HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:30

Idézet: Malmsteen - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 21:58

http://www.myspace.com/napra

"Jaj a világ" című számot letölt végighalgat és véleményt kérek. :cool:

Meghallgattam, szerintem jó jolt annak ellenére, hogy nem ilyen zenét szoktam hallgatni. Esetleg volt részed az előadásában?  :D
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve" (Bob Marley)

#1662 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:25

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 18:30

Meghallgattam, szerintem jó jolt annak ellenére, hogy nem ilyen zenét szoktam hallgatni. Esetleg volt részed az előadásában?  :D

Apámmal együtt zenél egy m ásik zenekarban a gitáros-hegedűs srác. Érdekes hozzáállás a népzenéhez. Napra ennek a zenekarnaka  neve, és egy koncertlátogatás már nagyon érik :-)

#1663 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:59

Szerintem is nagyon érdekes, engem valamire emlékeztetett. Jó lehet, ha valaki ilyen sokoldalú, és meg tud szólaltatni többféle hangszert is. Egyébként én hallottam gitárt is úgy szólni, mintha hegedű lett volna, egészen érdekes volt az az effekt. Néha itt is arra tippeltem volna, hogy gitár szól így.
Érdekes lehet egy ilyen koncert, olyan együttesek léteznek, amiket én is szivesen megnéznék élőben.  :up:  :D
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve" (Bob Marley)

#1664 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 13:22

Koncert ma este

Ma esti koncert a kultiban:
jan. 14, vasárnap 18:00 KATAKLYSM!

Hely: nagyterem Belépő: 4000 Ft

Kataklysm

Fear My Thoughts

Neaera

Quo Vadis

http://kulti.webfocu...rles/IndexOldal

#1665 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 01:40

mostanság nálunk

http://www.shockmagazin.hu

2007.01.15.

CD KRITIKA:

BURNING SKIES: DESOLATION
HIMSA: HAIL HORROR
JOHN 5: VERTIGO
MOB RULES: ETHNOLUTION A.D.
ZERO HOUR: SPECS OF PICTURES BURNT BEYOND

CIKKEK:

- : - SHOCK! - OLVASÓI BEST OF 2006 - : -
- : - SHOCK! - ZENÉSZ BEST OF 2006 - : -

2007.01.08.

CD KRITIKA:

ADAGIO: DOMINATE
CALIBAN: THE UNDYING DARKNESS
DOMAIN: STARDAWN
NINEFOLD: SUPERSTAR
VOIVOD: KATORZ

#1666 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 22:46

Új Within Temptation maxi... What Have You Done

Inkább ne csináltak volna semmit sem  :reklamacio:
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#1667 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 23:01

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 23:46

Új Within Temptation maxi... What Have You Done

Inkább ne csináltak volna semmit sem  :reklamacio:

Én csak a The Howling c. számot hallottam a készülő albumról, az nagyon tetszik :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1668 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 23:46

Idézet: bálesz - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 23:01

Én csak a The Howling c. számot hallottam a készülő albumról, az nagyon tetszik :)

Ez majd nem fog... Evanescence-kópia  :mad:
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#1669 Felhasználó inaktív   StormCaster1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 01:09

Idézet: Baddie - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 14:22

Koncert ma este

Ma esti koncert a kultiban:
jan. 14, vasárnap 18:00 KATAKLYSM!  

Hely: nagyterem Belépő: 4000 Ft

Kataklysm

Fear My Thoughts

Neaera

Quo Vadis

http://kulti.webfocu...rles/IndexOldal

Hubazz,ott voltam! Mind a 4 banda eszméletlen jó volt! Nameg aztán olyan frankót pogoztunk,hogy még most is alig tudom mozgatni a végtagjaimat+ a fejemet. És a hangzás se let rosszabb a Vader+Casketgarden-es buli óta!Megérte elmenni  :drocker:  :drocker:  :drocker:
Az alkohol nem oldja meg semmilyen problémádat...de az ásványvíz se...:)

capturetime(human.type(LIAR))[capturetime(dog.type(CRIPPLE))]

const NumOfDogExpoInBuda = 1;

#1670 Felhasználó inaktív   bushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:28

Szerencsére nincs összehasonlítási alapom... :)
TOOL IS THE HARMONIOUS VOICE OF CREATION...

#1671 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 17. 16:48

Hááát ... az elég érdekes ...

... tekintettel arra, hogy a Within Temptation 1996-ban állt össze, 1997-ben már nagylemezt adott ki, s nem mellesleg gótikus metált játszik; miközben az Evanescence 1998 környékén alakult meg, s komolyan csak 2003-ban kezdte meg ténykedését, és alternatív rock zene az a műfaj, amely jellemzi őket. 

Bár kétségtelen tény, hogy az Evanescence is merít más műfajokból, de ha már a "ki koppint kit?" kérdéskörnél tartunk, akkor inkább az lehet igaz, hogy rájuk is hatott a Within Temptation.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1672 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 03:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:48

Hááát ... az elég érdekes ...

... tekintettel arra, hogy a Within Temptation 1996-ban állt össze, 1997-ben már nagylemezt adott ki, s nem mellesleg gótikus metált játszik; miközben az Evanescence 1998 környékén alakult meg, s komolyan csak 2003-ban kezdte meg ténykedését, és alternatív rock zene az a műfaj, amely jellemzi őket. 

Bár kétségtelen tény, hogy az Evanescence is merít más műfajokból, de ha már a "ki koppint kit?" kérdéskörnél tartunk, akkor inkább az lehet igaz, hogy rájuk is hatott a Within Temptation.  :)

Főleg tekintettel arra, hogy az Enter albumon még igencsak volt hörgés. Amit nagyon hiányolok a magam részéről az újabb WT albumokról...  :reklamacio:

#1673 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 07:20

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 4:08

Főleg tekintettel arra, hogy az Enter albumon még igencsak volt hörgés. Amit nagyon hiányolok a magam részéről az újabb WT albumokról...  :reklamacio:

Én annyira nem :) A Moter Earth-nél úgysem fognak sosem jobbat produkálni, ezt most le merem fogadni :) Amikor koncerten voltam, akkor is csak egy "hörgős" számot játszottak, talán nem véletlen, hogy mostanában már nem erőltetik. Sharon hangja elviszi az egészet, nem kell mellé az a durva hang :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1674 Felhasználó inaktív   bushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:46

No jön valaki holnap A38-ra?
TOOL IS THE HARMONIOUS VOICE OF CREATION...

#1675 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 19:22

Olvasgattam a heavymetal.hu-n az Evergrey koncertbeszámolót és ott lettem figyelmes egy MINDFIELDS nevű pesti zenekarra. Megnéztem a honlapjukat és onnan le lehet tölteni a megjelent EP-jüket. Ahhoz képes, hogy nemrég alakultak, és ez az első kiadványuk, szerintem nagyon jóra sikeredet. Hallatszik még az "útkeresés" az albumon, de nekem nagyon bejött (elsőre).  Prog/power metal kedvelőinek szerintem kötelező. :respect:

#1676 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:18

Idézet: bálesz - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 7:20

Én annyira nem :) A Moter Earth-nél úgysem fognak sosem jobbat produkálni, ezt most le merem fogadni :) Amikor koncerten voltam, akkor is csak egy "hörgős" számot játszottak, talán nem véletlen, hogy mostanában már nem erőltetik. Sharon hangja elviszi az egészet, nem kell mellé az a durva hang :)

Mondom, nekem bejött a hörgős vonal is :). Felőlem lehet akármilyen szép egy női ének, a hörgés nekem soha nem rontja el :D

#1677 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 18. 20:53

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 19:22

Olvasgattam a heavymetal.hu-n az Evergrey koncertbeszámolót és ott lettem figyelmes egy MINDFIELDS nevű pesti zenekarra. [..] Hallatszik még az "útkeresés" az albumon, de nekem nagyon bejött (elsőre).  Prog/power metal kedvelőinek szerintem kötelező. :respect:

Hát ez nem power metal, nem is fogott meg különösebben, de legalább egy bíztató hangú énekes van a bandában. Az angol kiejtése miatt ellenben sírni tudnék.

Én a múltkor rákerestem a két - elvileg - legismertebb magyar power metal zenekar zenéjére. Ezek ugyebár a Demonlord és a Tűzmadár.

A honlapokról letölthető zenék alapján az előbbi elég profi produkció, kiforrottabb zenével, de az énekes egy rekedtes, nem túl széles tartományban mozgó éneklést mutat be. Nem nyűgözött le. (Az angol kiejtés itt is hervasztó.)
A Tűzmadár énekesének a hangjából pedig hiányoznak a jellegzetes, power metálos "futamok", sikítások.

(Az már csak személyes megjegyzés, hogy ezek a fantasy ihletésű szövegek metál zene alatt sajnos a mi még oly' szép anyanyelvünkön is sután hangzanak. A fantasy témájú metál szöveg nyelve az angol, nincs mese.)

Az Alhana leggyengébb pontja (a totál sablonos, fantáziátlan zene mellett) is az ének. A férfi énekes hangja szóra sem méltó, a leányzónak pedig inkább valami folkzenekarban kellene énekelnie a hangjával.

Nálunk hiányoznak a Svédországra, Németországra jellemző "aranytorkú", erőteljes énekű, magas tartományokban zengedező énekesek?  :think: (Hogy a képzett, NEM népdalénekesnek való énekesnőket ne is említsem!?!)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1678 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:12

Idézet

Én a múltkor rákerestem a két - elvileg - legismertebb magyar power metal zenekar zenéjére. Ezek ugyebár a Demonlord és a Tűzmadár.

A Tűzmadár modern heavy metalnak titulálja a saját zenéjét, a szövegeik sem épp fantasy iheltésűek.
In Flames We Trust

#1679 Felhasználó inaktív   seaman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:15

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 5:55

Hűazannya, az nem lehetett semmi! :irigy: :D Van tőlük egy DVD-m, nem merem elővenni, mert mindig lerúgok vagy leverek valamit a polcokról.  :omg:  :Đ Brutál energia. Tipikusan az a zene, amire elindul az ember feje, ha kell, ha nem.

:up: Gov't mule ismered?Alman Brothesbol alakultak nagyon jok :respect: Hat a PRONGtol en is lerugok mindent amit lehet :up: Azert jo nektek otthon annyi jo banda jon BPre,sajnos ide Maltara nem jon semmi kemeny es itt javitunk meg vagy 60 napig de mar 1-2 fustos helyen voltunk ,de nem igazan voltak maradando zenek.prong dvd majd erdekel,ha haza megyek :sailor:
"Tomorrow" is the first lie of the Devil

#1680 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 23:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:53

Hát ez nem power metal...

Mért szerinted mi A power metal?:)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +