HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 15:19

Na ma volt időm jobban a tesztelgetésre, most itt tartok: 146Mhz x23=3355Mhz, a ramok auto-n, 533-on mennek.
Az orthos 1óra20percig ment, a ramot és a procit nyúztam vele, nem fagyott, 3negyed óra játék múlva sem fagyott, a cpu max. 61fokig ment el ezalatt, az alaplap 47 fok volt.
Az everest beépített stabilitás tesztje is 15percig ment...nem fagyott, és a gép kb. 3órája magy bekapcs. után azóta, tehát ezek szerint így jó????

Tovább nemtudok menni, mert már mindenhogy próbáltam :(. [Pölö: 150mhz/400ram, xar-150mhz/533ram, xar, 148-on is már xar.]
képs:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép

megj.: bár egyszer net közben így is újraindult a gép, de már régebben is volt ilyen és ezután csináltam az összes tesztet és hiba nuku. :think:  :omg:

Azt hiszem, hogy így marad a cucc-ha persze így jó lesz majd-feljebb már nemtudok menni, mert már fesz.emelés kellene, de én csak a DRAm feszét tudom emelni vagy mi a fenét, nemtudom :confused: , ha nem lesz így jó, akkor visszarakom 144-re, mert úgy jól ment a gép több órán át.
Mégegyszer köszönöm a segítséget, de még kérdeznék v.mit:
:respect:  :respect:  :respect:
Ezek mik?:

Idézet

VCCM (DRAM) Voltage:

Use this to select VCCM (DRAM) Voltage. Configuration options: [High],
[Middle], [Low], and [Auto]. The default value of this feature is [Auto].

VDDQ (1.25V) Voltage:

Configuration options: [High], [Low] and [Auto]. The default value of this
feature is [Auto].

A bios, a 27. oldaltól (az enyém kicsit másabb):
link_03

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 21. 15:40 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1142 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:46

Sziasztok!

Az aláírásomban található gépet szeretném egy kicsit nyúzni,de nem igazán hagyja magát sajnos.

Amit tudok,hogy a HT 1Ghz körül érzi jól magát,valamint,hogy a ramok nem tudom,hogy pontosan mit bírnak,de 400Mhz-en 2-7-3-3-ban mennek tökéletesen.

A gondjaim ott kezdődnek,hogy biosba bármit elállítok,ami a CPU tényleges órajelét megváltoztatja,akkor az első reboot után kapok egy üzenetet,miszerint az órajel megváltozott és ha állítani akarom akkor nyomjak del-t.Ezután újraindul a rendszer,ismét megkapom az üzenetet,ismét restart és ön az üzenet és ez megy a végtelenségig.Ez után nyomkodhatom a del-t,az insertet ami elvileg visszaállítja a bios alapbeállításait,de erre se történik semmi.Emletem a core feszültséget is,de ahogy láttam az se sokat segített.

Direkt manuálisan állítgattam mindent,hogy a HT és a ram a fent leírt sebességek közeléb maradjon,de nem jutok semmire.Akinek volt ilyennel tapasztalata azt szívesen meghallgatnám.

Köszönöm!
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#1143 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 09:53

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 10:07

Még lennének kérdéseim így tuningal kapcsolatban:
1, Tönkre lehet így tenni a rendszert, ha pl. az fsb-t 'rosszul' álítom be?(nincs feszemelés!).
2, Megnő a proci fogyasztása is, ha tuningolom?
3, A rammal nem kell ilyenkor kezdeni v.mit, beállítani?
:think:  :D

1. kicsi a kockázata csak extrém elszúrt beállításokkal lehet, bizonyos komponenseket kinyírni. Inkább feszemelésnél van kockázat.
2. igen
3. de, sőt az fsb tuning során a ramok órajelét/időzítését hozzá kell igazítani a megváltozott fsb-hez.
My photos

#1144 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 09:56

Idézet: Péter - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 20:46

Sziasztok!

Az aláírásomban található gépet szeretném egy kicsit nyúzni,de nem igazán hagyja magát sajnos.

Amit tudok,hogy a HT 1Ghz körül érzi jól magát,valamint,hogy a ramok nem tudom,hogy pontosan mit bírnak,de 400Mhz-en 2-7-3-3-ban mennek tökéletesen.

A gondjaim ott kezdődnek,hogy biosba bármit elállítok,ami a CPU tényleges órajelét megváltoztatja,akkor az első reboot után kapok egy üzenetet,miszerint az órajel megváltozott és ha állítani akarom akkor nyomjak del-t.Ezután újraindul a rendszer,ismét megkapom az üzenetet,ismét restart és ön az üzenet és ez megy a végtelenségig.Ez után nyomkodhatom a del-t,az insertet ami elvileg visszaállítja a bios alapbeállításait,de erre se történik semmi.Emletem a core feszültséget is,de ahogy láttam az se sokat segített.

Direkt manuálisan állítgattam mindent,hogy a HT és a ram a fent leírt sebességek közeléb maradjon,de nem jutok semmire.Akinek volt ilyennel tapasztalata azt szívesen meghallgatnám.

Köszönöm!

Valami újabb vagy régebbi tuningbarátabb bios nincs a lapodhoz?
Nézz szét a neten a lapod biosával kapcsolatban.
My photos

#1145 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 11:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 10:53

1. kicsi a kockázata csak extrém elszúrt beállításokkal lehet, bizonyos komponenseket kinyírni. Inkább feszemelésnél van kockázat.
2. igen
3. de, sőt az fsb tuning során a ramok órajelét/időzítését hozzá kell igazítani a megváltozott fsb-hez.

Kössz, csak ezt a ramos dolgot nemérte még, hogyan osszam vissza? Vagy mit állítsak be, pl: a latency-t kisebbre pl. 3-ra vagy mit?
.-= Vasak =-.

#1146 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 13:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 8:56

Valami újabb vagy régebbi tuningbarátabb bios nincs a lapodhoz?
Nézz szét a neten a lapod biosával kapcsolatban.

Annyit találtam a neten,hogy ennél a lapnál ez egy elég gyakori probléma,amit az F6C biossal lehet orvosolni.A probléma az,hogy ez a bios a hivatalos oldalról nem tölthető le,hanem elvilg e-mailben lehet megszerezni a Gigabyte-tól...
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#1147 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 20:05

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 12:23

Kössz, csak ezt a ramos dolgot nemérte még, hogyan osszam vissza? Vagy mit állítsak be, pl: a latency-t kisebbre pl. 3-ra vagy mit?

Ne kisebbre, hanem nagyobbra! A ram időzítés minnél magasabb annál lassabb, de magas időzítés mellett ugye magasabb frekvencia is érhető el.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1148 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 22:24

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 21:05

Ne kisebbre, hanem nagyobbra! A ram időzítés minnél magasabb annál lassabb, de magas időzítés mellett ugye magasabb frekvencia is érhető el.

hmm....akkor majd kipróbálom, a mem. max. 5-ös latency-t támogat 266-on, szerinted ezt rakhatom akkor 6-ra is? Most 4-en megy 266-on (568-on jelenleg).

Azt nemtudod, hogy ezek mik?

VCCM (DRAM) Voltage:

Use this to select VCCM (DRAM) Voltage. Configuration options: [High],
[Middle], [Low], and [Auto]. The default value of this feature is [Auto].

VDDQ (1.25V) Voltage:

Configuration options: [High], [Low] and [Auto]. The default value of this
feature is [Auto].

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 24. 22:30 -kor

.-= Vasak =-.

#1149 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 09:59

Frissítettem a BIOS-t F6-osra,mostmár remekül lehet állítani a dolgokat.Egyetlen egy bökkenő van.Ha nem alap szorzó*fsb van akkor a következő beállításokkal indul el a windows (édesmindegy milyen szorzót és fsb-t állítok be).

Fsb=174Mhz
Mem=348Mhz
Cpu=1744Mhz

Erre valakinek van valami ötlete ? Roppant idegesítő a dolog.Direkt néztem CPUz-vel is,hátha csak az everest téved,de nem,itt is ugyan ezt kapom... :reklamacio:
Door2World

#1150 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 10:10

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 23:24

hmm....akkor majd kipróbálom, a mem. max. 5-ös latency-t támogat 266-on, szerinted ezt rakhatom akkor 6-ra is? Most 4-en megy 266-on (568-on jelenleg).

Rakhatod bármennyire amit a lap enged, a cpuz-s gyári ajánlások csak ajánlások, nem készpénz.
Tessék kicsit bátrabban ;)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1151 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 22:52

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 11:10

Rakhatod bármennyire amit a lap enged, a cpuz-s gyári ajánlások csak ajánlások, nem készpénz.
Tessék kicsit bátrabban ;)

OK :up: , majd jelentkezem.
:D
.-= Vasak =-.

#1152 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 12:06

Idézet: Péter - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 10:59

Frissítettem a BIOS-t F6-osra,mostmár remekül lehet állítani a dolgokat.Egyetlen egy bökkenő van.Ha nem alap szorzó*fsb van akkor a következő beállításokkal indul el a windows (édesmindegy milyen szorzót és fsb-t állítok be).

Fsb=174Mhz
Mem=348Mhz
Cpu=1744Mhz

Erre valakinek van valami ötlete ? Roppant idegesítő a dolog.Direkt néztem CPUz-vel is,hátha csak az everest téved,de nem,itt is ugyan ezt kapom... :reklamacio:

Ha jól értem, akkor alap szorzóval tudod az fsb-t állítani. Akkor maradj ennél a felállásnál. Szorzót amúgy is csak lefelé állíts, ha nagyon kell, viszont akkor kapcsold ki a c'n'q-t.
My photos

#1153 Felhasználó inaktív   horatio65 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 20:21

Sziasztok!

Régebben foglalkoztam tuninggal, de már egy ideje nem volt rá időm. Most azonban teljesen véletlenül sikerült valami nagyobbat alakítani, persze ez lehet, hogy csak szerintem van így. Egy Gigabyte P35 DS4- es lapban van egy Core2 6550- es proci, 2x 1 GB Geil Black Dragon 800 Mhz, Enermax 650 W Liberty a tápom, valmint Gainward HD 4850 a vidkard, és Raidmax Sagitta a ház+ 1db 12 centis ventivel. Van még benne 2x 200 Gb sata2 Samsung Raid- ben, valmint 1 x 250 Gb Samsung sata2, és 1 Plextor 750A, 1 Plextor 755 sa- val. Ezek kellenek esetleg ahhoz, hogy tanácsot adhassatok nekem abban, hogy mit tegyek illetve, hogy mit ne nagyon.
A proci 3500 Mhz- en megy alapfeszen, csak a lap adja neki a plusz feszkót. A Geil 1000 Mhz- n, 55515- el, de 44412- is megy ugyanígy, de annak én adtam 2, 1V-ot. Egyébben a lapra hagyatkoztam, minden mást az kezel. Rohadt gyorsnak tűnik a gép mindenben, akár a tesztekben, akár az alkalmazásokban ill. játékokban is. A proci max: 54 dokos, a lap 42 fok, a ramot nem tudom, mert azt ez nem méri. A vidkard nincs húzva. Ja, egy Freezer 7 Pro hűti a procit. Mt gondoltok erről íhy most, valmi kimagasló eredmény, vagy ez már máskor is előfordult? Mit állítsak esetleg még manuálisan a biosban? Szerintetek fogja bírni hosszabb távon a ram, és a proci ezt? Nincs állandóan terhelve a gép, naponta legfeljebb fél- egy óra játék esetleg.

Előre is megköszöznöm a tanácsaitokat: Robi

#1154 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 18:42

Helo mindenki!

Egy elméleti kérdésem lenne, tippeket, tanácsokat, észrevételeket szívesen fogadok.

Anno vettem egy Thermaltake Armor házat, amiben van 8 darab neoncsövem, amit szabályozni szeretnék.

A régi neonszabályzók közül egyet sem találtam (pl. Sunbeam Lightbus), ezért gondoltam, hogy átalakítok egy ventillátorszabályzót (részletek lent), hogy tudjam tompítani a fényerőt. Elméletileg működnie kéne, de gondoltam inkább megkérdezem tőletek. Amennyiben valaki tud akár használtan is ajánlani fénycsőszabályzót, ne habozzon megkeresni.

Szabályzó: http://zalman.co.kr/...ead.asp?idx=208

#1155 Felhasználó inaktív   Chris2122 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:42

Sziasztok volna egy configom:

Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
Proci: Intel Core 2 Duo E6550 2x 2.33GHz
Memória: Kingmax 2 X 1024Mb 1066Mhz DDR2
Videókártya: Gainward Bliss 8800 GTS 320MB GS
Táp: Thermaltake 470 Watt TR2

És kíváncsi lennék hogy mit lehetne ebből a kis configból maximum egy stabil gépet játékra kellene.
BIOS frissités is történt most már F8-as a szorzóim minimum 6os és maximum7es jelenleg 7*429 azaz 3000 Mhz en menne a RAM-ot automata állította hozzá az 1033Mhz amúgy 1066 Mhzesek de a következő lépcsőben már ha jól emlékszem 1300 vmennyi a következő lépcsője de ebben nem vagyok biztos.
Remélem más adatra nem nagyon van szükség, ja és a CPU Voltage: most 1,45V on megy.

1.Mit lehetne kihozni max ebből a configból ezt örülnék ha részlesebben irnátok le hogy mit mire állítsak a BIOS-ban?

2.Ha CPU-Z vel nézem akkor viszont a Core Speed-em ugrál 2574 MHz és a 3000Mhz között tehát egyszer 2574 egyszer egy pillanat múlva meg 3000 de az is csak egy pillanatig amig megnyitom a programot utána beáll 2574Mhz re. És a szorzóm is ami a BIOSban 7esre van állítva az itt a CPU-Zben 6os szorzónak van feltüntetve és akkor most melyik az igazi?

Rated FSB: 1716 Mhz ez meg alapból 1333 Mhz volt csak mondom mert láttam sok infó kell ilyenkor Tuningnál.
Most néztem az Orthos Stress 2004 ott meg már az általam BIOSban beállított 3002 Mhzet mutatja teljesen megvagyok kavarva melyiknek higgyek hogy sikerült e a tuningom mivel ellenőrizhetem?

Szerkesztette: Chris2122 2008. 10. 15. 20:51 -kor

#1156 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 07:21

Idézet: Chris2122 - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 21:42

Sziasztok volna egy configom:

Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
Proci: Intel Core 2 Duo E6550 2x 2.33GHz
Memória: Kingmax 2 X 1024Mb 1066Mhz DDR2
Videókártya: Gainward Bliss 8800 GTS 320MB GS
Táp: Thermaltake 470 Watt TR2

És kíváncsi lennék hogy mit lehetne ebből a kis configból maximum egy stabil gépet játékra kellene.
BIOS frissités is történt most már F8-as a szorzóim minimum 6os és maximum7es jelenleg 7*429 azaz 3000 Mhz en menne a RAM-ot automata állította hozzá az 1033Mhz amúgy 1066 Mhzesek de a következő lépcsőben már ha jól emlékszem 1300 vmennyi a következő lépcsője de ebben nem vagyok biztos.
Remélem más adatra nem nagyon van szükség, ja és a CPU Voltage: most 1,45V on megy.

1.Mit lehetne kihozni max ebből a configból ezt örülnék ha részlesebben irnátok le hogy mit mire állítsak a BIOS-ban?

2.Ha CPU-Z vel nézem akkor viszont a Core Speed-em ugrál 2574 MHz és a 3000Mhz között tehát egyszer 2574 egyszer egy pillanat múlva meg 3000 de az is csak egy pillanatig amig megnyitom a programot utána beáll 2574Mhz re. És a szorzóm is ami a BIOSban 7esre van állítva az itt a CPU-Zben 6os szorzónak van feltüntetve és akkor most melyik az igazi?

Rated FSB: 1716 Mhz ez meg alapból 1333 Mhz volt csak mondom mert láttam sok infó kell ilyenkor Tuningnál.
Most néztem az Orthos Stress 2004 ott meg már az általam BIOSban beállított 3002 Mhzet mutatja teljesen megvagyok kavarva melyiknek higgyek hogy sikerült e a tuningom mivel ellenőrizhetem?

Először is szerintem az 1,45V ezeknek a prociknak nagyon sok. Hosszú távon biztosan nem etetném ennyivel. Max 1,35-el, de ha bírja inkább lejjebb. Nekem a jóval régebbi E6400-am meg 1,22V-al 3,2Ghz-en.

Ha tovább akarsz tuningoli és a lapod is bírja a magasabb fsb-ket, akkor nyilván a ram órajelét kell lejjebb osztani. Vedd le 1:1-re és akkor máris csak 860-on fog menni és mehetsz tovább az fsb-vel egészen az 500Mhz-es régió felé. Ilyen órajeleknél már figyelj oda a chipset feszültségre.
A többi rajtad és a gépeden áll nem lehet előre megmondani megnnyit fog menni.

Szorzó és órajel ugrálás: úgy hívják, hogy Intel Speedstep

UI: Először kicsit mellbevágott a 2x 2,33Ghz-es procid. Matematikailag ez ugye 4,66 Ghz  :D  Az órajelet nem szoktuk szorozni a magok számával, attól hogy az elméleti számítási kapacitás a két mag miatt kétszeres, az órajel nem változik. :)
My photos

#1157 Felhasználó inaktív   Chris2122 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 14:08

Köszönöm a válaszod sebgutkopf! Átolvasom értékelem és szerintem RÁD hallgatok ! Köszi és igen igazad van Intel Core 2 Duo a procim és akitől vettem a gépem csak tőle kimásoltam a config adatait!
Sziasztok további Jó Munkát :respect:

U.I. remélem nem hülye kérdés és te hány V-tot adnál a chipset feszültségére mert azt nem tudom, mellesleg azért állítottam 1,45 V-ra mivel ennek a topiknak a legelején azt vettem ki amit irtak abból hogy maximum 1,45 V érdemes állítani feljebb már nem mert nem tesz jót a lapnak én meg azthittem hogy ez a jó minél jobban a határon tartani annál jobb de tévedtem még csak most kezdenék bele egy picike tuningba!
:confused:

Szerkesztette: Chris2122 2008. 10. 16. 14:17 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   Chris2122 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 14:35

Bocs nem engedte már szerkeszteni valamiért a lényeg hogy az említett CPU-Z-nél a szorzó és órajel ugrálás másnéven Intel Speedstep (mostmár ezt is tudom) ez jelent problémát tehát akkor most fut az általam beállított órajelen vagy nem vagy akkor ezt figyelmen kívül lehet hagyni? A 2. kérdésem akkor hogy sikerült e a tuning elég egy stress 2004 egy órai cpu és ram teszt és játék közben nem látok semmi problémát a gép működésében akkor ez mondható stabilnak?

#1159 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 09:00

Hi

E6400-es procim 1.22V soha nem megy 3.2GHz-n.
Sőt terhelésre alapon sem működne.
Nálam core fesz 1.40V-ra állítva biosból ami vdrop miatt valóságban kb 0.05V kevesebb, működik 3.2-n.
Alap órajelen ami 2.13GHz auto fesszel 1.16V üresjáratban és 1.28V terhelésre.

De kérdezzek is valamit.  :smoker:
Miért van, hogy tuning esetén winXP jól működik míg vista be sem töltődik?
Már 2.67GHz-n sem töltődik be vista, pontosabban kékhalállal összeomlik betöltési folyamat kezdete előtt.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1160 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 07:56

Idézet: Chris2122 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 15:35

Bocs nem engedte már szerkeszteni valamiért a lényeg hogy az említett CPU-Z-nél a szorzó és órajel ugrálás másnéven Intel Speedstep (mostmár ezt is tudom) ez jelent problémát tehát akkor most fut az általam beállított órajelen vagy nem vagy akkor ezt figyelmen kívül lehet hagyni? A 2. kérdésem akkor hogy sikerült e a tuning elég egy stress 2004 egy órai cpu és ram teszt és játék közben nem látok semmi problémát a gép működésében akkor ez mondható stabilnak?

Ennyi használat után még nem mondható kategórikusan stabilnak, de jó jelnek mindenképpen. Stabilitáshoz általában 12 óra stresszt szoktak rányomni, de user odalibb, ha 1 hónap használat alatt egyszer sincs gondod, akkor már elég stabilnak tűnik. Igazán ez majd nyáron 35 fokban fog kiderülni mennyire stabil, télen kisebb az esély a problémára.

a speedstepnek pont az a lényege, hogy amikor a proci nincs, vagy csak alacsonyan van terhelve akkor lejjebb veszi az órajelet és a feszt, hogy kevesebbet fogyasszon (és melegedjen), így halkabban hűthető és kisebb lesz a villanyszámlád. Amikor meg a terhelés meghalad egy szintet, akkor rákapcsol és annyin fut, amit tuningban beállítottál. Tudod netezéshez nem kell 3 Ghz :) se 2 mag, de filmnézéshez sem.
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.