Idézet: Tomii - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 16:07
Na visszaolvasgattam, és lettek kérdéseim.
1., A PCI és az AGP órajele BIOS szerint fixálva van, de az FSB emelésével azok is nőttek(legalábbis ezt írja ki a gép az első képernyőn...). Miért?
2., Az FSB emelése mellett a memóriát vissza kell venni egy kicsit? ezt a részt nemigazán értem

3., És miért van az, hogy emeltem az FSB-t 5-tel és a proci hőmérséklete majd 3 fokot hűl azonos terhelésen?!

1. hmm, asszem "AGP Ratio" -> "Fixed" állítsd, alatta pedig 66/33MHz legyen
2. FSB-vel megegyező sebességel megy a memória is. ha viszont a emeled az FSB-t, pl 220-250, akkor a memóriának is olyan sebességen kellene mennie. meglehet hogy az ilyen magas órajelet az egyszerű, mezei modulok nem igazán tudják. ezért van "DRAM Ratio" (vagy ilyesmi) nevű opció, ahol az FSB és a memórai arányát lehet állítani. pl ha "CPU(FSB):RAM - 1:1", akkor megeggyzeő sebességen megy mind2. de ha 250MHz FSB-nél pl. 5:4 arány állítasz be, akkor a memória csak 200MHz megy (250/5*4). így magasabb procirórajelet lehet elérni gyengébb memóriával is. (lehet persze a memóriának is egy kis plusz feszültséget adni, ill a memóriaidőzítéseket állítgatni, de idő és sok türelem kell hozzá)
3. visszaraktad a ház oldalát?

egyébként gyakran félremérnek a szenzorok, amugy passz.
Szerkesztette: acu 2006. 12. 22. 16:53 -kor
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.