HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1751 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:11

Csak tudnám mostanság miért nem írnak ilyen jó zenéket. Mi gátolja meg őket (talicskáékat) ebben???
Talán sosem fogom tudni felfogni.

- nincs Cliff
- nincs ihlet
- nagy a jólét
- megöregedtek

Szerintem kb. ennyi. Egyébként jó dalok a Loadon is vannak, de az már egy másik műfaj. A Load szerintem igen jó album, de nem túl jó Metallica lemezként. Olyasmi, mint az új Europe: ha azt más néven adják ki, befutnak vele, így viszont mindenki hiányolja a Final Countdown-t és a rágógumi-dallamokat. Ha utatokba kerül, hallgassátok meg, kellemes.

#1752 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:28

- nincs Cliff
- nincs ihlet
- nagy a jólét
- megöregedtek

Ezzel teljesn egyetértek bár, hogy nem menjek messze, pl. a Slayer is megöregedett, mégis Slayer maradt. Persze a Reign, South, Seasons szintet már csak megközelíteni tudják ők is szerintem :)

Metallicától nekem ez a három überabszolútefavorit:

Creeping Death
One
Welcome Home

Szerkesztette: Nevermore 2007. 01. 22. 16:45 -kor

#1753 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:03

Ha már kicsit thrashről van szó, megszólaltatnám a Metallica "tékozló fiúját" is: ;)

Megadeth - Holy Wars

#1754 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:10

Azért lássuk be, hogy Slayerék is a Seasons-nél voltak a legjobb formában... Azóta valahogy laposabbak a lemezeik, nincs bennük fejlődés. (Más oldalról tök jó, hogy képesek "önmaguk" maradni.)

Metallicás lista fasza, én a Dyers Eve és a Shortest Straw mellé le is nyúlom belőle a Creepinget. ;)

Megadeth-től ez a kedvencem: http://www.youtube.c...h?v=RnAA_3NVmFg Ez volt a legjobb felállásuk (Dave, Junior, Friedman, Menza), a legjobb 3 lemez (Rust, Countdown, Youthanasia), a legjobb dalok (teljes 3 album :D). Ebben a felállásban imádtam őket. Ja, és ez a kedvenc szólóm Friedman-től. Kissé furán fest a videóban a King V gitárral, Kellyvel szoktam meg:

Kép

Szerkesztette: Satriani 2007. 01. 22. 17:14 -kor

#1755 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:10

Megadeth-től ez a kedvencem: http://www.youtube.c...h?v=RnAA_3NVmFg Ez volt a legjobb felállásuk (Dave, Junior, Friedman, Menza), a legjobb 3 lemez (Rust, Countdown, Youthanasia), a legjobb dalok (teljes 3 album :D). Ebben a felállásban imádtam őket.

:respect: Én is így vagyok a Megadethtel, a RIP tuti ott lenne a legjobb 5 thrash album listámban.

#1756 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:26

Ha már Metallica videó linkelgetős kedv van, akkor az én kedvenceim, amelyek nem voltak még linkelve: [ Disposable Heroes], [ Orion ], [ Frayed Ends Of Sanity ], [ To Live Is To Die ]. In Memoriam Cliff Burton. :(

szerk.: Orion link javítva.

Szerkesztette: Cadaver 2007. 01. 22. 17:28 -kor

Faster! Harder! Cadaver!

#1757 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:36

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:44

Ezzel teljesn egyetértek bár, hogy nem menjek messze, pl. a Slayer is megöregedett, mégis Slayer maradt. Persze a Reign, South, Seasons szintet már csak megközelíteni tudják ők is szerintem :)

Ezzel csak egyetérteni tudok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1758 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:37

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:03

Ez már régóta megvan.Vannak benne súlyos dolgok.

Metallicához csak ennyit:Blackened. :drocker:

Szerkesztette: carcass 2007. 01. 22. 17:40 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1759 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 22. 19:04

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 15:13

Ezt a Metallica számot akartam mindig is eljátszani zenekarral: http://www.youtube.c...h?v=42bsGiWl4Zs Énekes volt, kellett volna hozzá [..] egy basszusgitáros. :D

Mé' nem szótá?  :Đ

Egyébként látom, nagy "Justice" rajongó vagy. Érdekes, mert a "Ride the Lighting" után nekem is az a kedvenc albumom.

Pedig tulajdonképpen elcseszték azzal, hogy utat engedtek Lars fene nagy egójának, s a dobok kb. 3-szor olyan hangosra lettek kikeverve, mint amennyi az ideális lett volna. (Némely részben például teljesen a háttérbe szorulnak a gitárok.)

Ugyanakkor mégis ettől lett sokak kedvence. Bár szakmai szempontból rossz, mégis teljesen egyedi a hangzás. (Erre még rátett egy lapáttal a Lars által használt teljesen lötyögős dobbőrbeállítás is.)

BTW... egy mókás (de nagyon jó) kép az "őskorból":
Kép

:D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1760 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:10

De komoly!Mustaine Venom pólóban. :D

Bravo

#1761 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:04

Pedig tulajdonképpen elcseszték azzal, hogy utat engedtek Lars fene nagy egójának, s a dobok kb. 3-szor olyan hangosra lettek kikeverve, mint amennyi az ideális lett volna.

Szerintem nem elsősorban a dobbal van a gond, hanem azzal, hogy szánt szándékkal lekeverték, gyakorlatilag hallhatatlanná tették a basszussávot. Mltkorában linkeltem egy érdekes próbálkozást, egy srác maga játszott fel egy basszussávot a Justice alá; egész jó lett.

#1762 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 09:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:17

Szerintem nem elsősorban a dobbal van a gond, hanem azzal, hogy szánt szándékkal lekeverték, gyakorlatilag hallhatatlanná tették a basszussávot.

Sokak szerint ez jó húzás volt, mert így szárazabb, fémesebb lett a hangzás, emiatt egyedülálló.
Magam sem tudok dűlőre jutni a kérdésben. Ráadásul 1988-ban a Megadeth is magas-fémes hangzással próbálkozott (minő véletlen  :o  ) elég a a SFSGSW-ről a Lair számra gondolni, ahol már-már sípolnak-cincognak a gitárok a riffek közben is. Igaz azon az albumon azért van basszus is.

Lars-ikát utálom, mert egy egoista fa-rock. A legtöbb albumon túl hangos a középszintű kolompolása, mintha ettől érezné magát keménynek. A Justice nekem is etalon, de például hánynom kell a (egyébként zseniális) Blackened elejétől, amit az első 1 percben Ulrich boy tucc-tucc diszkószámmá alakított, akár a techno ősének is elmenne az a pár másodperc.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1763 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 10:35

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 10:54

Lars-ikát utálom, mert egy egoista fa-rock. A legtöbb albumon túl hangos a középszintű kolompolása, mintha ettől érezné magát keménynek. A Justice nekem is etalon, de például hánynom kell a (egyébként zseniális) Blackened elejétől, amit az első 1 percben Ulrich boy tucc-tucc diszkószámmá alakított, akár a techno ősének is elmenne az a pár másodperc.

Szerintem jó az a Blackened.Nekem még s Shortest straw jön be nagyon.A diszkószám egyébként.nem is olyan félrehallás.
Anno Cadaver adott linkeket a youtube-on Lombardo mester klinikájára.Ott ő is utal rá, hogy a Slayer lényegében diszkószámokon alapszik. :D Illetve az egyik részben benne van, hogy nem is anyira diszkó mint inkább polka. :D
Polka :drocker:

Bravo

#1764 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 16:04

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 10:35

Szerintem jó az a Blackened.

Ezt mondom én is, csak a legeleje nem jön be, a többi része jó.
Azért a diszkószám túlzás, Lombardo biztos nem gondolta komolyan.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1765 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 24. 17:17

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:10

De komoly!Mustaine Venom pólóban. :D

Jaja! Mondjuk a Metallica mindig is azt mondta, hogy a legnagyobb hatással a Venom volt a zenéjére. (Illetve ez a másik három "nagy" thrash banda - Slayer, Megadeth, Anthrax - mindegyikére igaz.)

Egyébként ahonnan a képet szedtem, nagyon jó idézeteket lehet olvasni, többek között ezt:

Idézet

"I still love James very much. I respect his ability as a player and I miss him. But there was a reason why it ended. A lot of it had to do with drugs and alcohol on my part. He never did drugs. A lot of it had to do with the fact I was a violent asshole. He wasn't. He was a very gentle person when we were together although he enjoyed listening to very violent music. We would drive 60 miles an hour up and down the Pacific Coast Highway in the fog, drunk and listening to Venom." (Mustaine, 1998)

Itt lehet olvasni a többit: http://megadeth.rock..._metallica.html !

#1766 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 24. 17:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:17

Szerintem nem elsősorban a dobbal van a gond, hanem azzal, hogy szánt szándékkal lekeverték, gyakorlatilag hallhatatlanná tették a basszussávot.

Az csak a jéghegy csúcsa. Valóban meglehetősen halk a basszus, de a fő "probléma", az extrém mértékben hangosra kikevert dob.

Olvastam, hogy Lars szinte verte az asztalt a stúdióban, hogy keverjék hangosra a dobot, mintha ő lenne a főszereplő.

Nem mellesleg erről meg is van győződve. Hihetetlenül egoista; meggyőződése, hogy a Metallica az tőle Metallica elsősorban.

#1767 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 24. 17:30

Egyébként meglepődtem, hogy az ide járó Metallica-t kedvelő emberek zömének kedvenc száma a "Creeping Death".

Ugyanis nekem is benne van a TOP3-ban.  :) Csak én veletek ellentétben nem tudom eldönteni, hogy a dobogós helyezettek hogyan követik egymást.

De ha választani kell, akkor az én Metallica TOP3-as listám:

1. Creeping Death
2. Master of Puppets
3. Harvester of Sorrow

:drocker:

(Amúgy nehéz választani, mert a fekete albummal bezárólag én egyik Metallica albumról sem tudok olyan számot mondani, ami nem tetszene. S a "Fade to Black"-et például szívem szerint dobogóra tettem volna, mert minden idők egyik legjobb balladájának tartom.  :cool: )

#1768 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:12

AZ én top3-am:

1. Until it sleeps
2. Welcome Home (Sanitarium)
3. Fight fire with fire

#1769 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:04

Ezt mondom én is, csak a legeleje nem jön be, a többi része jó.
Azért a diszkószám túlzás, Lombardo biztos nem gondolta komolyan.

Keress rá, még le is nyomja a dolgot.
Amúgy poén az egész.De nagyon érdekes a párhuzam.

Bravo

#1770 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 18:30

Egyébként meglepődtem, hogy az ide járó Metallica-t kedvelő emberek zömének kedvenc száma a "Creeping Death".

Ugyanis nekem is benne van a TOP3-ban.  :) Csak én veletek ellentétben nem tudom eldönteni, hogy a dobogós helyezettek hogyan követik egymást.

De ha választani kell, akkor az én Metallica TOP3-as listám:

1. Creeping Death
2. Master of Puppets
3. Harvester of Sorrow

:drocker:

(Amúgy nehéz választani, mert a fekete albummal bezárólag én egyik Metallica albumról sem tudok olyan számot mondani, ami nem tetszene. S a "Fade to Black"-et például szívem szerint dobogóra tettem volna, mert minden idők egyik legjobb balladájának tartom.  :cool: )

Pont utalni akartam én is arra a számra.A Ride the Lightningról szerintem az a legjobb. :up:

1.Battery
2.Blackened
3.Creeping death
4.Shortest straw

Bravo

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »