HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#531 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 21:29

Helló
olyan kérdésben szeretnék hozzátok fordulni, hogy van nekem egy intel celeron 2.4 es proci amit akarok tuningolni hát megyeget. eddig 2.4 rol 2.8 ra tudtam felhuzni de az fsb szorzo az még mindig alacsony. azt kéne valahogy feljebbtolnom mert most ugy van hogy 24*118 (2832)és az fsb az pedig 472 mhz. na és a 24 et lejebb kéne vinni de azt nem tudom hogy hogy kell. tudnátok segíten? olyat is olvasgattam hogy inteleknél levan zárva vagy micsoda hogy azt nem lehet válltoztatni. de akkor is 533 mhz fsb-s és msot csak 472-n van de ha már feljebb állítom akkor szemetel. ha tudtok valamit azt lécci mondjátok meg. kösz

#532 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 06:21

Idézet: tomobatyo - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 22:29

Helló
olyan kérdésben szeretnék hozzátok fordulni, hogy van nekem egy intel celeron 2.4 es proci amit akarok tuningolni hát megyeget. eddig 2.4 rol 2.8 ra tudtam felhuzni de az fsb szorzo az még mindig alacsony. azt kéne valahogy feljebbtolnom mert most ugy van hogy 24*118 (2832)és az fsb az pedig 472 mhz. na és a 24 et lejebb kéne vinni de azt nem tudom hogy hogy kell. tudnátok segíten? olyat is olvasgattam hogy inteleknél levan zárva vagy micsoda hogy azt nem lehet válltoztatni. de akkor is 533 mhz fsb-s és msot csak 472-n van de ha már feljebb állítom akkor szemetel. ha tudtok valamit azt lécci mondjátok meg. kösz

Igen intelnél a szorzó valóban fix és nem állítható. Arra viszont kell lennie egy optiónak a biosban, vagy jumpernek a lapon, hogy elárulja az alaplapnak, hogy itt egy alapból 400-as vagy 533-as fsb-vel szerelt prociról van szó. Ha felteszed az fsb-t 133-ra (533-as quad), akkor sem veszi vissza magától a szorzót?
Nézd meg a manualt mit ír, ha 533-as procit teszel be mit kell állítani.
My photos

#533 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:15

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:44

A vga karid gyenge hozzá, de nagyon. Amíg ezt a kértyát használod teljesen fölösleges a többi cuccot próbálni, mert egyszerűen olyan vga limit van, amin a proci és memó nem segít. Ez a proci jóval erősebb vga-kat is kihajt.

A későbbiekre, ha fagy a gép, akkor valami túlmelegszik és nem a procinak adott többletfesz a megoldás. Ha a procinak kevés lenne a kakaó, akkor simán kivágna a gama desktopra, vagy újraindulna a win magától. A csont állóra fagyás inkább a vga túlzott tuningja miatt valószínű. Ha a ramnak lenne sok a sebesség, akkor kékhalál van memória írási/olvasási hibákat írkálva.

Tuiningra amúgy inkább a bios-t javasolnám egy program helyett, egy progi ki tudja mit csinál azokkal az értékekkel, amiket látszólag nem tudsz szabályozni a program kezelői felületén.

Tegnap beruháztam egy Galaxy 7300GT-be 128 MB rammal. Még nem tökéletes minden, mert egyenlőre a kártyát nem tudom húzni (szoftveres gondok miatt), de a proci 2400-on a memória pedig 400 MHz-en megy és most már nem fagy. Az NFS is sokkal élvezhetőbb lett! Köszi a tanácsot!  :)

#534 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:13

cső
na igen van jumper ami közül lehte választani hogy auto vagy 533. ha 533 ra teszem rá akkor a windows bootolásnál kiír egy hibát hogy az egyik file sérült és hogy azt javítsam ki az "eredei" xp cd vel. no de ha visszateszem autora akkor meg lazán bootol és minden fasza. na ezt nem értem hogy miért nem jó. lehet hogy télleg valami hiba van a rendszerbe de kétlem mert akkor auto-n lévő jumperrel se kéne bootoljon. meg majd megnézem, hogy miket ír a biosba mert mintha emlékeznék valami olyanra hogy cpu bus control és ott lehet hogy lehet állítani de azt még megnézem. de a procinak 533-as az fsb je. a ramot is visszavettem 333 ra.na kösz segítségedet:)

#535 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:21

ja és 133 ra még nem vettem fel mert szerintemtem nem bírná de nem biztos. ha 118 felé viszem akkor már ujraindul teszt és játék közbe. áramot is adtam neki. ramhűtő az nincs de azt nem tudom, hogy ramnak áramot adni kell? a cpu-n 7 cm es hűtő van sima bordával.

#536 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 07:04

Idézet: tomobatyo - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 15:13

cső
na igen van jumper ami közül lehte választani hogy auto vagy 533. ha 533 ra teszem rá akkor a windows bootolásnál kiír egy hibát hogy az egyik file sérült és hogy azt javítsam ki az "eredei" xp cd vel. no de ha visszateszem autora akkor meg lazán bootol és minden fasza. na ezt nem értem hogy miért nem jó. lehet hogy télleg valami hiba van a rendszerbe de kétlem mert akkor auto-n lévő jumperrel se kéne bootoljon. meg majd megnézem, hogy miket ír a biosba mert mintha emlékeznék valami olyanra hogy cpu bus control és ott lehet hogy lehet állítani de azt még megnézem. de a procinak 533-as az fsb je. a ramot is visszavettem 333 ra.na kösz segítségedet:)

Na igen, amikor a win ilyen nem tudok indulni dologgal szenved az azt jelenti, hogy sok a tuning. Az a jumper pedig jó dolog, ha nem auto, de valamit a biosban is utána kéne állítani, hogy a szorzó is úgy álljon be, ahogy egy 533-as procinál kell.
Esetleg újabb bios?
My photos

#537 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 14:11

aha értem amit mondtasz. mikor én megjumperoltam előtte levettem alaphelyzetbe a szorzót(24*100) és úgy tettem fel a jumpert. akkor megjumperolom és utána tegyem fel a biosba 133 ra? megnéztem hogy a lap támogatja-e a 533 as fsb speedet és támogatja. a bios az gyári. asszem 2 évnél régebbi.

#538 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 16:23

ja és hogy az ram fsb ratio(arány): 5:3 vagyis jol gondolom hogy nincsenek szinkronba ugye? na azt meg hogy csináljam meg hogy szinkronba legyenek?

#539 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 06:09

helló
szeretném a procimat húzni.... most van egy ASUS K8N ( s754) lapom , 512 Mb Infineon (PC3200) ramom ,
AMD Athlon 64 2800+ @1800 ( s754) ,meg egy ATI RADEON 9800 Pro atlantis 128 Mb / 256 bit
a procit szeretném egy pöppet :D húzni , úgy kb 2200 ig, a hűtéssel nincs problem ,
hogy és mit csináljak.........................................................
köszi
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#540 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 06:19

Idézet: tomobatyo - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 15:11

aha értem amit mondtasz. mikor én megjumperoltam előtte levettem alaphelyzetbe a szorzót(24*100) és úgy tettem fel a jumpert. akkor megjumperolom és utána tegyem fel a biosba 133 ra? megnéztem hogy a lap támogatja-e a 533 as fsb speedet és támogatja. a bios az gyári. asszem 2 évnél régebbi.

Szerintem 2 éves biosnál szinte biztos, hogy van újabb a lapodhoz. :)

Ha a bioshoz nem értő felhasználókra is gondolnak a lap gyártói, tehát procit be és go, akkor elvileg amikor az alaplapot átjumpereled, akkor nem csak a szorzót kéne levennie, de igazság szerint az fsb-t is illene rögtön megemelnie 133-ra. Szerintem, amikor  átteszed a jumpert (minden alapon), akkor utána még ne piszkálj semmit, hagyd a wint bejönni és nézd meg diag progikkal, hogy mennyin is megy a proci órajel és szorzó tekintetében és csak utána lépj tovább. Na meg nem árt a ram órajelet leellenőrízni. Pl. Everest
My photos

#541 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 06:23

Idézet: tomobatyo - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 17:23

ja és hogy az ram fsb ratio(arány): 5:3 vagyis jol gondolom hogy nincsenek szinkronba ugye? na azt meg hogy csináljam meg hogy szinkronba legyenek?

Jól sejted ez nem szinkron. A logika szerint az 5 a ram és a 3 az fsb-t jelzi, tehát elvileg 5:3 az 333-as ram sebességet generál, ha az fsb-d 100, míg 133-as fsb-nél változatlan arány mellett már 443-on jár a ram. Tehát a proci tuning belövéséig érdemes a ramot visszavenni, ha engedi a lap.
My photos

#542 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 06:25

Idézet: curly - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 7:09

helló
szeretném a procimat húzni.... most van egy ASUS K8N ( s754) lapom , 512 Mb Infineon (PC3200) ramom ,
AMD Athlon 64 2800+ @1800 ( s754) ,meg egy ATI RADEON 9800 Pro atlantis 128 Mb / 256 bit
a procit szeretném egy pöppet :D húzni , úgy kb 2200 ig, a hűtéssel nincs problem ,
hogy és mit csináljak.........................................................
köszi

Egy picit olvass vissza ebben a topicban, elég sok A64-es rendszer tuningjáról volt már szó.  ;)
My photos

#543 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:59

a ramot visszavettem 400 rol 333 ra. mikor megjumperolom 533 ra akkor elindul a gép addig bejön, hogy nyomja meg a bios behozására a delt nekem azt kell  és ha nem nyomom meg akkor utána meg már csak egy sötét kép és hibaözenet. az áll ott hogy a windows mappába hibás egy file és azt ki lehet javítani de ezt már korábban írtam. ha megnyomom akkor meg betesz a biosba.

#544 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 14:51

nah én meg szórakoztem kicsit
.......................................
állítottam fsb-t, HT -t vissza 3ra
nah de 2000Mhz-n túl nem akarja engedni valami....
2010 Mhz , a gép reakciója : indulás , és fekete képernyő... 10 secre kikapcsolom majd be és valami ( faliure) szart írki , megnyomhatom a régi beállítások visszahívását vagy bemehetek a biosba megint...........
na most miva?
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#545 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 14:52

Idézet: tomobatyo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 14:59

a ramot visszavettem 400 rol 333 ra. mikor megjumperolom 533 ra akkor elindul a gép addig bejön, hogy nyomja meg a bios behozására a delt nekem azt kell  és ha nem nyomom meg akkor utána meg már csak egy sötét kép és hibaözenet. az áll ott hogy a windows mappába hibás egy file és azt ki lehet javítani de ezt már korábban írtam. ha megnyomom akkor meg betesz a biosba.

Bahhh, valamit ezek szerint kötelező állítani a jumperelés után. Télleg akkor sem válik állíthatóvá a proci szorzója, amikor átállítottad 533-ra?

Meg kell azt a bios frissítést csinálni.
My photos

#546 Felhasználó inaktív   tomobatyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 17:26

jól mondod megkéne!! csak nem nagyon tudom meg nem is merem.

#547 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:00

valaki?

#548 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 06:31

Idézet: tomobatyo - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 18:26

jól mondod megkéne!! csak nem nagyon tudom meg nem is merem.

Nincs nagyon mit parázni. Már win alól is lehet biost frissíteni, vagy a dos-os egy bootolás után simán elindítod a csomagolt anyagot és megcsinálja önállóan.
Olvasd el előtte mi a menet (gyártónként eltérő lehet), aztán hajrá!

Ha nagyon félsz, mert szokott nálatok áramszünet lenni akkor kérj kölcsön valahonnan 5 percre egy szünetmentest.
My photos

#549 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 06:32

Idézet: curly - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 15:51

nah én meg szórakoztem kicsit
.......................................
állítottam fsb-t, HT -t vissza 3ra
nah de 2000Mhz-n túl nem akarja engedni valami....
2010 Mhz , a gép reakciója : indulás , és fekete képernyő... 10 secre kikapcsolom majd be és valami ( faliure) szart írki , megnyomhatom a régi beállítások visszahívását vagy bemehetek a biosba megint...........
na most miva?

A ramot is vedd vissza nem csak a ht-t.
My photos

#550 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 14:03

naon láma vok
azt hol kell?

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.