HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#701 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:27

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:16

Naja, egyből mehet a kedves user a boltba venni egy winyót a konzoljába, már ha ki akarja használni a rengeteg zene/film letöltési lehetőséget. De a winyó is betellik egyszer, és gondolom nem azért fizetett annyit érte, hogy letörölje x nap/hét/hónap múlva. Nosza írjuk ki. Igen ám, de hol? Ja.. PC-n... Akárhogy nézzük, a mostani konzolosok, de a jövöbeni konzolosok (és ők fokozottabban) sem lesznek meg PC nélkül.

Persze, de entschuldigung; CD-DVD írásra, office-olásra nem bőven elég egy tesco gazdaságos PC, ami feltételezhetően még a konzolosoknak is van? Esetleg laptop, ami egyébként is kellhet a munkához? Vagy horrible dictu, tételezzük fel, hogy már nem árt egy vista-ready pc, azt egy-két év múlva mennyiért is vágják hozzád? Szerintem úgy egy x360 áráért.

Szerkesztette: snakekiller 2005. 11. 01. 00:36 -kor

#702 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:34

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:27

Persze, de entschuldigung; CD-DVD írásra, office-olásra nem bőven elég egy tesco gazdaságos PC? Vagy legyünk előrelátólag és gondolkodjunk Vista-ready-ben? Mire kijön mindkét nextgen konzol+vista, szerinted mennyi lesz egy V.-ready konfig? Hány évig húzza majd fejlesztés nélkül?

eddig nem az volt az egyik fő gondotok hogy fujj pc... : drivergondok, kékhalál, update, patch (ezek fokozottan igazak lehetnek egy tecso-s hulladékra), meg mi az a két gomb ott az elején, melyiket kell már megnyomni, olyan bonyolult  :rolleyes:  De most hirtelen mégiscsak nem olyan gáz az a pc és minden láma user aki nem ért hozzá, vagy nincs ideje (ugye ezek vesznek konzolt), vegyen csak egyet, mert nem lesz vele gond... Na persze.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#703 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:39

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:17

Én most csak a desktop részről mondtam :think:

Tudod olyan gáz az, hogy visszaolvasható, mit is mondtál pontosan. sánta kutya effektus, ecsém. Mindazonáltal az Itaniumnak télleg nem áll jól a szénája. Egyetlen mentsége az, hogy a jelenleg a konkurrenciájának se. Az SPARC64-ek igéretesek, de meglássuk mi lesz belőle...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#704 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:41

Idézet: Intruder - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:18

Ettől függetlenül akinek nincsen családja és egyébként csak egy low-end pc-t használ (256mega ram, 60GB HDD dtb…), nem tud és nem is akar hadvert buherálni és arra költeni annak tényleg jó megoldás lehet egy konzol.

Korábban írtam, hogy én egy célközönséget tudok ezeknek a nextgen konzoloknak elképzelni. Jól kereső 25-30 év körüli egyedülélő embereket. Akiknek a mindennapjaikban senkivel sem kell megosztaniuk a tv-t és a nappalit.

#705 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:45

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:34

eddig nem az volt az egyik fő gondotok hogy fujj pc... : drivergondok, kékhalál, update, patch (ezek fokozottan igazak lehetnek egy tecso-s hulladékra), meg mi az a két gomb ott az elején, melyiket kell már megnyomni, olyan bonyolult  :rolleyes:  De most hirtelen mégiscsak nem olyan gáz az a pc és minden láma user aki nem ért hozzá, vagy nincs ideje (ugye ezek vesznek konzolt), vegyen csak egyet, mert nem lesz vele gond... Na persze.

Már elnézést,de: HE?

Hol tetszett ilyet olvasni a postomban (bármelyikben, bármikor)? Egy szűz xp is képes úgy-ahogy CD-t írni (DVD-ben nem vagyok biztos), a Vistaban meg majd gondolom beépített Nero Express szerű csoda lesz. Ha pörkölésen office-on, interneten kívül másra nem használja a gépet, elég ha elindul az a fránya masina. Amúgy nehezen hiszem, hogy előbb utóbb ne kerülne DVD-író a konzolokba is.

Szerkesztette: snakekiller 2005. 11. 01. 00:46 -kor

#706 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:47

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:32

Mondjuk nem egészen értem, miért volt rossz példa a rambus. Gyakorlatilag a hagyományos memóriákkal szemben akkora ugrás volt, mint a cell lesz a hagyományos CPUkkal szemben. És mire mentek vele? Semmire, mégcsak nem is technológia okokból bukott meg elsődlegesen a rambus, hanem azért, mert nagyobbat akartak fingani, mint amekkora a nadrágjuk volt, és kicsit beintett nekik a piac. Pedig, a kezdeti időkben, és még után is nagyon sokáig, egészen a dual channeles DDR400 vezérlőkig nem érte be sebességben semmi.

Csak ugye az a platform PIII/tua amihez az intel illesztettete erősen szuboptimális volt RAMBUS-ilag. A P4-hez már lényegesen jobban passzolt, csak a PIII esetében akkora arcot vesztett vele az intel, hogy a  P4 platform átmászott a DDR-re. Minedmellett a PS2 gyönyörűen működött 5 éven át RAMBUS-szal, és az azstali DVD játékosok is jól megvanak vele.

#707 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:52

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:40

Ezt ne akard nekem megmagyarázni pls. Nyilván a Beatles is azért futott be annak idején, mert valami pénzeszsák tömte a pénzt beéljük ugye?

Tudod ecsém a beatles egy hamburgi/liverpooli garázszenekar marad, pontosan úgy, ahogy az a többszáz abban az időben, ha nem találja meg őket egy jó menedzser. Több hozzáértő értekezését ismerve volt jópár, a beatlesnél tehetségesebb csapat akkor, arrafele.

#708 Felhasználó inaktív   Intruder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:41

Korábban írtam, hogy én egy célközönséget tudok ezeknek a nextgen konzoloknak elképzelni. Jól kereső 25-30 év körüli egyedülélő embereket. Akiknek a mindennapjaikban senkivel sem kell megosztaniuk a tv-t és a nappalit.

Ezt a linket special küldte valamikor tegnap:
http://news.bbc.co.u...ogy/4423365.stm
Konfig1:Acer1714, P4 3.4 Ghz, 1GB 400DDR, 120GB HDD, NVIDIA GeForce FX Go5700 128MB, 17" SXGA TFT LCD, 802.11g wireless
Konfig2:A8N SLI Deluxe, 1.5G KINGMAX Hardcore 500Mhz, A64 3000@2550Mhz, Gigabyte 6600GT 128MB, Chieftec 360W,2x80GB Maxtor Diamond Plus 9, Hyundai Q910 19"

#709 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:55

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:45

Már elnézést,de: HE?

Hol tetszett ilyet olvasni a postomban (bármelyikben, bármikor)? Egy szűz xp is képes úgy-ahogy CD-t írni (DVD-ben nem vagyok biztos), a Vistaban meg majd gondolom beépített Nero Express szerű csoda lesz. Ha pörkölésen office-on, interneten kívül másra nem használja a gépet, elég ha elindul az a fránya masina. Amúgy nehezen hiszem, hogy előbb utóbb ne kerülne DVD-író a konzolokba is.

Ne vedd magadra. Általánosítok.

Jelenleg úgy áll, hogy nem lesz a ps3-ban dvd író. Legalábbis én így tudom. Gondolom az xboxban sem lesz dvd író :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#710 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:59

Idézet: szeder - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:41

És azóta hány újabb GPU jött ki PC-hez?  És hangcuccos?

lássuk csak:
- ment tovább a geforce vonal, szép lassan csepegtetve az újdonságokat
- ment tovább az ATi R300-as vonal, úgyszintén jómunkásember módjára
- Bitboys cucca: megbukott
- matrox a sírjában forog
- 3DLabs épp nem hal éhen
- xgi volari: fellángolt, elbukott.

hang:
- szarabbnál szarabb soundblasterek, piacot uralva
- philips: kb másfélév után piaci bukás (seismic edge)
- via envy - fellángolás után jelentéktelenné válás
- sensaura a creative kezébe kerül

#711 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:59

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:54

Ha az r520-ra gondolsz, akkor ideje lenne utánanézni a számoknak...

hát kispajtás pedig ennyi az annyi :)

#712 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:03

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:55

Ne vedd magadra. Általánosítok.

Jelenleg úgy áll, hogy nem lesz a ps3-ban dvd író. Legalábbis én így tudom. Gondolom az xboxban sem lesz dvd író :)

No problem. :)

Kósza ötletem támadt: a konzolokon tudtommal lesz usb port... elképzelhetetlen a jövőben egy csatlakoztatható DVD író? Amúgy ha nem az se gond, kemény 100 dollár lesz állítólag egy 20Gb-s vinyó, az x360-hoz.

#713 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:59

:rolleyes:  Na tudod ám ki a kispajtás....

Már máshol, másik topicban is felhívták rá a figyelmed hogy az a ~300 watt az egész rendszer teljesítményfelvétele, nem csak a videokártyáé. Ha meg ezzel tisztában voltál, akkor meg ne csúsztass...

#714 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:59

Beyond3d review
X-bit labs review

ööööö... :think:

#715 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 21:56

Igen erősen átértékelődött, idáig csak rossz szemmel néztem rá, most már hányhatnám van tőle  :p Szép új világ, persze a nappali közepén kempelve fogok egy távirányítóval netezni meg kommunikálni, kösz de nem kérek belőle. Ezek a dolgok nem nappaliba valók, hanem max dolgozószobába.

Ha a privacy nem is számít, ezek mind egyedül végzendő tevékenységek, miért foglaljam le az egész nappalit erre egyedül? Baromság az én szememben.

amikor a ti sulinetes generációtok szabadult rá az inernetre úgy '96-'98 között akkor engem is a hányinger kerülgetett. de én toleráns lélek vagyok, megtanultam ezt is elviselni :p

#716 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:09

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:03

No problem. :)

Kósza ötletem támadt: a konzolokon tudtommal lesz usb port... elképzelhetetlen a jövőben egy csatlakoztatható DVD író? Amúgy ha nem az se gond, kemény 100 dollár lesz állítólag egy 20Gb-s vinyó, az x360-hoz.

Szoftver valszeg nem lesz hozzá. Vagy igazából nemtom hogy lesz ez, az user is tud futtatni majd progikat a winyójáról? Akkor elképzelhető. Mondjuk egy ilyen usb-s dvd író nem lehet egy olcsó mulatság.

Ja még arra lettem volna kiváncsi, hogy amit ezekbe a konzolokba lehet majd venni winyókat, azok ugyanolyanok mint amit a pc-be lehet venni? pata/sata ilyenek? Mert ha nem akkor bajos lesz a megvett zenék/filmek kiirása pc-n....

Szerkesztette: Valdy 2005. 11. 01. 01:11 -kor

#717 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:15

Idézet: bomlat - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:07

Na,gyorsan mert mennék tentézni.
Az x86-os prockokon vala ugye a szegmens,mint a homokozója a proceszeidnek, és vala a szegmensdescriptor , melyen blül ott figyel 2 bit melynek funkciója a szegmens jogosultság szintjének a kezelése (fene vinné el,nem jut eszembe a rendes neve).
A Kernel fut a legmagasabb szinten,a többi processz meg a legalacsonyabban.Az alacsonyabb proceszek csak gate szegmenseken keresztül komunikálhatnak a kernellel.Nagyjábol ez valamennyi univerzális proci alap védelme az elmult 20-30 évben,és természetesen a windozokat is e köré a modell köré rityentették.Ja,és ez hiényzik a CELL-böl.Most képzel el a gép biztonságát,amit e köré építenek.

magyon elnagyolt és részben igaz. manapság nemigazán szegmentálunk, hanem lineáris cimekkel játszunk. a szegmenskérdés inkább a virtualizációs technikáknál (wmvare) és a PSE36-nál játszik. jogosultságokat a laptábla lapjaira teszünk. A kapuhívás nagyon szép ötlet volt a 386-ban csak tetűlassú. linuxba mezei int80-nal hívsz bele, a windózba is int hívásssal, a vektor számára most nem emléxem.
ha kicsit belekuksoltál volna a linuxos broadband processor achitecture implementációjába akkor most nem tapogatóznál sötétben. a BPA programzástechnikailag egy VFS postafiókokkal és message queue-kal. ofkorz a VFS-en kereszetül lehet jogokat szerezni és nagyon szép fine grained jogok alakíthatóak ki, finomabban mint a hagyományos ring0-ring3 (2 szintű) sec model.

#718 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:19

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 2:09

Szoftver valszeg nem lesz hozzá. Vagy igazából nemtom hogy lesz ez, az user is tud futtatni majd progikat a winyójáról? Akkor elképzelhető. Mondjuk egy ilyen usb-s dvd író nem lehet egy olcsó mulatság.

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy lesznek külön, konzolokhoz megvásárolható írók, vagy a már létezőkhöz adnak ki a gyártók konzolos drivert, szoftvert. Amúgy: 1 2

Szerkesztette: snakekiller 2005. 11. 01. 01:21 -kor

#719 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:43

De nem értem a konzol éltetőit, meg a mellette kardoskodókat. Azt mondják a PC azért van halálra ítélve, mert mindenre jó, nem pedig egy dologra van kihegyezve. DE itt éppen azt bizonygatják, hogy a konzol is jó mindenre, amire az átlagember használja a számítógépét. Nade akkor mi a különbség? Ahogy én látom, semmi azon kívül, hogy a konzolhoz minden kiegészítő drágább, kezdve a programoktól az utolsó darab hardverig. Na meg az, hogy azt a nappaliba kell tenni, a PC-t meg a sötétzárkába, mert fúúj az randa.

analfagamma. annyira szeretem azt, amikor valaki eltér az alapvetéstől, bedob egy bárgyú hülyeséget amit beállít a vitapartner véleményének - és aztán diadalmasan megcáfol.
a) senki sem mondja, hogya PC halálra van ítélve. a pc újra az lesz ami eredetileg volt: üzleti munkaeszköz, amivel normális ember pénzt keres. ezt profiltisztulásnak hívják.
b) a gaming és multimédia szempontjából, mivel átlegemberekről van szó javarészt, egy újfajta enteretainment-home computer jön létre a mai konzol ecosystemen.

(b)-t statisztikai adatok támasztják alá, meg az, hogy usákföldön a konzolok után a legkelendőbb cikk a HTPC. A konyózolszektor magába olvasztja a HTPC funkciókat.

De ha olyan jó, akkor csak follyon tovább a patakvér, szegény pcért...

#720 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:27

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:19

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy lesznek külön, konzolokhoz megvásárolható írók, vagy a már létezőkhöz adnak ki a gyártók konzolos drivert, szoftvert. Amúgy: 1 2

Egész olcsó és gyors az az lg szutyok :)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.