HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#91 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:00

Nem en irtam, csak masolok az elozo oldal aljarol. :D

A PC-s jatekipar haldoklik, a kovgen konzolokkal pedig szo szerint ki lesz vegezve. :D

Krinyo

91 millio 5 ev alatt ?
Az aztan a nem akarmi az elozo szamadatokhoz kepest.
Amugy kivancsi vagy mondjuk a PSX3-ra mikor adjak ki a Elder Scroll IV-et,  ja hogy Xbox360-ra lesz.
Raadasul a konzolosok tobbsegenek az ilyenek miatt meg PCjuk is van erositve a PCs jatekipart.
Vagy azert, hogy warezolni tudjak a konzoljatekaikat.
De kerdem en peldaul akkor milesz, ha elkulonul egymastol a ket media formatum, es mondjuk a konzoloknal marad a bluray az eredeti masolasvedelmi funkciokkal, mig PCnel a HD-DVD?
Mennyibe is fog kerulni a draga konzol akkor, amikor majd egy jatek 20k korul megkaphato ?
Lesz 10 jatekja a hulye magyarnak 200K-ert.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#92 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:07

A Notebook sem otthonra való, az is kényelmetlen, buzi kis billentyűzet, buzi kis képernyő, buzi kis touchpad. Buzi kis notebook :D Poénnak jó, de ahhoz kicsit drága.

:up:  :respect:  :up:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#93 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:09

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:59

mit fogsz erezni akkor, ha fel evvel a konzolosok utan kapod meg az NFS uj epizodjat?

Ez az NFS6 óta így van, most bújtál elő a barlangból? :D Megmondom szarok rá, mert az NFS5 óta úgyis nagy hulladék lett a sorozat. Elkonzolosodott, fos árkád csilivili lett.

#94 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:09

Ez az NFS6 óta így van, most bújtál elő a barlangból? :D Megmondom szarok rá, mert az NFS5 óta úgyis nagy hulladék lett a sorozat. Elkonzolosodott, fos árkád csilivili lett.

Ennyire nem kovetem az esemenyeket... csak kesobbre vartam a fordulatot, ugy tunik mar tul vagyunk rajta. ;) Ennel semmi sem jelzi pontosabban melyik piac fontosabb a kiadoknak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#95 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:07

A Notebook sem otthonra való, az is kényelmetlen, buzi kis billentyűzet, buzi kis képernyő, buzi kis touchpad. Buzi kis notebook :D Poénnak jó, de ahhoz kicsit drága.

...es persze nem vagy vele roghozkotve. Notit se nagyon hasznaltal meg... ;) CRT monitorod van meg?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#96 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:24

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 7:42

A warez lehetosege a nexgen cuccokkal meg fog valtozni es lenyegesen vissza fog szorulni... ezek a gepek mar allando online kapcsolattal mutatjak majd meg igazan az erejuket, lehetosegeiket... es ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a konzol barmifele modositasa eseten kitilthato a halozatbol... illetve tanultak az elozo generaciokbol es valoszinuleg sokkal nehezebb lesz megtorni ezeket az eszkozoket. Ez megintcsak a konzol iranyaba tereli a kiadokat es a fejlesztoket...

Samott

Ebben jobb imho megvárni tényleges eseményeket. Igértek ilyesmit a PS2 és xbox megjelenésekor is, és mi lett a vége...
Az online hálozatokra pedig már régóta létezik alternatívként az "árnyékhálózat". Már PC játékoknál is kitalálták a hivatalos szervereket ahol csak eredeti játékok vehetnek részt, erre megszülettek a nemhivatalos serverek. Egyetlen hátulütője, hogy azokon talán több lehet a cheater, de ez nem változtat a lényegen. Igazán csak az lehetne biztos megoldás, ha maga a játék nem a konzolon hanem a serveren futna és a konzol csak amolyan terminál lenne. (Pl. ATM atutómaták nem váletlenül csak terminálok) De erre még igen sokat kell várni, ha egyáltalán meg is valósul valamikor, amit ma kétlek.
Az új generációs konzoloknál -bár továbbra is csak jóslás ami bizonytalan- is variáhatják majd a játékokat, hogy elfogadják az "alternatív" servereket is. De van más megoldás is. Pl. egy PC router, ami a konzol után kötve, a hivatalos server cimeit az alternatívra cseréli, és erről a konzol mit sem tud. Persze ehhez kell a serverprogram, de ezek jóval egyszerübbek mint maga a játék.
Ha valóban nagyon megnehezítenék az új konzolok chipelését, az csak mégjobban felgyorsítaná a PCs konzolemulátorok fejlődését, a kényszer nagy úr. Emulátoron már természetesen minden védelem eltüntethető.
És természetesen ott vannak még az opensoure játékok, amelyek szintén megizmosodtak az elmúlt időben, ezek is növelik a PC vonzerejét. A moddolás szabadsága, ami csak PCn van. Akár a saját játékok írásának a szadabsága szintén csak a PCkre jellemző. Nagyobb gépekhez nagyobb gárda kell? ez csak részben igaz. Aki már régóra ir programokat tudja miért. Régen más volt a probléma, akkor az assembly nehézsége jelentett problémát, ma PCn jóval könnyebb a feladat, bár komplexebb a feladat. PS2 játékok derékhada viszont ma is assemblyben készül ezért oly jó a hw kihasználtás, az ilyen összetett enginek mellett már tényleg nagy teamet igényel, nem véletlen hogy PS2n kis kiadók önállónak alig találhatóak. persze van más lehetőség is, de a PS2 mára elavult hw-e miatt, az eredmény nem lesz látványos azaz nehezebben eladható. Ráadásul számtalan opensource (jellemzően LGPL) ütőképes engine van ma is. Ezekre lehet kereskedelmi jatékot is építeni. Csak az engine módosítását kell kiatni, ami egyébként is szabad volt. Ami probléma az a nagy mennyiségű grafikai és zenei munka. Erre remélhetőleg a CC licensz hoz megoldást. Ha lesz kellő számú szabadon elérhető autómodell házmodell embermodell stb. már nem kell olyan nagy és drága team egy jó játék fejlesztéséhez.
És pont ez volt eddig jó a számitogepes játékok között a jó ötlet, ami inkább jellemző a kisebb feltörekvő cégekre, amit a megajatékkiadó 'gyárakra'. Számtalan folytatást ismerek amit ezeknek a 'nagy' kiadóknak a sajátos szemlélete tett tönkre (Tomb Raider, Fallout Deus Ex... biztos van sokkal több is, nem vegyok egyébként mostanában nagy játékos).
A PC a játékok számára szabadságot jelent, és innovációt eredeti ötletek szintjén is. A konzol inkább egy iparág, ami hasznos a konzol hardawre szempontjából, de káros hosszútávon a játékok sokszínűségére nézve.
Bármelyik út hozzájárul ahhoz, hogy a jelenlegi játékokban érdekelt PC gyártók (intel amd nvidia ati creative...) megtartsák (növeljék) hatalmas bevételüket, támogatni fogják (akár nyíltan akár a háttérben meghúződva) ezeket és minden más nekik kedvező lehetőséget.
Még a Microsoft is jelenleg a PC ágazatból profitál, az xbox igencsak veszteséges. Nekik sem tetszene a cikkíró által felvázolt jövőkép. A valóság bizonyára sokkal többszínűbb lesz mint azt bármelyik jósló előre látni véli, hiszen a jóslatok egy ember agyában születnek, a valóságot pedig milliárdok elméje formálja.

#97 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:30

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:21

...es persze nem vagy vele roghozkotve. Notit se nagyon hasznaltal meg... ;) CRT monitorod van meg?

Samott

Nem igazán értem, hova vigyem? Miért vinném el bárhová is a gépet? Ha ide oda rohangászás közben gépre lenne szükségem, valszeg beszereznék egy notebookot, de nincs rá szükségem. Otthonra meg minek? Megmondtam jó poén a noti, de hogy azt használjam effektíve munkára, attól röhögnöm kell. A kis gnóm billentyűzettel, meg touchpaddal mégis milyen munkát tudnék rendesen végezni? Persze lehet rá kötni külső egeret, meg billentyűzetet, sőt monitort is. De akkor minek vegyek 250ezres notebookot, mikor egy 100e-res desktop gépre is köthetem ezeket, ami valszeg erősebb mint a 250k-s noti.

#98 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:09

:up:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#99 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:44

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:30

Nem igazán értem, hova vigyem? Miért vinném el bárhová is a gépet?

En peldaul szeretem a tengerentuli futamokat (F1) reggel az agybol nezni... ;) es olyankor jol jon a live timing, hogy a palik b@lfszasagai ne zavarjak meg az elmenyt... van akinek az otthon nem feltetlenul egy hely, nekik is jol jon. A billentyuzet semmivel sem rosszabb mint a PC-s billentyuzet... egyedul a numpad hianyzik, de az elviselheto... ha asztal mellett hasznalom akkor en is radugok egy egeret - de ezzel ki is fujtak a hatranyai... bekesen alszom a nema csendes gep mellett, ha ejjel letoltok valamit (PC-n meg egy kisebbfajta vagyont kell raaldozni hogy kussban legyen)... mindenesetre az emberek nem hulyek, most hogy mar megfizethetoek a notik nem veletlenul no az aranyuk. Jatekra tenyleg nem jo, de ki akar PC-n jatszani, ha egy jobb VGA araert konzolt kap? ;)

Samott

#100 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:49

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 0:05

az a baj hogy sok játékra oszlik el az pénz, és az eladások a béka segge alatt vannak, abbol meg nehezen lehet kigazdálkodni a 10-20+++ millio fejlesztési költséget, az lesz  elöbb utobb hogy pc-re jönnek a lowbudget játékok meg a szenny portok, a konzolokra meg a minöségi cuccok, aztán ezzel el is kapálta magát a pc egy életre,

nos erre szokom azt mondani, hogy egy jatek eseteben sosem a budget szamit, hanem az, hogy van-e benne eredetiseg, otlelt. jo hasonlatttal elve konzolra jonnek majd a britniszpirszek mi meg a pc-n majd elvezzuk a trio stenadhal-t :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#101 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:15

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:25

Ez esetben értem a megnyilvánulásaidban tetten érhető sértődöttséget illetve köpködést: írtál egy gyenge közepes cikket, 99%-ban spekulácókkal, ráadául a játék topikjában senki nem simogatta meg a kis buksidat, hogy "jól van, ügyes vagy", ellenkezőleg, inkább kritizálták az írásodat.

Nem baj, majd ha felnősz, fel tudod dolgozni ezeket a dolgokat is, addig pedig ilyeneket fogsz benyögni:

Megint a durcás kisfiú-efektus, szép...

Nem, szimplán parasztság volt az ominózus mondat, de sebaj. Majd megtanulod a két dolog közötti különbséget.

Na, haladunk, csak rájössz te is, hogy gyenge a cikked. :D

A "kevésbé geek körökben" meg megint szimplán szánalmas...

Semmi más, csak az, hogy hogyan látjuk mi a dolgot. Hogy lefordítsam a te nyelvrendszeredre is: az itteni geekek azt böfögték ide, ami a véleményük.

Hm... megint kevered a szezont a fazonnal.

Miért kellene nekem érvelni a cikked ellen? :think: Nem vitatkozni néztem be a topiba, hanem csak azért, mert az elmúlt évek alapján nem úgy látom a dolgot, ahogy te, ráadásul - ahogy azt írták is itt már - az informatikában eléggé nehéz 5-6 évekre előre jósolni. 
A böfögéses mondatod volt az, ahonnan ez a dolog kiindult, ne csúsztass, és próbld vitának álcázni a szimpla tahóságodat.

Mit ne mondjak, a válaszoddal tovább csiszoltad a nem túl hízelgő képet magadról...
Gratula.

Azt hiszem, neked a jövőben jobb lenne - ha írsz még "cikket" - ha nem néznél be az írásaod topikjába. Kevésbé járatnád le magadat. :(

Részletesebben válaszolni akartam, mint ahogyan most fogok, de elszállt a postom. Elfogadom a véleményedet: te viselkedsz, én gondolkodom. :D Próbáld észrevenni, hogy ha annyira tahóság volt a böfögéses megjegyzés, akkor letűnt korok úriembereként miért te egymagadban rohantál ki ellene? Az indítékában is rossz helyen jársz, de túlképp nem érdekel, mit gondolsz rólam. A vita azóta beindult végre, ez nekem elég.

#102 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:15

Idézet

En peldaul szeretem a tengerentuli futamokat (F1) reggel az agybol nezni... ;) es olyankor jol jon a live timing, hogy a palik b@lfszasagai ne zavarjak meg az elmenyt...

Nem nagyon szoktam nézni live timingot. Erre tényleg jó lehet a noti, de azért durva lenne, csak ezért venni, na meg wireless hálózatot csinálni, hogy ne 20m-es utp kábelt kelljen cibálnom.

Idézet

A billentyuzet semmivel sem rosszabb mint a PC-s billentyuzet...

Nem rosszabb, hanem más elrendezésű, még két PC-s billentyűzet sem egyforma, amikor lecseréltem fél évig mindig mindent félreböktem.

Idézet

bekesen alszom a nema csendes gep mellett, ha ejjel letoltok valamit (PC-n meg egy kisebbfajta vagyont kell raaldozni hogy kussban legyen)...

Hát nekem a PC-m csendesebb mint haver notija. És nem áldoztam rá vagyonokat. Főleg egy noti árához viszonyítva elenyésző összeg a hűtés. Az egész 10k alatti összegből megvan, és mindenki csodájára jár, hogy milyen csendes.

Idézet

Ki akar PC-n jatszani, ha egy jobb VGA araert konzolt kap? ;)

Jelenleg még PS2-nél tartunk interlaced 640x480,  composit kimenet,  nuku egér és billentyűzet (egy két játéktól eltekintve). Kösz de nem kösz.

#103 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:19

Mumia, télleg, várd meg a PS3/Xbox 360-at, hátha lesz már komolyabb bill/egér támogatás, rárakod az asztalra...jade most jut eszembe, hogy neked LCD monitor sem téma...akkor nem neked találták ki, de ezt már máskor kitárgyaltuk.:)

#104 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:22

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:15

Részletesebben válaszolni akartam, mint ahogyan most fogok, de elszállt a postom. Elfogadom a véleményedet: te viselkedsz, én gondolkodom. :D Próbáld észrevenni, hogy ha annyira tahóság volt a böfögéses megjegyzés, akkor letűnt korok úriembereként miért te egymagadban rohantál ki ellene? Az indítékában is rossz helyen jársz, de túlképp nem érdekel, mit gondolsz rólam. A vita azóta beindult végre, ez nekem elég.

Engem is zavart a megjegyzés, de nem szóltam érte.

Megszoktam már, hogy az ilyen szövegeken átsiklok és nem veszem magamra...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#105 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:22

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:19

Mumia, télleg, várd meg a PS3/Xbox 360-at, hátha lesz már komolyabb bill/egér támogatás, rárakod az asztalra...jade most jut eszembe, hogy neked LCD monitor sem téma...akkor nem neked találták ki, de ezt már máskor kitárgyaltuk.:)

Box360 bill egér támogatás jó lesz végülis, mindössze csak játékra nem lehet használni majd, legalábbis MS szerint, szóval hasznos :)

#106 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:38

...
Ps: a cikkiro cikizese mellett lehetne mondjuk eszerveket is felsorakoztatni, bar az teny, hogy a szamokkal nehez vitazni...

Ha már védelmedbe vetted a cikkíródat, akkor arról az alapvető aranyszabályról is világosítsd fel kérlek, hogy az olvasókat tiszteletben kell tartani - a cikk olvasása után megfogalmazott véleményüket böfögésnek titulálni, őket magukat pedig geek-nek minden, csak nem újságírói (már ha annak szeretné érezni magát) magatartás. :rolleyes:

A viszon' látásra. Ebbe a topikba se jövök többet. :D

(Mellesleg a többség álláspontja - ha jól olvastam - az, hogy szép, szép a jósolgatás, de várjuk meg, mit hoz a jövő, mert az, hogy a PC át fog alakulni tény, de hogy a játékra való alkalmasságát temetni kellene, az már kicsit talán túlzás. Világos, hogy a csak játékra kitalált konzolok játékeladásai nagyságrendekkel megelőzik a mindenes PC-két...

Egyébként szerintem a PC-sek 95%-a, ha nem kapja meg a kívánt játékadagját, zokszó nélkül áttér konzolra, a PC meg marad a CD/DVD írás, szövegszerkesztés és netezés meg egyebek eszköze.)

#107 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:25

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:15

Miközben írtam, válaszoltál.

Kár volt.

Szevasz. :down:

#108 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:15

Nem nagyon szoktam nézni live timingot. Erre tényleg jó lehet a noti, de azért durva lenne, csak ezért venni, na meg wireless hálózatot csinálni, hogy ne 20m-es utp kábelt kelljen cibálnom.

Hat persze hogy wireless... ki hasznal ma mar kabeleket? Nyaron ha kedvem tartja akkor a tornac huvoseben intezem az ugyeimet... ha a munkad miatt sokat utazol (esetleg neha kulfoldon dolgozol) akkor a notit viheted magaddal de az asztali PC-t nehezen.

Hát nekem a PC-m csendesebb mint haver notija. És nem áldoztam rá vagyonokat. Főleg egy noti árához viszonyítva elenyésző összeg a hűtés. Az egész 10k alatti összegből megvan, és mindenki csodájára jár, hogy milyen csendes.

Gratula hozza... nekem nem sikerult. Nem tudom az milyen csendes, de a notim alapjaraton (es ez eleg a letolteshez) fel meter tavolsagbol teljesen nema... kifejezetten a billentuzet fole hajolva es fulelve hallhato a merevlemez hangja. Ezzel semmilyen asztali PC nem versenyezhet... Pentium M rulez. ;)

Jelenleg még PS2-nél tartunk interlaced 640x480,  composit kimenet,  nuku egér és billentyűzet (egy két játéktól eltekintve). Kösz de nem kösz.

Nextgen minimum 1280*720... olyan latvanyvilaggal, amivel csak az arban hozzamerheto VGA kartyak versenyezhetnek.

Samott

#109 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:33

mo-n terjed a PC mert sulinetre nem lehet kapni konzolt :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#110 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 28. 10:34

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:24

Egyébként szerintem a PC-sek 95%-a, ha nem kapja meg a kívánt játékadagját, zokszó nélkül áttér konzolra, a PC meg marad a CD/DVD írás, szövegszerkesztés és netezés meg egyebek eszköze.)

Ez egyebkent egy nagyon pontos es fontos mondat volt.

Samott

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.