HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:04

:up:

Szerintem egyébként - ha már Alonso közutálati státuszának okait vizsgálgattuk :D - az is közrejátszik Alonso negatív megítélésében, hogy Fisicot nagyon sokan szeretik, és nem tetszik nekik, hogy még akkor sem ismeri el Briattore, ha igenis nagy része van a sikerben, ehelyett Alonsot nyomatják, mintha mindent neki köszönhetnének (azokról a pletykákról nem is beszélve, hogy minden tekintetben a spanyol élvezett elsőbbséget a cspatnál év közben). :think:

#302 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:06

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 9:59

Egyébként a magam részéről elfordultam a Renault-tól a kínai nagydíj miatt. Rendben van, hogy az egyéni vb ügyében Alonsot sztárolják orrba szájba. Megérdemelten nyert, nice work.
Azonban hogy a csapat vb miatt is Alonsó seggét csókolgatják, Fisicot meg lesz@rja mindenki - Briattoreval az élen -, az számomra undorító, elfogadhatatlan és szégyenletes. Fisiconak legalább akkora érdeme van a csapat vb-ben, mint Alonsonak, vagy Briattorenak, vagy bárkinek a csapatból. Azért csapat vb. Azt kell mondjam, hogy a gusztustalan cirkusz, amit a futam után Briattore - és persze Alonso - művelt, elhomályosította az elért sikert, keserű a szám íze és egyáltalán nem örülök. Én ilyen csapatnak asszem nem szurkolok, mert nem tudok azonosulni azzal, hogy amit mindkét pilótának köszönhet, azt csak az egyikre vetíti le. Méltánytalan.

Akkor azt hiszem, már csak a McLaren maradt... Üdvözlünk körünkben... :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#303 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:14

Egyébként a magam részéről elfordultam a Renault-tól a kínai nagydíj miatt. Rendben van, hogy az egyéni vb ügyében Alonsot sztárolják orrba szájba. Megérdemelten nyert, nice work.
Azonban hogy a csapat vb miatt is Alonsó seggét csókolgatják, Fisicot meg lesz@rja mindenki - Briattoreval az élen -, az számomra undorító, elfogadhatatlan és szégyenletes. Fisiconak legalább akkora érdeme van a csapat vb-ben, mint Alonsonak, vagy Briattorenak, vagy bárkinek a csapatból. Azért csapat vb. Azt kell mondjam, hogy a gusztustalan cirkusz, amit a futam után Briattore - és persze Alonso - művelt, elhomályosította az elért sikert, keserű a szám íze és egyáltalán nem örülök. Én ilyen csapatnak asszem nem szurkolok, mert nem tudok azonosulni azzal, hogy amit mindkét pilótának köszönhet, azt csak az egyikre vetíti le. Méltánytalan.

Kép

A dobogóra sajnos nem került fel Fisichella, de ha ott lett volna, biztos kapott volna az ünneplésből. Neki is kijár...  :respect:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#304 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:23

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:14

A dobogóra sajnos nem került fel Fisichella, de ha ott lett volna, biztos kapott volna az ünneplésből. Neki is kijár...  :respect:

Miért is nem került fel? Az ideg szétvágott, hogy hogyan lehet így elbaxni egy boxtaktikát... Persze ha szándékos volt esetleg, akkor mindent értek, sajnos. Azért annyira nem nyeretlen kétéves Briattore sem, hogy egy SC ennyire megszop@ssa... Ha már nem kerülhetett fel Fisico a dobogóra, legalább az interjúnál (gratulálunk a három első helyezettnek by Pozsgai József :D ) miért is nem lehetett megemlíteni? TV nézők milliói csak azt látták, hogy Fisico le van sz@rva.
Bizony, hiába Alonso a jobb pilóta hivatalosan, Fisicot jobban szeretik.

#305 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:23

Miért is nem került fel? Az ideg szétvágott, hogy hogyan lehet így elbaxni egy boxtaktikát... Persze ha szándékos volt esetleg, akkor mindent értek, sajnos. Azért annyira nem nyeretlen kétéves Briattore sem, hogy egy SC ennyire megszop@ssa...

Szerintem nem szándékosan tették. "Egy" körön belül akartak tankolni mindkét autóba, de sajnos nem jött össze, azaz összejött, mert sikerül nekik, de ehhez Fisichellának lassan kellett a boxba hajtania. Ha a McLaren nem játsza el ezt Belgiumban, nem lett volna semmi gond. Briatore helyében én sem számítottam volna ilyen komoly szankcióra...  :(
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#306 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:33

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 10:01

Ebbe mondjuk benne lehetett az is, hogy a Renault új motorokat használt, Kimi viszont a Japánban leharcoltat, ezt el kell ismerni Renault szurkolóként is.

Itt nem az új fejlesztésen volt a lényeg. Alonso kapott egy "új" motort, aminek 300 km -kelett kibírnia. Simán feljebb nyomták a powert. Akkor is Kimi volt a gyorsabb, amikor elkezdett fogyni a nyál. Ez nem jött ki jól a mekinek. Sok SC  :down:
Majd jövőre. Remélem addigra Kimi kijózanodik  :D
üdv
tus

#307 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:36

Különben sincs jó kedvem. Minardit többé nem látni a pályán, hiányozni fognak. Az Arrows még mindíg hiányzik a narancssárga cuccaival együtt. Jordan sem lesz, Sauber sem lesz, 3000 V10 sem lesz... Most mit mondjak. Felvettem ezt a záró futamot meg be is digitalizáltam, ment DVD-re. Nem tekintek bizakodással a jövő szezon felé.

#308 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:37

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 10:08

És ? Japánban meg kiminek volt új motorja, és nekünk már 1 hétvégét végigment motorokkal kellett menni. Akkor mi is mondhattuk volna, hogy ha miénkben nincs benne már 1 verseny, akkor sima rönó 1-2 lett volna Suzukában. De ilyen kifogásokat mi nem mondunk ;) Montinak új motorja volt, mégse volt képes semmi extrára. Asszem le is lehet zárni ezzel a magyarázkodást. Ma jobb, gyorsabb volt a Renault. Pont.

De ez egy spec motor volt 300 km-re belőve. Kimi nem hajtotta szét japánban, neki figyelnie kellett a mostani versenyre is. Azért megnézném hogy ez a motor ALonso verdájában be bootolna -e egyáltalán  :D
üdv
tus

#309 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:37

Kicsit igazságtalannak érzem a te megállapításod is, ugyanis a TV-ben csak azt láthattuk, mikor a kocsik megérkeztek a Parc fermébe, és ahogy felmentek a dobogóra. Mivel ott csak a dobogósok lehetnek, Fisico nem lehetett ott, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy őt nem becsülnék meg kellőképpen. Sőt, a tegnapi győzelmet kifejezetten neki köszönheti Alonso, és a Renault, nagyszerűen ment. Ezért is érzem igazságtalannak, hogy megbüntették, mert igenis a dobogón lett volna a helye.

A büntetéssel kapcsolatban: tévedtem én is, nem változtak a szabályok évközben, csak szigorúbban veszik az ilyen magatartást. Azaz mikor Kimi játszotta, még nem vették ilyen szigorúan. Lehet, hogy szürkehályoggal ez így természetes, de nekem akkor sem tetszik, hogy A megcsinálhatta büntetlenül B-vel, de B nem csinálhatja A-val. Ez sehogysenem fair.

#310 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:43

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:33

Itt nem az új fejlesztésen volt a lényeg. Alonso kapott egy "új" motort, aminek 300 km -kelett kibírnia. Simán feljebb nyomták a powert. Akkor is Kimi volt a gyorsabb, amikor elkezdett fogyni a nyál. Ez nem jött ki jól a mekinek. Sok SC  :down:

Azért azt se feledjük el, hogy a második SC után, mikor KR és FA feltételezhetően azonos mennyiségű üzemanyaggal ment, a spanyol szépen el tudott szakadni a mögötte jövő, három tankolatlan kocsitól, még Kimi jócskán lemaradt mögöttük, így nem tartották őt fel. A verseny ezen szakaszában Alonso >10 sec előnyt szedett össze, azonos üzemanyagmennyiséggel.

#311 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:53

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 17:51

4. Miért ne mondhatná, hogy ők a legjobbak ? Év utolsó versenyen szépen, magabiztosan megverték a mekit, úgy fejeződik be az év, hogy a legjobb, leggyorsabb autó a rönó. És nem mellékesen a csapatvb-t is megnyerték, úgyhogy pláne mondhatja, hogy ők a legjobbak. ;)

Abszolút nem volt nagyképű nyilatkozat, csak tudni kéne értelmezni az elmondottakat és ismerni kéne az év eseményeit és összerakni a képet. Hidd el nem olyan bonyolult...  :rolleyes:

Na ettől fostam, hogy némelyeknek ez fog lejönni  :omg:
- Nem volt gyorsabb mint a Mclaren, hisz KImié volt a fl.
- Kimi egy viseletes motorral ment, ami egy iszonyat fergeteges versenyt élt túl, ráadásul Alonso egy 300km re kalibrált motorral ment.
- A mekik taktikája felborult a SC-k miatt, tehát nem láttad mi lett volna, ha FA kijön cserélni és Kimi ill. Monti még kint maradnak x kört.

Hagyjuk ezt a Renault gyorsbb volt dumát. Szerencséjük volt, mint egész évben.
Alonso érdemeiből ez semmit sem von le, annyit ment, amennyit tudott és amennyit kellett. Gratula neki, hogy 24 évesen ilyen tudatosan tud menni. Tőle nem sajnálom a címet, bár Kimit jobban szerettem volna bajnoknak. A Renaulttól sem sajnálom, nem érdemelte volna meg a Merci. Hiába a leggyorsabb, attól még nem a legjobb.

Jövőre GO Raikkonen
üdv
tus

#312 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:57

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:53

- A mekik taktikája felborult a SC-k miatt, tehát nem láttad mi lett volna, ha FA kijön cserélni és Kimi ill. Monti még kint maradnak x kört.

Ilyenekre felesleges szerintem célozgatni, mert egyrészt azt sem tudtuk, hogy Fisico kocsijában mennyi benya volt, másrészt még 1-2 kör SC nélkül, és Alonso simán visszaér a két Meki elé a tankolással együtt. és akkor b@xhatják a szuperjó taktikájukat, nem értek volna vele semmit. ;)

#313 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:02

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:37

Kicsit igazságtalannak érzem a te megállapításod is, ugyanis a TV-ben csak azt láthattuk, mikor a kocsik megérkeztek a Parc fermébe, és ahogy felmentek a dobogóra. Mivel ott csak a dobogósok lehetnek, Fisico nem lehetett ott, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy őt nem becsülnék meg kellőképpen. Sőt, a tegnapi győzelmet kifejezetten neki köszönheti Alonso, és a Renault, nagyszerűen ment. Ezért is érzem igazságtalannak, hogy megbüntették, mert igenis a dobogón lett volna a helye.

A büntetéssel kapcsolatban: tévedtem én is, nem változtak a szabályok évközben, csak szigorúbban veszik az ilyen magatartást. Azaz mikor Kimi játszotta, még nem vették ilyen szigorúan. Lehet, hogy szürkehályoggal ez így természetes, de nekem akkor sem tetszik, hogy A megcsinálhatta büntetlenül B-vel, de B nem csinálhatja A-val. Ez sehogysenem fair.

Azért Alonsonak kiférhetett volna a száján interjú alatt, hogy pár szóban megemlíti Fisicot is.

A bünti kérdéssel egyetértek.

#314 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:04

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:33

Akkor is Kimi volt a gyorsabb, amikor elkezdett fogyni a nyál. Ez nem jött ki jól a mekinek. Sok SC  :down:

Nem tudom mennyi alapja van annak, amit az F1hirek oldalan irnak, de allitolag Briattore kerte az elso SC-t. Teny, hogy Alonso 1-2korrel kesobb jott volna ki tankolni, amig a Mekik joval kesobb jottek volna...igy Alonsonak jott jol a SC, Mekik meg egesz verseny alatt telitankkal koroztek....ennek is koszonheto az, hogy Kimi lassabban ment, mint ahogy vartuk...ahogy kezdett neki is kiurulni a kocsija gyorsabb volt, mint a Renaultok...nem hiaba ove volt a leggyorsabb kor.
Kozel nem volt akkora elonye ezen a versenyen a mekinek, mint korabban, de itt is megvolt az eselye a gyozelemnek. A SC azonban kozbeszolt.
Azt meg igencsak ketseggel fogadom, hogy azert volt most olyan keves a kulonbseg a 2 kocsi kozott, mert a Renault ujabb fejleszteseket hozott (kanadaban sem volt koztuk nagy kulonbseg, pedig akkor mar a Mekik voltak az abszolult leggyorsabbak...inkabb mondanam a strategiak kozotti kulonbsegeknek, valamint a palya adottsagainak)...ti is aztan tudjatok, hogy mi mennyi az F1-ben? En sem tudom, de nem is allitok ilyet. A renaultnal is azt nyilatkozta egy főgore, hogy Kimi motorja nem fogja birni :rolleyes: ...allitolag o szakember, nem ugy mint mi...aztan megis marhasagokat allitott..ez mind PR, mint ahogy az is, hogy ilyen meg olyan uj fejlesztesek soran megfogjak a masikat...braziliaban is ujabb fejleszteseket hoztak, megis ugyanugy alazta a Meki a Renault-ot a versenyen, azzal meg ne jojjon senki, hogy Alonso nem hajtott kemenyen...o nyilatkozta, hogy meg szeretne nyerni a futamot. Mint ahogy az osszes elotte levo futamon nyomta ahogy csak tole kitelt.
Elismeresem a Renault idei teljesitmenyehez...a legmegbizhatobb auto nyerte a csapat VB-t, azonban kellett hozza a Meki hatalmas balszerencseje.

#315 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:08

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:57

Ilyenekre felesleges szerintem célozgatni, mert egyrészt azt sem tudtuk, hogy Fisico kocsijában mennyi benya volt, másrészt még 1-2 kör SC nélkül, és Alonso simán visszaér a két Meki elé a tankolással együtt. és akkor b@xhatják a szuperjó taktikájukat, nem értek volna vele semmit. ;)

23-24 mp egy tankolás, volt 16 mp előnye. Kérdés a mekik hányszor és mikor álltak volna ki. Ahogy láttuk Kimi kocsijában benne volt a sebesség, bár nagyon panaszkodott rá. Amikor a "tankolatlan kocsik mögé jött vissza" - Klien, Massa, Ralf, esélye nem volt előzni. Klien Massával játszott gumi füstölösdit, ha belement volna egy előzésbe, tutti megy Sumi után zuhanyozni. "HA" egyformák lettek volna az útviszonyok , talán akkkor is Fernando győz, de mint említettem, sokkal jobb motorja volt, ami egy versenyre volt belőve  ;)
üdv
tus

#316 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:08

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:57

Ja hogy te ennyire tudod, hogy mennyi idot vett el egy boxkiallas??? :confused: ...csak mert ha jol emlekszem, a SC bekuldese elott kb. 17mp-cel Kimi elott ment Alonso (tevedes joga fenntartva)...2 korrel kesobb lett volna kb. 20, ami szerintem meg Montoyahoz sem lett volna eleg.

#317 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:10

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 11:04

...de allitolag Briattore kerte az elso SC-t...

:omg: Ami tavaly Zsántót volt, az most Briatore? Ezen már tényleg csak nevetni tudok, szánalmas feltételezés.
Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy JPM nem tudta folytatni a versenyt, és láttuk, mekkora pofont kapott az a kocsi, nem maradhatott ott az a darab. És mivel a kanyar kijárati ívének kerékvetőjére nemigen fognak pályabírót beküldeni, hogy hozzon ki egy kamerakép alapján megbecsülhetetlen méretű, súlyú, eredetű valamit, nehéz lett volna SC nélkül megoldani.

És ha még azt is hozzátesszük, hogy, mint fentebb írtam, az az 1-2 kör elég lett volna arra, hogy FA tankolással visszaérjen Fisico elé, tényleg teljesen értelmetlenné teszi az egész históriát. :(

#318 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:14

MOnti is gyorsabb volt Kiminél, ebből megint látszik, hogy agyig volt tankolva a Finn kocsija. Mivel Pablo az edzés elején jött ki, neki a poros pálya miatt kevesebb benyát töltöttek, csakúgy mint Kiminek a ringen. Ott Monti 2 cserével nyerte volna a versenyt, de hát a Mernye motor.....  :omg:
üdv
tus

#319 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:15

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 11:08

23-24 mp egy tankolás, volt 16 mp előnye. Kérdés a mekik hányszor és mikor álltak volna ki. Ahogy láttuk Kimi kocsijában benne volt a sebesség, bár nagyon panaszkodott rá. Amikor a "tankolatlan kocsik mögé jött vissza" - Klien, Massa, Ralf, esélye nem volt előzni. Klien Massával játszott gumi füstölösdit, ha belement volna egy előzésbe, tutti megy Sumi után zuhanyozni. "HA" egyformák lettek volna az útviszonyok , talán akkkor is Fernando győz, de mint említettem, sokkal jobb motorja volt, ami egy versenyre volt belőve  ;)

Én 19 sec körüli előnyre emlékszem, vissza kéne nézni a futamot. :think: Körönként ~ 1 seccel növelte az előnyét még Alonso.
szerk:
A 18. kör végén 17,5 sec előnye volt FA-nak.
/szerk:

Az, hogy nincs esélye előzni, nem jelenti azt, hogy >3 seccel le kell maradni tőlük. :omg: Nem tudta tartani velük a lépést a megtankolt Mekivel.

Szerkesztette: Tigger 2005. 10. 17. 10:21 -kor

#320 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 10:22

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 11:10

:omg: Ami tavaly Zsántót volt, az most Briatore? Ezen már tényleg csak nevetni tudok, szánalmas feltételezés.
Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy JPM nem tudta folytatni a versenyt, és láttuk, mekkora pofont kapott az a kocsi, nem maradhatott ott az a darab. És mivel a kanyar kijárati ívének kerékvetőjére nemigen fognak pályabírót beküldeni, hogy hozzon ki egy kamerakép alapján megbecsülhetetlen méretű, súlyú, eredetű valamit, nehéz lett volna SC nélkül megoldani.

És ha még azt is hozzátesszük, hogy, mint fentebb írtam, az az 1-2 kör elég lett volna arra, hogy FA tankolással visszaérjen Fisico elé, tényleg teljesen értelmetlenné teszi az egész históriát. :(

Hiába csapkodod a homlokodhoz a kezedet...irtam, hogy hol olvastam és nincs megerősítve. Azt meg honnan veszed, hogy 1-2 kor eleg lett volna, hogy visszajojjon?  :confused: vagy 2 kor alatt adott volna kb. 4-5mp-et a mekiknek? ketlem...
Azt meg vegkepp ketkedessel fogadom, hogy arra a helyre visszaraktak volna egy kerekveto darabot...pillanatragasztoval odaragasztjak? :rolleyes:  Soha meg nem oldod, hogy egy uj darabka ott fixen alljon olyan rovid ido alatt.

Fisichella buntijehez csak annyit tennek hozza...Belgium utan az FIA bejelentette, hogy buntetesre szamithatnak azok, akik meg fogjak tenni ugyanazt amit Kimi tett....Briattora tudhatta volna, hogy buntit fognak kapni (sot, szerintem tudta is), mar csak az Alonso fele Japanban tortent "bunti" miatt is.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.