HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#301 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 08:46

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:11

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:26

- valaha voltak az úgynevezett TV-játékok (lehet, ezekre a fórumozók többsége, koránál fogva nem is emlékszik) - hol vannak?
- valaha voltak (tömegesen elterjedve, mint ma a mobilok) a kvarcjátékok - hol vannak?
- valaha voltak olyan csodák, mint a HT1080Z, meg Primo (szájtátva néztük a basic nyelven írt, kb 40*25 karakteres felbontásban "futó" amőba játékot) - hol vannak?
- valaha volt ZX Spectrum, C64 (akkoriban azt hittük, hogy a Last ninjánál és a Bard's tale III-nál nem is lesznek jobb játékok) - hol vannak?
- valaha volt az Amiga 500 - hol van?
- jelenleg vannak (még) a PC játékok - ..........................................

Az itt felsorolt holmik azért tüntek el a süllyesztőben mert a pc elterjedt és kiszorította őket, vagyis a sokoldalú és rugalmasan alakítható hardver kiszorította az egy-két funkciós cuccokat, szóval az utolsó sor így kissé értelmetlen.

Lehet, hogy igazságod vagyon.

Csakhogy a sokoldalú és rugalmasan alakítható dolgok (nemcsak a PC!), egy bizonyos szintű "sokoldalúság" és "rugalmasság" felett egy átlagfelhasználó ("birka fogyasztó") szempontjából már inkább túlbonyolítottnak és feleslegesnek tűnnek, és ha van egyszerűbben kezelhető, akkor az emberek azt fogják venni...
(Még a sokat szidott windows ezért (is, ha nem is ezért elsősorban) terjedt el: az átlag felhasználók nem óhajtanak az op.rendszer mélységeiben elmélyedni, a linux is akkor kezdett terjedni, amikor a felhasználóbarát terjesztések megjelentek, aminek viszont az az eredménye, hogy egy alapértelmezett beállításokkal telepített desktop linux nem sokkal stabilabb és biztonságosabb, mint a windows - mielőtt bárki felhorkanna: 1. magam is Uhu-t használok itthon, 2. e témakörben a legutóbbi Linuxvilágban (is) volt egy cikk!)

Felesleges: pl.: az én valódi igényeimet (szövegszerkesztés+zenehallgatás) kielégíti egy egy 233Mhz-es Pentium processzorral felszerelt gép, de ha szétnézek a boltokban, ÚJONNAN 2GHz alatt nemigazán lehet processzort kapni, tehát ha veszek egy új gépet, az úgy fog elavulni, hogy erőforrásait ki sem használtam, mivel nem is volt rá szükségem...

Túlbonyolított: engem speciel egy DVD lemez is ki tud hozni a sodromból, az áttekerhetetlen reklámokkal/figyelmeztetésekkel, a csigalassú, zenével és mindenféle animációval dúsított menükkel -ezek a fenének se kellenek, ha én filmet akarok nézni, akkor filmet akarok nézni; a "százezer gombos" távirányítóról nem is beszélek, most lapozgassak egy kézikönyvet azért, hogy megtaláljak egy olyan beállítást, hogy a lejátszó kijelzője NE az éppen lejátszott jelenet (sor)számát, hanem mondjuk a filmből eltelt időt mutassa...
Na, ne már...

Szóval, szerintem a konzolé a jövő, de ez nem jelenti azt, hogy a PC-és játékok kihalnának: a gépen dolgozók a jövőben is akarnak majd lazítani; plusz tudtommal a mai napig fejlesztenek C64-re programokat megszállottak.
Megéltük már ezt a C64/Amiga, illetve Amiga/PC váltásoknál is: volt óbégatás, hogy az egyiken megjelent, a másikon mé' nem, most legyen otthon C64 és Amiga és PC is, aztán szépen sorban elhullott egyik-másik.

Egyébként egy-két ismerősöm lecserélte már otthon a PC-t konzolra, azon játszik, azon hallgat zenét és néz filmet.
(Nincs pl (újra)telepítgetés, napiszintű "ápdételés", kompatibilitási probléma, vírus/spyware/tűzfal mizéria - nem vitatom, a jövőben még lehet.)
Ok, szöveget nem tud vele szerkeszteni, sem e-mailt küldeni, de otthonról pillanatnyilag nem is akar, plusz mondjuk lehet, hogy fog tudni, hiszen egy 80 éves amerikai ismerősőm (NEM VICC!!!!) valamiféle, elmondása szerint kizárólag netezésre és e-mailozásra alkalmas célgépet használ....

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#302 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 23:17

nalátod, itt a kutya elásva. a userbase tevékenyen közreműködött a PC mint játékplatform tönkretételében.

:rolleyes: Tudod, leírták elöttem nem 1-en, hogy amíg 3-5 óra alatt végigjátszható bughalmaz játékok születnek addig senki sem veszi meg az eredetit 12e HUF-ért. Megsúgom, nem egy eredeti játékom van, ha arra érdemesnek érzem, megveszem.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#303 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:40

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 9:33

:rolleyes: Tudod, leírták elöttem nem 1-en, hogy amíg 3-5 óra alatt végigjátszható bughalmaz játékok születnek addig senki sem veszi meg az eredetit 12e HUF-ért. Megsúgom, nem egy eredeti játékom van, ha arra érdemesnek érzem, megveszem.

Idézet

userbase tevékenyen közreműködött a PC mint játékplatform tönkretételében

Ez amugy is egy baromsag, a kiadok roszz dumaja, lol. Csodalkozom rajta, hogy egy ertelmes ember elhiszi, es raadasul meg tovabb is terjeszti itt. A PC jatekplatform ugyanugy tonkrement a userbase miatt mint a zene es filmipar, rotflmao

monnyuk 55 milliard dolcsi helyett behuzbak 50 milliard hasznot, ez mar csod nekik, shalom

#304 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:43

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:40

Ez amugy is egy baromsag, a kiadok roszz dumaja, lol. Csodalkozom rajta, hogy egy ertelmes ember elhiszi, es raadasul meg tovabb is terjeszti itt. A PC jatekplatform ugyanugy tonkrement a userbase miatt mint a zene es filmipar, rotflmao

monnyuk 55 milliard dolcsi helyett behuzbak 50 milliard hasznot, ez mar csod nekik, shalom

Pontosan erről van szó. Érdemes megnézni a magyar zenei ipart. Egy nagy vicc az egész, egy olyan magyar zenekart nem tudnék mondani, aminek a cd-jét érdemesnek tartanék megvenni 4-5-6e HUF-ért. Tehetségtelen "csinált" bandák, akik sírnak, hogy az emberek nem veszik meg a sz@rjukat. Hát LOL. Arról nem beszélve, hogy egy átlag cd 45-50 perc, amíből jó, ha 2-3 szám ér valamit. és akkor ezért adjak 4e forintot. Aham, hát ezt nekik.. :fuck:

#305 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:44

Ugyan már ez az általános probléma, hogy a jogvédő szervezetek, mindig minden egyes letöltést egy kiesett eladásként kezelnek, holott szerintem 1:100-hoz az arány. Vagy még annyi sem.

#306 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:44

Ugyan már ez az általános probléma, hogy a jogvédő szervezetek, mindig minden egyes letöltést egy kiesett eladásként kezelnek, holott szerintem 1:100-hoz az arány. Vagy még annyi sem.

Ez meg a másik. Ettől is kivagyok, amikor sírnak, hogy ennyi VESZTESÉG, mintha a cd-boltból loptad volna el legalábbis.. Egy VICC a hozzáállásuk. Nem tudom, mikor fognak észbekapni végre.

#307 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:48

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 9:40

Ez amugy is egy baromsag, a kiadok roszz dumaja, lol. Csodalkozom rajta, hogy egy ertelmes ember elhiszi, es raadasul meg tovabb is terjeszti itt.

khmmm. pcsverzió: 1 eladottra átlagosan 6-7 kalózkópia. konzilverzió: 2-3 eladottra átlagosan 1-2 kalózkópia (nem magyarországból indulsz ki, ahol még azt is lopják, amit már nem érdemes, jó?). ilyen kondik mellett nem csoda ha a nagy kiadók totál konzolpártiak
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#308 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 9:43

Pontosan erről van szó. Érdemes megnézni a magyar zenei ipart. Egy nagy vicc az egész, egy olyan magyar zenekart nem tudnék mondani, aminek a cd-jét érdemesnek tartanék megvenni 4-5-6e HUF-ért. Tehetségtelen "csinált" bandák, akik sírnak, hogy az emberek nem veszik meg a sz@rjukat. Hát LOL. Arról nem beszélve, hogy egy átlag cd 45-50 perc, amíből jó, ha 2-3 szám ér valamit. és akkor ezért adjak 4e forintot. Aham, hát ezt nekik.. :fuck:

azon is gondolkodj el, hogy 1 előadó max 5-6 ezer lemezt tud itten eladni átlag, ami kb 50000-es példányszámra másolódik. ha ezt szépen leszámolod akkor az jön ki, hogy 25 millió egy produkció budgete. ebben legyen ugye videóklip 2-3 millió, terítés, gyártás egyéb promó 5 millió. Egy TomTom szintű stúdió rezsije óránként fél miller. akkor jön még a sessionzenészek, vokalisták gázsija. ha összeadod akkor bizony az jön ki, hogy ilyen kondíciók mellett csak a lakodalmas rock bírja.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#309 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:54

azon is gondolkodj el, hogy 1 előadó max 5-6 ezer lemezt tud itten eladni átlag, ami kb 50000-es példányszámra másolódik. ha ezt szépen leszámolod akkor az jön ki, hogy 25 millió egy produkció budgete. ebben legyen ugye videóklip 2-3 millió, terítés, gyártás egyéb promó 5 millió. Egy TomTom szintű stúdió rezsije óránként fél miller. akkor jön még a sessionzenészek, vokalisták gázsija. ha összeadod akkor bizony az jön ki, hogy ilyen kondíciók mellett csak a lakodalmas rock bírja.

Nézd, ezek szép számok, de engem mint fogyasztót miért kellene érdekeljenek? Megmondom őszintén az sem érdekel, ha az egész zenei ipar összeomlik, mert ez azt jelenti, hogy valamit qrvára nem jól csinálnak. Mit gondolsz, ha egyáltalán nem lehetne zenei cd-t vásárolni, akkor itthon tízszeresére nőnének az Uhrin Benedek lemezeladások? Nekem egyszerűen nem éri meg megvenni. Ha nem lesz lehetőség lemásolni azt sem fogom, nem nagy csapás, úgy sincs magyar zeném. Aki meg megveszi, meg is érdemli. Egyébként jó olvasni, hogy szerinted azért semmitérő a magyar popzene, mert drága a stúdióbérlet meg kicsi a piac. :lol: Jó lenne, ha rájönnének a pénzeszsákok, hogy ebből nem lehet elég profitot termelni és elhúznának melegebb éghajlatra a csinált műzenekrajaikkal együtt és átadnák a helyüket olyannak, akik talán érdemesebbek rá.

#310 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:18

Nekem ez a sultgalamb repuljon bele a szamba effektus ami leginkabb tetszik a konzolosok oldalarol.
Ha valamit kell mar csinalni az nem gyerebe, holnaptol az lesz a kifogas, hogy azert nem jo valamelyik gep mert onalloan nem tudja lehuzni az user utan a WC-t.
Ilyenkor a PC a hulye, nem a marha felhasznalo, aki nem talalja meg a szoftvertelepites modjat.
Konzol egy feladatra jo, masra nem igazan. A PC meg kismillio felhasznalasi modra alkalmas.
Es a konzolosok orulnek, hogy kulon megvehetik a 100 kulonbozo kisgepet ami kulonbozo reszfeladatokra elvegzesere kepes csak.
Raadasul ha nem lenne PCs jatekipar, az uj konzolok fejlesztoi miert rohangalnak a PCs VGA gyartokhoz ?
Ha nem lesz kesobb ilyeniranyu fejlesztes, mennyibe fog kerulni a konzoliparnak a tovabbi megjelenitesre alkalmas chipek kifejlesztese ?
Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza, mert a 5-6 ev alatt, amig kijon a kovetkezo generacios konzol soha az eletben nem fogjak nyeresegesse tenni a beveteli oldalt.
Ugye mert szep dolgok az altalatok belinkel szamok a szoftverek eladasarol csakhogy nem egy geprol beszelunk hanem tobb 10 fajta konzolra (PSX1,PS2,Nintendo Gamecube, GBA, PSP, Sega Dreamcast es sorolhatnam tovabb) kell elosztani azokat a szamokat es mindegyik gep kifejlesztese kulon befektetest igenyel.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#311 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:42

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:18

Nekem ez a sultgalamb repuljon bele a szamba effektus ami leginkabb tetszik a konzolosok oldalarol.
...
A PC meg kismillio felhasznalasi modra alkalmas.
...
Ha nem lesz kesobb ilyeniranyu fejlesztes, mennyibe fog kerulni a konzoliparnak a tovabbi megjelenitesre alkalmas chipek kifejlesztese
...
Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza,
...

1.) Pedig a technika elméletileg azért van, hogy az életünket egyszerübbé és könnyebbé tegye, a rutinszerű feladatokat elvégezze helyettünk... ;)
(Nekem például rendkívüli (idő)pazarlásnak tűnik, hogy minden nap egy "csomó" időt kell töltenem azzal, hogy megágyazok/beágyazok - ezt akár egy gép is megcsinálhatná...)

2.) A tapasztalat azt mutatja, hogy konkrét feladatot egy célgép jobb hatásfokkal képes elvégezni, mivel elvileg minden porcikája a végrehajtandó feladatra van kihegyezve, szemben egy általános célú géppel, ami mindenre jó, csak semmit sem tud olyan tökéletesen, mint a célgép.
Ezért, aki CSAK játszani akar, annak ideális egy konzol.
A szabványokkal nemcsak e témakörben vannak problémák(?):ha valaki foglalkozott vasútmodellezéssel, az tudja, hogy abban is többféle szabvány van, s ott is neked kell eldöntened, hogy melyiket választod!

3.) Mindjárt megszakad a szívem.
Ki mondta azt, hogy a BEFUTOTT gyógyszerészeknek, orvosoknak, jogászoknak, előadóművészeknek hw/sw fejlesztőnek milliókat/miilliárdokat kell keresniük?
Ne azért keressen sokat, mert neki ilyen meg olyan foglalkozása van, hanem azért, mert amit csinál, azt (nagyon) jól csinálja - s ennek igaznak kellene lennie minden szakmára (a jól dolgozó utcaseprő (ami egyébkint is rendkiívül fontos szakma!!!!) keressen jobban, mint egy rossz gyógyszerész).
(Nem véletlenül emeltem ki a befutott jelzőt, tisztában vagyok azzal, hogy pl egy kezdő, alkalmazott orvosnak mennyi a bértábla szerinti fizetése...)
Majd ők is lejebb adnak az igényükből.
Az előállítási költségekről meg annyit, hogy érdemes például utána olvasni a memória árakkal kapcsolatos versenyhivatali vizsgálatoknak...

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#312 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:49

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:42

2.) A tapasztalat azt mutatja, hogy konkrét feladatot egy célgép jobb hatásfokkal képes elvégezni, mivel elvileg minden porcikája a végrehajtandó feladatra van kihegyezve, szemben egy általános célú géppel, ami mindenre jó, csak semmit sem tud olyan tökéletesen, mint a célgép.

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható. Míg egy célgép csak egyféleképpen kevés opcióval végzi a dolgát, nem elég konfigurálható, nem mindig tudja azt és nem úgy ahogy nekem kellene.

#313 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:03

1.) Pedig a technika elméletileg azért van, hogy az életünket egyszerübbé és könnyebbé tegye, a rutinszerű feladatokat elvégezze helyettünk... ;)
(Nekem például rendkívüli (idő)pazarlásnak tűnik, hogy minden nap egy "csomó" időt kell töltenem azzal, hogy megágyazok/beágyazok - ezt akár egy gép is megcsinálhatná...)

Ezért, aki CSAK játszani akar, annak ideális egy konzol.
A szabványokkal nemcsak e témakörben vannak problémák(?):ha valaki foglalkozott vasútmodellezéssel, az tudja, hogy abban is többféle szabvány van, s ott is neked kell eldöntened, hogy melyiket választod!

Ki mondta azt, hogy a BEFUTOTT gyógyszerészeknek, orvosoknak, jogászoknak, előadóművészeknek hw/sw fejlesztőnek milliókat/miilliárdokat kell keresniük?
Ne azért keressen sokat, mert neki ilyen meg olyan foglalkozása van, hanem azért, mert amit csinál, azt (nagyon) jól csinálja - s ennek igaznak kellene lennie minden szakmára (a jól dolgozó utcaseprő (ami egyébkint is rendkiívül fontos szakma!!!!) keressen jobban, mint egy rossz gyógyszerész).
(Nem véletlenül emeltem ki a befutott jelzőt, tisztában vagyok azzal, hogy pl egy kezdő, alkalmazott orvosnak mennyi a bértábla szerinti fizetése...)
Az előállítási költségekről meg annyit, hogy érdemes például utána olvasni a memória árakkal kapcsolatos versenyhivatali vizsgálatoknak...

A harmadik pontal tökéletesen egyetértek, ez kimaradt a fenti írásomból. :up:  Mondok egy példát. Én azért hagytam abba az Everquest 2-t, mert ugye az ember fizet egyszer a játékért (8-10e huf), fizet a havidíjért (~3500 huf). Ez eddig ok. A havidíjat ugye azért fizeti az ember, mert a serverparkot karban kell tartani, a játékot folyamatosan tartalommal kell megtölteni. Ezzel nincs is gond. Pár hónapnyi játék után bevezette a Sony Online, hogy belerak a játékba uj dungeon-öket, amiknek az alsóbb szintjei plusz pénzbe kerülnek. Emelett a kiegészítőkért is fizetni kell, plusz ha meg akarod nézni pl a karaktered statjait a sony weblapján, akkor azért is havidíjat szednek... Itt éreztem, hogy nézzenek hülyének másokat... :)

#314 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:49

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható. Míg egy célgép csak egyféleképpen kevés opcióval végzi a dolgát, nem elég konfigurálható, nem mindig tudja azt és nem úgy ahogy nekem kellene.

Pedig célfeladatra célgép. Hidd el... ;)

#315 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:46

Ez meg a másik. Ettől is kivagyok, amikor sírnak, hogy ennyi VESZTESÉG, mintha a cd-boltból loptad volna el legalábbis.. Egy VICC a hozzáállásuk. Nem tudom, mikor fognak észbekapni végre.

Tudok magyar együttest, amelyiknek a ezer lemezét sem vették meg, viszont az összes DC-n, ftp-n stb. ott voltak, mindenki csak a magyar Kraftwerkként emlegette őket. Csak éppen CD-t elfelejtettek venni, ~2500 ft-ért, így a srácoknak több pénze nem volt albumot kiadni. The Cas!o Samples.

Szerkesztette: special 2005. 10. 29. 11:08 -kor

#316 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:13

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:08

Tudok magyar együttest, amelyiknek a ezer lemezét sem vették meg, viszont az összes DC-n, ftp-n stb. ott voltak, mindenki csak a magyar Kraftwerkként emlegette őket. Csak éppen CD-t elfelejtettek venni, ~2500 ft-ért, így a srácoknak több pénze nem volt albumot kiadni. The Cas!o Samples.

Fentebb írtam mi a véleményem. Ha a munkámért nem hajlandóak az a pénzt megfizetni amit én kérek, akkor el kell gondolkodni, hogy most én nem dolgozom jól, vagy mivan. A zene nem létkérdés mint sokaknak pl az autó. No meg azt is írtam, hogy azért én pl nem veszek meg egy cd-t mert egy szám tetszik.

szerk: Egyébként a fent említett zenekarról sosem hallottam ;)

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 10. 29. 11:14 -kor

#317 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:21

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 9:46

Szóval, szerintem a konzolé a jövő, de ez nem jelenti azt, hogy a PC-és játékok kihalnának: a gépen dolgozók a jövőben is akarnak majd lazítani;

A dolgozók nagy részének notebookja lesz vagy már van (Japánban már az eladott gépek több mint fele notebook évek óta, USA-ban pedig idén volt egy egész hónapig crossover), a kisebb részének a munkahelyen asztali gépe, otthon pedig egy webezése, e-mailezésre alkalmaz konzol, billentyűzettel, távirányítóval, és csak egy egyre zsugorodó tábor fog PC előtt játszani: vagy mert maga a PC technikai varázsa vonzza (tuning, buhera), vagy mert megszokta, ebben nőtt fel.

Idézet

Ok, szöveget nem tud vele szerkeszteni, sem e-mailt küldeni, de otthonról pillanatnyilag nem is akar, plusz mondjuk lehet, hogy fog tudni, hiszen egy 80 éves amerikai ismerősőm (NEM VICC!!!!) valamiféle, elmondása szerint kizárólag netezésre és e-mailozásra alkalmas célgépet használ....

De, ezt mind lehet a nextgen konzolokkal. Szövegszerkesztésre, munkára ott van a notebook (az asztali gépeknek nincs jövője, csak mint corporate PC, vagy munkaállomás), de ettől függetlenül az e-mailezés, chat, videochat, VoIP az elsők között lesz, amelyeket a nextgen konzolok tudni fognak. Ennek legjobb garanciája, hogy a Sonynak semmiféle komoly PC-érdekeltsége nincs. A Microsoft megpróbál az élre állni és lassítani, ellenőrizni a dolgokat, mint biciklisbolyban a szökevények csapatai, de ha nem vigyázz, ez visszafelé sül el.

#318 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:13

Fentebb írtam mi a véleményem. Ha a munkámért nem hajlandóak az a pénzt megfizetni amit én kérek, akkor el kell gondolkodni, hogy most én nem dolgozom jól, vagy mivan. A zene nem létkérdés mint sokaknak pl az autó. No meg azt is írtam, hogy azért én pl nem veszek meg egy cd-t mert egy szám tetszik.

szerk: Egyébként a fent említett zenekarról sosem hallottam ;)

Összefoglalom neked a mese tanulságát: ha azok, akik szerették hallgatni, megvették volna a lemezt, ezzel jelezve igényüket a zenére, akkor talán lenne új album. A kalózkodás ezt a gazdasági visszacsatolást gyengíti meg, és ebben az esetben ez azt eredményezte, hogy a srácok úgy "tűntek el", hogy volt rájuk igény. Az valami mélységesen szar szöveg, hogy ha elég jó, úgyis megveszik. Nem veszik, a DC/ftp-kultúrában fel sem merül a legtöbbekben.

#319 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:49

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható.

Persze, hiszen a hardver az önfejlesztő, és a futási mintázatoknak megfelelően a chipek és az alaplapi vezetékek átrendeződnek. Nem beszélve az oprendszerről, amelyik külön profilt készít a játékfuttatásra, sőt tanulja a játék kódját, és optimalizálja. :D

#320 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:32

"Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza"

Megis szakadhat a szived, mert nem a  konzolgyarto lesz majd olyan nagyvonalu, hogy majd vesztesegesen fogja neked ingyen odaadni a termekeit.
Ha tovabbi milliardokat kell majd befektetnie, akkor majd emelni fogja az arakat a te kontodra.
S ami most 200$ az lesz 600$ + a jatekok arai is emelkedni fognak.
Szoval nagyon nem ideillo amit irsz mert semmi koze, ahhoz, hogy te mit szeretnel latni, meg hogy mi tortenik majd ha az eloallitasi koltsegek megnovekednek.
raadasul a memorias felvetesed meginkabb eloallitja azt, hogy keresni akarnak rajtad a cegek, nem pedig nagyvonaluan +1 cent nyereseggel adjak a portekaikat, tehat leszarjak a felhasznalot.
Raadasul nem is fogsz tudni mast csinalni a draga felemelkedett aru konzoloddal mint jatszani.
Ha meg dolgozni akarsz mellette, akkor ugyanugy megkell venned a PC-d a draga konzol melle.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.