Kéne egy icikepicike...najó elég sok segítség
Van ugye nekem egy Intel Pentium Dual CPU E2140 @ 1.60Ghz procim a gépben. Szeretném felhúzni az órajelét hogy azért produkáljon már egy kicsit többet, mert ez így elég tré. Nem nagyon értek hozzá és oldalakat se tudok hogy hol foglalkoznak ezzel, de külföldi oldalakon olvastam olyasmiket hogy ezt a procit szépen lehet húzni mert jól bírja. Nem akarom én nagyon meghajtani szegényt mert a francnak se hiányzik hogy elhalálozzon...nincs miből pótolni, de azért örülnék ha 2.0Ghz felett üzemelne valahogyan. A gondom az hogy egy: nem tudom hogy kell...vagyis azt tudom hogy a BIOS-ban kéne, de kettő: ha bemegyek a BIOSba akkor egy helyen van CPU beállítás, az Advanced menü alatt, ott viszont feketével van jelölve az a rész ahol -egyik haver szerint- "simán tudnom kéne állítgatni az órajelet". Bárkinek bármi ötlet hogy miért nem tudom megváltoztatni? És hogy ha mégis sikerülne, akkor mit állítsak pontosan/mire figyeljek?
Mellékelek egy képet hogy pontosan miről is van szó:

Egyébként észrevettem hogy alul a Multiplier x8.0ról időnként leugrik 6.0-ra, ilyenkor a Core Speed is leugrik 1.600ról 1.200ra talán, vagy eköré, aztán van hogy szinte rögtön, van hogy 2-3 másodpercre rá visszaugrik az eredeti helyzetbe. Ez miért van? Most meg kéne hogy ijedjek?