A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2005. 11. 19. 00:38
Akkor itt az ideje azon munkálkodni, hogy csökkentsék a fejlesztési költségeket. Bár ha nem a grafikára meg a csilivilire törekednének, hanem a játékélményre akkor a fejlesztési költség a töredéke lenne, és mi is jobban járnánk, egy tartalmasabb játékkal ami nem olyan látványos, mint egy üres techdemóval.
Elküldve: 2005. 11. 19. 00:47
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:38
Akkor itt az ideje azon munkálkodni, hogy csökkentsék a fejlesztési költségeket. Bár ha nem a grafikára meg a csilivilire törekednének, hanem a játékélményre akkor a fejlesztési költség a töredéke lenne, és mi is jobban járnánk, egy tartalmasabb játékkal ami nem olyan látványos, mint egy üres techdemóval.
Az igaz, de szebbnek, jobbnak kell lennie a motornak a másik játékénál, hogy az enyémet lincenszeljék, ne a másikat. Ebből is pénz van és a játékból (techdemo) is.
Szerkesztette: Valdy 2005. 11. 19. 01:06 -kor
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2005. 11. 19. 05:27
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 7:35
Nyilván meg kell vennem a szövegszerkesztőt, ha játszani akarok....
No meg ne hasonlíts egy PSP-s játékot egy COD2-höz, amit évek múlva is a neten fogok játszani....
No meg ne hasonlíts egy PSP-s játékot egy COD2-höz, amit évek múlva is a neten fogok játszani....
Dibalo egy projectbe fogtam, úgy döntöttem végigjátszom újra a tomb raidereket, mert csak. gépem ikszpés van.. és kezdődnek a gondok: tr 1 dos-os - azt hittem ezzzel fogok a legtöbbet szopni, hát nem
namost egy kb 10 éve PSone játék gond nélkül meg ps2-n...
Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 19. 05:27 -kor
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
What do stars do? They shine.(Yvaine)
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 11. 19. 07:18
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 5:27
Dibalo egy projectbe fogtam, úgy döntöttem végigjátszom újra a tomb raidereket, mert csak. gépem ikszpés van.. és kezdődnek a gondok: tr 1 dos-os - azt hittem ezzzel fogok a legtöbbet szopni, hát nem
az első windózos verzióval szopok, jelenleg, a TR2-vel. elszáll, nem megy, fagy....
Hi! A w95/98 emulálást bekapcsoltad az xp alatti indításnál? Mert valszeg' az segít. Vagy pedig linux alól wine / winex / cedega cvs, és meg is van oldva..
Elküldve: 2005. 11. 19. 10:32
Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 7:18
és meg is van oldva.. 
"Informatikai képzésünk előnyei:
-- programozási ismeretek (Fortran, C, C++, C#, Java, PHP, HTML)
-- szoftvertervezési ismeretek
-- processzor- és operációs rendszer architektúrák
-- játékok telepítése és futtatása"
Elküldve: 2005. 11. 20. 05:19
Vicces a topikcím.
Vannak ugye egyrészt ezek a jelenlegi PC-s játékok, mint World of Warcarft, Everquest, Anarchy Online, EVE, Guild Wars, Warhammer 40000, stb-stb. A "leáldozás" előhírnökei.
Másrészt a közeljövőben megjelenő további - "leáldozóban" lévő
- PC-s játékok között szerepel a Lord of the Rings Online, a Dark and Light, a Pirates of the Burning Sea, Dungeons and Dragons Online, The Witcher, Dragon Age, Newerwinter Nights 2, Gothic 3, X3 és még sokan mások.
Addig tehát felesleges a PC-s játékok leáldozásáról agitálni, amíg a színvonal továbbra is PC-n van jelen, konzolon meg a Halo-szintű dögunalmas borzadályok szerepelnek húzónévként. A FIFA kivételével az összes szar ott porosodik a polcon, hiába dobáltam ki rájuk a pénzt.
Majd ha elkezdenek értelmes játékokat kiadni konzolra - amit kétlek - akkor talán aktuális lesz a PC-s játékok leáldozása. Most azonban még messze nem az.
Vannak ugye egyrészt ezek a jelenlegi PC-s játékok, mint World of Warcarft, Everquest, Anarchy Online, EVE, Guild Wars, Warhammer 40000, stb-stb. A "leáldozás" előhírnökei.
Addig tehát felesleges a PC-s játékok leáldozásáról agitálni, amíg a színvonal továbbra is PC-n van jelen, konzolon meg a Halo-szintű dögunalmas borzadályok szerepelnek húzónévként. A FIFA kivételével az összes szar ott porosodik a polcon, hiába dobáltam ki rájuk a pénzt.
Majd ha elkezdenek értelmes játékokat kiadni konzolra - amit kétlek - akkor talán aktuális lesz a PC-s játékok leáldozása. Most azonban még messze nem az.
Elküldve: 2005. 11. 22. 12:25
Idézet: Hronin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 6:19
Vicces a topikcím.
- PC-s játékok között szerepel a Lord of the Rings Online, a Dark and Light, a Pirates of the Burning Sea, Dungeons and Dragons Online, The Witcher, Dragon Age, Newerwinter Nights 2, Gothic 3, X3 és még sokan mások.
Az hat tipikus flame topic cim, mert valamelyik balfek konzolos irt egy marhasagot.
Ott latszik, hogy ahelyett, hogy azt irta volna a cimbe, hogy fellenduloben a konzoljatekok piaca, irt egy PC-s jatekokat ledegradalo, lefikazo cikket.
Tipikus magyar szokas igy istenitteni a sajat zold kertecskenket, hogy a masiket lepocskondiazzak.
"Oreg a te kerted milyen szar, bezzeg nezd meg az enyimet zoldel mint allat, nezd meg a tiedet van benne egy barna fuszal ezert biztos, hogy holnapra kirohad.
Ja es hasznalj a kerttervezo programodhoz Inteles gepet es Nvidia VGA-t, mert az AMD, ATI egy szar." :PPPPP
Tipikus flamefest.
A foszerkeszto helyeben, paros labbal rugnam ki az ilyen cikkirokat.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.
Elküldve: 2005. 11. 22. 13:10
Idézet
A foszerkeszto helyeben, paros labbal rugnam ki az ilyen cikkirokat.
Miert, mert van velemenye, mert le meri irni, es raadasul adatokkal is alatamasztotta?
Beteg vagy.
Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m
Elküldve: 2005. 11. 22. 13:30
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 14:10
Miert, mert van velemenye, mert le meri irni, es raadasul adatokkal is alatamasztotta? 
Beteg vagy.
Krinyo
Beteg vagy.
Krinyo
Igen beteg vagyok, pontosabban csak leszek.
Megallapitom magamrol most gyorsan, mert volt 2 eves koromban baranyhimlom, 4 evesen rubeolam 18 evesen Salmonellam, hogy 43,2 evesen valoszinuleg lesz egy pattanas a bal heremen. :PPPP
A haziorvosom is statisztikakkal ezt igazolta.
My name is penis.
Elküldve: 2005. 11. 22. 15:54
Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 13:30
Igen beteg vagyok, pontosabban csak leszek. 
Megallapitom magamrol most gyorsan, mert volt 2 eves koromban baranyhimlom, 4 evesen rubeolam 18 evesen Salmonellam, hogy 43,2 evesen valoszinuleg lesz egy pattanas a bal heremen. :PPPP
Latom nagyon csipik a szemedet az elemzok joslatai. Tekintsunk el ezert ezektol. Nezzuk a mai helyzetet es azt, hogy honnet jutottunk idaig.
Az teny, hogy az elmult (mondjuk 5 evben) a konzolok a PC-s jatekok karara az egesz jatekpiac nagyobb reszet elfoglaltak (iden 13 milliard vs. 4,3 milliard az arany (konzol vs. PC)). A piac egessze novekszik, kiveve a PC-s gamer piac (ami csokken)... tehat az arany romlik. A PC-s eszkozok (proci/vga) folyamatosan fejlodnek es a konzolokbol is mostanaban jon az uj generacio... szerinted miert fordulna meg ez a folyamat? Miben tevednek azok az elemzok, akik azt allitjak, hogy ez az uj generacios konzoloknak es a felhasznaloi szokasok valtozasanak koszonhetoen ez meg inkabb el fog tolodni a PC karara? Mit nem vesznek szamitasba? Amikor allandoan azt latni, hogy a PC-s gamerek arra panaszkodnak hogy a jatekok egyre vacakabbak es varniuk kell hogy a mar megjelent cimek vegre a konzolok utan PC-re is kijojjenek... mi ad remenyt a PC-nek mint jatekpaltformnak (leszamitva a microsoft XNA-t aminek koszonhetoen az X360 jatekai konnyebben portolhatoak majd PC-re)?
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!
Elküldve: 2005. 11. 22. 16:00
Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:54
Nezzuk a mai helyzetet es azt, hogy honnet jutottunk idaig...
Előbb-utóbb csak a jobb multigammák maradnak PC-re, ez egyértelmű.
Tényleg van már egér konzolhoz?
Szerk... látom PS3-ashoz már tervezik, hogy lesz.
Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 11. 22. 16:05 -kor
RDaneel_hu
Elküldve: 2005. 11. 22. 16:18
Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:54
Latom nagyon csipik a szemedet az elemzok joslatai. Tekintsunk el ezert ezektol. Nezzuk a mai helyzetet es azt, hogy honnet jutottunk idaig.
Az teny, hogy az elmult (mondjuk 5 evben) a konzolok a PC-s jatekok karara az egesz jatekpiac nagyobb reszet elfoglaltak (iden 13 milliard vs. 4,3 milliard az arany (konzol vs. PC)). A piac egessze novekszik, kiveve a PC-s gamer piac (ami csokken)... tehat az arany romlik. A PC-s eszkozok (proci/vga) folyamatosan fejlodnek es a konzolokbol is mostanaban jon az uj generacio... szerinted miert fordulna meg ez a folyamat? Miben tevednek azok az elemzok, akik azt allitjak, hogy ez az uj generacios konzoloknak es a felhasznaloi szokasok valtozasanak koszonhetoen ez meg inkabb el fog tolodni a PC karara? Mit nem vesznek szamitasba? Amikor allandoan azt latni, hogy a PC-s gamerek arra panaszkodnak hogy a jatekok egyre vacakabbak es varniuk kell hogy a mar megjelent cimek vegre a konzolok utan PC-re is kijojjenek... mi ad remenyt a PC-nek mint jatekpaltformnak (leszamitva a microsoft XNA-t aminek koszonhetoen az X360 jatekai konnyebben portolhatoak majd PC-re)?
Samott
Samott
5 eves elemzes elore kb egyenlo a joslatokkal.
A szememet meg az csipi, amit mar leirtam.
Egy tipikus flamegerjeszto cikk, a masik oldal fikazasaval.
Leirom, hogy szamodra erezheto legyen csak a cimekben lathato kulonbseg.
1. Fellenduloben a konzoljatek ipar vagy A konzolra irt jatekok eloretorese
2. A PC-s jatekoknak lealdozott vagy A PC jatekra nem kivancsi senki
1. A konzol jatek kiraly mert tobbet adnak el mint PC-st
2. A PCs jatek fos, mert kevesebbet adnak el mind Konzolost
Errol van szo egyszeruen, hanyingert kelto az ilyen stilus.
My name is penis.
Elküldve: 2005. 11. 22. 16:31
Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:18
Mar kertem, hogy lepjunk ezen tul. Elfogadom, hogy szamodra serto a cim (ami szerintem viszont a helyen van, hiszen nem csak konzolokkal hanem a teljes piaccal foglalkozik), es a lenyegen ez se valtoztat: a PC-s jatekpiac eladasai csokkennek, a konzolos (es ugy altalaban az egesz piac) pedig novekszik. Miben tevednek (mivel nem szamolnak) az elemzok amikor azt josoljak hogy ez a folyamat a jovoben is igy fog folytatodni? A tenyek leirasa pedig nem fikazas... barmennyire is fajnak neked ezek a tenyek.
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!
Elküldve: 2005. 11. 22. 16:41
Idézet
Tényleg van már egér konzolhoz? smile2.gif
Ofkorsz van, kb. 5,5 eve, amiota a PS2 a piacon van...
Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m
Elküldve: 2005. 11. 22. 17:56
Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:18
Igazat adnék, ha szimplán arról lenne, hogy a konzolok piaca felülmúlja a PC-ét. Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy a PC-s értékesítés csökken, miközben a konzoloké tovább nő meredeken, a fejlesztési költségek pedig szintén az egekig emelkednek. Ez a lényeg. A parakeltés például a PS3 körül is már megkezdődött: egyesek attól félnek, annyira drágák lesznek a jövőben az élvonalbeli játékok, hogy még egy PC-nél 2-3-szor akkora piac sem fogja tudni kitermelni. Lehet, hogy szerinted gusztustalan, ha valaki leírja, hogy akkor ez nem éppen lesz kedvező hatással a PC-játékok technikai vagy élménybeli színvonalára, de hogy tömören fejezzem be: ez van.
Elküldve: 2005. 11. 22. 18:00
Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:56
Igazat adnék, ha szimplán arról lenne, hogy a konzolok piaca felülmúlja a PC-ét. Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy a PC-s értékesítés csökken, miközben a konzoloké tovább nő meredeken, a fejlesztési költségek pedig szintén az egekig emelkednek. Ez a lényeg. A parakeltés például a PS3 körül is már megkezdődött: egyesek attól félnek, annyira drágák lesznek a jövőben az élvonalbeli játékok, hogy még egy PC-nél 2-3-szor akkora piac sem fogja tudni kitermelni. Lehet, hogy szerinted gusztustalan, ha valaki leírja, hogy akkor ez nem éppen lesz kedvező hatással a PC-játékok technikai vagy élménybeli színvonalára, de hogy tömören fejezzem be: ez van.
No és ez nem olyan, mint a zeneipar? Az egésznek össze kell omlania ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy nem ez az út? Pl ott van a Sims, kiváncsi vagyok, mennyi volt a fejlesztési költés és ehhez képest hány db-ot adtak el
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood
Elküldve: 2005. 11. 22. 18:10
Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:31
Mar kertem, hogy lepjunk ezen tul. Elfogadom, hogy szamodra serto a cim (ami szerintem viszont a helyen van, hiszen nem csak konzolokkal hanem a teljes piaccal foglalkozik), es a lenyegen ez se valtoztat: a PC-s jatekpiac eladasai csokkennek, a konzolos (es ugy altalaban az egesz piac) pedig novekszik. Miben tevednek (mivel nem szamolnak) az elemzok amikor azt josoljak hogy ez a folyamat a jovoben is igy fog folytatodni? A tenyek leirasa pedig nem fikazas... barmennyire is fajnak neked ezek a tenyek.
Samott
Samott
A vonatkozó cikk azt próbálja sugallni a piac méretére vonatkozó trendek extrapolása és némi szakmainak tűnő spekuláció alapján, hogy a PC-s platformon futó játékok eltűnnek, míg a konzolos játékok piaca tovább bővül úgy 10 éves távlatban.
Elküldve: 2005. 11. 22. 18:56
Idézet: Hasse - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 18:10
A vonatkozó cikk azt próbálja sugallni a piac méretére vonatkozó trendek extrapolása és némi szakmainak tűnő spekuláció alapján, hogy a PC-s platformon futó játékok eltűnnek, míg a konzolos játékok piaca tovább bővül úgy 10 éves távlatban.
A "PC-s jatekok eltunnek" kivetelevel (mert ez eleg valoszinutlen) az idezett logika helyenvalonak tunik. Vagy van valami, ami remenyt ad arra, hogy a folyamatok alapvetoen megvaltoznak, es a PC mint platform visszaszerez valamennyi reszesedest ahelyett hogy tovabb sorvadna?
Samott
Szerkesztette: Samott 2005. 11. 22. 19:04 -kor
Elküldve: 2005. 11. 22. 19:08
Minap játszottam végig az egyik alapból konzolra írt remekművet, a Republic Commando-t és a végén konkrétan felnevettem. Szinte megható volt az igyekezet, ahogy a fejlesztők kínosan ügyeltek arra, hogy még véletlenül se legyen gondolkodtató vagy megerőltető rész benne. A Republic Commando-ban tökéletesen benne minden, ami a konzolról szól: gyorsan, akadály nélkül játszd végig és ugyanilyen gyorsan vedd meg az újat. Ugyanez a sajnálatos módon RPG-nek aposztrofált és csak hype-ban erős Fable is: igénytelen, gyorsan "fogyasztható" tömegtermék. A cél, hogy egymás után vásárold a nevetségesen drága konzolos játékokat, ha már kevesebbet fizettél a konzolért, mint egy PC összerakásáért.
A fentieket is tekintetbe véve nyugodtan nőhet az égig a konzolok értékesítése, ha a rájuk írt játékok színvonala meg a béka segge alatt marad (az Oblivion lesz talán az egyik kivétel). Az RPG/stratégia kedvelői és az igényesebb gamerek szerintem beérik azzal a kevesebb, de tartalmasabb PC-s játékkal, ami időről időre megjelenik.
A fentieket is tekintetbe véve nyugodtan nőhet az égig a konzolok értékesítése, ha a rájuk írt játékok színvonala meg a béka segge alatt marad (az Oblivion lesz talán az egyik kivétel). Az RPG/stratégia kedvelői és az igényesebb gamerek szerintem beérik azzal a kevesebb, de tartalmasabb PC-s játékkal, ami időről időre megjelenik.

Súgó
A téma zárva.