HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 14:41

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:38

Ha Kimi esetére gondolsz, már többször írtuk, hogy ha időben kijön, és lecserélteti a kerekeit, akkor simán visszajöhetett volna másodiknak, talán még meg is küzdhetett volna Alonsoval az első helyért.
Veszélyes szitu volt még Schumacher két jobboldali defektje pár körön belül, az valószínűleg valami törmelék miatt lehetett, ami ugye a régi gumiszabállyal is gondot okozott volna.
Ami nagyon gázos volt, az a Michelin Indianapolisi gumijai, de ott is azért fúródtak a Toyoták a falba, mert nem az előírt nyomásra voltak fújva a gumijaik. Ettől függetlenül nem bírták volna végig a versenyt nyilvánvalóan.
Voltak olyan esetek, hogy a nem megfelelő keverék választása, túl agresszív futómű, nem megfelelő guminyomás, esetleg a túl nagy cipelt tömeg miatt nagyon elkoptak a gumik, de ez nem jelent túl nagy kockázatot, max veszteséget a sebességből. Ilyen hibába belefutott a Meki, a Renault, a Williams, a Ferrari, a Sauber is, legalábbis ezekre a csapatokra konkrétan emlékszem. :) Ez megint csak nem a gumiszabály, hanem inkább a csapatok által vállalt nagyobb kockázat miatt van.

de ha nem lenne gumiszabály, nem kéne ilyen hüleségeket csinálniuk, nem kéne ennyit kockáztatniuk... sztem akkoris veszélyesebb a verseny... persze vezetői hibákból eddig is voltak kicsúszások, de itt már nem csak arról van szó :p
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#42 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:19

Egyébként nem is tudtam, hogy Enzo ilyet mondott, hogy olasz ne versenyezzen a Ferkánál. Meg nem is értem, mi a ráció benne. Az ember azt hinné, hogy egy gyári csapat ha teheti, ugyanolyan nemzetiségű pilótákat alkalmaz, ezzel kedvezve a hazai közönségnek is.
Ehhez képest egyedül a Hondánál van ez így Sato esetében, bár abban sincs köszönet.

#43 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:19

Egyébként nem is tudtam, hogy Enzo ilyet mondott, hogy olasz ne versenyezzen a Ferkánál. Meg nem is értem, mi a ráció benne. Az ember azt hinné, hogy egy gyári csapat ha teheti, ugyanolyan nemzetiségű pilótákat alkalmaz, ezzel kedvezve a hazai közönségnek is.

Ez már nagyon régi sztori, hogy ne kelljen elmondani a "mamának" hogy meghalt egy "fiunk" verseny közben.

#44 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:28

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:26

Ez már nagyon régi sztori, hogy ne kelljen elmondani a "mamának" hogy meghalt egy "fiunk" verseny közben.

:confused:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#45 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:19

Ehhez képest egyedül a Hondánál van ez így Sato esetében, bár abban sincs köszönet.

Az a ráció benne, hogy ha meghal akkor nehezen számol el az országnak a versenyzője életével.
Noha egy esetleges baleset nem is teljesen tőle függőtt már akkor sem.

Jelen esetben pedig végképp nem. :) Annyira biztonságosak már az autók.

Egyébként ha jól tudom valamikor Paletti halála után nyilatkozta ezt.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 10. 11. 16:32 -kor

RDaneel_hu

#46 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:16

Azért ez nem gyenge...
KATT

:cool2:  :up:

#47 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:20

Idézet: olaj - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:16

Azért ez nem gyenge...
KATT

cép :)
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#48 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:25

Idézet: babe__me - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:41

de ha nem lenne gumiszabály, nem kéne ilyen hüleségeket csinálniuk, nem kéne ennyit kockáztatniuk... sztem akkoris veszélyesebb a verseny... persze vezetői hibákból eddig is voltak kicsúszások, de itt már nem csak arról van szó :p

Mára már kiforrottak a gumik, biztonságosak. A gyártók egy rakat pénzt öltek a fejlesztésbe, szerintem maradjon a jelenlegi gumiszabály.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#49 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:31

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 17:31

Az a ráció benne, hogy ha meghal akkor nehezen számol el az országnak a versenyzője életével.
Noha egy esetleges baleset nem is teljesen tőle függőtt már akkor sem.

Egyébként ha jól tudom valamikor Paletti halála után nyilatkozta ezt.

Aham, és ők építenek utcai versenyautót.... :bolond:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#50 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:49

Ez olyan mintha azt mondaná külföldiért nem kár.

#51 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:49

Az alap gondolat az volt, hogy ha olasz hal meg a kocsijában, akkor neki személyesen kell ezt a mamájával közölni, és ezt nem akarta. De azért ezt ne mai szemmel nézzük, ők még egy más világban nevelkedtek, éltek. :)

#52 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:49

Jah, ezt mondta Gilles halála után is...

Azért remélem lesakkoztátok, hogy egy ártatlan sztoriból mit hoztatok ki... :rolleyes:  :down:

Idézet

cép

A Minardis fiúk azért adnak is...  :)

#53 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 18:03

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 17:31

Az egész világ ezt mondta 2004. áprilisának utolsó napjáig. :(

#54 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 18:06

Idézet: olaj - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:16

Azért ez nem gyenge...
KATT

:eek: :eek: Nem gyenge. :respect: Mondjuk én nem néztem volna ilyen közelről. :fear:

#55 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 18:11

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 19:06

:eek: :eek: Nem gyenge. :respect: Mondjuk én nem néztem volna ilyen közelről. :fear:

sztem nem egyedül vagy olyan félős  :Đ

#56 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 18:59

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 19:03

Az egész világ ezt mondta 2004. áprilisának utolsó napjáig. :(

Utoljára Senna halt meg F1-es autóban, 1994 májusában.

#57 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:06

A másik pedig...

A motorszabályról csak annyit, hogy meg lehet nézni, hogy mennyi volt 3-4 éve a kiesési arány (műszaki okból) és mennyi most. Gyakorlatilag a McLaren a legmegbízhatatlanabb autó a mezőnyben, egy évadban 3 (4?) műszaki okból való kieséssel. Ez mindenképpen csak jót tesz a versenynek, ha kiesik valaki, az nem a technika miatt esik ki.

A gumiszabályt én is elleneztem a szezon előtt, alássan jelentem, megváltoztattam az álláspontomat. Nagyságrendekkel több előzést láthattunk a szezon második felében - amikor már beleszoktak a rendszerbe a pilóták -, mint akár tavalyelőtt, pedig az még húzósabb szezon volt. Ha ennek az az ára, hogy KR leszakítja a futóművét, mert elkockázza a gumit, ha az az ára, hogy a Renault-k megeszik a hátsó gumijaikat Monacoban és másodpercekkel lelassulnak, hogy Malajziában (?) Barrichelo megeszi a gumijait, hogy a Michelin bemondja az unalmast Indianapolisban és gyakorlatilag elmarad egy verseny, akkor azt mondom: legyen! Tudtok akár most is olyan momentumot mondani a tavalyi szezonból, amire három év múlva emlékezni fogtok (kivéve mondjuk a belga futamot, de az mindig nagyon jó)? Az ideiből biztosan...

(Azt már csak zárójelben merem leírni, hogy a Forma-1-nek kész szerencse, hogy Michelin jobban jött ki az új gumiszabályból, mint a Bridgestone, ellenkező esetben a tavalyihoz hasonlóan alvást rendeztünk volna a TV előtt.. ehhez az is kellett, hogy változzanak a szabályok. Az akkorinál unalmasabbat nem lehetett volna csinálni, meg kellett lépni.)

Viszont az új és a mostani időmérővel nem értek egyet. Legyen a régi, tizenkétkörös szabály, kész, csókoltatás.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 10. 11. 19:09 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 19:59

Utoljára Senna halt meg F1-es autóban, 1994 májusában.

Május elsején. De előtte egy nappal érte végzetes baleset Roland Ratzenbergert.

#59 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:10

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:08

Május elsején. De előtte egy nappal érte végzetes baleset Roland Ratzenbergert.

Viszont te ezt írtad:

Idézet

Az egész világ ezt mondta 2004. áprilisának utolsó napjáig.

:)

Ezért javítottalak ki, azt hittem, tévedésben élsz. De elírás lesz. ;)

#60 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:06

A gumiszabályt én is elleneztem a szezon előtt, alássan jelentem, megváltoztattam az álláspontomat. Nagyságrendekkel több előzést láthattunk a szezon második felében - amikor már beleszoktak a rendszerbe a pilóták -, mint akár tavalyelőtt, pedig az még húzósabb szezon volt. Ha ennek az az ára, hogy KR leszakítja a futóművét, mert elkockázza a gumit, ha az az ára, hogy a Renault-k megeszik a hátsó gumijaikat Monacoban és másodpercekkel lelassulnak, hogy Malajziában (?) Barrichelo megeszi a gumijait, hogy a Michelin bemondja az unalmast Indianapolisban és gyakorlatilag elmarad egy verseny, akkor azt mondom: legyen!

Indianapolist leszamitva egyet ertek veled... de egy olyan blamat meg egyszer nem szabad megengedni. Egyebkent en ujra engedelyeznem a kerekcseret, de csak akkor, ha azon a kiallason nem csinalnak mast a kocsival... vagy drasztikusan lecsokkentenem a kerekcseren dogozok szamat (mint a Nascarban).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.