Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 8:48
Megtaláltam azt a funkciot ami a feszt kezeli (Spread Spectrum), ezeket mind disable-re állítottam, így már nem piszkálja a feszt, ha hozzányúlok az fsb-hez. 1110 FSB alatt 1,296-1,344 között ingadozott a fesz CPU-Z szerint, biosban tartotta az 1,328 as értéket és az átlag is ez volt, ha terheltem. Viszont 1110 FSB után 1120 FSB következett, ezen már elsem indult valamiért, lehet, hogy az volt a baj, hogy a CPU VTT vlotot 16%-ra állítottam?
Jól látom, hogy Nvidia chipes lapod van?
Ez egy nehezítő tényező. Egyrészt sajnos az intel alá való nv chipek sajnos közel sem bírnak olyan magas fsb-t mint az intel sajátjai. A VTT-t szerintem vedd vissza alapra és keresd meg azt a feszt, amivel a chipsetnek, vagy ha van olyan, akkor külön az fsb-nek lehet adni (ilyet is láttam már, hogy külön van). Ez némileg segíthet a lapnak. Viszont NV-s lapnál sajnos elég valószerűtlen, hogy eléred az 1600-as (400) fsb-t, sőt korábban soknál még az 1333 (333) is gond volt.
Szóval, ha a ram hajtása már nem gond, akkor valamivel a chipet kell ösztökélni, hogy bírja kicsit tovább.