HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1171 Felhasználó inaktív   skyny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 03. 21:02

Udvozletem minden tuning gurunak.
Sajnos az elozo gepem meghalt,nem a tuningtol :D
Szeretnek vasarolni egy uj gepet.Tudtok ajanlani egy jo alaplapot amibe bele megy e 8400 proci es jol lehet tuningolni?Hasznalom a CF et is szoval ket 4870 ati kari lenne az alaplapba.

.Persze ha tudtok jobbat ajanlani prociba ami ar es teljesitmenybe jobb annak is  orulnek.ddr2 es memot hasznalnek ocz 4gb -ba.Es azt hiszem ennyi.

Ezt csak en allitottam ossze.Ha valaki tud jobb konfigot hasonlo penzert,szivesen meg halgatom.
Koszonom elore is.

#1172 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 08:02

Idézet: fabko - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 10:34

Sziasztok !

Előrebocsájtom nem vagyok egy tuningbetyár, láma kérdésekért kéretik nem kinevetni :)
Az everest szerint a 800-as ramjaim 753MHz-n mennek, aminek nem örülök. Hogyan tudnám ezt feltornázni 800-ra, esetleg kicsit többre? A cpu órajelét sikerült felemelnem 3240-re, akkor megvolt a 800, tán kicsit több is, de a gép rövid használat után kékhalálozni kellett. Akkor is, ha a BIOS-ban lévő tuninglehetőséget kézire állítottam (+3%, +5%, e felett el sem indult a gép). Mit tegyek, hogy stabilan menjen a cucc legalább 800MHz-s ramokkal?
A configom: ASUS M2N SLI Deluxe, AMD X2 6000+, 2x2GB Geil Value Kit, GBT 8600 GT, Chieftec 450W

Segítségeteket köszönöm !

Az AMD-nél mióta a memóriavezérlő a prociba költözött, azóta a proci órajeléből származtatja a memória órajelét, annak leosztásával és nem közvetlenül az fsb-ből. Sőt igazából k8 és k10-es prociknál fsb-ről nem is beszélhetünk. Szólval a 753-on járó ram teljesen természetes és üzemszerű működés. Nem lesz egy másként az intel új közelgő nagyágyújánál a nehelemnél sem.
Amúgy ez az eltérés általában a fel-es szorzójú prociknál szokott szembetűnőbb lenni és lényegében minden modellszámú proci esetén ez az eltérés más és más. Pl.: egy régebbi 2Ghz-es 10-es szorzójú A64 esetében egyáltalán nem volt eltérés.

Infóként megjegyzem, hogy az integrált memóvezérlőből többet profitál a rendszer teljesítmény és késleltetések terén mint az a neked nagyon hiányző 47Mhz.

Ha nagyon szeretnél legalább 800-at látni az everestnél a saját nyugalmad érdekében, akkor nincs más hátra mint előre. Próbálkozhatsz az fsb növelése mellett szorzó csökkentéssel, hátha kijön valami számodra kedvező variáció. Közben ne feledkezz meg a ram órajel osztót beállítani (lehet, hogy konkrét órajelet ír a bios, ami mögött egy egész szám van valójában). Ha a proci szorzójához hozzá nyúlsz, akkor viszont kapcsold ki a c'n'Q-t.
My photos

#1173 Felhasználó inaktív   fabko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 10:25

Köszönöm szépen a segítséget!
A ram órajel osztót hogyan kell beállítani, és mi a helyes beállítás, ha mondjuk a szorzót csökkentem és az fsb-t emelem?
ASUS M2N SLI Deluxe::A64 X2 6000+::2x2GB Geil Ultra::GBT 8600GT 256MB::500+400+160+160GB Samsung HDD::2xASUS DVD-RW::2XToshiba DVD-ROM::Chieftec 400W

"...és használod másra is a géped tuningon kívül?"

#1174 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 08:10

Idézet: fabko - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 11:25

Köszönöm szépen a segítséget!
A ram órajel osztót hogyan kell beállítani, és mi a helyes beállítás, ha mondjuk a szorzót csökkentem és az fsb-t emelem?

Valószínűleg csak annyi szerepel a lap biosában, hogy tuning nélkül milyen órajelen járna nagyjából a proci, tehát ddr2-es ram esetén 400, 533, 667, 800, 1066. Ezek az értékek valójában egy osztó számot rejtenek a háttérben. Tehát célszerű ezt 800-ra beállítani és úgy nekiállni az óvatos tuningnak, az fsb-t 5-10Mhz-es lépésekben növeld és közötte tesztelj és nézz cpu-z-t mielőtt tovább mennél.

Ha máshogy van jelölve és nem érzed egyértelműnek kérdezz.
My photos

#1175 Felhasználó inaktív   smithi19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 20:21

Sziasztok!
Van egy kis gondom, és remélem, hogy ti tudtok nekem segíteni.
Konfig:
Alalplap: Gigabyte EP35C-DS3R
Proci: Core2Duo E4600 2,4 Ghz 2Mb chache
Ram: 2x1 Giga DDR3 1333 MHz KM

Az a gondom, hogy hiába vettem DDR3-as ramokat, az Everest akkor is csak 800 Mhz-nek mutatja. Aztán rájöttem, hogy a procim miatt van, mert 800 Mhz az FSB-je. Megpróbáltam a túlhajtást a következő módon:
A proci szorzóját 12-ről levettem 7-re, viszont az FSB-t 200-ról 333-ra kellett emelnem, hogy ténylegesen elérjem az 1333 Mhz-t. Na most minden jól ment, nem indult újra a gépem, és most már az everest is azt mutatja, amit eredetileg is kellene neki. De meddig bírja így a gép? Az FSB túlhajtásom 67%-os volt!!!
Elővigyázatosságból visszaállítottam, de kérném a véleményeteket, hogy mi tévő legyek, hogy rendesen kihasználhassam a ramjaimat?:
Előre is köszi!!!

Szerkesztette: smithi19 2008. 12. 10. 20:28 -kor

#1176 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:42

Idézet: smithi19 - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 21:21

Sziasztok!
Van egy kis gondom, és remélem, hogy ti tudtok nekem segíteni.
Konfig:
Alalplap: Gigabyte EP35C-DS3R
Proci: Core2Duo E4600 2,4 Ghz 2Mb chache
Ram: 2x1 Giga DDR3 1333 MHz KM

Az a gondom, hogy hiába vettem DDR3-as ramokat, az Everest akkor is csak 800 Mhz-nek mutatja. Aztán rájöttem, hogy a procim miatt van, mert 800 Mhz az FSB-je. Megpróbáltam a túlhajtást a következő módon:
A proci szorzóját 12-ről levettem 7-re, viszont az FSB-t 200-ról 333-ra kellett emelnem, hogy ténylegesen elérjem az 1333 Mhz-t. Na most minden jól ment, nem indult újra a gépem, és most már az everest is azt mutatja, amit eredetileg is kellene neki. De meddig bírja így a gép? Az FSB túlhajtásom 67%-os volt!!!
Elővigyázatosságból visszaállítottam, de kérném a véleményeteket, hogy mi tévő legyek, hogy rendesen kihasználhassam a ramjaimat?:
Előre is köszi!!!

Két gondolatom lenne atémához:
1. az alaplapod hivatalosan támogatja az 1333-as fsb-t tehát miatta nem kell aggódnod. (hozzáteszem nekem még a régi 965-ös chipsetem van ami elvileg 1066-ig hivatalos mégis 1600-as fsb-n dolgozik gond nélkül).
A procinak mondhatni tök mindegy, hogyan áll elő az ő órajele. Régen voltak ugyan olyan procik, amik nem szerették a magas fsb-t, ami azt jelenette, hogy egyszerűen nem indult el a gép. Ezek nyomán kialakult egy fsb limit teória, ami vagy igaz vagy nem. Lényeg, ha megy a proci, akkor tök mindegy mennyi az fsb és a szorzó a külső órajel a lényeg.

2. kicsit furcsálom a dolgot, hogy egy ddr3-as lap esetében csak 1:1-es ram fsb arány van. Intelnél (core i7 előttiek) nem a procitól függ a memó órajele, azt a chipset kezeli. Nem biztos, de szerintem illene lenni a lap biosában olyan beállításnak ahol a ram órajelét meg tudod határozni. Az más kérdés, hogy ennek az ég világon semmi értelme. Ugyanis minek jár a ram 1333-on, ha a procihoz csak 800 Mhz-es buszon jut el az adat. Akkor már jobban jár a felhasználó, ha 800-on megy az egész és rövidebb késleltetésekkel hajtja a ramot.

Akár van ilyen akár nincs, a magasabb fsb miatt az 1-es verzió szerinti beállításokkal gyorsabb lesz a géped a nagyobb nb - proci közötti sávszél miatt.
My photos

#1177 Felhasználó inaktív   smithi19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 20:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 14:42

Két gondolatom lenne atémához:
1. az alaplapod hivatalosan támogatja az 1333-as fsb-t tehát miatta nem kell aggódnod. (hozzáteszem nekem még a régi 965-ös chipsetem van ami elvileg 1066-ig hivatalos mégis 1600-as fsb-n dolgozik gond nélkül).
A procinak mondhatni tök mindegy, hogyan áll elő az ő órajele. Régen voltak ugyan olyan procik, amik nem szerették a magas fsb-t, ami azt jelenette, hogy egyszerűen nem indult el a gép. Ezek nyomán kialakult egy fsb limit teória, ami vagy igaz vagy nem. Lényeg, ha megy a proci, akkor tök mindegy mennyi az fsb és a szorzó a külső órajel a lényeg.

2. kicsit furcsálom a dolgot, hogy egy ddr3-as lap esetében csak 1:1-es ram fsb arány van. Intelnél (core i7 előttiek) nem a procitól függ a memó órajele, azt a chipset kezeli. Nem biztos, de szerintem illene lenni a lap biosában olyan beállításnak ahol a ram órajelét meg tudod határozni. Az más kérdés, hogy ennek az ég világon semmi értelme. Ugyanis minek jár a ram 1333-on, ha a procihoz csak 800 Mhz-es buszon jut el az adat. Akkor már jobban jár a felhasználó, ha 800-on megy az egész és rövidebb késleltetésekkel hajtja a ramot.

Akár van ilyen akár nincs, a magasabb fsb miatt az 1-es verzió szerinti beállításokkal gyorsabb lesz a géped a nagyobb nb - proci közötti sávszél miatt.

Köszi a segítséget, szerintem maradok a 800-as megoldásnál. Azért is nem mereb az FSB-t tartósan megemelni, mert félek, hogy az alaplapom meghalna, mert ugye 67%-os overclock már igen magas szám!!!
Mégegyszer köszi és további szép napot! :respect:

#1178 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 10:56

Idézet: smithi19 - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 21:42

Köszi a segítséget, szerintem maradok a 800-as megoldásnál. Azért is nem mereb az FSB-t tartósan megemelni, mert félek, hogy az alaplapom meghalna, mert ugye 67%-os overclock már igen magas szám!!!
Mégegyszer köszi és további szép napot! :respect:

Nem figyeltél! A lapod hivatalosan támogatja az 1333-as fsb-t, tud is gyárilag 1333-as procikat annyin hajtani. Neki szintén tök mindegy, hogy a procnak mi a gyárilag beégetett alap érték. Szóval ez nem overclock tuning, hanem a tuning finomhangolás szerinti eredeti jelentése. Én a helyedben megtartanám az 1333-on az fsb-t.

Szerkesztette: sebgutkopf 2008. 12. 12. 10:56 -kor

My photos

#1179 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 19:24

udvozlet mindenkinek.
lenne egy lama kerdesem: letezik az, hogy a q6600 procimat 272MHz-rol felhuzom 360MHz buszorajelre es kevesebb fps-t kapok jatekok alatt? mertem farcry 2 benchmarktool-lal(45-->35fps) es deadspace alatt(85-->65) fraps-al. eddig minden procimat huztam, de hogy nagyobb orajelen jelentosen kevesebb fps-t kapjak meg nem lattam. azt tudom, hogy vannak orajelek amiket jobban szeret a gep, de ez akkor is furcsa. konfigom: abit ip35pro, q6600, 4G ram, gainward 4780. buszorajelet a uguruval allitom winfos alatt.

#1180 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 08:18

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:24

udvozlet mindenkinek.
lenne egy lama kerdesem: letezik az, hogy a q6600 procimat 272MHz-rol felhuzom 360MHz buszorajelre es kevesebb fps-t kapok jatekok alatt? mertem farcry 2 benchmarktool-lal(45-->35fps) es deadspace alatt(85-->65) fraps-al. eddig minden procimat huztam, de hogy nagyobb orajelen jelentosen kevesebb fps-t kapjak meg nem lattam. azt tudom, hogy vannak orajelek amiket jobban szeret a gep, de ez akkor is furcsa. konfigom: abit ip35pro, q6600, 4G ram, gainward 4780. buszorajelet a uguruval allitom winfos alatt.

A ram órajeled, hogyan alakul alap illetve a tuning esetén?
My photos

#1181 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 16:38

hello mindenkinek
ramok 2x2G geil, 800MHz-esek. ramot alapbol lentebb osztottam, hogy huzva is menjen. alapon: buszorajel 272, rated fsb 1088MHz, ram leosztas FSB:DRAM 4:5, memoria seb. 340MHz. Huzva: buszorajel 360, rated fsb 1440, memoria 450. ezen atombiztos, ramokat hiaba osztom tovabb, nagyobb buszorajelen fagyizik a gep.

#1182 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 08:01

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 17:38

hello mindenkinek
ramok 2x2G geil, 800MHz-esek. ramot alapbol lentebb osztottam, hogy huzva is menjen. alapon: buszorajel 272, rated fsb 1088MHz, ram leosztas FSB:DRAM 4:5, memoria seb. 340MHz. Huzva: buszorajel 360, rated fsb 1440, memoria 450. ezen atombiztos, ramokat hiaba osztom tovabb, nagyobb buszorajelen fagyizik a gep.

Mondhatnám azt is, hogy nem osztottad le eléggé :)

Nem tudom a procid mit bír, de egy ideláis tuning beállítás lehetne, ha az fsb-t felvinnéd 400 (1600)-ra (ha kell akkor a chipsetnek lehet adni egy kis feszt, de a p35 alapból is 333-at tud így nem túlztott elvárás tőle alapórajelen elvárni a 400-at), a ramot meg vele szinkronban hajtanád, akkor pont 400 (800)-on menne. A biztonság kedvéért a proci szorzóját először lejjebb veheted. Utána megpróbálhatod, hogy a 6600-as bírja-e a 3200Mhz-et. Egy kis feszemeléssel szerintem mennie kéne.
Mindenesetre csak óvatosan nem egyből mindent maxra beállítani!
My photos

#1183 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 20:32

hello
lentebb vettem a szorzot 9-->8, ekkor elvileg 8x400 =3,2GHz lenne az proci orajel, de cpu-z progival nezve nekem ugyanugy 6-9x a szorzom(terhelestol fuggoen), mindegy , hogy biosba hova allitom(elvileg 6-9 allithatom). amikor az alaplapot vettem(januarban), akkor meg ugy olvastam, hogy a p35 alaplapokon nem lehet allitani a szorzot, a szorzolock-ot csak x38 chipkeszlettol felfele vette ki az intel.
nekem egyebkent meg a regi abit ip35pro deszkam van, ez meg csak 1333MHz-ig megy hivatalbol. az "uj" ip35 pro xe mar hivatalosan is tud 1600MHz-et.
a mostani felallas mellet nekem megy a 3,2GHz (9x360= 3240MHz), a fo bajom az, hogy a jatekok alatt a mert FPS csokken a nevleges 2,4GHz orejelehez kepest(farcry 2 benchmarktool, fraps). egy honapja csereltem le a 8800gt kartyamat egy gainward 4870 ati kartyara. a regi nvidias kartyanal ez a jelenseg nem tunt fel, pedig azt kozel egy evig nyuztam-huztam. a fo kerdes tehat: miert csokken az FPS ha huzom a procit? ati-bug? szerencsetlen, nem szinkronban levo orajelek?

#1184 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 22:32

hello mindenkinek
sikerult lentebb vennem a szorzot 8-ra, igy megy 8x400MHz=3,2GHz-en a proci, ram 1:1 -->800MHz. szep kerek szamok, de: farcry2 benchmarktool erre adta a legkevesebb FPS szamot. ahogy tavolodok a 272MHz buszorajeltol (felfele) ugy csokken az fps szam (mertem 272, 333, 360, 400 MHz-en) 40fps-->28 :( . szinten csokken (fraps-al merve) cod5, deadspace, left4dead(hl2motoros160-->120fps). nem csokken tomb raider underworld, unreal motoros Legendary. 3dmark 2006 valamiert nem akar tuljutni az inicializalason, azzal meg kuzdok. everest cpu es fpu tesztjei nagyon szepen cpu sebesseggel aranyos, tehat a procituning hatasos. ez valami ati bug lesz:(

#1185 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 07:48

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 23:32

hello mindenkinek
sikerult lentebb vennem a szorzot 8-ra, igy megy 8x400MHz=3,2GHz-en a proci, ram 1:1 -->800MHz. szep kerek szamok, de: farcry2 benchmarktool erre adta a legkevesebb FPS szamot. ahogy tavolodok a 272MHz buszorajeltol (felfele) ugy csokken az fps szam (mertem 272, 333, 360, 400 MHz-en) 40fps-->28 :( . szinten csokken (fraps-al merve) cod5, deadspace, left4dead(hl2motoros160-->120fps). nem csokken tomb raider underworld, unreal motoros Legendary. 3dmark 2006 valamiert nem akar tuljutni az inicializalason, azzal meg kuzdok. everest cpu es fpu tesztjei nagyon szepen cpu sebesseggel aranyos, tehat a procituning hatasos. ez valami ati bug lesz:(

Vagy ati bug, vagy lehet éppen far cry bug is. A vga driver ugyanis általános, de a játékok megírói sokszor felületesek és nem adnak ki patchet a játékhoz, így inkább a vga gyártók nyúlnak bele a driverbe, hogy valamit korrigáljanak azzal, amit a játékírók nem csináltak meg rendesen.

Amit infóképpen megnéznék a helyedben, hogy nézz bele az általad használt catalyst readme-jébe, hogy milyen ismert problémák vannak még a driverben. Ha tudnak róla, akkor egy általános dolog és lehet javításra számítani.

Valamint ha csak far cry alatt jelentkezik a gond, akkor ez játék specifikus probléma. Szerintem nézz be a far cry saját topicjába itt vagy más fórumokon, ha ez általános gond, akkor ott biztos esett már róla szó.
My photos

#1186 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 09:17

hello
epp az a baj, hogy tobb jateknal jelentkezik meg: deadspace, cod 5 , left4dead. viszont van egy csomo jatek, ahol nem lassul le : tombraider underworld, legendary. most probaltam ki a gta4-et, ott se lassul(bar nem is gyorsul tole semmit, 272-->400) viszont a gta 4-ben az emberek mozgasanimacioi begyorsulnak , valami idozitest visz magaval ez a buszorajel emeles. ilyet mar tobb jatekban is lattam de nem volt ennyire lathato, mert ekkora huzast meg egy gepemen se csinaltam aranyaiban (na jo a regi 300-as cerka 450-en, es a 560 cerka 850, de ott nem csokkent tole a fps szam , hanem novekedett. igaz akkoriban nvidias kartyaim voltak).
masik fele a dolognak, hogy a buszorajel emelest(es fesz emelest) en nem biosbol, hanem winfos alol az abit uguru programjaval vegzem egy kattintassal(menet kozben). lehet, hogy masnak nem is tunt fel ez a jelenseg? aki fixen biosbol huzza a gepet az nem nagyon nezegeti a fps ertekeket tobb orajelen. max amig belovi a rendszert.
akinek ati kartyaja van es abit ugurus alaplapja, esetleg kiprobalhatna tobb orajelen a szamitogepet fraps-sal megtamogatva, hogy masnal van-e ilyen effektus.

#1187 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 08:14

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 10:17

hello
epp az a baj, hogy tobb jateknal jelentkezik meg: deadspace, cod 5 , left4dead. viszont van egy csomo jatek, ahol nem lassul le : tombraider underworld, legendary. most probaltam ki a gta4-et, ott se lassul(bar nem is gyorsul tole semmit, 272-->400) viszont a gta 4-ben az emberek mozgasanimacioi begyorsulnak , valami idozitest visz magaval ez a buszorajel emeles. ilyet mar tobb jatekban is lattam de nem volt ennyire lathato, mert ekkora huzast meg egy gepemen se csinaltam aranyaiban (na jo a regi 300-as cerka 450-en, es a 560 cerka 850, de ott nem csokkent tole a fps szam , hanem novekedett. igaz akkoriban nvidias kartyaim voltak).
masik fele a dolognak, hogy a buszorajel emelest(es fesz emelest) en nem biosbol, hanem winfos alol az abit uguru programjaval vegzem egy kattintassal(menet kozben). lehet, hogy masnak nem is tunt fel ez a jelenseg? aki fixen biosbol huzza a gepet az nem nagyon nezegeti a fps ertekeket tobb orajelen. max amig belovi a rendszert.
akinek ati kartyaja van es abit ugurus alaplapja, esetleg kiprobalhatna tobb orajelen a szamitogepet fraps-sal megtamogatva, hogy masnal van-e ilyen effektus.

Nekem volt régen ugurus lapom, de én mindig a biosból való tuning híve voltam. Amíg belőttem a rendszeremet mindig tesztelni szoktam, amiben fps mérés is bele tartozik, de ehhez hasonló jelenséget még sosem láttam. Rossz szinkron esetén max everestben volt rossz a memó elérésem.
Játék esetén a sebességet úgyis a vga határozza meg, ezért is fura, hogy az fsb ehhez hogyan kapcsolódik. Érdemes lenne a pci-e órajelet is ellenőrízni, meg az ilyen spread spectrum beállításokat (ki kell lőni).

Ja és szerintem próbáld meg a tuningot rendesen biosból, de azt csak úgy, ha előtte teljesen eltávolítod a tuning progit, mert ha jelen van az már beleszólhat és hiába mész a biosba.
My photos

#1188 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 14:37

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 7:14

Nekem volt régen ugurus lapom, de én mindig a biosból való tuning híve voltam. Amíg belőttem a rendszeremet mindig tesztelni szoktam, amiben fps mérés is bele tartozik, de ehhez hasonló jelenséget még sosem láttam. Rossz szinkron esetén max everestben volt rossz a memó elérésem.
Játék esetén a sebességet úgyis a vga határozza meg, ezért is fura, hogy az fsb ehhez hogyan kapcsolódik. Érdemes lenne a pci-e órajelet is ellenőrízni, meg az ilyen spread spectrum beállításokat (ki kell lőni).

Ja és szerintem próbáld meg a tuningot rendesen biosból, de azt csak úgy, ha előtte teljesen eltávolítod a tuning progit, mert ha jelen van az már beleszólhat és hiába mész a biosba.

hello
az abit ip35 pro biosaban csak a pci-e orajelet lehet allitani 100-200MHz kozott, ezt hagytam 100Mhz-en.
biosban lehet meg allitani a buszorajelet, feszultsegeket( ezeket allitom winfos alol uguruval is), memoria osztas FSB:DRAM arany 1:1 , igy 400MHz buszorajel mellett 800MHz jar a ram, ami a nevleges sebessege.
a memoria idoziteseket szinten csak biosbol lehet allitani, de azok most spd ertekein vannak. mast nem talatam a biosban aminek koze lenne pci-e buszhoz (pl spread spectrum (regebbi alaplapomon volt ilyen opcio)).
a uguru program nem veszik ossze a bios beallitasokkal, igazabol csak a memoria osztast es proci szorzot nem tudom allitani vele.
ja es pont most olvastam, hogy az abit vegleg leall az alaplapgyartassal (hivatalosan is). beke poraira. nekem 2000-ota csak abit alaplapom volt (van). nelkule nem tartana itt a tuning, ahol ma tart(azota mas alaplapokban is van "softmenu", lehet a orajeleket MHz-enkent allitani).

Szerkesztette: dep 2008. 12. 18. 14:41 -kor

#1189 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 13:49

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 15:37

hello
az abit ip35 pro biosaban csak a pci-e orajelet lehet allitani 100-200MHz kozott, ezt hagytam 100Mhz-en.
biosban lehet meg allitani a buszorajelet, feszultsegeket( ezeket allitom winfos alol uguruval is), memoria osztas FSB:DRAM arany 1:1 , igy 400MHz buszorajel mellett 800MHz jar a ram, ami a nevleges sebessege.
a memoria idoziteseket szinten csak biosbol lehet allitani, de azok most spd ertekein vannak. mast nem talatam a biosban aminek koze lenne pci-e buszhoz (pl spread spectrum (regebbi alaplapomon volt ilyen opcio)).
a uguru program nem veszik ossze a bios beallitasokkal, igazabol csak a memoria osztast es proci szorzot nem tudom allitani vele.
ja es pont most olvastam, hogy az abit vegleg leall az alaplapgyartassal (hivatalosan is). beke poraira. nekem 2000-ota csak abit alaplapom volt (van). nelkule nem tartana itt a tuning, ahol ma tart(azota mas alaplapokban is van "softmenu", lehet a orajeleket MHz-enkent allitani).

Nekem is sajgott a szivem, amikor olvastam a hírt az abit-ról. Nekem is több generációnyi abit lapom volt, az utolsó az AN8 ultra volt. Igazából én már akkor elsirattam, amikor USI kezekbe került és sajnos igazam lett, hogy az usi nem törődött vele rendesen és teljesen kivérzett a márka.

Még azt próbáld meg, hogy a pci-e órajelet 101-re állítod. Korábban más lapoknál voltak fura dolgok alap pci-e beállítással hátha. Más ötletem valóban nem nagyon van, ha a driverek is a legújabbak, akkor valami két dolog nálad nem szereti egymást.
My photos

#1190 Felhasználó inaktív   wasquez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 17:51

Kábelharisnya és méhsejt perforált lemez itt:
http://hardverapro.hu/apro/mehsejt_perfora...z/hsz_1-50.html

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első