HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1911 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 09:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 23:00

Én a germánokat sem. :) Le a trappolós sörmetállal. :help:

Az nekem se nagyon megy.Sőt a nem germán trappolósak sem. :D
Tankard hová tartozik?Nagyon régen - kb 15 éve hallottam utoljára a Space Beer albumot.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1912 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 09:49

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 9:41

Tegnap lett kész, remélhetőleg lesz elég érdeklődés ahhoz hogy beinduljon :)

Kíváncsi vagyok rá. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1913 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 11:10

Idézet: Warton - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 11:05

Akela Közeleg :rock:

Ezen videón a Főnök még nem nézett ki úgy mint egy csöves. :eek:  :Đ

Miért? Volt olyan időszak, amikor nem úgy nézett ki?  :Đ

Egyébként nem vagyok nagy Akela fanatikus, de azt a számot én is szeretem. Egyébként nekem megvan a "Farkasfarsang" kazetta eredetiben!  :p  :)

Amit még anno hallgattam tőlük: http://www.youtube.c...h?v=LojDSZJ1m5c !

Egyébként van egy nagyon régi videokazettám, amelyen ez a klip is szerepel olyan klipek társaságában, mint az "Ossian - Éjféli lány", "Lord - Egyedül járom a várost"...  :cool: Jah, és még a SZÍV TV-ről vettem fel ezeket!!!  :D (Ebből is látszik, hogy nem mai a videokazetta! :) )
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1914 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 11:14

Idézet: IThomas - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 20:19

Hát én meg az Ossiánt 100* többre tartom mint az Akelát meg a Mobyt összevéve...főleg zeneileg...

Egyetértek! Nem is lehet az Akelát és a Moby Dick-et az Ossian-hoz mérni. Utóbbi ugyanis összehasonlíthatatlanul színvonalasabb zeneileg és a szövegek tekintetében, arról már nem is beszélve, hogy a három említett bandából egyedül az Ossian énekesének van hangja.

A Moby Dick iszonyú gázos, igénytelen metál zene szerintem. A legnevetségesebb pillanat az volt, amikor lírai dalt írtak, s az "énekes" kb. két félhang tartományban hörögte, hogy "miért sír a lelkem, miért remeg a testem?". ROTFLIMÁJÓ! :nevet2:

#1915 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 11:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 22:00

Én a germánokat sem. :) Le a trappolós sörmetállal. :help:

Távozz, balga, tudatlan lélek!  :p

Vigyázz, miket mondasz, mert rémálmodban Rob Halford fog kísérteni téged, egy szegecses ostorral, meg egy korsó buggyant sörrel a kezében!  :Đ

#1916 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 11:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:14

Egyetértek! Nem is lehet az Akelát és a Moby Dick-et az Ossian-hoz mérni. Utóbbi ugyanis összehasonlíthatatlanul színvonalasabb zeneileg és a szövegek tekintetében, arról már nem is beszélve, hogy a három említett bandából egyedül az Ossian énekesének van hangja.

A Moby Dick iszonyú gázos, igénytelen metál zene szerintem. A legnevetségesebb pillanat az volt, amikor lírai dalt írtak, s az "énekes" kb. két félhang tartományban hörögte, hogy "miért sír a lelkem, miért remeg a testem?". ROTFLIMÁJÓ! :nevet2:

Tegyük hozzá, osziján utóbbi 2-3 albuma nem volt valami nagy eresztés, már csak a pénzért csinálják, és ez a minőség rovására megy.

Tankjú, carcass az épületes és értékes hozzászólásodat a fórumba, titkon remélem hogy másnak is felkelti az érdeklődését. Attól félek csak én fogok írni :(

szerk: szócsere

Szerkesztette: MStipee 2007. 02. 14. 11:43 -kor

"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1917 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 11:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:20

...rémálmodban Rob Halford fog kísérteni téged...

Na, az egy okból nem hiányzik: Halford gyengéje az erősebbik nem, úgyhogy nem vágyom rá. :D Viszont a zenéjét nagyon csípem, a Fight album hatalmas kedvencem, és a Priest is jöhet. Az sem nem germán, sem nem trappolós. ;)

#1918 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 11:55

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:42

Tegyük hozzá, osziján utóbbi 2-3 albuma nem volt valami nagy eresztés, már csak a pénzért csinálják, és ez a minőség rovására megy.

Így van. Paksitól kiver a víz. Ittunk párszor egy társaságban (a Wellington gitárosához jártam), hadd ne rontsam a renoméját különféle sztorikkal...

#1919 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 12:01

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:42

Nézd... én a régi albumokról beszéltem. Az egyébként is egy másik OSSIAN volt.

A mostani albumokról csak nótákat ismerek. Azok nem rosszak. A szakma megosztott; van, akinek tetszik, van aki úgy vélekedik, mint te. (Tegyük hozzá, olvastam ilyen kritikát, s az jött le belőle, hogy a cikk szerzője eleve hiteltelennek találja napjainkban bármely heavy metal zenekar létezését; mintha a műfaj halott lenne, s bárki, aki évtizedek óta műveli, csak megjátszaná magát.)

A rajongóknak tetszik, a koncertek, lemezeladások sikeresek... Ez a lényeg, nem?
----

Stipee! Nem tetszik a fórumon a power metal kategória alatt a "buzihangon éneklés" kitétel. No offense, de szerintem poénnak is rossz.

#1920 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 12:04

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:53

Na, az egy okból nem hiányzik: Halford gyengéje az erősebbik nem, úgyhogy nem vágyom rá. :D Viszont a zenéjét nagyon csípem, a Fight album hatalmas kedvencem, és a Priest is jöhet. Az sem nem germán, sem nem trappolós. ;)

Nem germán, de "trú metál".  :cool:

De sokat segítene, ha példákkal megneveznéd, hogy mely' számodra az a "trappolós sör/trúmetál", amit ki nem állhatsz, mert így - hogy kedveled a Judas Priest-et - kezdem elveszíteni a fonalat.  :think:

#1921 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 12:05

Vannak jó magyar bandák de sajnos nem sok. :(

-----

Ógyász, azok a leírások még editelésre várnak, csakhogy nemgyőzöm mindent, Piftuka, bevállalnád a power metal témát, kapnál rá mod jogot is :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1922 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 12:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:55

Így van. Paksitól kiver a víz. Ittunk párszor egy társaságban (a Wellington gitárosához jártam), hadd ne rontsam a renoméját különféle sztorikkal...

Azt nem tudod, mert én is ismerem. (Beszélgettünk is erről veled itt már régebben is.)

De tudod... Steve Jobbs hiába egy visszataszító természetű, arrogáns, öntelt #######, mégis régi vágyam, hogy legyen egy APPLE notebook-om, vagy asztali számítógépem.

Szóvla egy dolog, hogy milyen ember a magánéletben valaki (persze bizonyos határokon belül; akármilyen ember munkásságát nem támogatnám azzal, hogy meghallgatom a zenéjét), és másik, hogy mit alkot.

Én a régi OSSIAN zenéjét, dalait Paksi-tól függetlenül szerettem, szeretem.

#1923 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 12:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:04

Nem germán, de "trú metál".  :cool:

De sokat segítene, ha példákkal megneveznéd, hogy mely' számodra az a "trappolós sör/trúmetál", amit ki nem állhatsz, mert így - hogy kedveled a Judas Priest-et - kezdem elveszíteni a fonalat.  :think:

Running Wild, Grave digger, de szerintem germán alatt az északi galoppmetál-stílust érti, s bizonyos mértékben igaza van, mert ezek szinte mind egy kalap alá tartoznak, de van jónéhány kivétel amit azért érdemes megemlíteni külön is :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1924 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:14

Most nem kezdenek altalanos dalszovegelemzesbe, viszont Akelasoknak kotelezo ez az anyag.

Az Akela egyebkent jo, az Ossian a boldogult ifjukor maradvanya, a Moby Dick meg le van szarva.

#1925 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:04

Ezt inkább hagyjuk, nem akarom megbántani a Halloween-, Running Wild-, Stormwitch-fanokat. :D A germán vonalról igazából a Pink Cream  - amúgy félresikerült, egyáltalán nem jellemző - "Change" albuma, amit imádok, a többit csak bántani tudnám. :) Persze a gimis időkből van némi Halloween nosztalgiám, de mostanában magamtól képtelen lennék röhögés nélkül végighallgatni egy ilyen albumot.

#1926 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:49

Az nem a Helloween amire te gondolsz? De azok tán nem germánok :eek: Stormwitch átlagos hemörfól koppincs szvsz. Running Wild igenis jó :p

>>Egészség és Harmónia<<

#1927 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 14:07

Idézet: viharhozo - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:03

Az Akela egyebkent jo, az Ossian a boldogult ifjukor maradvanya, a Moby Dick meg le van szarva.

Azt hiszem, ezzel elég jól összefoglaltad a lényeget.  :D :up:

(Megjegyzem, a fenti rádiós beszélgetés kapcsán... azért itt is mókás, amikor a "Főnök" lírai dalt énekel. Kicsit olyan, mintha a Muppet Show Brekije énekelne, torokgyulladástól rekedt hangon.  :D )

#1928 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:08

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:49

Az nem a Helloween amire te gondolsz? De azok tán nem germánok :eek:

De, az. Elnézést a "funoktól" :D, hogy a nevét sem tudom leírni. Germánok, mint állat. Kai Hansen, Michael Kiske, akkora keletnémet nevek, mint a ház. (Mondjuk nyugatnémetek.)

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:49

Running Wild igenis jó :p

Akkor hallgasd. :paci:  :Đ

Ide írtam egy hosszú litániát arról, mennyire nem az én világom a trúmetál, de a Hammerfall és Manowar fanok is nekemesnének, úgyhogy kitöröltem. :D

#1929 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 14:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:47

Ezt inkább hagyjuk, nem akarom megbántani a Halloween-, Running Wild-, Stormwitch-fanokat.

Ehh...  :omg:  :eek:  :reklamacio: No, távozz tőlem SÁNTÁN!  :Đ

A Helloween az egyik legnagyobb kedvencem (az Iron Maiden, MANOWAR és az olasz/latin power vonulat fő képviselői, no és a Dragonforce mellett), a Stormwitch-et is nagyon szeretem, bár Running Wild-ot nem szoktam hallgatni... Szóval most élezem a gall hosszúkardomat, s megyek talpig bőrpáncélba öltözve egy bárd kíséretében hozzád, hogy elbeszélgessek veled!  :Đ

(BTW... Egyik jóbarátomnak van egy régi Stormwitch bakelit lemeze; igazi kincs! Igaz, dupla Hendrix bakelit, meg Iron Maiden bakelit, Megadeth bakelit, és hasonló "jóságok" is vannak neki.  :cool: )

Idézet

A germán vonalról igazából a Pink Cream  - amúgy félresikerült, egyáltalán nem jellemző - "Change" albuma, amit imádok, a többit csak bántani tudnám.

Pink Cream? Ők hard rock, szóval teljesen más kategória. Viszont a "Deris korszak" utáni munkásságukat - bevallom - egyáltalán nem ismerem. De talán a "Change" azért lehet más, mert új frontember érkezett a bandába, nem? Egyébként én a "Deris féle" Pink Cream-et nagyon kedvelem.

Mindazonáltal még mindig nem értelek. A Priest jöhet, de a Stormwitch nem... A Helloween "monnyonle", de az Iron Maiden az rendben van...  :confused:

Nem az a bajod, hogy alapból utálod az egész germán kultúrát, s bármit, ami német?  :think:

Idézet

Persze a gimis időkből van némi Halloween nosztalgiám, de mostanában magamtól képtelen lennék röhögés nélkül végighallgatni egy ilyen albumot.

Az a baj, hogy Michael Kiske is így áll a témához. (Deris is azt nyilatkozta egyszer, hogy szerinte ezzel kapcsolatban Kiske konkrétan baromságokat mond, amikor azt nyilatkozza, hogy "már utálja a metál zenét".)

Hallgattátok ti Kiske önálló munkásággát? Én csak a legutóbbi albumának dalaiba hallgattam bele. Hááát...

A nívóval nincs gond. Színvonalas zene. Csak éppen totál szirupos, "merengős", lágy pop-rock, ahol Kiske énektudásának kb. 10%-át mutatja be.

Véleményem szerint kár egy ilyen hangot ilyen zenére "pazarolni".  :reklamacio:  :(

Szerkesztette: Piftuka 2007. 02. 14. 14:23 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:27

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 8:14

Jóóóhát az olyan zene ami ízléshez kötött, nem úgy mint pl a TOOL amit mindenki szeret :)

En nem szeretem a Toolt. Egy pocs vagyok. :(

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.