolhatsz neki

Ahogy nézem nem szükséges :)

#1062 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:42

Üdv mindenkinek!

Nos én is elég sokat bíbelődtem eddig a gépem húzásásval,de szerintem még mindig nem adja ki azt amit tud!

Van benne egy AMD5600+ ami alap 2800 helyett most 3200MHz-n fut, egy Asus M2N-Sli-s alaplapon,amin 1000 Fsb helyett 1142Mhz-n fut,ill. 2x1Gb DDR2 ramom.

Nos inkább nekem olyan kérdésem lenne, amit hallottam itt-ott,hogy itt arányosnak kell lenniük az órajeleknek,de azt hogyan tudom kiszámolni?
Ill. hogy eddig tapasztaltam,hiába adok neki több MHz-et,adni kell neki karaftot,azaz "voltot" is,mert amúgy meg kifagy a gép.

Itt az ASUS alaplapomnál xp alatt is tudom ezt állítani,nem kell Biosba lépnem,így figyelemmel kísérhetem hol tartok.

Szal lehet állítani magát a proci frekvenciáját+a szorzóját (ez max 14x-es),de a proci és a memória hogy hány voltot kapjon azt is.

Most a proci 1,4250V, a mem 2,0000V-ot kap.

De ha emelem a proci tápját,akkor ezzel együtt nő a hőmérséklete,ezt most úgy 36-48'C között tudom tartani Zalman hűtéssel.

Ja,meg itt jut eszembe a memória időzítések,hogy azokkal aszámokkal mit tudok állítani,és mit fogok elérni?

Aki tud,az segítsen,hogy mi merre és meddig hány méter,mert az ilyen tuningolások eddig kimaradtak életemből!

THX!
:)

#1063 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 06:47

Hova akarod még húzni ezt a procit. Szerintem ez az órajel is igen szép eredmény, ettől többet valószínűleg csak aránytalanul nagy feszemeléssel tudnál elérni, meg nem éri meg azt a pár Mhz-et.
My photos

#1064 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 13:55

Sziasztok!

Minden konfigváltáskor belekóstolok ebbe a tuning dologba, de komolyabb mélységekbe ritkán merülök. Azért gondoltam csak felteszek most már pár kérdést. :)

Egy 5000+-os Black edition-ös prociról van szó, 800-as A-datákkal megspékelve. Eddig teljesen alap, auto értékekkel sikerült felvinnem az fsb-t 200-ról 245-re. Így a HT 1225MHz, a ramok pedig 980 MHz-n futnak elméletileg.
A kérdéseim:
1. A gigabyte overclock progija ugyebár 980MHz-t ír ki a DDR2 frekire. Ez érthető is, mert ugye 4*240, de akkor a cpu-z miért ad 455-öt? Ez még duplázva is csak 910? Ez is okés, mert 245*13/7=455, de akkor most mennyivel is mennek ezek a ramok?
2. Lehetséges az egyáltalán, hogy alap 1.8V-n ekkora tuningot bírjanak szegény 800-as a-daták? Vagy én vagyo ka hülye, és valamit rosszul értelmezek?
3. Lehetséges az, hogy bár növekszik az fsb emeléssel az external clock (tehát elméletileg gyorsul a rendszer), ám mégis a tesztek eredménye ezt nem támasztja alá. A 3DMark 2005 szerint 235-ös fsb-m jobb teljesítményt nyújtott a konfig, mint 5 ill 10 fsb-vel magasabban. Hibázna valami a túlhajtás miatt?
4. A Black edition mit is takar tulajdonképpen? Tudtommal csak arról van szó, hogy szorzózár nélküli a cpu, de nem is tudom mikor találkoztam utoljára szorzózáras procikkal, így bizti nem csak erről van szó.

Hírtelen ennyi. A rendszer egyébként atomstabil. Megy egész nap. Company of Heroes timedemok, 3dmark tesztek is szépen lefutnak. Mindez 35fok alatti rendszer és cpu hőmérséklettel.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: CAC 2008. 05. 04. 14:11 -kor

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1065 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:45

Idézet: CAC - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 14:55

Sziasztok!

Minden konfigváltáskor belekóstolok ebbe a tuning dologba, de komolyabb mélységekbe ritkán merülök. Azért gondoltam csak felteszek most már pár kérdést. :)

Egy 5000+-os Black edition-ös prociról van szó, 800-as A-datákkal megspékelve. Eddig teljesen alap, auto értékekkel sikerült felvinnem az fsb-t 200-ról 245-re. Így a HT 1225MHz, a ramok pedig 980 MHz-n futnak elméletileg.
A kérdéseim:
1. A gigabyte overclock progija ugyebár 980MHz-t ír ki a DDR2 frekire. Ez érthető is, mert ugye 4*240, de akkor a cpu-z miért ad 455-öt? Ez még duplázva is csak 910? Ez is okés, mert 245*13/7=455, de akkor most mennyivel is mennek ezek a ramok?
2. Lehetséges az egyáltalán, hogy alap 1.8V-n ekkora tuningot bírjanak szegény 800-as a-daták? Vagy én vagyo ka hülye, és valamit rosszul értelmezek?
3. Lehetséges az, hogy bár növekszik az fsb emeléssel az external clock (tehát elméletileg gyorsul a rendszer), ám mégis a tesztek eredménye ezt nem támasztja alá. A 3DMark 2005 szerint 235-ös fsb-m jobb teljesítményt nyújtott a konfig, mint 5 ill 10 fsb-vel magasabban. Hibázna valami a túlhajtás miatt?
4. A Black edition mit is takar tulajdonképpen? Tudtommal csak arról van szó, hogy szorzózár nélküli a cpu, de nem is tudom mikor találkoztam utoljára szorzózáras procikkal, így bizti nem csak erről van szó.

Hírtelen ennyi. A rendszer egyébként atomstabil. Megy egész nap. Company of Heroes timedemok, 3dmark tesztek is szépen lefutnak. Mindez 35fok alatti rendszer és cpu hőmérséklettel.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

1. Igen jól számolod 245*13/7. Az AMD prociknál ugyanis a proci valós órajele kerül osztásra egy egész számmal és nem közvetlenül az fsb-ből származik a ram órajele. Ez azért van, mert a memóriavezérlő a pociban található így közöttük kell a szinkron. A ram órajele így bizonyos cpu szorzók esetén egyezni tud a szabványokkal, míg többnyire némileg alacsonyabb órajelen jár.

2. 1.8V-on 910 Mhz szerintem jó eredmény egy 800-as ramtól. Mehet az feljebb, akár 1,9-2,0V-ra neki. A bordás DDR2 ramok esetében nem ritka a gyári érték szerinti 2,1V-os üzemfesz.

3. A proci teljesítménye növekszik az órajel növelésével, de a nem szinkron, vagy nem átgondolt tuning esetében valamely más paraméter válhat szűk keresztmetszetté. Amúgy javaslom a HTT szorzónak a csökkentését, nem kell azt 12xxMhz-en kínozni az speciel nem szűk keresztmetszet és csak instabillá teszi a rendszert, vagy gátol a további tuningba, ha túl magas. Bővel elég a 4-es szorzó.

4. Azt jelenti nincs szorzótár. A többi procival ellentétben viszont valóban teljesen szabad a szorzó állítása, tehát nem csak csökkenthető, hanem növelhető is a szorzó.
Tehát tuningnál ha azt mondod a 230-as fsb-vel jobb a rendszered, akkor ne vidd tovább csak a procit tuningold tovább a szorzó növelésével.
My photos

#1066 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:46

Köszönöm szépen a válaszokat!

Teljesen igazad volt a HT tekintetében. Jó sokat utánaolvastam a dolognak, és több vélemény szerint is mindegy, hogy 200 vagy 1000MHz a HT, lényeg, hogy neigen haladja meg a felső határt. Visszavettem 4x-es szorzóra, és rögtön 150 plusz pontszámot adott 3DMark-ban.
Úgy néz ki alapfeszen 245 lett az FSB határa. Ez majdnem 3,2 GHz, ami egy 6400+-esnek a teljesítménye, így teljesen elégedett vagyok. Tom's hardware-en 3,1-et értek el. A tesztük szerint 3,4GHz a felső határ, de ennél már nagyon megugrik a proci fogyasztása, így szerintem maradok az alapfesznél.

Már csak 2 kérdésem lenne:
1. Ugye jól sejtem, hogy ha megemelt frekvencián, de alapfeszen járatok valamit, attól nem fog az jobban melegedni? Mert ha a plusz melegedés a megnövelt voltage eredménye, akkor erről ugye nem beszélhetünk.
2. A jó öreg celerenon-os időkben én úgy tapasztaltam (és emlékeim szerint másik is itt a fórumon), hogy lehet 'formázni' a procit. Arra gondolok ez alatt, hogy (például) az első körben csak 20%-nyi teljesítménynövekedést értem el, és afölött akármit is csináltam instabil lett. Aztán pár hónap elteltével -persze e túlhajtott értékeken való használat esetén-  simán nyertem még +15-20 MHz fsb-t. Aztán negyed év után megint ennyit. Végül valamikor 1 év után elértem a maxot.
Szóval érdemes e a millivoltokkal, fsb emelésekkel trenirozni a cpu-t?
Eladó cuccok:

#1067 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:27

1ébként megtudhatom hogy Be cpunál minek bántod az FSB-t?  :think:  :D
Simán felemeled a cpu szorzót a kívánt értékre bisoból, és ennyi. (így tuti nem fog semmi jobban melegedni, illetve instabill sem lesz a gép)Esetleg ezen felül adhatsz a professzornak' 1.375V-ot.

Valahogy így gondolom:

Kép

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 05. 05. 09:31 -kor

#1068 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 10:12

Persze, hogy meg. :)
Mert  16x200-on  már nem volt stabil alapfeszen, és kis vcore noszogatással sem érte el a nála alacsonyabb teljesítményen, de alapfeszen futó 13x245-es beállítás eredményét. Ebben az esetben a ramok is jobban ki voltak hajtva, gondolom ezért ért el mindenféle tesztben jobb teljesítményt.
Kényelmesebb felrakni a szorzót, és hátradőlni az tuti, de egy napos tesztelésem eredményeképp sikerült belőnöm optimálisra a beállításokat úgy, hogy egy deka plusz áramot sem kap a rendszer.
Eladó cuccok:

#1069 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 10:15

Na, egész jól csináltad! :D  :up:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#1070 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 06:53

Idézet: CAC - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 8:46

Köszönöm szépen a válaszokat!

Teljesen igazad volt a HT tekintetében. Jó sokat utánaolvastam a dolognak, és több vélemény szerint is mindegy, hogy 200 vagy 1000MHz a HT, lényeg, hogy neigen haladja meg a felső határt. Visszavettem 4x-es szorzóra, és rögtön 150 plusz pontszámot adott 3DMark-ban.
Úgy néz ki alapfeszen 245 lett az FSB határa. Ez majdnem 3,2 GHz, ami egy 6400+-esnek a teljesítménye, így teljesen elégedett vagyok. Tom's hardware-en 3,1-et értek el. A tesztük szerint 3,4GHz a felső határ, de ennél már nagyon megugrik a proci fogyasztása, így szerintem maradok az alapfesznél.

Már csak 2 kérdésem lenne:
1. Ugye jól sejtem, hogy ha megemelt frekvencián, de alapfeszen járatok valamit, attól nem fog az jobban melegedni? Mert ha a plusz melegedés a megnövelt voltage eredménye, akkor erről ugye nem beszélhetünk.
2. A jó öreg celerenon-os időkben én úgy tapasztaltam (és emlékeim szerint másik is itt a fórumon), hogy lehet 'formázni' a procit. Arra gondolok ez alatt, hogy (például) az első körben csak 20%-nyi teljesítménynövekedést értem el, és afölött akármit is csináltam instabil lett. Aztán pár hónap elteltével -persze e túlhajtott értékeken való használat esetén-  simán nyertem még +15-20 MHz fsb-t. Aztán negyed év után megint ennyit. Végül valamikor 1 év után elértem a maxot.
Szóval érdemes e a millivoltokkal, fsb emelésekkel trenirozni a cpu-t?

1. De jobban fog melegedni. A nagyobb teljesítmény fogyasztás és hőnövekedéssel jár. Az aranyszabály: a processzor fogasztása az órajel emelkedésével egyenes arányban, míg a feszültség emelésével négyzetesen növekedik. Ennek megfelelően a hőmérséklet is nőni fog, amibe azért a proci hűtődnek is beleszólása van, hogy mennyivel.

2. Igazoltan nincsen ilyen, a gyakorlatban a fene tudja néha lehet ilyet tapasztalni, de olyan sokat bizotsan nem számít mint a hős celeronok korában.

Amúgy jól belőtted a cuccost, grat hozzá!
My photos

#1071 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 22:59

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy Q6600-as (G0 stepping) processzor tuningolásában. A gépem MSI P6N nForce 650i SLI V2 alaplap (nem egy kifejezetten tuning lap), 4 GB Kingston DDR2 800MHz memória, MSI NX8800 GT 512MB                 
OC videókártya, 600W Chieftech táp, a hűtő pedig Asus Silent Knight II. A problémám az, hogy miután a BIOSban kikapcsoltam a C1E vezérlést és a memóriákat visszavettem 667MHz-re a processzor FSB-jét probaképpen 1066-ról 1072-re állítóttam és a feszekhez nem nyúltan a CPU-Z Vistán belül mégis 1.3 volt helyett 1.425-öt mutatott. Ez mitől lehet? Vagy ez teljesen normális? A kívánt FSB amit el szeretnék érni az az 1333MHz lenne, 667MHz memória sebbesség mellett, magyarán a proci órajelét 3000MHZ-nél nagyobb értékre nem szeretném állítani, viszont szerintem a CPU-Z által mutatott fesz érték nem lehet normális.
Egy ocforums.com bejegyzésben ezeket az értékeket találtam ugyanennél az alaplapnál:
FSB: 1333 MHz
Multplier: 9x
Memory clock: 667 MHz
CPU VCore: +0,0250v
vram: 1,9v
NB: 1,25v
SB: 1,5v
FSB VTT core: 16%
PCI-e bus: 100

Én is hasonló beállításokat szeretnék elérni, egyedül a fesz értékének a változását nem értem ilyen minimális átállítás mellett.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

#1072 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 07:47

Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 23:59

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy Q6600-as (G0 stepping) processzor tuningolásában. A gépem MSI P6N nForce 650i SLI V2 alaplap (nem egy kifejezetten tuning lap), 4 GB Kingston DDR2 800MHz memória, MSI NX8800 GT 512MB                 
OC videókártya, 600W Chieftech táp, a hűtő pedig Asus Silent Knight II. A problémám az, hogy miután a BIOSban kikapcsoltam a C1E vezérlést és a memóriákat visszavettem 667MHz-re a processzor FSB-jét probaképpen 1066-ról 1072-re állítóttam és a feszekhez nem nyúltan a CPU-Z Vistán belül mégis 1.3 volt helyett 1.425-öt mutatott. Ez mitől lehet? Vagy ez teljesen normális? A kívánt FSB amit el szeretnék érni az az 1333MHz lenne, 667MHz memória sebbesség mellett, magyarán a proci órajelét 3000MHZ-nél nagyobb értékre nem szeretném állítani, viszont szerintem a CPU-Z által mutatott fesz érték nem lehet normális.
Egy ocforums.com bejegyzésben ezeket az értékeket találtam ugyanennél az alaplapnál:
FSB: 1333 MHz
Multplier: 9x
Memory clock: 667 MHz
CPU VCore: +0,0250v
vram: 1,9v
NB: 1,25v
SB: 1,5v
FSB VTT core: 16%
PCI-e bus: 100

Én is hasonló beállításokat szeretnék elérni, egyedül a fesz értékének a változását nem értem ilyen minimális átállítás mellett.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Nincs az alaplapnak valami auto tuning, vagy auto voltage control optiója? Az ilyenek képesek arra, hogy amint tuningit észlelnek a stabilitás növelése érdekében rögtön több feszt adnak mindennek. Ez kéne letiltani.
Legjobb, ha kézzel beállítod a proci vcore-t és a default meg ilyen értékeket elfelejted.

Terhelve vagy terheletlenül látod az 1,4V-ot?

Szerkesztette: sebgutkopf 2008. 05. 16. 07:48 -kor

My photos

#1073 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:50

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 7:47

Nincs az alaplapnak valami auto tuning, vagy auto voltage control optiója? Az ilyenek képesek arra, hogy amint tuningit észlelnek a stabilitás növelése érdekében rögtön több feszt adnak mindennek. Ez kéne letiltani.
Legjobb, ha kézzel beállítod a proci vcore-t és a default meg ilyen értékeket elfelejted.

Terhelve vagy terheletlenül látod az 1,4V-ot?

De van az egyik a C1E, ez szabályozza a feszt és az órajelet (ha be van kapcsolva akkor az órajel 1600MHz a fesz pedig 1.2 volt terheletlenül) a többi az EIST meg a D.O.T. és ezeket kikapcsoltam. A default vcore feszen pedig csak úgy tudok változtatni, hogy minuszba vagy pluszba viszem az értéket, magát az alapot kézileg nem tudom megadni. És terheletlenül mutatta az 1.4-et.

#1074 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 08:06

Bocsi a késői reakciókért!

sebgutkopf:
Köszi a válaszokat!
Az előző felállásból megmaradt CoolerMaster Hyper TX-em tökéletesen megbírkózik a feladattal. A 4x-es HT miatt gondolom a chipsetet nem érinti a dolog. Az a-datákat meg felváltotta két Geil, amin már vannak bordák. Igaz 1.8 helyett sajna gyárilag 2 V-n üzemelnek, de ők is szépen bírják a 890 körüli mhz-t.

yeffy:
Köszi!  :)
Még lehet, hogy eljátszok majd a ddr2 időzítésekkel, aztán hátradőlhetek elégedetten. Mondjuk most olvastam a várható intel árcsökenésről, azokban meg kicsivel több a tuningpotenciál...miért vagyok én amd fan?  :confused:
Eladó cuccok:

#1075 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 13:50

Sziasztok! :)

Vettem egy 8 centis Thermaltake házventit, 2000 fordulatosat, és be is szereltem a gépembe.
Működni működik teljesen jól, csak annyi a gond, hogy szinte semennyit nem változott a cpu meg az alaplapi hőmérsékletek, pedig a venti légáramlásának útjába esnek. A házam tré fajta Codegen, de ennyire szűk keresztmetszetet alkothat? :D

#1076 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 14:24

Házban hol helyezted el a ventit ?
Ha jó helyre rakod akkor elviled pár fokkal lejebb kéne mennie vagy a winyók vagy az alaplap hőjének.
Bár everest is csak saccol , ahogy Didyman mondaná.
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#1077 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 15:36

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 14:24

Házban hol helyezted el a ventit ?
Ha jó helyre rakod akkor elviled pár fokkal lejebb kéne mennie vagy a winyók vagy az alaplap hőjének.
Bár everest is csak saccol , ahogy Didyman mondaná.

Most nézem, hogy nem a megfelelő topikba írtam. Na mindegy... :lama:  :D
Amúgy hátra tettem be a tápegység alá, mert igazándiból más hely nincs egy nyolcas ventinek a házamban.

#1078 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 17:31

Kép
Na így, és befelé fúj.

#1079 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 21:28

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 17:31

Na így, és befelé fúj.

Ne befelé fújjon, hanem kifelé. Magyarán fordítsd meg a ventit. És ha van hely elől akkor oda tegyél egyet ami befelé szívja a levegőt.

Szerkesztette: woland_y2k 2008. 05. 22. 21:30 -kor

#1080 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 21:49

Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 21:28

Ne befelé fújjon, hanem kifelé. Magyarán fordítsd meg a ventit. És ha van hely elől akkor oda tegyél egyet ami befelé szívja a levegőt.

Hát előre szerintem csak 12est tehetek majd, de az még egyelőre nincs.
Amúgy a kifele fújás már egy haverom eszében is megfordult, hogy egy próbát megér, szóval az lesz. ;)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.