Na, elolvastam a cikket, a nagy részével egyet is értek, csak a címével nem. Oda kellett volna írni egy kérdőjelet utána. Azt sem tudom, hogy a 2010-es jóslatokat honnan szedted...
De a lényeg, hogy nem fog kihalni a PC. Az RTS, FPS és MMOG stílusok el fogják tartani bármeddig.
Ötletem sincsen, hogyan lehetne átvinni egy realtime stratégiát PS3-ra. Legalábbis egy komolyabbat.
Tény, volt Age of Empires II PS2-re, nem sokan játszottak vele szvsz. Volt Command and Conquer is, de PC-n nagyságrendekkel jobb irányítani, mint PS1-en.
Az FPS-ek irányítása is sokkal jobb PC-n. A quakerek és más hardcore online gamerek mindig megmaradnak. Ma professzionális CS, UT2004 és Warcraft-bajnokságokat rendeznek. Hatalmas díjakkal, az egész világon. PC-n, nem konzolon. Már a hivatalos TV-közvetítéseket is tervezik az ESPN-en Amerikában. Mondjuk IMHO ez a professzionális gamer-dolog hülyeség, de attól még van. És egyre nagyobb lesz évről évre. A hardcore PC-s gamerek maradnak a PC-nél inkább.
Habár, a legtöbb hozzászóló (4 oldal után) a PC-s táborból elég szemellenzős, ez igaz. Akinek nem volt még konzolja, az nem tudja ezt megítélni. Főleg, ha valaki 10 éve PC-n játszik mondjuk és fújja kívülről a 10 éves cheat-kódokat.
Szerintem az ideális a PC
és konzol lehet a jövőben, ahogy ma is van. Nyugaton rengeteg gamernek van PC-je (alapból) és 1-2 vagy 3 konzolja. És mindegyik megfér egymás mellett. A játékot csak egyszer kell megvenni. 1 gépre. Hogy az PC vagy konzol, az teljesen mindegy. A konzol kényelmesebb, az tény. De a sok konzol/PC játék mellett mind2re vannak olyan játékok, amik a másikra nincsenek, konzolon főleg manga RPG-k és sok eredeti ötlet, (pl. Katamari Damacy).
Bár a PC-s játékok színvonala csökken, a konzoloknak és a multiplatform játékoknak
(Leisure Suit Larry 8, Need For Speed) nagy részben köszönhetően. De mindig jönnek a nagy játékok, amikor az ember már azt hinné, hogy vége. Például nem volt egész évben, csak max. 5 jó PC-s játék, a karácsonyi szezonra meg kijön 10+ nagy dobás.
Meg fog maradni a PC a játékok terén is, nem kell előre siratni. Amíg a WoW-nak 2 millió előfizetője van, a Counter-Strike-ot milliók játsszák, a StarCraft-nek csak Koreában 1M játékosa van(6+ éves játék), addig nincs mit aggódni.
A topic nagy része meg röhejes PC vs. konzol flame, rossz vicc.
Szerkesztette: spidey 2005. 10. 28. 22:38 -kor