A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2005. 11. 02. 10:50
Sok haverom van, akik rendszeresen online játszanak a PS2-n például a Monster Hunterrel. Már nálunk is elérhetőek a szerverek (magyar szerver még nincs, dehát nem is vagyunk nagy piac ilyen szempontból) és ehhez nem kell egyéb, mint egy Network Adaptor, meg egy e-mail Angliába és már küldik is a szükséges lemezeket. Minden ingyen van. Csak attól félek, nem lesz ez mindig így.
Én speciel még sohasem játszottam online, nincs is Network Adaptorom, dehát ennek csak egy oka van: sajnos nincs pénzem eredeti játékokra. De ez már nem tartozik szorosan ide.
Szerk: A saját üzenetemet másoltam ide, mert még mindig van, aki bizonygatja, hogy milyen rossz lesz, ha fizetni kell az online játékért.
Én speciel még sohasem játszottam online, nincs is Network Adaptorom, dehát ennek csak egy oka van: sajnos nincs pénzem eredeti játékokra. De ez már nem tartozik szorosan ide.
Szerk: A saját üzenetemet másoltam ide, mert még mindig van, aki bizonygatja, hogy milyen rossz lesz, ha fizetni kell az online játékért.
Papesz
Elküldve: 2005. 11. 02. 11:20
Idézet: DummyBoy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:44
Arról nem is beszélve hogy a legnagyobb bevételű game-k (MMORPG-k és híres multi Game-k) jelenleg is PC platformon mennek ...
Hatalmas tévedés. Ha egy 40-es összesített eladási listán pár pc-s címnek sikerül beverekednie magát a középmezőnybe, az jó eredménynek számít.
Nézzünk egy októberi listát.
Elküldve: 2005. 11. 02. 11:48
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 9:16
Persze, az nem volt demagóg, amikor a csóka bedobta, hgy a konzol suxx, mert ő nem talált rá értelmes játékot. Engedd meg hogy azt mondjam: LOL.
De az ugyanúgy az volt, az az ő baja, hogy ő nem talált semmit rá, ettől még nem lesz a konzol szar. Azért ennyire nem vagyok elfogult.
Elküldve: 2005. 11. 02. 11:50
Idézet: Papesz - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:50
Már nálunk is elérhetőek a szerverek (magyar szerver még nincs, dehát nem is vagyunk nagy piac ilyen szempontból) és ehhez nem kell egyéb, mint egy Network Adaptor, meg egy e-mail Angliába és már küldik is a szükséges lemezeket. Minden ingyen van. Csak attól félek, nem lesz ez mindig így.
Akkor én valamit nagyon elszúrtam, írtam nekik jött is a postán, csak nem a lemezek, hanem egy cd alakú papírfecni, hogy nagyon sajnáljuk, de a te régiódban nem elérhető az online szolgáltatás. :confused:
Elküldve: 2005. 11. 02. 11:53
Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 23:26
Ami még gond lehet a konzolokkal az a hálózatos játék. Persze az USA-ban, Angliában , stb... nem akkora gond hogy még azért is fizetned kell ha a neten akarsz játszani
Na ez az egy dolog, ami nem nagyon hat meg, ugyanis PC-n sem játszom neten.
Elküldve: 2005. 11. 02. 11:54
Idézet: UNREG - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:20
Hatalmas tévedés. Ha egy 40-es összesített eladási listán pár pc-s címnek sikerül beverekednie magát a középmezőnybe, az jó eredménynek számít.
Persze, mert az mmorpg-knél nem az eladásból van a pénz, hanem a havidíjból. Kérdezd már meg a Sony-t mennyit kaszál az Everquest 1-2vel....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:00
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:50
Akkor én valamit nagyon elszúrtam, írtam nekik jött is a postán, csak nem a lemezek, hanem egy cd alakú papírfecni, hogy nagyon sajnáljuk, de a te régiódban nem elérhető az online szolgáltatás. :confused:
Akkor tényleg, mert eddig mindekinek megjött a cucc, akit ismerek és regisztrált...
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:03
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:54
Persze, mert az mmorpg-knél nem az eladásból van a pénz, hanem a havidíjból. Kérdezd már meg a Sony-t mennyit kaszál az Everquest 1-2vel....
Ami ugye van PlayStation2 -re is

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:20
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:03
Ami ugye van PlayStation2 -re is 

Igen, az első rész van PS2-re, gyanítom, hogy PS3-ra lesz EQ2 is.

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:31
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 13:20
Mondjuk kontrollerrel játszon vele akinek hét anyja van... 

Nagy kár, hogy PS2-n támogatja a billentyüzetet is...
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:40
Idézet: UNREG - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:20
Az első 3ban rögtön van egy PC/MAC, a másik kettő meg minden platform

Megnéztem az első 10-et. Ilyeneknek, hogy Pokemon meg Dragonball nem néztem utána, sztem azok nem jönnak ki PC-re, de a játékok többsége minden platformra jön. A lista arra remek bizonyíték, hogy az arcade játékok eladása a legmagasabb. Továbbá sztem csak az angol lista nem mérvadó, elvégre nem egy hatalmas piac (nagyobb, mint a mienk ez tény), de szvsz a foci játékok eladása a többi országban nem olyan egetverő. USA-ban inkább az NHL, NFL megy. Azért a F.E.A.R.-nek és a Quake 4-nek még nem volt túl sok ideje nagy eladást produkálni.
Örömmel konstatáltam, hogy a sims eltűnt a listáról

Nem vitatkozom, a részesedés eloszlása benne volt a cikkben, a jelenlegi számokat (hogy a játékeladásokat a PS2es cuccok vezetik) nem vitatom.
Ami engem a legjobban a warez témában felhúz és sztem valahol a fejlesztők is így vannak ezzel. Van X, aki vesz DC-os procit 1000USD körül, aztán vesz két 7800GTX-et szintén 800-1000USD körül és akkor ha nem megy neki a warez, mert sz*r a crack elcsámborog a hivatalos fórumra és elkezd fröcsögni, hogy milyen sz*r a játék. Persze simán kidobott 2000USD-t a gépére, de utána az 50 dolcsis játékot már képtelen megvenni a balf*sz...

Szerkesztette: BoGab 2005. 11. 02. 12:47 -kor
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:46
Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:40
Az első 3ban rögtön van egy PC/MAC, a másik kettő meg minden platform 
Megnéztem az első 10-et. Ilyeneknek, hogy Pokemon meg Dragonball nem néztem utána, sztem azok nem jönnak ki PC-re, de a játékok többsége minden platformra jön. A lista arra remek bizonyíték, hogy az arcade játékok eladása a legmagasabb. Továbbá sztem csak az angol lista nem mérvadó, elvégre nem egy hatalmas piac (nagyobb, mint a mienk ez tény), de szvsz a foci játékok eladása a többi országban nem olyan egetverő. USA-ban inkább az NHL, NFL megy. Azért a F.E.A.R.-nek és a Quake 4-nek még nem volt túl sok ideje nagy eladást produkálni.
Tavaly még simán volt olyan hónap, hogy az első 10ben 5 simses idiótaság volt 
Nem vitatkozom, a részesedés eloszlása benne volt a cikkben, a jelenlegi számokat (hogy a játékeladásokat a PS2es cuccok vezetik) nem vitatom.

Már korábban felfigyeltem erre, de most rá is kérdezek: mit értesz pontosan arcade játékok alatt? Mert ebből a listából egyik sem arcade, max 1-2 arcade-jellegű...
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:51
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 13:46
Már korábban felfigyeltem erre, de most rá is kérdezek: mit értesz pontosan arcade játékok alatt? Mert ebből a listából egyik sem arcade, max 1-2 arcade-jellegű...
FIFA, NHL, NFL, NFS...
Mumia "ugatott" le, hogy ezek nem szimek

Én FPS, TPS, RTS, RPG, kaland b*zi vagyok, nem érdekelnek már az ilyenek

Szerk: TPS lemaradt.
http://www.google.co.hu/search?hl=hu&lr=&o...ine:Arcade+Game
Nyehe

Szerkesztette: BoGab 2005. 11. 02. 12:55 -kor
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:56
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:00
Akkor tényleg, mert eddig mindekinek megjött a cucc, akit ismerek és regisztrált...
De mégis vajon miért? Ha elrontottam volna, akkor valszeg nem jön a címemre semmi

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:57
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 13:56
De mégis vajon miért? Ha elrontottam volna, akkor valszeg nem jön a címemre semmi 

Lehet benéztek valamit...
Elküldve: 2005. 11. 02. 12:57
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:56

Biztos érezték, hogy nem is szereted igazán a konzolt

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:00
Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:51
FIFA, NHL, NFL, NFS...

Az NFS nem is szim. Az 5. egész közel áll hozzá, de az sem. A többi meg sportjáték. Kissé kicsavara rá lehet fogni, hogy sportszimulátor, de szerintem ilyen nincs. Sportot hogy lehet szimulálni? Max azokat a golfjátékokat nevezném szimulátornak, amiben infrás ütővel lehet játszani.
Elküldve: 2005. 11. 02. 13:03
> A game with fast action where hand-eye coordination is the primary skill needed to beat the game.
Akkor az FPS -ek és az RTS -ek is árkádok, mert ha nem vagy benne elég gyors, nem tudsz nyerni.
Akkor az FPS -ek és az RTS -ek is árkádok, mert ha nem vagy benne elég gyors, nem tudsz nyerni.
Elküldve: 2005. 11. 02. 13:07
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:03
> A game with fast action where hand-eye coordination is the primary skill needed to beat the game.
Végignézve a definíciókat az összes stílust bele lehet magyarázni

Maradjunk annyiban, azokat a játékokat értem alatta, amiket a harmadik definíció körülír. Szóval olyan játékokat, amik eredetileg pénzbedobálós gépekhez készültek. Pl autós játékok, sport, vannak ilyen csak célzós shooterek (virtual cop), pinball, verekedős. Szóval amik eredetileg ilyen "platformon" voltak.
Szerkesztette: BoGab 2005. 11. 02. 13:08 -kor
Elküldve: 2005. 11. 02. 13:37
Idézet: UNREG - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:31
Nagy kár, hogy PS2-n támogatja a billentyüzetet is...
Akkor simán megéri megvenni.

Egyébként sokkal több mmorpg nem is jelent meg konzolra

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 11. 02. 13:40 -kor