Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 20:32
Csak addig oszd vissza a ramot amíg a processzor cégét keresed, hogy ne tartson vissza. Aztán elkezded szépen a megfelelő szorzókkal emelni a ram sebességét laza időzítésekkel. Ha a memória vége is megvan akkor elkezdhetsz alacsonyabb időzítéseket próbálgatni.
A CPUZ csak a gyári ajánlást mutatja, maximum alapot nyújt de neked kell kitapasztalni mit bír.
Bőven messze vagy a cuccok kinyírásától, azt inkább túl magas feszültséggel lehet.
Ezt majd megnézem, hoztam 1-2 fejleményt:
Szal viszzaosztottam a ramokat 400-ra(200), mindezt 144mhz-es azaz 3312-es Mhz melett, ekkor még jó volt, majd ezután elkezdtem az fsb-t emelni 148-nál is még jó volt(3404Mhz), ezután megint emeltem, de már 150-re, ekkor 3450mhz-en ment a cpu, a ramok meg 200-on, de ekkor win_bootnál kifagyott.
Mondtam, OKÉ!, majd visszavettem 149-re, 5percig bírta boot után és a firefoxban kifagyott,. --ja és így minden sebesség kisebb/lasabb lett, pl: mem írás/olvasás/a ns pedig magasabb lett, tehát roszabb.
/////////A tanulságot levonva sehogy sem jó 400-on a ram, mert hiába rakom 3.4Ghz-re a procit lasabb vagy kifagy, ezért visszatettem 533-ra (most auto-n van a ram), és 146Mhz-es fsb melett 3355Mhz-nél stabil, mert most is így írok.
A kérdésem, hogy akkor miért kell visszavenni a ram sebességéből? Mert nekem úgy fagy vagy lasabb az egész cucc, 3.4.nél pedig nemtudok feljebb menni.
Boccs de nem értem :confused: , miaz, hogy a "proci cégét keresed"? Megfelelő "szorzókkal"-miért minek lenne még?
És a memória "végét", hogyan csináljam? Vagy milyen opciókat keressek a biosban?
Kár, hogy nemtudok képet csinálni a bios-ról, de ne feledjük, hogy ez egy asrock lap, tehát sz.tem ilyen beállítások nincsenek.
//////////////////////
Most így menjek tovább 146-ról? A memóriát tuti "auto-n" hagyom, nem akarom elcseszni a ramot.
képek:
Ez volt a vége, 400ramnál:

[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Itt csak az L2-chace sebességek voltak jobbak a mem_rutonok lasabbak lettek.
Ez most:

[
Még stabil.
És ez volt tegnap:

[
Így tök stabil volt a gép.
Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 20. 20:24 -kor