HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? V. Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 13:30

Idézet: twelve - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:08

Múltkor a Teszkó parkolóban jól megnézegettem egy Logant kívülről-belülről, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem tudnák olyan olcsón adni, hogy én ilyet vegyek.  :D

Pedig szebb mint a Thalia. Én 2 milláért akartam új autót venni, amibe a család is befér meg a csomagok is. A 2 millás kategóriában ezekkel a méretekkel nincs versenytársa. A sógoromék inkább vettek 2.3-ért egy fapados Polót. Azóta is bánják, mert egyszerűen nem férnek bele. Mindig azzal szivatom hogy beteszem az egész matchbox Polóját a Logan csomagtartójába mindenestül.  :p  Bár vehettem volna 2x ennyiért is autót, nem vagyok hajlandó egy nyavajás autóra annyit költeni....

Szerkesztette: Indy 2005. 11. 25. 13:32 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2362 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 13:54

Idézet: Indy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:30

Pedig szebb mint a Thalia.

Valószínűleg nálam előítélet, de nálam olyan xar a Dacia renoméja, hogy nem merném megvenni.. :D , persze ugyanígy vagyok a Fiattal is, ettől függetlenül lehet, hogy nincs velük probléma, de nekem ne... :D
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#2363 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 14:08

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:29

Inkább a ruha, mint te.

Egyértelmű, ezért szoktam bekötni magam. Ettől még zavar.

#2364 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 14:38

Ma láttam egy Alfa akárhány Crossroad D4-et az autópályán, elég szép vadállat :)
Csak kár hogy 60-al ment vészvillogoval a leállósávban, és hátrafelé egy égő olajkutat megszégyenítő fekete füstje volt :Đ

#2365 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:11

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:25

Ezt így elég önkényes szempontnak látom.

Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy becsatolja-e vagy sem.

#2366 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:13

Idézet: twelve - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:11

Addig, amíg másoknak nem okoz vele kárt.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2367 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:14

Idézet: Indy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:30

Pedig szebb mint a Thalia. Én 2 milláért akartam új autót venni, amibe a család is befér meg a csomagok is. A 2 millás kategóriában ezekkel a méretekkel nincs versenytársa. A sógoromék inkább vettek 2.3-ért egy fapados Polót. Azóta is bánják, mert egyszerűen nem férnek bele. Mindig azzal szivatom hogy beteszem az egész matchbox Polóját a Logan csomagtartójába mindenestül.  :p  Bár vehettem volna 2x ennyiért is autót, nem vagyok hajlandó egy nyavajás autóra annyit költeni....

Az biztos, hogy méretéhez képest jó az ára. Akinek fontos a csomagtartó mérete megértem, hogy azt veszi.

#2368 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:15

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:13

Addig, amíg másoknak nem okoz vele kárt.

Hogy tudsz vele másoknak kárt okozni?  :think:

#2369 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:26

Idézet: twelve - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:15

Hogy tudsz vele másoknak kárt okozni?  :think:

Mikozben kirepul a kocsijabol befejeli a masik auto szelvedojet is...

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 11. 25. 15:27 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2370 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:31

Majd akkor gondolkozz el ugyenezen, amikor lesittelnek.

Tegyük fel, hogy kikanyarodsz valaki elé, benézed a macisajtot, nem adod meg az elsőbbségetNincsen semmi baj, össztörnek kicsit az autók. DE. A mami sajnos nem kötötte be magát, és megmurdelt.

Ha beköti magát, és nem murdel meg, akkor téged csak közúti baleset okozásáért vesznek elő, ha viszont nem köti be magát a csaj, és megmurdel, akkor te mindjárt azért fogsz ülni, amit úgy hívnak, hogy halálos közúti baleset okozása.

Szóval ha nem kötöd be magadat, ne hogy azt hidd, hogy csak neked lesz rossz, ha megdöglesz. Lehet, hogy a Te hülyeséged miatt valaki éveket fog ülni a sitten. Persze az ilyen antiszociális állatokat ez kevéssé szokta zavarni, hogy mással mi van...

Szerkesztette: Targa 2005. 11. 25. 15:32 -kor

#2371 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:32

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:25

...De elég ritka, hogy nagykabátban kocsikázzon az ember, mert pár perc alatt úgyis beindul a fűtés, és akkor a kabát viselete sokkal kényelmetlenebb, mint a biztonsági övé.

Ritka, bizony. Ehhez képest én nagykabátot és öltönyt veszek minden reggel, 4 km-re lakom a munkahelyemtől, kb. 5 perc alatt érek be, ebből két percig nem fűt a kocsi. Kicsit mókás lenne, ha félúton kipattannék levenni a nagykabátot :D Természetesen hazafelé ugyanez a helyzet, így én naponta kétszer kelletlenkedek nagykabátban a kormánynál.

#2372 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:33

Míg a kórházi költségeid egy közös kasszából finanszírozzák, azt kell, hogy mondjam, tévedsz.

#2373 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:34

Egyik kollega aláírásában olvastam: Lehet, hogy a biztonsági öv korlátoz a szabad mozgásban; de jóvel kevésbé, mint a tolókocsi...

Szálltam ki tk-s autóból, csak a vállamat horzsolta le az öv. Szerelők (is) az tmondták, egy swiftbe (régi) vagy egy astrában (f) meghaltunk volna. És lehet hogy kicsivel több balesetet láttak, mint mi zusammen itt a topicban...

Új swiftet ... szóval rétegautó. És nem a racionálisoké :). Nekem külsőre sem tetszik, nem sok anyag van még ebben sem,, csoamagtér röhej, kipróbáltuk, az az utazó tatyi, amivel járok kecsóra NEM fért bele, túl széles volt :). Számomra komolytalannak hat.

Clio elég jónak tűnik, és ezek fényében megérdemli. ára pedig a régi modell kipusztulásával, az újdonság varázsának eltűnésével - és főleg ha már tudnak az igényekhez eleget gyártani - szépen mérséklődni fog szvsz, most még drágszág... :)

Tudom, nem divat, de a 2millások közül (és dízelek) C3 1,4HDi nekem még beférne a képbe (bár diziként normálisabb felszereltséggel már 3 misi)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2374 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:37

Idézet: Targa - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:31

...ha viszont nem köti be magát a csaj, és megmurdel, akkor te mindjárt azért fogsz ülni, amit úgy hívnak, hogy halálos közúti baleset okozása.

Nem vagyok jogász, de erre azért nem vennék mérget.

Különben a felelősség ott van, mint az élet egyéb veszélyes üzemű területein: ha meghalsz, ott hagyod a családod. (Lásd Ricsi, aki azóta köti be magát, hogy srácai vannak.) Ha meg megmaradsz, de megnyomorodsz, a hülyeséged miatt fog a családod élete enyhén megváltozni, mert ápolhatják a széthullott porhüvelyed, jobb esetben egyezkedhetnek az orvossal, hogy "ugyan már, csak egyszer hadd nyomjam meg azt a power gombot"... Aki ezt nem látja be, az vagy kisgyerek zéró felelősségtudattal, vagy szimplán fasz. Remélem, twelve még elég fiatal ahhoz, hogy így gondolkozhasson, és azt is, hogy hamarabb benő a feje lágya, minthogy bármi baja legyen.

#2375 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:32

Ritka, bizony. Ehhez képest én nagykabátot és öltönyt veszek minden reggel, 4 km-re lakom a munkahelyemtől, kb. 5 perc alatt érek be, ebből két percig nem fűt a kocsi. Kicsit mókás lenne, ha félúton kipattannék levenni a nagykabátot :D Természetesen hazafelé ugyanez a helyzet, így én naponta kétszer kelletlenkedek nagykabátban a kormánynál.

Nemtom, de felénk még nem volt olyan hideg, h nagykabátot kellett volna felvennem  :p  :D
Nagykabátban öv nélkül sem élvezet a vezetés, így - ha lehet - hanyagolom.
Ciciman is on borda

#2376 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:37

Nem vagyok jogász, de erre azért nem vennék mérget.

Különben a felelősség ott van, mint az élet egyéb veszélyes üzemű területein: ha meghalsz, ott hagyod a családod. (Lásd Ricsi, aki azóta köti be magát, hogy srácai vannak.) Ha meg megmaradsz, de megnyomorodsz, a hülyeséged miatt fog a családod élete enyhén megváltozni, mert ápolhatják a széthullott porhüvelyed, jobb esetben egyezkedhetnek az orvossal, hogy "ugyan már, csak egyszer hadd nyomjam meg azt a power gombot"... Aki ezt nem látja be, az vagy kisgyerek zéró felelősségtudattal, vagy szimplán fasz. Remélem, twelve még elég fiatal ahhoz, hogy így gondolkozhasson, és azt is, hogy hamarabb benő a feje lágya, minthogy bármi baja legyen.

Pedig erre nyugodtan mérget vehetsz, ez bizony így van.

Ha koccansz, és a másik belehal, mert nem volt bekötve, akkor te máris halálos közúti balesetet okoztál.

187.§ (1)Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő;.

(2)A büntetés

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,

b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget

okoz.

Szerkesztette: Targa 2005. 11. 25. 15:47 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:34

...nem sok anyag van még ebben sem...

Egy C3 1010 kg. ( http://www.a5.hu/cikkek/3/158.shtml ) Egy Swift 1060 kg. ( http://www.a5.hu/cikkek/3/10539.shtml - 5 ajtós 1,5-ös, egy 1,3-as 3 ajtós nyilván könnyebb pár kilóval). Van abban anyag.

#2378 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 25. 15:45

Idézet: fram - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:40

Nemtom, de felénk még nem volt olyan hideg, h nagykabátot kellett volna felvennem  :p  :D
Nagykabátban öv nélkül sem élvezet a vezetés, így - ha lehet - hanyagolom.

Következő okos témakör: ki mit nevez nagykabátnak?

Különben is fázós vagyok, meg dombtetőn lakom. :p :ninja:

#2379 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:45

Különben is fázós vagyok, meg dombtetőn lakom. :p :ninja:

Akkor miért nem mész ilyenkor szánkóval dolgozni? :think: :p :D

#2380 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:48

Idézet: Targa - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:40

Pedig erre nyugodtan mérget vehetsz, ez bizony így van.

Ha koccansz, és a másik belehal, mert nem volt bekötve, akkor te máris halálos közúti balesetet okoztál.

187.§ (1)Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz...

Nem vagyok benne biztos, hogy ha 50-50% a felelősség, akkor te mint halált okozó felmerülhetsz. Ráadásul azt sem tudom, hogy mitől lenne súlyosabb a büntetésed abban az esetben, ha az általad okozott baleset azért végződött halállal, mert a másik nem kötötte be magát (viszont ha bekötötte volna, még élne).

Ne haragudj, de még mindig nem veszek erre mérget.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.