HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 10:53

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:29

(A "The thing that should not be" műfaji besorolása jobban érdekelne.)

Az színtiszta trash szerintem.

Idézet

Jah, hát az album témája miatt sem lehet power metal, úgyhogy a 2/3 / 1/3-adból nem engedhetek. :D

Hmmm... :idea: 2/5 - 3/5???  :Đ

Idézet

Nekem tetszett a Load is, [..]

Nekem nem. Sajnos a Black album után már a Metallica nem Metallica volt. Át is nevezhették volna magukat, mert közük nem volt régi önmagukhoz. (És ennek semmi köze a természetes megújuláshoz, mert ha megfigyeled, akkor a Load előtti albumok közül mindegyikre igaz volt, hogy más stílusú, hangvételű, mint az előző, mégis legenda lett belőlük.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1702 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 11:00

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 9:48

Death:Lack Of Comprehension
Nem a galopp-power metal vonulatról kell filózni, hanem ezt megnézni.Alapmű.

Már elnézést, de azért engedtessék meg, hogy arról a zenei műfajról beszélgessen mindenki, ami számára kedves a "keményebb" zenén belül!

Tudtommal nincsen kitéve a cimke a topic-ra: "csak death metálosok jöjjenek!".

Egyébként képzeld, Chuck Schuldiner-ről (Nyugodjék békében!) még én is hallottam. (Igaz, nem is vagyok már annyira fiatal.)

Az általad belinkelt nótán hallatszik, hogy zeneileg művelt srác volt. Kár érte.
A "Lack of comprehension" zenéje nekem is tetszik, de mint azt már számtalanszor mondtam, ki nem állhatom a hörgést. Magáról a műfajról nem is beszélve. (Van éppen elég baja az embernek anélkül is, mint hogy ilyen elborult, lehervasztó, vagy éppen aberrált zenéket, szövegeket hallgasson.)

Szerk.: Helyesírási hiba javítva.

Szerkesztette: Piftuka 2007. 01. 20. 11:06 -kor

#1703 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 11:00

A "Lack of comprehension" zenéje nekem is tetszik, de mint azt már számtalanszor mondtam, ki nem állhatom a hörgést. Magáról a műfajról nem is beszélve. (Van éppen elég baja az embernek anélkül is, mint hogy ilyen elborult, lehervasztó, vagy éppen aberrált zenéket, szövegeket hallgasson.)

Ez épp a Death-re nem volt jellemző, ezért is volt messze a legjobb death metal banda szerintem. Na meg a  a technikai tudás, komplexitás is nagyon ott volt minden lemezen. Maga mögött tudhatott mindig egy best of csapatot. Gene Holgan, Steve Degiorgo, Andy LaRocque csak hogy a legnagyobbakat említsem.

Amúgy Chuck-nak volt egy másik bandája a Control Denied, ami zeneileg egy az egyben Death volt, de egy óriási hangú énekessel lett felvéve. Mellesleg ezt is power metalnak tituálta akkoriban a sajtó. :D

#1704 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:27

OMG!  :omg: Erről a bandáról eddig nem hallottam, de most utánanéztem, és besz*rás jó zenét nyomnak!  :respect:

http://www.youtube.c...h?v=dpgPTESbmRk

Kár, hogy utánaolvasva innen éppen az együttes "szíve", a dalszerző, egyben dobos vált ki nemrég. Keresik az "utódját". Hááát...  :think:

(Egyébként ők magukat power metal stílusba sorolják: http://www.dionysus-powermetal.com/ ! )

Ejnyebejnye :D 2002-ben jött ki az első albumuk ha jól emlékszem, azóta van 2 másik is :think: Iszonyat nagy zene, rendesen Érződik benne Luca Turilli mester hatása (dalszerzőként működött közre)

Esetleg msn-en tudok pár dalt küldeni ízelítőnek. Bár ahogy téged ismerlek, már megvan mndkét album :D

Szerkesztette: M_Stipee 2007. 01. 20. 12:15 -kor

"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1705 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:00

Már elnézést, de azért engedtessék meg, hogy arról a zenei műfajról beszélgessen mindenki, ami számára kedves a "keményebb" zenén belül!

Tudtommal nincsen kitéve a cimke a topic-ra: "csak death metálosok jöjjenek!".

Egyébként képzeld, Chuck Schuldiner-ről (Nyugodjék békében!) még én is hallottam. (Igaz, nem is vagyok már annyira fiatal.)

Az általad belinkelt nótán hallatszik, hogy zeneileg művelt srác volt. Kár érte.

Nem kell túl komolyan venni, csak poén volt. ;)
Nem hallottál róla? :eek:
Hogy zeneileg művelt volt - vagyis, hogy mestere volt a gitárnak - így pontosabb a dolog, szóval nem vitás.Tényleg kár érte.
A Death zenéjét meg hörgés helyett "normál" énekhanggal el se tudnám képzelni.Ez így jó, ahogy van. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1706 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:42

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:04

Ez épp a Death-re nem volt jellemző, ezért is volt messze a legjobb death metal banda szerintem. Na meg a  a technikai tudás, komplexitás is nagyon ott volt minden lemezen. Maga mögött tudhatott mindig egy best of csapatot. Gene Holgan, Steve Degiorgo, Andy LaRocque csak hogy a legnagyobbakat említsem.

Amúgy Chuck-nak volt egy másik bandája a Control Denied, ami zeneileg egy az egyben Death volt, de egy óriási hangú énekessel lett felvéve. Mellesleg ezt is power metalnak tituálta akkoriban a sajtó. :D

Ezzel csak egyetérteni tudok.Az Individual album kivételével mind megvan.Gyakorlatilag Chuck Schuldiner volt az egyetlen állandó tag és mindegyik album hangzása teljesen más - nekem talán a Human jön be a legjobban meg a Symbolic - mégis iszonyat összetett mindegyik.
A Sound Of ... album végén a Juda Priest féle Painkiller azért nem semmi. :drocker:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1707 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:45

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:04

Ez épp a Death-re nem volt jellemző, [..]

Akkor mit írjak? "Artikulátlan üvöltés?" (Mert ez valóban inkább az, nem hörgés.) Számomra mindegy.

Idézet

Mondjuk ebbe belehallgatnék kiváncsiságból, de ha death... (kifejtettem már a véleményemet ezekről a szövegekről.)

#1708 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:49

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:35

Nem kell túl komolyan venni, csak poén volt. ;)
Nem hallottál róla? :eek:

Miről, a poénról? (Mert Schuldiner-ről hallottam. Éppen azt írtam!)

Idézet

Hogy zeneileg művelt volt - vagyis, hogy mestere volt a gitárnak - így pontosabb a dolog, szóval nem vitás.

Nem, kérlek ne pontosíts! Tudom, miért használtam azt a kifejezést. Arra céloztam, hogy széleskörű zenei műveltséggel rendelkezett. Elméletileg a metál sok műfajából merített, emellett jazz-t, klasszikusokat és latin zenét is hallgatott, s épített művészetébe.

S ez mindennél többet jelent. Mert pontos, ám egyéniség és innovatív gondolkodás nélküli gitárosból annyi van, mint levél a fán. De kivételes zenei tehetségből sokkal sokkal kevesebb.

Ő az utóbbi kategóriába tartozik az életművét ismerők szerint.

Idézet

A Death zenéjét meg hörgés helyett "normál" énekhanggal el se tudnám képzelni.Ez így jó, ahogy van. :up:

Ízlések, és pofonok ugyebár. :)

#1709 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:52

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:13

Ejnyebejnye :D 2002-ben jött ki az első albumuk ha jól emlékszem, azóta van 2 másik is :think: Iszonyat nagy zene, rendesen Érződik benne Luca Turilli mester hatása (dalszerzőként működött közre)

Hát ugye... én sem ismerhetek minden együttest.  :) Ezért jó ez a topic, mert itt egymás figyelmét hívhatjuk fel jó zenékre.  :cool:

Idézet

Esetleg msn-en tudok pár dalt küldeni ízelítőnek. Bár ahogy téged ismerlek, már megvan mndkét album :D

:think: Ezt nem tudom, miből gondoltad. Éppen hogy gondban vagyok, mert utoljára kb. 5-6 éve volt pénzem magamnak műsoros CD-ket venni, s mivel nem warez-olok, fájlcserélőzöm, így meglehetősen nehéz hozzájutnom a sok jó zenéhez.)

#1710 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:58

Tegnapi Népszabadság volt cikk: [ Ektomorf ] Hallotattok már róluk?

Mostanában az Avatar nevű svéd Death Metal banda Toughts of no Tomorrow című albumát szoktam hallgatni. Friss és ropogós banda, ez az első nagylemezük, a műfaj kedvelőinek érdemes szemügyre venni. ;)
A másik kis kedvencem mostanában a Vio-lence együttestől az Eternal Nightmare című album. Őket gondolom jobban ismeritek, jó kis Thrash Metal a javából. Az Encyclopaedhia Metallumon elég durva értékelései vannak az albumaiknak )[ 96% ]). ;)
Faster! Harder! Cadaver!

#1711 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:51

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:58

Tegnapi Népszabadság volt cikk: [ Ektomorf ] Hallotattok már róluk?

? Ki ne hallott volna Zotyáékról? :) Ugye nem volt komoly a kérdés? ;)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1712 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:56

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:52

:think: Ezt nem tudom, miből gondoltad. Éppen hogy gondban vagyok, mert utoljára kb. 5-6 éve volt pénzem magamnak műsoros CD-ket venni, s mivel nem warez-olok, fájlcserélőzöm, így meglehetősen nehéz hozzájutnom a sok jó zenéhez.)

Ejj, nem a letőtésre gondoltam, nekem fel van grebbelve a mjúzik gépre, mert egyaz: gépben cserélgetni, meg széthallgatni nem akarom a drága lemezt, másik: így mp3 lejátszón tudom hordozni :)

msn-en ha átküldöm az tán nem warez :think: Esetleg p2p :confused:

>>Egészség és Harmónia<<

#1713 Felhasználó inaktív   bushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:41

Idézet: bálesz - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:51

? Ki ne hallott volna Zotyáékról? :) Ugye nem volt komoly a kérdés? ;)

Akkora koöcertet toltak hogy azt hittem leszakad a fejem, állítom nem kellett volna sok hogy elsüllyedjen a hajó...
És rendhagyó módon elnyomák a Nem engedem-et... nagyon masszív volt!  :drummer:  :drummer2:  :rock:  :drocker:  :sandor:
TOOL IS THE HARMONIOUS VOICE OF CREATION...

#1714 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 02:22

Idézet: bushi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:41

Akkora koöcertet toltak hogy azt hittem leszakad a fejem, állítom nem kellett volna sok hogy elsüllyedjen a hajó...
És rendhagyó módon elnyomák a Nem engedem-et... nagyon masszív volt!  :drummer:  :drummer2:  :rock:  :drocker:  :sandor:

Asszem te ígértél vmi anyagot a Bécsi Tool-Mastodon koncertről? :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1715 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:27

újdonságok

http://www.shockmagazin.hu

2007.01.22.

CD KRITIKA:

ANGRA: AURORA CONSURGENS
CANNIBAL CORPSE: KILL
DUSTSUCKER: JACK KNIFE RENDEZVOUS
IMPIOUS: HOLY MURDER MASQUERADE
KAMELOT: ONE COLD WINTER’S NIGHT
NAHEMAH: THE SECOND PHILOSOPHY
SINCE THE FLOOD: NO COMPROMISE
TY TABOR: ROCK GARDEN
WOLF: THE BLACK FLAME

KONCERTBESZÁMOLÓ:

EVERGREY, WENDIGO, MINDFIELDS
GLENN HUGHES
KATATONIA, KLIMT 1918, VARIOLA, P.O.T.
STONEDIRT, SUNDAY FURY, THIRTEENTH
WENDIGO - lemezbemutató

#1716 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:45

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 9:48

Még egy érdekesség:Sprirt Crusher(1998)
>LINK<

Ezt az albumot ismertem a Deathtől. Egy ideig sokat is hallgattam, de annyira sose tetszett mint mondjuk a Slayer. Túl sok a zenéjükben a belassulás. Meg az egész zene olyan rapszodikus. Egyszer baromi gyors, egyszer belassul. Ez a Spirit Crusher is olyan szám, hogy az eleje szerintem trágya, aztán van az a begyorsulás, a utána megint trágya, a legvége megint tetszik. Szóval igazából nem tudom hova tenni a Death-et. :confused:

#1717 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 10:53

Az színtiszta trash szerintem.

Az helyesen thrash! Vagy mégsem? :think:

Egyébként sokszor hallottam vitatkozni embereket a műfaji elnevezésről és magáról a műfajról is.  Sokan azt mondják, hogy a speed és thrash metál ugyanaz. Csak a média a speed metál helyett szívesebben használja a thrash jelzőt, mert az tökösebben hangzik. Aztán valaki azt mondja, hogy ez nem így van, mert ugyan nagy a hasonlóság a két műfaj közt mégsem húzhatunk egyenlőség jelet a kettő közé. Állítólag a speed metál nem annyira agresszív mint a thrash. Fogalamam sincs, hogy melyik verzió a helyes. :confused:

#1718 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:17

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:52

Az helyesen thrash! Vagy mégsem? :think:

Egyébként sokszor hallottam vitatkozni embereket a műfaji elnevezésről és magáról a műfajról is.  Sokan azt mondják, hogy a speed és thrash metál ugyanaz. Csak a média a speed metál helyett szívesebben használja a thrash jelzőt, mert az tökösebben hangzik. Aztán valaki azt mondja, hogy ez nem így van, mert ugyan nagy a hasonlóság a két műfaj közt mégsem húzhatunk egyenlőség jelet a kettő közé. Állítólag a speed metál nem annyira agresszív mint a thrash. Fogalamam sincs, hogy melyik verzió a helyes. :confused:

helyesen trash, azaz szemét.

és speed nem egyenló trash-sel.

a trash számomra olyan "mindenmindegy" zene, csapjunk a húrok közé, és játsszunk valamit ami szívből szól, spontán, és fasza. bírom a műfajt, de nem minden képviselőjét.

a speed mint mondtam, a powerhez áll nagyon közel, csak mint Piftuka rávilágított, a speed a gyors le-fel skálázásokról híres, meg nem olyan dallamos mint egy power ballada. Speed pl: Iron Savior, sőt szerintem a Demons & Wizards is speed :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1719 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 21. 22:22

Thrash
[ katt ]
Faster! Harder! Cadaver!

#1720 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:27

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:17

helyesen trash, azaz szemét.

Hát nem :D Ugyanis pont hogy nem szemét, a thrash szó jelentése elpáholni.
A thrash mellesleg 70es évek végi újhullámos heavymetal és a punk kereszteződésének gyermeke.

Hopplacsek, Cadaver megelelőzött ;)

ja ha már szerkesztek: a Demons&Wizards szerintem lazán power ha másért nem hát Hansi Kürsch orrhangjáért :Đ

Szerkesztette: pascal 2007. 01. 21. 22:31 -kor

In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »