HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#921 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:08

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:04

A híradó akkor is jobb grafikájú, ha PC-n az összes trükköt bekapcsolom, amit írtál. Ezért nem látom értelmét azoknak az ellenérveknek, hogy a konzol azért szar, mert csak TV felbontású képet tol ki magából.

(a H.264 az nem az ilyen kódolású mozgókép hardveres támogatására utal egyébként?)

Én mindíg azt mondtam, hogy a konzol képe azért sz@r, mert a sz@r TV-men kell(ene) néznem :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#922 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 8:52

PS: HDTV-hez: noname (Orion) LCD-TV-t lattam most brutto 250-ert valahol akciozva, 32" képátló, HD-ready (asszem 1366 x 768, de lehet, hogy "csak" 1280 x 720), 2 tuneres, PIP, PAP, minden, mi szem-szajnak ingere. 250 bruttoert.

electroworld -> LTV2768 (27"/68cm) 1280 × 720 -> 129 990,-

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#923 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:11

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:08

Egyébként, ha nem a tv-t akarja lefoglalni az ember, akkor lehet kapni széles 17-es tft moncsit olyan 80 körül, játszani az is jó.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#924 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:11

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:08

Ez nem HDTV vagy tévedek? :think:

#925 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:21

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 9:11

De, 720p -s HDTV.

#926 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 9:41

Nem LCD-m van, hanem crt-m, és nem bántja a szemem 100 Hz-en. De nem használnék 4-5 éves crt-t mert személy szerint nem láttam még olyat belőle ami előtt nyugodt szívvel eltöltenék fél óránál többet. Nem azt mondom, hogy nem létezhet ilyen, de a zöme biztos nem ilyen.

Kicsit fárasztó, az ahogy más hozzászólását kiforgatod, hogy fröcsögés tárgyává tehesd.

Bocs azt hittem te voltál az, mintha valaki írta volna, hogy őt 120hz-en is zavarja minden CRT.

#927 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 20:30

:offtopic:
oreg ne mosdasd a szercsent, hanem vallald be amit teszel/tettel. Kirfogattad, szemelyeskedtel. period.

Mit tettem én??  :eek: Nézzél már magadba "öreg", de komolyan. Undorító amit művelsz.

(bazz leül az ember nyugodtan fórumozni és egyből felbassza az agyam egy ilyen idióta.... )

De ez már télleg off topic  :mad:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#928 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:14

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:11

720 sor progressziv asszem mar nevezheto HD-nek. :D 130-ert ez is ket tuneres, HD-ready, tud progressziv komponens jelet fogadni. Elso osztalyu egy Xbox 360-hoz. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#929 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:22

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:04

A híradó akkor is jobb grafikájú, ha PC-n az összes trükköt bekapcsolom, amit írtál. Ezért nem látom értelmét azoknak az ellenérveknek, hogy a konzol azért szar, mert csak TV felbontású képet tol ki magából.

(a H.264 az nem az ilyen kódolású mozgókép hardveres támogatására utal egyébként?)

Ezt most nem értem hova szeretnél jutni ezzel a hiradós témával :think:

Ha arra, hogy a PC-s játékok grafikája elmarad a valóságtól, ebben egyetértünk. Nagyon sok időnek kell ahoz még eltelnie, hogy konzolon vagy PC-n a valóságot erősen megközelítő élményeket adjon vissza a játékélmény.

A Source-al erősen difis példálózni, mivel 30 topicban kitárgyaltuk, hogy nem a legelőremutatobb grafikus engine. Remekül skálázható, amit fentebb írt valaki a skálázhatóságról mind igaz rá. Gyakorlatilag bármilyen konfighoz képes alkalmazkodni, ami a minimumot teljesíti ill felülmúlja. Nekem nem egy mai csúcs gépem van, mégis kellemesen el tud szórakoztatni, ellenben pl a Q4-gyel és a F.E.A.R.-rel, ami 512MB rammal nem épp játszható, vagy épp low grafikával az lenne, de kösz abból nem kérek. HL2ben való skálázhatóságot pedig a Steames felmérések alapján állították össze.

Az AVIVO és a H.264 tudtommal játékokban ég világon semmit nem csinál. A H.264 nem egy új videókódolás? :think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#930 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 9:52

Senki sem mondta, hogy azon nem lehet konzollal jatszani. Csak minek. :D Ha valaki azt mondja, hogy jobb a PC elott gornyedve szorakozni, mint leulni a nappaliban a szep nagy TV ele, olbe venni a Logitech Driving Force Pro-t es nyomni a jo grafikaju, DPL II esetleg DD hangu autos jatekot, annak elment az esze, vagy meg sosem probalta. A pixelek szamolgatasat a monitoron meghagyom masoknak, engem nem azok erdekelnek, hanem a JATEK, a FEELING. Ebben verhetetlen a legtobb konzolos jatek. :D Lasd pl. legutobbi pelda, a Killzone, a legtobb PC-s FPS jatek rohogve lenyomja grafikaban, de megis elvezetesebbeket jatszom vele amikor van egy oram, mint PC-n barmelyikkel...

Krinyo

PS: HDTV-hez: noname (Orion) LCD-TV-t lattam most brutto 250-ert valahol akciozva, 32" képátló, HD-ready (asszem 1366 x 768, de lehet, hogy "csak" 1280 x 720), 2 tuneres, PIP, PAP, minden, mi szem-szajnak ingere. 250 bruttoert.

Nekem nyílván elment, mert rühellem az autós játékokat :p

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#931 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:25

Én most cseréltem sulinetben monitort, és az lcd-t a crt mellé téve látom, hogy fakó, életlen ócska képe van a crt-nek. Igaz, egy samtron 76e lett lecserélve, de a többi sem lehet sokkal jobb. Nem beszélve a szememről, és az lcd sokkal energiatakarékosabb fogyasztásáról. lcd rulez!!!

#932 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:27

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 13:25

Én most cseréltem sulinetben monitort, és az lcd-t a crt mellé téve látom, hogy fakó, életlen ócska képe van a crt-nek. Igaz, egy samtron 76e lett lecserélve, de a többi sem lehet sokkal jobb. Nem beszélve a szememről, és az lcd sokkal energiatakarékosabb fogyasztásáról. lcd rulez!!!

Én is most váltottam, vannak azért hátrányai is (TN paneles), de tulképp kellemesen csalódtam :)

#933 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 9:52

Senki sem mondta, hogy azon nem lehet konzollal jatszani. Csak minek. :D Ha valaki azt mondja, hogy jobb a PC elott gornyedve szorakozni, mint leulni a nappaliban a szep nagy TV ele, olbe venni a Logitech Driving Force Pro-t es nyomni a jo grafikaju, DPL II esetleg DD hangu autos jatekot, annak elment az esze, vagy meg sosem probalta. A pixelek szamolgatasat a monitoron meghagyom masoknak, engem nem azok erdekelnek, hanem a JATEK, a FEELING. Ebben verhetetlen a legtobb konzolos jatek. :D Lasd pl. legutobbi pelda, a Killzone, a legtobb PC-s FPS jatek rohogve lenyomja grafikaban, de megis elvezetesebbeket jatszom vele amikor van egy oram, mint PC-n barmelyikkel...

Krinyo

Ezt csak alá tudom támasztani. Nekem van Xboxom az új pc-m mellett, és hiába az alant leírt erős gép, mégis szinte csak a konzolommal játszok. Össze sem hasonlítható a kettő. 1-2 jó stratégiai játékot eljátszok PC-n, főleg a régi kedvenceimet, de az FPS-eket is konzolon nyomom, pl. Far Cry Instincts-et online, és nagyon is jól megy, jól irányítható. A PC mint játékplatform sajnos már gyenge lábakon áll, és évről évre gyengül. Kár érte, de valahogy jogos.

#934 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:32

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 13:27

Én is most váltottam, vannak azért hátrányai is (TN paneles), de tulképp kellemesen csalódtam :)

Én értek a PC-hez, de speciel az LCD-khez nem, de ég és föld különbséget látok a 2 monitor között. A hétvégén a rokonokhoz elvitt crt-t használtam, a régi gépemmel, pár régi játékot nyomtam rajta.

#935 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 8:52

Ha valaki azt mondja, hogy jobb a PC elott gornyedve szorakozni, mint leulni a nappaliban a szep nagy TV ele, olbe venni a Logitech Driving Force Pro-t es nyomni a jo grafikaju, DPL II esetleg DD hangu autos jatekot, annak elment az esze, vagy meg sosem probalta. A pixelek szamolgatasat a monitoron meghagyom masoknak, engem nem azok erdekelnek, hanem a JATEK, a FEELING.

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Különösen az utolsó mondattal értek egyet.
Papesz

#936 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:31

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:04

ennek egy egyszeru oka van. a hirado grafikak is 1440x1152-ben keszulnek, majd egy roppan szofisztikalt celhardver, ami 2D-3D-ben penge szepen leskalazza 720x576-ra, ekozben figyelembe veszi hogy a szinjelek savszelessege otode a vilagossagjelnek, illetve azt is, hogy interlaced displayre keszul.

A H.264-et ne keverjuk ide, ez agy nagyhatekonysagu multimedias enkoder, celja az, hogy 1MBps savszelessegen atviheto legyen DVD minosegu kep, vagy 5MBps savszelessegen atviheto legyen 1080p-s 25MBps-es savszelessegu mpeg2-vel vizualisan azonos minosegu kep. Persze tudjuk, a gyakorlatban ez nem igaz... van a multimediaban H.264 topik ott erdemes kicsit korulnezned, meg persze a doom9-en..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#937 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:37

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 9:38

Egyébként ha már felbontás - otthoni TV-m 720x567, sima 16:9 -es TV. Tegnap megnézetem rajta a SW EP2 -t (DVD-ről), majd utána a híradót (sima TV adás). Ez utóbbiban semmi spéci effekt nem volt, de még ennek is jobb volt a 'grafikája', mint a HL2-nek 1600x1200 -ban, amit tegnap előtt toltam. Nem tudom megfogalmazni ekzakt módon a különbség lényegét, de ha valami biztos, az az, hogy nem a felbontáson múlik a kép 'szépsége'.

ez azert van, mert a PCs jatekokat is 600 soros felbontasra tervezik valojaban. De mivel a PCs megjelenitestechnika diszkret, digitalis, az analog rendszer mukodeset tulmintavetelezessel es anti-aliasinggal kell emulalni. Ezert nez ki 'jobban' az 1280-ban es '1600'-ban jatszott jatek. Ne gondoljuk azt, hogy ugyanazon cimhez a konzolos/pcs verziohoz kulon texturakat, modelleket terveznek. ugyanazon texturak es 3Ds modellek a bemenetek. konzol olodalon belekalkulajak a dologba az analog resz 'hardveres' antialiasingjat, mig PC oldalon tulmintavetelezik a kepet es leszamoltatjak a GPU/VPU-val az anti-aliasingot.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 03. 13:37 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#938 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:44

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:25

Samtron 76E :nevet: Apukám.... :D

#939 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:47

A Windows Live és Office Live elerheto es hasznalhato lesz x360-on?

#940 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:55

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:30

...A PC mint játékplatform sajnos már gyenge lábakon áll, és évről évre gyengül...

:D muhahahahaha :D

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.