HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 11. 23:01

Én éppenséggel az Athlon X2 7850 BE-met nyúzom. :happy:
3,3on dobott egy jó nagy rebootot Prime alatt, így 3,2n tesztelek huzamosabb ideig. :)
A proci feszültségét 1,325re lőttem be.

#1422 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 10. 09. 17:40

üdv urak!

a cucc:
- giga ep45-ds4 lap
- C2D E8200 2.66Ghz proc
- 2X 1G kingmax 1066

perpill stabil 538 FSBvel, proci 4.3Ghzen, ram 1076 Mhz, időzítés 5-5-5-16. feszemelés nuku.

szvsz ram a korlát, ötlet, hogy milyen beállítással tudnék kisajtolni még némi teljesítményt?

izé... valami válasz?:
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1423 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 23:43

Mivel és hogy tudnám esetleg letesztelni a gyenge pontját a gépnek?

Jelen helyzetbe az történik hogy a legtöbb játéknál eldobja magát a gép egy bizonyos idő után. Ilyenkor annyit tapasztalok hogy beakad a hang (nem is tudom milyen effekt illene rá leginkább) majd bejön a kék képernyő ahol lementi a memória képfájlt aztán resi.
P5B lap, E4300 CPU, 2*G Skill F2-8000-Cl5-2GBPQ, táp: Corsair Vx450 (kb fél éves)

Jelenleg
CPU: 2950 Mhz, alapfeszen (IDLE álapotba 1.4V Terhelve 1.336V)
Lap: 327FSB, alapfesz
Memóra: 975mhz, 2.10V

Szóval milyen programmal/okal tudnám kitesztelni mi adja meg magát?
CPU-n egy Hyper TX2 hűtés van everest rendszer stabilitás teszt alatt (FPU stress van cska bekapcsolva) max 85 fok 10 perc-es terhelés alatt.
Kép
Feszültségekről:
Kép

Prime95 el próbálkoztam de ott csak a worker 2 fut tovább az 1 elszál ezzel a hibaüzenettel:
[Sat Nov 20 23:36:45 2010]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Szerkesztette: Virus9AX 2010. 11. 20. 23:47 -kor

#1424 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 00:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 11. 20. 23:43

Mivel és hogy tudnám esetleg letesztelni a gyenge pontját a gépnek?

Jelen helyzetbe az történik hogy a legtöbb játéknál eldobja magát a gép egy bizonyos idő után. Ilyenkor annyit tapasztalok hogy beakad a hang (nem is tudom milyen effekt illene rá leginkább) majd bejön a kék képernyő ahol lementi a memória képfájlt aztán resi.
P5B lap, E4300 CPU, 2*G Skill F2-8000-Cl5-2GBPQ, táp: Corsair Vx450 (kb fél éves)

Jelenleg
CPU: 2950 Mhz, alapfeszen (IDLE álapotba 1.4V Terhelve 1.336V)
Lap: 327FSB, alapfesz
Memóra: 975mhz, 2.10V

Szóval milyen programmal/okal tudnám kitesztelni mi adja meg magát?
CPU-n egy Hyper TX2 hűtés van everest rendszer stabilitás teszt alatt (FPU stress van cska bekapcsolva) max 85 fok 10 perc-es terhelés alatt.
Kép
Feszültségekről:
Kép

Prime95 el próbálkoztam de ott csak a worker 2 fut tovább az 1 elszál ezzel a hibaüzenettel:
[Sat Nov 20 23:36:45 2010]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Ha a Prime95 azt írja, akkor az már régen rossz, én adnék még egy kicsi feszt a procinak (vagy lejebb vennék a tuningból), a memóriáknak pedig szerintem elég a 2V is, (legalábbis az én geil- ramjaimnak elég az 1066-hoz).
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1425 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 19:54

Kép

így überstabil. de a rekord, amin még bootol:

Kép

#1426 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 25. 19:54

Kép

így überstabil. de a rekord, amin még bootol:

Kép

És így terhelve pl. LinX-el hány fokos a proci? :D
.-= Vasak =-.

#1427 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 21:07

40-48, magok 50-54. egy silent square figyel rajta, inaktív ventivel (hátsó 12 centis pont mögötte van).

#1428 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 19:15

Kép

trükköztem kicsit memória időzítéseivel...

#1429 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 00:05

Sziasztok.

Ugyan még nem tervezem a tunningo a frissen vásárolt i3 540 -es CPU-n de felfigyeltem valami furcsaságra.
Jelenleg egy Alpine GT 11 hűti a CPU-t és elviekbe rendesen rajta is van azaz nem lötyög vagy valami, a paszta pedig az ami gyárilag a új hűtő alján volt (MX2 típusú).
Ami fura az a hőfokok alakulása.
Jelenleg a az 1. es mag jó 10 fokkal hűvösebb mint a 2. es mag és ez minden helyzetbe így van.

Ez normális vagy a hűtő nincs jól felszerelve?

#1430 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 16:01

Sziasztok!

Az alaplapon a cpu tápellátásának a fázisszáma mennyire legyen meghatározó a tuning során? Én úgy tudtam, hogy minél több fázis van, annál stabilabb lesz a tuning. Ellenben az Asrock lapok 8+2 fázissal bizonyos tesztekben jobb eredményt érnek el, mint az Asus, MSI, Giga lapok 12+ fázisszámmal.

A másik kérdésem, hogy az i7 920 D0 vagy az i7 860 a jobban húzható?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1431 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 15:10

Helló!
Kicsit próbálgattam az új i3 540-es CPU-t mit tud.
Egyelőre csak a BLCK-t állítottam és hozzá próbáltam a ramot állítani 1333 köré.
Eddig ez az eredmény jött össze:
Kép

Ami kérdésem lenne hogy mi az a QPI LINK? Jelenleg alap állapoton van ami azt hiszem 29xx. Ez elviekbe az FSB-t váltotta fel, ami érdekelne hogy ezt érdemes e magasabbra állítani? vagy alapon kell hagyni?

#1432 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 09. 13:35

Idézet

QPI Clock Ratio: a QPI-busz üzemfrekvenciájának szorzója, amely az automatikus beállítási mellett négy érték, ×36, ×44, ×48 és az ún. Slow Mode paraméter szerint alakulhat. Utóbbi elsősorban akkor segíthet, ha a megemelt BCLK-frekvencia mellett instabil a processzor.

QPI Link Speed/Uncore Clock Ratio/Uncore frequency: a QPI-busz sebességét elsősorban a processzor határozza meg, kézzel nem ajánlatos megváltoztatni, ezért elsősorban csak információként szolgálnak ezek a sorok.

Idézet

...Eltűnt az ósdi rendszerbuszt leváltó Quick Path Interconnect, azaz ha pontosak akarunk lenni, akkor egy kisebb QPI-link továbbra is megtalálható a processzorban, ám az nem a lapkakészlettel tartja a kapcsolatot, hanem a CPU és az integrált PCIe-vezérlő közti gyors adatcseréért felel. A lapkakészlet és a központi egység kommunikációját a két irányba 2 GB/másodperc áteresztőképességet adó Direct Media Interface végzi, amely nem új dolog, korábban az északi és dél híd összekötésére használták. Asztali környezetbe tökéletesen elegendő, a QPI-t is inkább csak a többprocesszoros Nehalem szervereknek köszönhetjük.....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1433 Felhasználó inaktív   LiMiT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 20:54

Kéne egy icikepicike...najó elég sok segítség :D

Van ugye nekem egy Intel Pentium Dual CPU E2140 @ 1.60Ghz procim a gépben. Szeretném felhúzni az órajelét hogy azért produkáljon már egy kicsit többet, mert ez így elég tré. Nem nagyon értek hozzá és oldalakat se tudok hogy hol foglalkoznak ezzel, de külföldi oldalakon olvastam olyasmiket hogy ezt a procit szépen lehet húzni mert jól bírja. Nem akarom én nagyon meghajtani szegényt mert a francnak se hiányzik hogy elhalálozzon...nincs miből pótolni, de azért örülnék ha 2.0Ghz felett üzemelne valahogyan. A gondom az hogy egy: nem tudom hogy kell...vagyis azt tudom hogy a BIOS-ban kéne, de kettő: ha bemegyek a BIOSba akkor egy helyen van CPU beállítás, az Advanced menü alatt, ott viszont feketével van jelölve az a rész ahol -egyik haver szerint- "simán tudnom kéne állítgatni az órajelet". Bárkinek bármi ötlet hogy miért nem tudom megváltoztatni? És hogy ha mégis sikerülne, akkor mit állítsak pontosan/mire figyeljek?

Mellékelek egy képet hogy pontosan miről is van szó:
Csatolt kép: info.JPG
Egyébként észrevettem hogy alul a Multiplier x8.0ról időnként leugrik 6.0-ra, ilyenkor a Core Speed is leugrik 1.600ról 1.200ra talán, vagy eköré, aztán van hogy szinte rögtön, van hogy 2-3 másodpercre rá visszaugrik az eredeti helyzetbe. Ez miért van? Most meg kéne hogy ijedjek?

#1434 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 21:33

CPU tuningolás kezdete

#1435 Felhasználó inaktív   LiMiT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 00:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 28. 21:33

Köszi szépen az oldalt! Sajna még nem tudtam foglalkozni vele mert egész nap nem voltam otthon, most meg már fáradt vagyok, de ahogy elnéztem a segítséget az oldalon, nem lettem okosabb. Elmondta hogy állítsam be ezt meg azt a BIOSban, naná, csak épp ott nem tudok semmit se beállítani. Legalábbis délután mikor próbáltam, nem jött össze. A CPU infó alatti dolgokat (mellékelt kép) átállítottam, hátha segít és felnyitja a lehetőséget az órajel babrálásához, de nem történt semmi, maradt minden fekete. Visszaállítottam alapállásra és hagytam. Most akkor én csinálok valamit rosszul, vagy valamiért nekem le van korlátozva hogy ne nyúlkálhassak hozzá? Úgy értem gyárilag?

szerk: Kimaradt az alaplapom :blush: Asus P5G-MX

Szerkesztette: LiMiT 2011. 01. 29. 00:43 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 00:39

Üzenet megtekintéseIdézet: LiMiT - Dátum: 2011. 01. 29. 00:25

Köszi szépen az oldalt! Sajna még nem tudtam foglalkozni vele mert egész nap nem voltam otthon, most meg már fáradt vagyok, de ahogy elnéztem a segítséget az oldalon, nem lettem okosabb. Elmondta hogy állítsam be ezt meg azt a BIOSban, naná, csak épp ott nem tudok semmit se beállítani. Legalábbis délután mikor próbáltam, nem jött össze. A CPU infó alatti dolgokat (mellékelt kép) átállítottam, hátha segít és felnyitja a lehetőséget az órajel babrálásához, de nem történt semmi, maradt minden fekete. Visszaállítottam alapállásra és hagytam. Most akkor én csinálok valamit rosszul, vagy valamiért nekem le van korlátozva hogy ne nyúlkálhassak hozzá? Úgy értem gyárilag?

A fekete rész sosem lesz "állítható" ugyanis az csak simán a CPU info...
Ha elmondod a lapod típusát többet tudunk segíteni. ;)
.-= Vasak =-.

#1437 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: LiMiT - Dátum: 2011. 01. 29. 00:25

szerk: Kimaradt az alaplapom :blush: Asus P5G-MX

De, okosabb lettél egy kicsit. Rájöttél, hogy talán nem lényegtelen, mi az alaplapod típusa. Most akkor lépjünk tovább. Az alaplapodnak van egy leírása. Vannak benne számodra fontos információk. Böngészd át elejétől a végéig. Aztán visszafelé is. :)

Kép

#1438 Felhasználó inaktív   LiMiT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 29. 08:18

De, okosabb lettél egy kicsit. Rájöttél, hogy talán nem lényegtelen, mi az alaplapod típusa. Most akkor lépjünk tovább. Az alaplapodnak van egy leírása. Vannak benne számodra fontos információk. Böngészd át elejétől a végéig. Aztán visszafelé is. :)

Kép

Leakartam írni az alaplapot is, csak kiment a kukkantóból :laugh: Egyébként EZ az alaplapom :) Na de a képen amit beszúrtál van ez az overclock opció...az én biosomban ilyen nincs. Utána néztem a kézikönyvben a jumpereknek is, hátha találok én is ilyen JumperFree részt, de nekem sima Jumper szerepel csak, és ez áll benne:

Kép

Nem hiszem hogy ennek köze lenne ahhoz hogy én tudjam állítgatni a CPU órajelét, vagy én vagyok hülye? :unsure:

#1439 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: LiMiT - Dátum: 2011. 01. 29. 10:21

Leakartam írni az alaplapot is, csak kiment a kukkantóból :laugh: Egyébként EZ az alaplapom :) Na de a képen amit beszúrtál van ez az overclock opció...az én biosomban ilyen nincs. Utána néztem a kézikönyvben a jumpereknek is, hátha találok én is ilyen JumperFree részt, de nekem sima Jumper szerepel csak, és ez áll benne:
Nem hiszem hogy ennek köze lenne ahhoz hogy én tudjam állítgatni a CPU órajelét, vagy én vagyok hülye? :unsure:

Még bios frissítéssel próbálkozhatsz:
Link

Nekem is volt P5GC-MX/1333 lapom, és abban is ugyanott kellett tuningolni, viszont abban lehetett rendesen mindent beállítani.
Ha szürke (vagy nincs) az "AI Overclocking" opció, akkor nem lehet tuningolni a lapban, ez esetben ajánlom egy min. G31-es alaplap beszerzését.
.-= Vasak =-.

#1440 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: LiMiT - Dátum: 2011. 01. 29. 10:21

Nem, ennek tényleg nincs köze hozzá… merthogy a JumperFree épp azt jelentené, hogy nem az alaplapon, hanem a BIOS-on belül lehetne állítani az órajelgenerátor frekvenciáját.
De mert se itt, se ott nincs ilyen opció… azt hiszem, ezzel a lappal tizenhétre húztál egy királyt. Már persze csak tuningszempontból, hiszen egyébként működhet jól. :)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.