HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 23. 11:31

:respect:

#742 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 13:23

;)  ;)  :respect:
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#743 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 23. 14:56

:respect:  :respect:  :)

Most már nagyon egyetértünk.
My photos

#744 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 23. 15:13

:respect:  :respect:  :respect:

#745 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 14:25

LOL elvagyunk... :smoker:
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#746 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 18:03

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 15:12

Hát ha a többlet vcore sem segít a 2Ghz átlépésében, akkor nagyon más ötletem nincsen. őőő most nézem ez newcastle még nem 9nm-es proci? Mert akkor valóban lehetséges, hogy ennyi a vége.

Ha a játékok miatt aggódsz azok úgyis vga limitesek. Nézd meg az ideális proci/vga párosítás című leírást a prohardveren, akkor hátha megnyugszol. Még a legdurvább csúcskárták mellé is bőven elég egy 2700Mhz-re húzott A64.

en tapasztalatbol tudom hogy egy 8800gtshez is keves egy huzott A64. igaz nekem csak 2.4 gigaig volt huzva de nagyon nem voltam megelegedve sok jatek sebesseggevel. miutan kicsereltem egy core2 duora hatalmasat ugrott a sebesseg minden jatekban(persze a c2d is 3 gigara van huzva)
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#747 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 07:48

Idézet: SATAN - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 19:03

en tapasztalatbol tudom hogy egy 8800gtshez is keves egy huzott A64. igaz nekem csak 2.4 gigaig volt huzva de nagyon nem voltam megelegedve sok jatek sebesseggevel. miutan kicsereltem egy core2 duora hatalmasat ugrott a sebesseg minden jatekban(persze a c2d is 3 gigara van huzva)

Látod az a +300Mhz az A64-en csodára lett volna képes! :D
My photos

#748 Felhasználó inaktív   Nizse 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 24. 18:47

Sziasztok, van valami oldal, ahol megtalálom, h. BIOSban  mit hogy lehet állítani, vagy hogy mit hogyan lehet húzni a gép teljesítményén? Vagy ha leírom a dolgokat, akkor lehet rá sansz, hogy kapok segítséget? szeretnék elmerülni ebben a témában.
Köszi előre is.

#749 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 06:19

Idézet: Nizse - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 19:47

Sziasztok, van valami oldal, ahol megtalálom, h. BIOSban  mit hogy lehet állítani, vagy hogy mit hogyan lehet húzni a gép teljesítményén? Vagy ha leírom a dolgokat, akkor lehet rá sansz, hogy kapok segítséget? szeretnék elmerülni ebben a témában.
Köszi előre is.

Ha kicsit visszaolvasol akkor az alapelveket megtalálod, hogy tuningnál mit kell csinálni, mit húzol órajelben milyen arányokra kell figyelni és mikor kell feszt is emelni. Na ezekhez a dolgokoz kell neked hozzápárosítani, hogy a te biosodban mi a neve. Ha ez nem elég, akkor egy alaplap típus megjelölése után esetleg tudunk segíteni, hogy hol milyen név alatt keresd a beállítást.

(valószínűleg jó néhány oldalt vissza kell olvasnod az utolsó ilyen összefoglalóig ahol valóban minden össze van foglalva, de akár több postból szétszórva is kiderülhet számodra a lényeg)
My photos

#750 Felhasználó inaktív   Nizse 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:20

Utánnaolvasok, és megpróbálom megérteni, de azért belinkelek egy képet.
Valószínűleg ez lehet a fontos, de ha másra is szükség van, akkor szóljatok.
Kép

#751 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 00:25

Idézet: murmogo - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 18:40

Sziasztok!

Nekem egy olyan rövid kérdésem lenne, hogy idehaza hol lehet ilyen "Athlon64 3500+ 2200 MHz Socket AM2 "Orleans" Energy Efficient Small Form Factor - ADD3500IAA4CN"-t beszerezni.

Köszönöm a segítséget!
:respect:
Mur

Hali!
Én is érdeklődnék, hogy hol tudok beszerezni egy ilyen 3500+os EE SFF csodát (ADD3500IAA4CN). HTPCbe nem ártana ez a 35Wos TDP.
Üdv: Sopi

#752 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 06:38

Idézet: Nizse - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 16:20

Utánnaolvasok, és megpróbálom megérteni, de azért belinkelek egy képet.
Valószínűleg ez lehet a fontos, de ha másra is szükség van, akkor szóljatok.
Kép

Húú az öreg klasszikus. Itt a tuning az volt annak idején, hogy fsb fel 200-ra, ram 1:1-ben hajtva (alaplapon 3:3 vagy hasonló beállítással - 400-as ramok esetén), némi többlet fesz a procinak és kész. Mivel 200-as szabvány fsb még a pci fixálással sem kell külön törődni, de a ki tudjára gondolva célszerű fixálni. Ezen a lapon az agp 66mhz-en való rögzítése jelentette a fix 33-as pci-t emlékeim szerint.
Ha ez megvan, akkor 2200Mhze-en megy a proci, ami a 3200+ -os gyári verzió specifikációja. Utána érdemes kitapasztalni, hogy mi az a minimális vcore, amivel stabilan viszik ezt az órajelet.

Mondjuk ilyen hirtelen dolgok helyett célszerű lehet apróbb lépésekben emelni az fsb-t és akkor meg kell a fix pci.

Szerkesztette: sebgutkopf 2007. 05. 29. 06:39 -kor

My photos

#753 Felhasználó inaktív   koly 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 29. 11:30

szisztok csak abban kérnék segitséget és remélem tud valaki segiteni hogy van egy MSI K9N Diamondom és 2gb ddr2 memoria a bioszban hiába huzom 800 mhz-re a memoria sebeséget de csak akkor is 333 mhz-en megy és abban kérnék segitséget hogy a memoria akarom beálitani a bioszban nekem játékra kell és mindent kiakarok hozni a gépbol szol csak a bioszban kérnék segitséget hoy mikor bálitom a memoria manuális beálitásra ottt nem tudok elligazodni hogy kb mennyire rakjsm a számokat ha ebben tud nekem segiteni valaki azt megköszönöm HELLP!!! :think:

#754 Felhasználó inaktív   koly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 11:46

még azt akartam megkérdezni hogy a memoria akkor van dulban amikor az két külömbözö szinben van ugye?

#755 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:57

1. A memó akkor van dualban, ha az alaplap leírása szerint úgy helyezed el őket a megfelelő slotokban, ez alaplap típusonként eltérő lehet.

2. Tanulj meg helyesen írni, és tagold a mondataidat (pont, vessző). Akkor jobban érthető, hogy mi a gondod, és nem csak egy 5 soros egybe hablaty fog látszani. Így sajna nem nagyon értem miről van szó.
My photos

#756 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:31

Idézet

2. Tanulj meg helyesen írni, és tagold a mondataidat (pont, vessző). Akkor jobban érthető, hogy mi a gondod, és nem csak egy 5 soros egybe hablaty fog látszani. Így sajna nem nagyon értem miről van szó.

au.. de igaz

#757 Felhasználó inaktív   koly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:43

Sziasztok, csak abban kérnék segítséget és remélem, tud valaki segíteni, hogy van egy MSI K9N Diamondom és 2gb ddr2 memória. A biosban hiába húzom 800 mhz-re a memória sebességet, de csak akkor is 333 mhz-en megy, és abban kérnék segítséget, hogy a memóriát akarom bealítani a bioszban. Nekem játékra kell, és mindent ki akarok hozni a gépből szóval csak a biosban kérnék segítséget. És hogy a bios memória beálltásoknál hogyan, és mire figyeljek.

Ui.: Törőt kézzel nehéz írni

#758 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 06:46

Idézet: koly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:43

Sziasztok, csak abban kérnék segítséget és remélem, tud valaki segíteni, hogy van egy MSI K9N Diamondom és 2gb ddr2 memória. A biosban hiába húzom 800 mhz-re a memória sebességet, de csak akkor is 333 mhz-en megy, és abban kérnék segítséget, hogy a memóriát akarom bealítani a bioszban. Nekem játékra kell, és mindent ki akarok hozni a gépből szóval csak a biosban kérnék segítséget. És hogy a bios memória beálltásoknál hogyan, és mire figyeljek.

Ui.: Törőt kézzel nehéz írni

Első kérdés, hogy hány modulból áll össze a 2 giga ramod, mert ha 4-ből akkor lehet, hogy az a gond. A64-eknél korábban ddr1 fronton volt ilyen korlát, hogy 2 modullal ment minden full sebességgel, de 4-el már nem. Nézz utána, hogy nem akarsz-e egyáltalán lehetetlent beállítani (alaplap leírásában szerepelnie kell).

A ram beállításánál, ami fontos, hogy ne automatán ismerje fel mennyin hajtsa a ramot, szerintem erre rájöttél. Próbáld ki 1 illetve 2 modullal, hogy úgy beállítva megy-e a ram 800-on és a biosban is a ram sebességét vagy arányt kézzel fixen add meg neki.

Ha továbbra sem megy, és nincs technikai korlát a dologban, akkor bios frissítés.
My photos

#759 Felhasználó inaktív   BadDog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 07:48

Hi all! Alaplap: Gigabyte GA-945PL-S3
      Proci:Intel Core 2 Duo E6400
Segítséget kérnék hogyan lehet húzni a procit?

#760 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:17

Idézet: BadDog - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 8:48

Hi all! Alaplap: Gigabyte GA-945PL-S3
         Proci:Intel Core 2 Duo E6400
Segítséget kérnék hogyan lehet húzni a procit?

Fúrsz a proci egyik sarkába egy nagyon pici lyukat, átdugsz rajta egy spárgát, megcsomózod és húzod! :D

UI: mos komolyan annyi fáradtságot azért vehetnél, hogy néhány alap dolgot elolvasol ebből a topicból és valami kevésbé általános, nem ennyire semmit mondó kérdést teszel fel.
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.