Idézet: csola001 - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 22:28
Nagyából átolvastam a topikot,de úgyérzem egymagam még nempiszkálnám a gépem.Nagyából képben vagyok, de nagyon jóljönne ha kicsit-nagyon elirényítana ezekben a dolgokban.
A gépem nem egy nagy durranás,ezvan.A kicsit erősebb játékokat nagyon alapon viszi,ezért kéne egy kicsit megpöckölni.
Alaplap neve Abit NF7(-S) v2.0-ás,CPU típusa AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+-os.
Hát az van hogy, amit emlegetek az a FSB ,azt az én bioszomban nemtalálom.(nincs)
A szorzókat lehet emelni,de akkor minden fesz emeledik,vegyek vissza mindent?
Na szóval inkább az érdekelne hogy eggyáltalán megéri-e egy kicsit húzni.Hogy tűri ha piszkálják?Hja és csak 1+ venti van benne,szóval léghűtés van...
Van ott fsb egészen biztos, az Abit mindig nagyon sok tuningolási opciót kínált a biosában, úgymond tuning opciókban talán a legjobb. A biosban a soft menü III-at vagy a uGuru menüt keresd és ott van minden ami a tuninghoz kell. Volt nekem is NF7 S-em és én bizony 200-as fsb-n hajtottam a 1700+ -os procit 2200Mhz-en. Igen a szorzót érdemes csökkenteni és inkább az fsb-re hajtani, mert K7-nél az szűk keresztmetszet. Ehez lehet, hogy némi többlet fesz is kell a chipsetnek. Itt kiemelten fontos a pci és agp frekik fixálása (33 illetve 66Mhz-en), különben kinyírhatsz egy-egy vinyót illetve hangkarit.

Súgó
A téma zárva.