Gondoltam rakerdezek a videokartyas voltmodra hogy hogy mukodik. igazabol a videokartya memoriajanak szeretnek egy kicsit nagyobb feszultseget adni, ha meg lehet oldani forrasztgatas nelkul.
Anno hallottam valami grafitozos voltmodrol de nem tudom hogy most az videokartyanal volt vagy csak masnal?
Azert erdekel a dolog mert bar a videokartyamon 0.8 nanos samsung memoriak csucsulnek amik pazarlo modon gyarilag 2000MHz re vannak belove es tuningolni is "csak" 2300Mhz ig lehet. ami persze egy 9600GSO tol meg mindig nagyon szep ahhoz kepest hogy a referencia orajel az 1600-1800Mhz korul alakul

.
Szal eros a gyanum hogy kevesebb feszultseget kapnak a memoriaim a videokarin mint amit ajanlananak neki, hiszen a 0.8 nanos ramok elvileg 2500Mhz re vannak kitalalva. Amennyire tudom a GTX 260-280 akon is 0.8 nanosak vannak amik azert mennek 2500MHz folott.
Szal a kerdesem hogy lehetsegel elmeletben valami grafitos voltmodot csinalni a kartyan hogy a memoria kicsit tovabb menjen? forrasztgatni nem szeretnek.
szerk: neten talaltam egy ilyen kepet (
Link)ahol van a rajzban egy ceruza hogy ott kell hasznalni de pontosan melyik reszet kell besatirozni?
elvileg azt irtak hogy csak a memoriat lehet ceruzaval voltmoddolni de en ugyis csak azt akarom mert azt erzem alulfeszelve.
Illetve a grafiztozastol mennyivel emelkedik meg a feszultseg?satirozas vastagsagatol fugg vagy mitol?
illetve tenyleg nem tudom azt sem hogy melyik reszet kellene grafitozni.
Szerkesztette: SATAN 2009. 01. 18. 00:58 -kor
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet