HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:00

Idézet

Miközben a videojátékok piaca egészében véve rendkívül egészséges növekedésnek néz elébe, addig a PC-s eladások évek óta zsugorodnak. A PC-s közösség egyre inkább kénytelen tudatára ébredni annak, hogy kedvenc szórakozásuk haldoklik.

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30063

#2 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:17

Így igaz. De a PC továbbra is megmarad az MMORPG-k ill. komplexebb játékstílusok számára. Valamint mivel itt fognak kijönni az új videokártyák először, továbbra is az innováció hajtóerejét képezheti a PC platform (Direct X 10 rulez!). 
Amennyiben a fejlesztési költségek drasztikusan növekednek, nem éri meg talán a multiplatform fejlesztés? Ha jól tudom, az XBOX 360 programozása nem áll olyan távol a PC-től, int a PS3-é. Egy többtízmilliós fejlesztés költségvetésének lehet, hogy csak egy töredékét emészti fel a konvertálás. Nem elképzelhető, hogy megérje ezeket a játékokat átültetni PC-re? Mostanban  rengeteg konzolos játék kijön PC-re is (pl. szuperhős sorozatok), én csak arra tudok gondolni, hogy a konvertálás relatíve alacsony költsége miatt éri meg ezeket áthozni.

#3 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:32

én ezzel a komplexebb játékstílussal kapcsolatban szkeptikus vagyok. hosszabb távon szerintem a stratégiák is át fognak kerülni konzolra, pláne ha LCD-monitorra, HDTV-re kötöd.

de, egyre több pc-s játék konzolátirat lesz, ugyanis ha egy cím sikeres pc-n, akkor nagy valószínűséggel megpróbálják konzolra rakni. lásd sims, megy konzolra.

#4 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:48

pc-re könnyebb warez módszerrel megszerezni a játékot, ennyi. konzolra is lehet de oda nem ennyire pofon 1xrü. sztem ez van a dolog háta mögött. :smoker:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#5 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:54

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 16:17

(...) mivel itt fognak kijönni az új videokártyák először, továbbra is az innováció hajtóerejét képezheti a PC platform (Direct X 10 rulez!).

A PC-s szoftver-hardver bakugrás nagyon könnyen lassul majd leáll, ha az egyik oldal meggyengül.
A fejlesztési költségekhez nem szeretnék hozzászólni, nem vagyok benne annyira otthon, mint te. ;) Annyi persze egyértelmű, hogy átírni legtöbbször olcsóbb (főleg PC->konzol irányba), mint újrafejleszteni.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#6 Felhasználó inaktív   cyrusv10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:55

Amíg nem lehet rendesen stratégiát játszani konzolon addig lesz PC és mondjatok egér+bill jobbat FPShez. Inkább nem lehet majd elkülöníteni a jővőben egymástól majd a PCket és konzolokat. A PCk egyszerűsödni fognak egyre több minden lesz egy nyákra ültetve míg a konzolok szépen PCké válnak és viszont. Szerintem.
Windows NT összeomlott. Én vagyok a Halál Kék Képernyője. Senki nem hallja sikoltásod.

#7 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:57

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 16:32

én ezzel a komplexebb játékstílussal kapcsolatban szkeptikus vagyok. hosszabb távon szerintem a stratégiák is át fognak kerülni konzolra, pláne ha LCD-monitorra, HDTV-re kötöd.

de, egyre több pc-s játék konzolátirat lesz, ugyanis ha egy cím sikeres pc-n, akkor nagy valószínűséggel megpróbálják konzolra rakni. lásd sims, megy konzolra.

Az ilyen "komplexebb" játékok átírásának az elsődleges akadája nem az említett megjelenítés, hanem a vezérlés. Ám konzol mellé billentyűzet és egér jellegű beviteli eszközök tömeges elterjesztése öngyilkosság lenne (szerintem), hisz akkor azt mondja a felhasználó, hogy akkor inkább számítógép.

szerk: közben cyrusv10 leírta ugyanezt :)

Szerkesztette: gazdi 2005. 10. 27. 15:57 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#8 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:05

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. Oct. 27., Thursday - 16:48

pc-re könnyebb warez módszerrel megszerezni a játékot, ennyi. konzolra is lehet de oda nem ennyire pofon 1xrü. sztem ez van a dolog háta mögött.

Erre én is gondoltam.
De eszembe jutott, hogy régebben bejött 1 csomó olyan warez pop-up reklámja, hogy pl.:
"PlayStation2 játékok, csak nálunk, csak most!" stb..stb..
Tehát, ez nekem nemtűnik túl valószinünek, hogy ez lenne a dolgok hátterében.

Tehát, ha én arra vetemednék hogy warezről szedek játékot xbox-ra, nagyon egyszerü dolgom lenne..
Letöltöm, kiírom dvd-re, és megvan.  :rolleyes:
Cseppet sem körülményesebb konzolra játékot másolni, vagy játék másolássa kalózkodni mint pc-n.

A pc-s játékipar se valószinü hogy kifog halni. Egyre több MMORPG, CORPG, ill. RPG játékot csinálnak, és elég elterjedtek ezek a játékok az emberek közt.
Valószinü a pc-s jétkipart az ilyen játékok fogják fenttartani. :rolleyes:

A többi játék meg átíródik konzolra.(Sims, Doom...)

Szerk.:

Annyi még lemaradt hogy ha tényleg beköszönt az a korszak, hogy már csak konzolra írnak akció, ügyességi, meg ilyen játékokat, akkor a warezokon is elfognak terjedni a ps, és x-box játékok. :smoker:

Ha pedig kijön egy olyan játék, ami csak konzolra van, de nagyon közkedvelt a pc-sek társadalmában is, akkor biztos lesz valami emulátor amivel futtatható lesz pc-n. :cool:

Szerkesztette: -=(Chrystopher)=- 2005. 10. 27. 16:10 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#9 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:07

Minden évben temetik a PC-s játékokat, mégis köszönik szépen, jól megvannak.

És ez így is marad, szerintem.

#10 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:10

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:07

Minden évben temetik a PC-s játékokat, mégis köszönik szépen, jól megvannak.

És ez így is marad, szerintem.

a számokat, trendet azért megnézted?

#11 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:11

Nyilván az is kérdés, hogy az elkövetkezendő 5-10 évben mennyivel lesznek elérhetőbbek, olcsóbbak a konzolok, otthoni számítógépek. Amennyiben az árak erőteljesen lefelé tendálnak, még a mai PC tulajok is be fognak szerezni egy konzolt a számítógép megtartása mellett. És akkor valóban jöhet billentyűzet meg egér a konzolhoz. Azaz az összeolvadási folyamat tényleg megkezdődik. De talán inkább a konzolok fognak PC-sedni az olcsó és gyors hardver miatt. A PC-k meg maradnak netezésre, egyéb munkákra,ill.  erőteljesen elindulhatnak a miniatürizálódás irányába (valamint a hordozhatóság szerepe is megnőhet), mert nem kell óriási videokártya, nagyfogyasztású kétmagos proci az átlagfelhasználó számára.

Ha jól tudom, a Microsoft a Windowst a Vistaval játékplatformmá akarja tenni.  Mivel az X-360 isaz ő kezükben van, lehet tényleges ráhatásuk is. Elképzelhető, hogy az XBOX-3 már a Windows egy verzióját (mondjuk a Vista utódját, vagy speciális verzióját) fogja futtani, és akkor valóban létrejön a szinergia.

#12 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:14

Nekem a kedvencem az a cikkben, hogy a szerzo 100%-ig biztosan tudja mi tortenik majd 2010-ben. :p
Az ilyenektol engem a rohoges kerulget allandoan.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#13 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:15

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:10

a számokat, trendet azért megnézted?

Nem nagyon érdekel. :)

Amíg a nekem kellő évi 10-20 igényes játék megvan PC-re, addig felőlem nyomathatják orrba-szájjba a statisztikákat meg a jósolgatásokat. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 27. 16:17 -kor

#14 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:20

És persze nem fog zavarni, hogy konzolon esetleg sokkal ütősebb címek jelennek majd meg, pláne ha azoknak "PC-snek kellene lennie" (RPG, FPS, stratégia).

#15 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:21

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:05

Tehát, ha én arra vetemednék hogy warezről szedek játékot xbox-ra, nagyon egyszerü dolgom lenne..
Letöltöm, kiírom dvd-re, és megvan.  :rolleyes:

Mármint hogy mivel töltöd le? Mivel írod ki? Ja, hogy egy PC-vel... És elköltöd egy közepesen erős processzor upgrade árát a konzol chippelésére, hogy fusson is rajta a warez? Ha megvalósul a kiadók által kreált utópia, hogy PC a kukába, konzol a nappaliba, akkor nem lesz sok választásod, mint hogy megveszed a játékokat vagy eredetiben vagy feketén de mindenképp hamar elköltöd azt a pénzt, amit az alapgépen megspóroltál. És nyomhatod a színvonalas manga attak platform szarságokat...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#16 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:22

ugy látom sokan  nem látnak elöre , vagy nem akarnak,
a nappaliba tevödik át minden amit eddig a pc elött görnyedve müveltünk, megveszi az ember a 2 méteres plazma tv-t rányomja a konzolt  , bár a megnevezés már nem az igazi mert inkább  computer media center,server  vagy  ilyesmi
tehát rányomjuk a 2 méteres plazmára a konzolt, szobeli parancsal felhivhatod barátodat  videotelefonon, akár egyszerre többet is
vagy kezedbe veszed a billenöt ami  inkáb  hordozhato lcd panel,  akár ágybol internetezel , játszol, szövegszerkesztesz,
lesznek mobiltelohoz hasonlo kis communikátorok amikkel bármikor bárhonnan rácsatlakozhatsz az otthoni serveredre stb stb....
nagy változásoknak nézünk elébe, a pc meg visszaszorul az irodákba szövegszerkeszteni amire végülis valo és kitalálták
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#17 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:22

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:21

És nyomhatod a színvonalas manga attak platform szarságokat...

:omg:  :rolleyes:

#18 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:24

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:22

:omg:  :rolleyes:

Tudom, van Halo is. :rolleyes: Controllerrel rlz
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#19 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:25

A konzolok válnak titokban PC-vé, ill. olyan hardverek lesznek, amik a PC feladatait el tudják végezni. Majd lesz Office for XBOX, és hasonlóak. Én ezt nem tartom olyan elképzelhetetlennek. Hiszen ha van a konzolhoz billentyűzet, egér, lehet rá monitort kötni, akkor miért ne?

#20 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:25

Hiszen ha van a konzolhoz billentyűzet, egér, lehet rá monitort kötni, akkor miért ne?

Szerintem simán elképzelhető.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó