Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:11
Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:26
- valaha voltak (tömegesen elterjedve, mint ma a mobilok) a kvarcjátékok - hol vannak?
- valaha voltak olyan csodák, mint a HT1080Z, meg Primo (szájtátva néztük a basic nyelven írt, kb 40*25 karakteres felbontásban "futó" amőba játékot) - hol vannak?
- valaha volt ZX Spectrum, C64 (akkoriban azt hittük, hogy a Last ninjánál és a Bard's tale III-nál nem is lesznek jobb játékok) - hol vannak?
- valaha volt az Amiga 500 - hol van?
- jelenleg vannak (még) a PC játékok - ..........................................
Az itt felsorolt holmik azért tüntek el a süllyesztőben mert a pc elterjedt és kiszorította őket, vagyis a sokoldalú és rugalmasan alakítható hardver kiszorította az egy-két funkciós cuccokat, szóval az utolsó sor így kissé értelmetlen.
Lehet, hogy igazságod vagyon.
Csakhogy a sokoldalú és rugalmasan alakítható dolgok (nemcsak a PC!), egy bizonyos szintű "sokoldalúság" és "rugalmasság" felett egy átlagfelhasználó ("birka fogyasztó") szempontjából már inkább túlbonyolítottnak és feleslegesnek tűnnek, és ha van egyszerűbben kezelhető, akkor az emberek azt fogják venni...
(Még a sokat szidott windows ezért (is, ha nem is ezért elsősorban) terjedt el: az átlag felhasználók nem óhajtanak az op.rendszer mélységeiben elmélyedni, a linux is akkor kezdett terjedni, amikor a felhasználóbarát terjesztések megjelentek, aminek viszont az az eredménye, hogy egy alapértelmezett beállításokkal telepített desktop linux nem sokkal stabilabb és biztonságosabb, mint a windows - mielőtt bárki felhorkanna: 1. magam is Uhu-t használok itthon, 2. e témakörben a legutóbbi Linuxvilágban (is) volt egy cikk!)
Felesleges: pl.: az én valódi igényeimet (szövegszerkesztés+zenehallgatás) kielégíti egy egy 233Mhz-es Pentium processzorral felszerelt gép, de ha szétnézek a boltokban, ÚJONNAN 2GHz alatt nemigazán lehet processzort kapni, tehát ha veszek egy új gépet, az úgy fog elavulni, hogy erőforrásait ki sem használtam, mivel nem is volt rá szükségem...
Túlbonyolított: engem speciel egy DVD lemez is ki tud hozni a sodromból, az áttekerhetetlen reklámokkal/figyelmeztetésekkel, a csigalassú, zenével és mindenféle animációval dúsított menükkel -ezek a fenének se kellenek, ha én filmet akarok nézni, akkor filmet akarok nézni; a "százezer gombos" távirányítóról nem is beszélek, most lapozgassak egy kézikönyvet azért, hogy megtaláljak egy olyan beállítást, hogy a lejátszó kijelzője NE az éppen lejátszott jelenet (sor)számát, hanem mondjuk a filmből eltelt időt mutassa...
Na, ne már...
Szóval, szerintem a konzolé a jövő, de ez nem jelenti azt, hogy a PC-és játékok kihalnának: a gépen dolgozók a jövőben is akarnak majd lazítani; plusz tudtommal a mai napig fejlesztenek C64-re programokat megszállottak.
Megéltük már ezt a C64/Amiga, illetve Amiga/PC váltásoknál is: volt óbégatás, hogy az egyiken megjelent, a másikon mé' nem, most legyen otthon C64 és Amiga és PC is, aztán szépen sorban elhullott egyik-másik.
Egyébként egy-két ismerősöm lecserélte már otthon a PC-t konzolra, azon játszik, azon hallgat zenét és néz filmet.
(Nincs pl (újra)telepítgetés, napiszintű "ápdételés", kompatibilitási probléma, vírus/spyware/tűzfal mizéria - nem vitatom, a jövőben még lehet.)
Ok, szöveget nem tud vele szerkeszteni, sem e-mailt küldeni, de otthonról pillanatnyilag nem is akar, plusz mondjuk lehet, hogy fog tudni, hiszen egy 80 éves amerikai ismerősőm (NEM VICC!!!!) valamiféle, elmondása szerint kizárólag netezésre és e-mailozásra alkalmas célgépet használ....
Üdv: scaurus

Súgó
A téma zárva.