HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 20:17

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 20:07

Most sok :drocker: :drummer2: zenét kell hallgatnom, hogy rendbe jöjjek...

http://www.youtube.c...h?v=0eoOG1LrsbE

#1842 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 31. 21:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 19:43

http://www.youtube.c...h?v=5J6CYRwJcoQ

Ez tényleg akkora fos lett, mint amekkorának a fotó alapján tűnt.

:fear: Ez borzasztó! :boa: Csapnivaló zene, csapnivaló szövegek, csapnivaló előadók.  :down:

Kisminkelt tini girnyók ezek, nem "rocksztárok". Ehh... :legyint:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1843 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 31. 21:18

Ha már a smink szóba került, akkor következzen pár igazi, "tökös" rock & roll nóta...

GLAM ROXX!!!  :drocker: :smoker:

http://www.youtube.c...h?v=Nxk0JeIYGMw

:rock: 

http://www.youtube.com/watch?v=r7uuMgj0ieE...related&search=

:drocker:

http://www.youtube.c...h?v=J9dcZtX3w6I

:respect:

#1844 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 23:41

Nekem a sminkről rögtön a King Diamond jutott eszembe. Amiket belinkeltél (Twisted Sister, Kiss) nekem teljesen kimaradt az életemből. Igazából mindig is azt gondoltam, hogy ezek buzeránsok, főleg a Twisted sister nézett ki úgy, mint néhány idióta valamelyik géjperédról. :rolleyes: De a Kiss is hasonló rossz érzéseket vált ki belőlem, a csillagoson lévő vörös rúzs, a másik meg állandóan a nyelvét öltögeti.. Brrrr... Ez a hairmetál stílus se jött be sose.

#1845 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 13:48

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 23:51

[ Katt ] A magyar rock scene legújabb csillagai. :drocker: Dobosra nem futotta. :omg:

úgy gondoltam, nekem már úgyis mindegy (épp 4 nyelvre lokalizálok nem elég jól programozott s általam enyhén szólva nem kedvelt dolgokat... kismillió file, s ahol NEXT volt egy körben (aminek a méretét már nem tudom növelni), oda azt kell írnom, hogy "mai departe", tökjó...), s megnéztem.

nos. az először éneklőnek még volt is hangja, meg volt egy olyan dallam, hogy ilyen kommersz rádiókban simán leadhatnák, ha amúgy el nem csesznék :)
a refrén távolról sem olyan jó, hogy folyton azt énekeljék, ha nincs fantáziájuk, legyen rövid. a szöveg nem jó, a kissrácok kissé szánalmasak, s ilyen izét én nem neveznék rocknak =) az valahogy... nem ez.

amúgy most alice cooper-papa roach munkadalt hallgatok (erre tudok dolgozni :)), jobb híján. kéne valami ezeknél zúzósabb, de azért még dallamos. manapság inkább lágyabbakat hallgatok, de ilyenkor az nem jó.
hasonló helyzetben voltam egy barbiszépségverseny oldalának létrehozásakor (a rózsaszín kb az egyetlen szín, amitől a falnak megyek, kivéve, ha étel). a programozói létnek vannak árnyoldalai, de ettől értékeljük igazán a pozitívumokat.

bocsi az offért.

amúgy a sminkről nekem Marilyn Manson jut eszembe =) vannak helyes klipjei, meg feelinges hangja, meg azért akadnak egész OK dalai, de valamiért sosem hallgatom =) inkább NINt, bár azt se válogatás nélkül.

az emberek öltözködését és sminkjét tekintve toleráns vagyok (bár a rózsaszín speciel próbára tesz, de azért inkább, mint az embernek elnyomni vágyait avagy beledumálni mások magándolgaiba).
a belinkelt Kiss dalokat meghallgattam, a maga műfajában nem tűnik rossznak, ilyen kis vidámabb pihenősebb zene, de én többnyire nem ilyen stílust szoktam hallgatni s tuti hamar elunnám.

Szerkesztette: shr 2007. 02. 01. 13:56 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:22

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 19:35

Igazán? S hol a poén?  :think:

Őszintén meglepnek az itteni vélemények. Tizenévesen somolyogni egy "Basznak, szarnak, szarnak, basznak" stílusú szövegeket megéneklő punkzenekar lázadásán (ezeket ráadásul még zenekarnak sem lehet nevezni) még talán elfogadható. De 18-20 éves kor felett...

Hát igen. Ez a sajnálatos tény elég sokat elárul a mai magyar társadalom fiataljairól.

Ejj... biztos hallottál már olyanról hogy "annyira szar hogy már jó"

Emlékezz mennyien szerették a jumájumájét, vagy mennyien imádják a tokio hotelt, stb, stb, pedig azok is hót fos cuccok. nekem ez tetszik, de ezért még nem kell lefitymálni valakit. Én pl nemszeretem a focit,  mégsem fikázok másokat, mert ők szeretik. ;)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1847 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 16:28

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:22

Én pl nemszeretem a focit,  mégsem fikázok másokat, mert ők szeretik. ;)

Hülyén is venné ki magát, ha te hőzöngenél, ugyanis ez téged minősít. :bolond:  :box2:  :pokeas:  :doom: 

:rabbit:

#1848 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 16:57

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 23:41

Nekem a sminkről rögtön a King Diamond jutott eszembe.

Bár ő festi magát, zeneileg nem sok köze van a glam rock/glam metál stílusokhoz.

Idézet

Amiket belinkeltél (Twisted Sister, Kiss) nekem teljesen kimaradt az életemből. Igazából mindig is azt gondoltam, hogy ezek buzeránsok, főleg a Twisted sister nézett ki úgy, mint néhány idióta valamelyik géjperédról. :rolleyes:

Szerintem pedig inkább úgy, mint a kurvának öltözött dokkmunkások.  :D

Idézet

De a Kiss is hasonló rossz érzéseket vált ki belőlem, a csillagoson lévő vörös rúzs, a másik meg állandóan a nyelvét öltögeti.. Brrrr... Ez a hairmetál stílus se jött be sose.

Háát... pedig ezek a "buzinak kinéző" zenekarok nagyon is férfias, dögös rock és metálzenéket tettek le az asztalra. A KISS - méltán - egy élő legenda.

Arról nem is beszélve, hogy számos hard rock zenekarra volt hatással ez a stílusirányzat. (Warrant, Bon Jovi, Mötley Crüe, Europe, Whitesnake, stb.) Szóval zeneileg sok átfedés van a glam metal és a hard rock között.
De például még a korai Guns'n'Roses se nagyon tudná letagadni a glam-es hatásokat.

Szóval tetszik-nem tetszik, a stílus kitörölhetetlenül beírta magát a rock zene történelemkönyvébe.

S én a "tetszik" mellett maradok, mert többek között a fent említett zenekarok k***a  zenéket alkottak, amelyeket mindig szívesen hallgatok.  :cool:

#1849 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 17:10

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:22

Emlékezz mennyien szerették a jumájumájét, vagy mennyien imádják a tokio hotelt, stb, stb, pedig azok is hót fos cuccok.

Teljesen rossz példák, mert a zeneileg igénytelen, hiteltelen produkció és a közönségesség között óriási különbség van.

Idézet

nekem ez tetszik, de ezért még nem kell lefitymálni valakit.

Hát ha az, hogy negatív véleménnyel vagyok arról, aki a közönségességben leli örömét, akkor valóban "lefitymáltam". De akárhogy is nézem... te még túl fiatal vagy. Sok dolgot máshogy látsz.

Én pedig azért merek érdemben nyilatkozni erről, mert én is voltam fiatal, s én is megéltem ezeket. Amikor pl. egy Akela szám első körben azért keltette fel az érdeklődésünket, mert valaki azt merte énekelni benne, hogy "nagy rakás szar" az ember. Hiszen micsoda illetlenség így beszélni nyilvánosan....ezt tanították mindenkinek a drága szülei. Ekkor voltunk tinédzser korban...
Tetszett ez a fajta lázadás. "Ha nekik (a zenekaroknak) szabad, akkor nekünk is." Persze éretlen fejjel betéve tudtuk a Prosectura (korábban "Seggbekúrás" néven futott a zenekar) "nagy slágereit".
Lehetne tagadni is, lehetne mondani, hogy "nem is így volt, mert valójában az adott zenekar zenéje fogott meg bennünket nagyon", de tudom...
...nekem is volt olyan osztálytársam, akinek a közönséges szavaknál virult a feje egy-egy ilyen zene hallgatásánál, de tulajdonképpen nem is szerette az adott zenekart, s magasról tett a zenére is. Csak "kúl" volt káromkodni nyilvánosan. Aztán persze még "kúlabb" volt a hétvégi összeröffenés során hallott mocskos szavakat, zenéket a suliban skandálni az osztálytársak előtt.

Csak azóta sok víz lefolyt a vén Dunán, én pedig felnőttem, s komolyodtam, sok dolgot másképp látok. Ezt is. Ma már cseppet sem lelem örömömet abban, ha valami közönséges.

A fent említett, általatok agyon ajnározott párost pedig a közönségesség legaljának tartom.

Bízom benne, hogy pár év múlva te is így fogod látni mindezt!

Idézet

Én pl nemszeretem a focit,  mégsem fikázok másokat, mert ők szeretik. ;)

Ez pedig szintén egy nagyon rossz példa.

#1850 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:30

A Kovbojoknál szerintem az a vicces, hogy egy gyerek gatyában, atlétában dobverővel veri az egyik bútordarabot, közben válogatott trágárságokat énekelget.

Idézet

Bár ő festi magát, zeneileg nem sok köze van a glam rock/glam metál stílusokhoz.

Nem mondod, komolyan?? :eek: :D

Na jól van a Rolling stones sem a kedvenc együttesem, de ez a dallam és zenei téma nagyon kúl: Paint it black Ráadásul ekkor még úgy néztek ki, mintha nem lennének totál drogos, alkeszek.

#1851 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 18:02

Idézet: Warton - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 17:30

A Kovbojoknál szerintem az a vicces, hogy egy gyerek gatyában, atlétában dobverővel veri az egyik bútordarabot, közben válogatott trágárságokat énekelget.

Nem fogsz tudni meggyőzni.

Idézet

Na jól van a Rolling stones sem a kedvenc együttesem, de ez a dallam és zenei téma nagyon kúl: Paint it black

:omg: Ez hihetetlen! Én is éppen így vagyok ezzel. Soha nem szerettem a Rolling Stones zenéjét, de ezt a számot annál inkább.  :respect:

(E mellett még talán az "Angie" című szám tetszik, aztán elég is volt a Stones-ból.  :)  )

#1852 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 18:02

Nem fogsz tudni meggyőzni.

Tudom, csak válaszoltam a korábbi kérdésedre, mi szerint mi a vicces ebben.

Jaja, az Angie is jó. :)

#1853 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 18:27

Itt egy Twisted Sister ballada (The Price), ahol megtekintheted őket smink és "kurvaszerkó" nélkül:
http://www.youtube.com/watch?v=UzRaGrpwqfI...related&search= ! :rock:

Erre például kapásból rá lehetne húzni, hogy "hard rock".

Ennek a felvételnek pedig az érdekessége, hogy Alice Cooper-el, a glam rock nagy öregével közösen adják elő (az ő stílusához mérten elég morbid is a videoklip :) ):
http://www.youtube.com/watch?v=urCzheuxJn0...related&search= ! :cool:

#1854 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 19:28

Idézet: Warton - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 0:41

De a Kiss is hasonló rossz érzéseket vált ki belőlem, a csillagoson lévő vörös rúzs, a másik meg állandóan a nyelvét öltögeti.. Brrrr... Ez a hairmetál stílus se jött be sose.

Nekem pl a Kiss azon korszaka tetszik, amikor levetették ezeket az idétlen festéseket. A macskaarcú pl. kifejezetten röhejes :D

De akkoris "God gave Rock&Roll to You!" :rock:
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1855 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 19:31

S ha már a "hard rock" szóba került...

Két szám, az egyik kedvenc zenekaromtól, amikor még Andi Deris énekelt (ő vette át Michael Kiske helyét a Helloween-ben)...

A "One Size Fits All" albumról az egyik kedvenc nótám:
PINK CREAM 69 - Signs Of Danger

:drocker:

Ez pedig a másik kedvenc arról az albumról. Ballada, koncert verzióban:
PINK CREAM 69 - Where The Eagle Learns To Fly

:up:

#1856 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 20:26

Isten igazabol gondba vagyok hova fernek ezek leginkabb. industrialnak industrial, minimalistnak minimalist es kokemeny.
csak sajat fefelosegedre klikkelj utana mar csak magadnak tehecc szemrehanyast :Đ
>>KATT<<
>>KATT<<
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1857 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 21:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 20:26

Isten igazabol gondba vagyok hova fernek ezek leginkabb.

Leginkább a "Viccrovat"-ba!  :p

#1858 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 21:31

Piftuka azért értékeld azt is, hogy egy rendes zenekar dobosához képest mennyivel megerőltetőbb a koncert végén szétverni egy sütőt és egy mosogatógépet, mint egy dobszettet. A második videón látszik is, hogy kegyetlen megizzadt míg a gázrezsót a feje fölé emelte és rádobta a centrifugára. :taps: Egyébként semmi extra nincs benne, csak dob helyett háztartási gépeket verik el az emberek nótáját, ja meg van egy furcsa hangokat kiadó házi őrültjük is...

#1859 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 01. 22:41

Ez a zene egészen szenzációs: http://www.youtube.c...h?v=yM1ImfvvCHs:smoker:

Teljesen véletlenül akadtam rá, de azonnal megtetszett. Kár, hogy ez is egyfajta death metal, s mint ilyenben az "énekes" itt is ordít. (Nem hörgés van, hanem Schuldiner féle üvöltés.)

Ettől függetlenül tényleg érdemes meghallgatnia mindenkinek.

Feltételezem Carcass, s a hozzá hasonló death metal rajongók pedig kimondottan kedvelni fogják.

#1860 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 10:38

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 21:07

Slayert, Slayert, Slayert, Slayert...

Belőled még lesz valaki! :D  :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »