HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#511 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 06:28

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 10:50

Ma kipróbáltam a CPUCool nevű progit,amivel win alatt is lehet fsb-t változtatni.Az érdekes dolog az az,hogy 230Mhz-re emelve az fsb-t ment a windows,megnéztem CPU-Z alatt is,hogy nem kamu-e az egész,de nem.Igaz 230-as fsb felett lehal a rendszer alapfeszen.Biosból még mindíg nem lehet semmit se állítani.

Nem lehet, hogy csak nagyon el van dugva a biosban a neked kellő beállítás?

Amúgy ha progival csinálod akkor is figyelj oda, hogy az fsb növelése mellett vedd vissza a HTT szorzót, ram órajelet. Ha kell akkor meg a procinak adni kicsi vcore-t.
My photos

#512 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 17:33

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 5:28

Nem lehet, hogy csak nagyon el van dugva a biosban a neked kellő beállítás?

Amúgy ha progival csinálod akkor is figyelj oda, hogy az fsb növelése mellett vedd vissza a HTT szorzót, ram órajelet. Ha kell akkor meg a procinak adni kicsi vcore-t.

Nem nincs,van egy menüpont,ahol szépen lehet állítani a HT szorzót,fsb-t,cpu szorzót,fsb/memória arányt.De semmi akármit is csinállok,mindíg ugyan azt kapom,hogy tuning elött nyomjak delt,ha újraindul a gép.Ekkor szépen kikötök a biosba,ha nem nyomom,akkor csak kiírja,hogy overlockoltam (és,h nyomjak del-t) és ha nem csinállok semmit,akkor szépen újraindul a gép és újra és újra,amíg nem nyúlok bele.

Ez az állítgatás ugye biosból lenne a legjobb,ahol mindent szépen belehetne állítani,windows alól nem akarok tuningolni,csak próbaképpen néztem meg,hátha nem megy feljebb a proci.Próbáltam növelni a Vcore-t az se segített semmit.Egyszerűen tanácstalan vagyok...
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#513 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 06:18

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 18:33

Nem nincs,van egy menüpont,ahol szépen lehet állítani a HT szorzót,fsb-t,cpu szorzót,fsb/memória arányt.De semmi akármit is csinállok,mindíg ugyan azt kapom,hogy tuning elött nyomjak delt,ha újraindul a gép.Ekkor szépen kikötök a biosba,ha nem nyomom,akkor csak kiírja,hogy overlockoltam (és,h nyomjak del-t) és ha nem csinállok semmit,akkor szépen újraindul a gép és újra és újra,amíg nem nyúlok bele.

Ez az állítgatás ugye biosból lenne a legjobb,ahol mindent szépen belehetne állítani,windows alól nem akarok tuningolni,csak próbaképpen néztem meg,hátha nem megy feljebb a proci.Próbáltam növelni a Vcore-t az se segített semmit.Egyszerűen tanácstalan vagyok...

Valami tuning elleni védelmi opció a biosban?

Ha ilyet sem találsz akkor nézz be a gigabyte topicba ahol konkrétan simerik a lapodat és a biosát.
My photos

#514 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 5:18

Valami tuning elleni védelmi opció a biosban?

Ha ilyet sem találsz akkor nézz be a gigabyte topicba ahol konkrétan simerik a lapodat és a biosát.

Végre sikerült kifacsarnom némi kis tuningot a lapból.Összesen annyit,hogy az fsb-t feltettem 200-ról 210-re.Esetleg arra gondolok,hogy a bios nem tartja biztonságosnak/stabilnak az órajelet és ezért nem enged tovább.
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#515 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:27

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 9:34

Végre sikerült kifacsarnom némi kis tuningot a lapból.Összesen annyit,hogy az fsb-t feltettem 200-ról 210-re.Esetleg arra gondolok,hogy a bios nem tartja biztonságosnak/stabilnak az órajelet és ezért nem enged tovább.

Akár igaz is lehet a sejtésed, viszont annak valami okának kell lennie miért nem biztonságos, valami nem akarja az igazságot.
My photos

#516 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:54

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 10:27

Akár igaz is lehet a sejtésed, viszont annak valami okának kell lennie miért nem biztonságos, valami nem akarja az igazságot.

Esetleg fesz emelés ? Azért nem értem,mert a win alól a tuning progival simán ment 2300Mhz-en.Bios alól nagyon nem akarja a dolgot.
Door2World

#517 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:10

Hát a franc se érti ezt a rendszert.Vszeg a rammal lehet valami probléma,mert ha 420 környékére megyek,akkor széthal a rendszer.Az előző rendszeremben a Twinmos memóm simán ment 433-mon,szóval lehet,hogy a Samsung ramokat kikell raknom a gépből,ha tuningolni szeretnék vagy lejebb kell adnom a memórai sebességből.

Most 7*300-on 3-mas HT szorzóval megy a rendszer minden gond nélkül,a ramok viszont csak 400Mhz-en mennek.A vcore 1.36V.
Door2World

#518 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:39

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 12:54

Esetleg fesz emelés ? Azért nem értem,mert a win alól a tuning progival simán ment 2300Mhz-en.Bios alól nagyon nem akarja a dolgot.

OS is a Bios-ra épül... azon keresztül komunikál a géppel, tehát tuningot is vele "tárgyalja meg"... vagy nem? :think:

Szerkesztette: Smooth 2006. 09. 21. 13:41 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#519 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 06:13

Jájjj a ramot eddig nem osztottad vissza? Kell!!! A közvetlen vezérlés miatt A64-el nem mennek órajelre annyit a ramok mint már rendszerekkel, kényesebb is a ramra, de nem kell megijedni, mert ha alacsonyabban járatod a ramot a késleltetés és sávszél elég jó marad.
Szóval vissza kell venni a ramot 333-ra és úgy menjen a tuning.
My photos

#520 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 14:22

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 5:13

Jájjj a ramot eddig nem osztottad vissza? Kell!!! A közvetlen vezérlés miatt A64-el nem mennek órajelre annyit a ramok mint már rendszerekkel, kényesebb is a ramra, de nem kell megijedni, mert ha alacsonyabban járatod a ramot a késleltetés és sávszél elég jó marad.
Szóval vissza kell venni a ramot 333-ra és úgy menjen a tuning.

De visszaosztottam.A legnagyobb gond az amit már a másik topicban is postoltam:

Beállítok mindent szépen,csakhogy ha kikapcsolom a gépet,akkor a következő bekapcsoláskor nem hajlandó elindulni a tuning beállításokkal,csak az alapokkal.Ha visszarakom alapra és után restartolok és mindent visszaállítok úgy,ahogy a tuningnál volt akkor megint recc nélkül megy a masina.Valakinek van 5lete,hogy ezzel mit tudnék kezdeni ? Egy picit idegesítő.
Door2World

#521 Felhasználó inaktív   M@rc! 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 22. 20:38

Sziasztok!
Nekem van egy AMD Athlon 64 professional 3000+ 2.01Ghz és 1.00 GB RAM.
Videókártyám: Nvidia Geforce 6600GT 128mb.
Tuningolni szeretném a gépemet, videókártya szempontjából..
Segítséget szeretnék kérni az ügyben, hogy milyen VGA-t vegyek e kis szerény PC-hez.. Köszönöm.. :D

#522 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 15:52

Idézet: M@rc! - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 19:38

Sziasztok!
Nekem van egy AMD Athlon 64 professional 3000+ 2.01Ghz és 1.00 GB RAM.
Videókártyám: Nvidia Geforce 6600GT 128mb.
Tuningolni szeretném a gépemet, videókártya szempontjából..
Segítséget szeretnék kérni az ügyben, hogy milyen VGA-t vegyek e kis szerény PC-hez.. Köszönöm.. :D

Szvsz ne vegyél új kártyát,hanem húzd fel szépen az órajelét a gpu-nak meg a memóriának.Ha furcsa lesz a kép (kockásodik,elcsúsznak a textúrák,stb úgyis észre fogod venni,hogy valami nincs rendben :D ) akkor vegyél vissza mondjuk 5mhz-et és teszteld újra,ha nincs semmi gond akkor ugyan ezt játszd el a memóriával.Persze egy megfelelő hűtő nem árt a VGA-ra.
Door2World

#523 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:50

Hali!
E6400 nak nagyon durva a 1.3875 V? Vagy ezt még szokták bírni?
szegény ember főzzelvíz

#524 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 18:42

Idézet: beteg - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 16:50

Hali!

Én úgy tudom, azt még bírják. De nézz körül a Core 2 Duo topicban (rengeteg fsb és órajel tuningot linkeltek) illetve a Core tuning topicban! :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#525 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:19

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 19:42

Én úgy tudom, azt még bírják. De nézz körül a Core 2 Duo topicban (rengeteg fsb és órajel tuningot linkeltek) illetve a Core tuning topicban! :)

thx!
szegény ember főzzelvíz

#526 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 23:20

Idézet: beteg - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 16:50

Hali!

Simán bírja ;)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#527 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 23:21

Abit IS7-en hogy kell a PAT-ot aktiválni? És mi kell hozzá, hogy menjen? :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 10. 02. 01:48

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 0:21

Abit IS7-en hogy kell a PAT-ot aktiválni? És mi kell hozzá, hogy menjen? :think:

PAT-ot csak i875p lapok támogatnak, a 865pe-ben csak némelyik lapban érhető ez el. abit-nál is volt úgy emlékszem valami game accelerator vagy ilyesmi buta nevű opció volt a biosban.

#529 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:25

Sziasztok!

Elöször is a konfigom:

Alaplap: Asus A8N-E
Processzor:  AMD Athlon 64 3200+ Venice S939
Processzor hűtő: Arctic cooling freezer 64
Memória: 4 db 256 MB Hyundai PC2700 DDR 166Mhz (333Mhz) időzítés: 2,5-3-3-7
VGA: ATI Radeon X550  GPU 400Mhz, memória 200Mhz

A VGA kártyát tudom húzni az ATI Toollal: GPU 496,80 mem: 229,50

Az Ntune programmal csináltam egy best memory performance-ot. Eszerint a memória megy 205 (410) Mhz-en.  Ha ezt a beállítást betöltöm az Ntuneból, akkor a proci 2460-on menne. De csak menne, mert hamar lefagy. Néha elindul az NFS Most Wanted, de gyorsan kifagy. A feszültségeket autón hagyom és az Asus AI boostert használom XP alól a tuningra. Most fejből nem tudom, hogy ilyenkor mennyi az fsb. Tuning nélkül 800 az biztos.

Kérdéseim lehet, hogy a feszültségekkel (proci + memória) is játszani kellene? Magyarán egy picit több jobb lenne? Vagy az FSB mehet 1000 fölé a tuningkor, azért fagyna?

Még csak 2 napja foglalkoztat a tuning, mert NFS-t játszanék, de ha felveszem a grafikát maxra még 640x480-ban is nagyon szaggat. Pedig szerintem a gépnek bírnia kellene... Vagy gyenge hozzá ez a konfig?

Szerintetek melyik a leggyengébb láncszem: a memória, vagy a VGA?

#530 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:44

A vga karid gyenge hozzá, de nagyon. Amíg ezt a kértyát használod teljesen fölösleges a többi cuccot próbálni, mert egyszerűen olyan vga limit van, amin a proci és memó nem segít. Ez a proci jóval erősebb vga-kat is kihajt.

A későbbiekre, ha fagy a gép, akkor valami túlmelegszik és nem a procinak adott többletfesz a megoldás. Ha a procinak kevés lenne a kakaó, akkor simán kivágna a gama desktopra, vagy újraindulna a win magától. A csont állóra fagyás inkább a vga túlzott tuningja miatt valószínű. Ha a ramnak lenne sok a sebesség, akkor kékhalál van memória írási/olvasási hibákat írkálva.

Tuiningra amúgy inkább a bios-t javasolnám egy program helyett, egy progi ki tudja mit csinál azokkal az értékekkel, amiket látszólag nem tudsz szabályozni a program kezelői felületén.
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.