HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#131 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:24

oke, de abbol a 60 millio eledott kartyabol 56 milliot a 2-4 VS/PS pipleine-u below $100 kartyak tesznek ki...

még pontosabban az integráltak. notebook, corporate, soho pc-k.

#132 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:39

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:24

(Mellesleg a többség álláspontja - ha jól olvastam - az, hogy szép, szép a jósolgatás, de várjuk meg, mit hoz a jövő, mert az, hogy a PC át fog alakulni tény, de hogy a játékra való alkalmasságát temetni kellene, az már kicsit talán túlzás. Világos, hogy a csak játékra kitalált konzolok játékeladásai nagyságrendekkel megelőzik a mindenes PC-két...

Egyébként szerintem a PC-sek 95%-a, ha nem kapja meg a kívánt játékadagját, zokszó nélkül áttér konzolra, a PC meg marad a CD/DVD írás, szövegszerkesztés és netezés meg egyebek eszköze.)

az a baj, hogy ez nem a tobbseg allaspontja. a tobbseg az eletben nem olvasta a hwsw-nek meg a cimlapjat se.  esetleg a supergamez-t ismeri (a tobbseg)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#133 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. Oct. 28., Friday - 10:07

Erről már mintha valahol lett volna szó, nekem a kontroller+fotel+tv = kényelmetlen. És merem hinni, hogy nem én vagyok az egyetlen aki így gondolja. Kényelem = főnöki szék+íróasztal+billentyűzet+monitor.

"Nincs telepítés" Viszont van hosszas töltögetés, akár két menüpont között is. Meg van fél évente 15e-ért cserélendő olvasófej. Meg van újabb játékok nem futnak korai rev. gépeken.

A Notebook sem otthonra való, az is kényelmetlen, buzi kis billentyűzet, buzi kis képernyő, buzi kis touchpad. Buzi kis notebook :D Poénnak jó, de ahhoz kicsit drága.

Eggyetértek.  :respect:  :respect2:  :smoker:

Van egy ismerősöm, akinek van 1 PS2-je. Gondoltam míg ő Diablózik, én kipróbálom ps2-n a MotoGP-t. Indítom... Egy csomó ideig tölt. Eddig ok. Adjam meg a nevem. Van 1 táblázat, az angol ABC betüivel. Szépen bogarásszam ki a nevem. Kössz.. Megcsináltam. O.K-olom. Megint 1 csomót tölt... Adjak meg egy 3 betüs rendszámot... Kibogarászom megint.. Szintén O.K-olom... Megint 1 csomót tölt..
Míg a játékot betöltötte.. Az se volt kis idő, de annyira nem vészes.

Valahogy ezért jobb a telepítgetés. Mert 10-15mp, vagy jobb konfig alatt simán betölt mindent. :smoker:
A ps2-es haveromnak, akinél MotoGP-ztem, most kellett 2 hete olvasót cseréltetnie a ps2-ben, mert bekoszolódott.. 6-7 hónapos volt. :(
Nemtudom mennyi volt, de nem lehetett olcsó mulatság. :rolleyes:

És még mindig kiváncsi vagyok, hogy konzolon, én mikor fogok MMORPG, vagy CORPG játékkal játszani kényelmesen?

Ja igen.. A pc-re simán kimented a save-edet. A Ps2-höz még jó pénzért vennem is kell 1 memória kártyát hogy a játékomat elmenthessem...
Röhej..

X-BOX-hoz nemtudok hozzászolni, mert nem volt szerencsém még játszani rajta. Sztm azt se sokkal különb..
Bocs, ha nagyon leszidtam a PS-t, de sok hátránya van még egy konzolnak egy pc-vel szemben.. :rolleyes:

Tehát, míg nem fejődik ki rendesen a konzol, addig a pc-é az uralom.  :rolleyes:  :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#134 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:04

Konzolra nagyobb beruházás a fejlesztés.

De nagyobb is a bevétel a fejlesztő számára .

#135 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:50

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:47

Van egy ismerősöm, akinek van 1 PS2-je. Gondoltam míg ő Diablózik, én kipróbálom ps2-n a MotoGP-t. Indítom... Egy csomó ideig tölt. Eddig ok. Adjam meg a nevem. Van 1 táblázat, az angol ABC betüivel. Szépen bogarásszam ki a nevem. Kössz.. Megcsináltam. O.K-olom. Megint 1 csomót tölt... Adjak meg egy 3 betüs rendszámot... Kibogarászom megint.. Szintén O.K-olom... Megint 1 csomót tölt..
Míg a játékot betöltötte.. Az se volt kis idő, de annyira nem vészes.

Addig a haver végigtolta a Diablot? :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#136 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:53

A tobbseget a cikkben emlitett szamok kepviselik, nem ez a par forumozo, vagy az en velemenyem. :D

Idézet

Es maris megvan a masina, amivel warezolhatok a konzolomra.
Nem alszentseg ez egy kicsit ?

Pontosan mi az alszentseg? :) Hogy jon ide megint a hazai aldatlan allapot, a szokasos "magyar" mentalitas, a minden kell azonnal es ingyen? Mindenki sir, mint egy furdos, de a csucstechnologiat, az ujat akarja, persze ingyen.
Asszed mindenki csak warezol? Egyetlen warez jatekom sincs konzolra, ki sincs csippelve a konzolom, ugyhogy rossz embert talaltal meg ezzel a dologgal. Mondom, ne a hazai viszonyokbol induljunk ki, azt a par millio konzolos jatekot igenis megveszik.

Amugy nem kell a jatekokat ujonnan venni es akkor nem kerulnek egy vagyonba. Sot, ebayrol dunat lehetne rekeszteni az olcso, "levetett", de eredeti konzolos jatekokkal. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#137 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:55

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:47

A hazug statisztikák azt mutatják, egyre kevesebben nőnek fel, a játékosok átlagéletkora a PC-seknél már bőven a húszas évek derekán jár, rengeteg harmincassal, a konzolosknál is már több mint fele felnőttkorú.

A körülmények, ugye. Ha vkinek semmi dolga, nincs családja, se macskája, se kutyája, az megteheti, h csak a játéknak éljen. Van, akinek ideje nincs a dologra, mert család, barátnő, edzés, munka talán fontosabb, mint kockulni a monitor előtt. Amikor felállítottam magamnak jó pár éve egy fontossági sorrendet, akkor ott nagyon lemaradt a játék. :)
Munka után a fenének van kedve bámulni a gépet. Inkább kinnt vok a kertben a jó levegőn, vágom a füvet, vagy szerelem a kocsim, vagy akármi. Bármi, csak ne a PC. Elég a melóhelyen napi 8-10 óra.
Tudom, miről beszélek, anno, amikor a q3 még vmi volt, napi 3-6 órákat játszottunk, versenyek, stb. Kiöregszik belőle az ember. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#138 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:55

Idézet

A Ps2-höz még jó pénzért vennem is kell 1 memória kártyát hogy a játékomat elmenthessem...
Röhej..

Ja, a PC-dhez nem veszel ezek szerint semmilyen egyeb kiegeszitot, igaz? A 8 megas alap kartyan is legalabb szaz jatek mentese fer el, az a 6e ft, amibe kerul hatalmas befektetes lehet. :D

Krinyo

#139 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:58

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:47

És még mindig kiváncsi vagyok, hogy konzolon, én mikor fogok MMORPG, vagy CORPG játékkal játszani kényelmesen?

Ez az irányítás megvalósításán múlik, bár én is nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan tudnék WoW-ozni egy pár gombos kontrolleren, mikor most a fél billentyűzet be van hotkeyezve...

Megint más, hogy konzolról nekem bizonyos téren a gagyiság jut eszembe. Lásd metalgear. nagyon jó játék, de vannak benne számomra nevetséges dolgok irányítás terén. Ezek azok a dolgok, mikor ott az arc akit le kell gyalázni, és akkor egymással szemben állva próbálom eltalálni az ellent, aki szintén csak próbál engem eltalálni, lévén a fejlesztők bevették az egyenletbe, hogy a nyomorkodóval valszeg küzdelem lesz becéloznom. Hasonlóképp boxon a halo. mekkora jól irányítható...nos igen, különösen ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy ha valaminek már aközelében vagyok, és elkezdem szórni rá a halált, akkor az autoaim szépen ráemeli a célkeresztet, és ugyan ha nem mozdítom a kart eldobja, de segít a célzásban.

Ismerős verte a mellét valamikor, "te soha nem fogsz úgy célozni egérrel, ahogy én controlerrel". MOHAA lehetett a játék boxon, ahol kiugrott az ellenfél elé, és jó 20 másodpercig lőtték egymást. Ekkor az ellen meghalt, jóarc meg hatalmas büszkeséggel az arcán hátrafordult, hogy "na látod?"...hát látom.

PS3-nál ha a játék támogatja majd az egeret és billentyűzetet, akkor ez nem jelenthet problémát, de azt már tudjuk, hogy x360-nál játékokban nem tervezik az említett két eszköz használatát.

#140 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:58

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:47

Gratulálok, 1 azaz egy játékból sikerült messzemenő következtetéseket levonnod a konzoljátékokat illetően.
Azt azért remélem kapiskálod, hogy a névbeírást csak egyszer kell végigcsinálni, azt elmenti, legközelebb már egyenesen a játékot tölti.

#141 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:53

Amugy nem kell a jatekokat ujonnan venni es akkor nem kerulnek egy vagyonba. Sot, ebayrol dunat lehetne rekeszteni az olcso, "levetett", de eredeti konzolos jatekokkal. :D

Ez is alszentseg, mert 2 evig te nem talalsz olyan hu de olcson hasznalt jatekot.
Addig mit is csinalsz a masinaddal ?
Nezegeted otthon, hogy vettem egy PSX3at de jo, csak jatszani nem jatszok vele, mert 2 jatekom van hozza ket evig 40ezerert. :p
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#142 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:11

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:39

A konzolemulátorok: láthatóan legalább 1 generációval korábbi gépeket képes csak kielégítő sebességggel futtatni. Ez nem csak optimalizáció kérdése, hanem az emuláció természete ilyen.  Ráadásul jogi problémákat is felvet, ugyanis a Sony biztosan nem fog ehhez jogokat adni, így marad a "visszafejtés". A JIT bár nagyságrendekkel gyorsabb lehet az emunál, megintcsak nem hiszek benne, hogy akár a mai legerősebb gépeken megközelíthető lenne akár egy PS2 sebessége, annyira különbözőek az utasításarchitektúrájuk. Ráadásul egy ilyen projekt hatalmas munka, pénz, idő.

Valóban nagy munka, viszont nagyon sok érdekelt van, és egyre több lesz. Ezek közül elég csak 100 tehetséges fejlesztõ egy ütõképes emulátorhoz. A mai PS2 is már megfelelõ képminõségre, csak a sebesség problémák miatt van, az hogy gyakorlatban csak a PS1 emulátor hsználható. De pont a mostani idõszakban van áttörés a téren (részben a sun java fejlesztései eredméyneképp, részben a .NET miatt, de ebben hosszu lenne most belemenni) lényeg ha az Apple ma is müködõ észlelhetõ sebességveszteség nélküli PPC emulációra képes intelen, akkor már ma rendelkezésre áll a szükséges programozástechnika a "veszteségmentes" emulációhoz. (Azaz lehetséges kb. azonos technológiával gyártott kb. azonos számítási teljesítményû hw-ek között a kódfuttatás megfelelõ JIT-el. Régen csak a régebbi idegen hw-kódot lehetett csak megfelelõen futtatni).
Természetesen ez  nem kis munka, de egyáltalán nem lehetetlen. Elõbb utóbb el is készül, az intel (és társai) támogatásával az elõbb több évet jelent, ami nekik is érdekük.
Alapvetõen más programozási kultúrát képvisel a PS2 és az Xbox. Ez feltehetõen meg is marad a PS3 Xbos360 esetében is. A PS2 az assembly alapú direktbe programozott hw-eszközök "stílusát képviseli. Ettõl használják olyan hatékonya a PS2 hwét a jobb PS2 gamek. Még az Xbox hasonlít egy PCre osztott libek programozása többnyire C++ nyelven. Fejlesztõi szempontból jóval kényelmesebb. Viszont emuláció szempontjából elég a PS2/3 processzorát illetve custom chipjeit leemulálni, még Xbox esetében az Xbox OSt is kellene, ami már komplikáltabb jóval.
A warez kérdése elég összetett,
az emberek pénztárcája ugyanis nem végtelen (föleg nem MO-on vagy Kínában). De még amerikában sem hajlandóak egy keretnél többet áldozni egy egy területre. Azaz a warezolás esetleges visszaszorítása (ami elég kétséges technikai eszközök miatt is) nem az emberek zsebébõl húz ki több pénzt hosszútávon, hanem a profitot rendezi át egyik szegmensbõl a másikba. Tegyük fel hogy a jövõben kidolgozzák a hyperbiztos (hwkulcs + DRM stb.) másolásvédelmet, amit szinte lehetetlen áttörni, pluszban 5évre büntetnek minden warezt terjesztõt és 1évre minden warezt használót méghozzá következetesen minden esetben. Ez már elég visszatartó tényezõ lenne :D
Mi történne? Visszaszorulnánank a prémium sávszélességû internetelérések, elég lenne az alap 512 Adsl és kabel, (vagy még az se kellene egy rétegnek). Minek a szálessáv ha úgyis megkell venni mindent, olvasgatni emailezni meg az is elég.
Visszaszorulna a prémium drága PC hardware, még a notebooknál is vannak gyors CPUs Nvidia geforcego és Ati Radeon mobiliy kártyák. Azokon nagyobb a nyereség mint az alsõ kategóriás olcsó agyonintegrált notebookokon. Minek a drága PC vagy notebook, ha csak szövegszerkesztésre internetezésre ... használom (sõt minek windows, linuxal is megy ugyanaz)
NYertesek, jatékkiadók, zeneipar, filmipar
vesztesek internetszolgáltatók, távközlési céget (pl T-com), PC gyártók (intel amd nvidia ati via...)
Sõt mobilcégek is, ha elmegy a pénz zeneCDkre, mozira, játékokra, nem marad mibõl csacsogni a mobilon :)
A Microsoft is többet vesztene egy olcsó PC + konzol rendszeren, mint amit visszanyerne Xboxával. A warez windows elleni fellépéssel sem árt az óvatosság, a legutóbbi MOi bsaakció eredménye, az lett hogy vállalati szinten jelentõsen terjedt a Linux, még addig nem is törõdtek vele.
Az emberek pénztárcája adott, hogyan osztják el egy egy hónapban, az a kérdés. És a warezon "spórolt" pénz nagyrésze bizony a T-comhoz T-onlinehoz Intelhez Atihoz és társaikhoz kerül. Ha megszünne a warez az õ bevételükbõl hiányozna.

Szerkesztette: prygme 2005. 10. 28. 12:21 -kor

#143 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:11

Idézet

Ez is alszentseg, mert 2 evig te nem talalsz olyan hu de olcson hasznalt jatekot.

Latszik, hogy gozod sincs a dologrol, legalabb elmasznal az eBayre. :D A nextgen konzolokra is lesz egy rakas hasznalt, olcsobb jatek 1-2 honap utan.  Ebben meg mindig nincs semmi alszentseg, vagy fogalmam sincs mit ertesz ez alatt. :D Amugy offok vagyunk egy kicsit ezzel a jatekaras dologgal.

Krinyo

#144 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:13

Idézet

ha az Apple ma is müködõ észlelhetõ sebességveszteség nélküli PPC emulációra képes intelen, akkor már ma rendelkezésre áll a szükséges programozástechnika a "veszteségmentes" emulációhoz.

Az egyik a szezon, a masik meg a fazon, szerintem ezzel te is tisztaban vagy. :D

Krinyo

#145 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. Oct. 28., Friday - 12:55

Ja, a PC-dhez nem veszel ezek szerint semmilyen egyeb kiegeszitot, igaz? A 8 megas alap kartyan is legalabb szaz jatek mentese fer el, az a 6e ft, amibe kerul hatalmas befektetes lehet. :D

Krinyo

Jó értem, nem nagy pénz, de veszel 1 pc-t, ahoz már nem kell venned semmi különösebb fontos dolgot, hogy rendesen tudj játszani. + az irányítás. Az a dolog másik fele.. :rolleyes:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#146 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:22

A masik kedvenc temam, hogy FPS-t nem lehet jatszani kontrollerrel: dehogynem lehet. :D Csak gyakorlas kerdese, semmi mas, semmivel sem kenyelmetlenebb, mint a billentyu-eger kombo. Tapasztalatbol beszelek. A lamaknak beepitett segitsegeket meg jellemzoen ki lehet kapcsolni.

Krinyo

#147 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:22

A masik kedvenc temam, hogy FPS-t nem lehet jatszani kontrollerrel: dehogynem lehet. :D Csak gyakorlas kerdese, semmi mas, semmivel sem kenyelmetlenebb, mint a billentyu-eger kombo. Tapasztalatbol beszelek. A lamaknak beepitett segitsegeket meg jellemzoen ki lehet kapcsolni.

Krinyo

Érdekellne miben változik ez a véleményed egy Q3 vagy UT f2f meccs után, ahol te vagy controlerrel az ellenfeled pedig billentyűzettel és egérrel :)

#148 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:39

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:22

Krinyo

:think:

Minden tiszteletem mellett, a gép ellen talán jó az a bizgenytű, de hogy azzal ember ellen az életben nem fogsz 60-80%-ot railezni, az fix. Mert nem arra való, nem olyan pontos, mint egy profi egér, megfelelő cfg buzizás mellett.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#149 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:04

Konzolra nagyobb beruházás a fejlesztés.

Ehhem. Te fejleszto vagy. naprakesz hw-ekkel kell rendelkezned, atalg 3-4 CPu es 4-5 VGA tipussal tesztelsz. mindezt megveszed evenkent, akar 8-10 ezer dollar is a vege, per ev. ehhez kepest veszel eg konzol devkitet, 25 ezerert. pont a fele.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#150 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:42

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:39

...megfelelő cfg buzizás mellett.

Megint más kérdés, hogy ő valszeg nem abba a táborba tartozik, aki hajlandó lenne cfg szerkesztgetésre, ezért nem szívesen fogja ezt elismerni.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.