***Dumaparty XXXIX.
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:35
Az meg már csak hab a tortán, hogy én soha életemben nem találkoztam Budapesten 15 fős cigánybandával, pedig azért jártam néhányszor egyedül is az éjszakában. Érdekes módon még csak nem is hallottam róluk - eddig. Ha tényleg léteznének, akkor bizonyosan nem most hallanék erről először.
A tanulság pedig mindössze az, hogy Magyarországon van sajnos rasszizmus, és egyesek mindent megtennének, hogy a rasszista indulatokat olyanokból próbálják előhozni, akik amúgy toleráns emberek, s csak az a hibájuk, hogy sokmindent elhisznek.
Jah, és amúgy ha ilyen történne velem, akkor nem keménykednék, hanem elhúznék a búsba. Azt hiszem, ez nagyobb bátorságra vallana, mint amit a (képzeletbeli) történet írója tanúsított.
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:35
Idézet: Hootmák - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:28
Addig örülj. Én nem tudom egyesek mit élveznek a verekedésen
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:44
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:34
Nem baj, hogy hosszú lett, és Laci se ránk gondolt.
Százalékban nem fogok vitatkozni, és abban is egyetértek, hogy iszonyatos durva dolgok megtörténnek sajnos. Amennyire csak tudom, kerülöm az éjszakai közlekedést, ha próbálkoznak, nem veszem fel a kötekedést.
Pár hónapja éjszakai busszal jöttem haza, az első 42É-vel. Margithídnál szálltam fel, egy kissrác elém állt, vagyis inkább nyomult. Ahogy száltam fel, éreztem, hogy az egyik haverja, aki nem tudott elém nyomulni, hátulról finoman meglökött. Nem vettem fel, sőt, előrébb mentem a buszon, nem akartam a közelükben lenni. Jól is tettem, mert nem nyughattak, kerestek mást, akibe bele tudnak kötni, találtak is. Egy fiatal srácba kötöttek bele, aki a barátnőjével volt. Úgy tudott menekülni, hogy miután lelökdösték a buszról, és elkezdték rugdosni, az egyel előrébb levő ajtón vissza tudott még ugrani. Ha visszaüt, visszarúg, nem csak menekül, akkor tuti legrugdalják egyszerre négyen.
Láttam közben a barátnője arcát, nem kívánom azt az érzést senkinek. Most is összeszorul a gyomrom, ha visszaemlékezem.
A támadók négyen voltak, az életkoruk kb 15-16 év, szinte még pelenkások. Bőrszínükről nem nyilatkozom.
Segíteni a srácnak? Nem mert senki. Senki nem vállalja fel, hogy míg hármat lever, mert ez nem lett volna nagy ügy, hisz takonypócokról volt szó, a negyedik a hátába vágja a bicskáját.
Ilyen világban élünk...
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:49
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:52
Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:35
Úgy tudom gázpisztoly....
És hidd el, tényleg van ott olyan, hogy szép nagy rakásban gettóznak lent, kötekedni is szoktak, mint említettem nem is nagyon megyek le az aluljáróba este. Továbbá hétköznap nincs bank és nincs banhof, és éjszaka már nem nagyon van rendőr sem.... 5-10 ember meg ha van, azok bizony eliszkolnak ha jön a nagyhangó bagázs. Életösztön. Pont.
Nem védem a srácot, mert a story tényleg több sebból vérzik, csak kicsit sok van ebben az országban cigányozásból is meg rasszistázásból is.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:55
Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:44
Százalékban nem fogok vitatkozni, és abban is egyetértek, hogy iszonyatos durva dolgok megtörténnek sajnos. Amennyire csak tudom, kerülöm az éjszakai közlekedést, ha próbálkoznak, nem veszem fel a kötekedést.
Pár hónapja éjszakai busszal jöttem haza, az első 42É-vel. Margithídnál szálltam fel, egy kissrác elém állt, vagyis inkább nyomult. Ahogy száltam fel, éreztem, hogy az egyik haverja, aki nem tudott elém nyomulni, hátulról finoman meglökött. Nem vettem fel, sőt, előrébb mentem a buszon, nem akartam a közelükben lenni. Jól is tettem, mert nem nyughattak, kerestek mást, akibe bele tudnak kötni, találtak is. Egy fiatal srácba kötöttek bele, aki a barátnőjével volt. Úgy tudott menekülni, hogy miután lelökdösték a buszról, és elkezdték rugdosni, az egyel előrébb levő ajtón vissza tudott még ugrani. Ha visszaüt, visszarúg, nem csak menekül, akkor tuti legrugdalják egyszerre négyen.
Láttam közben a barátnője arcát, nem kívánom azt az érzést senkinek. Most is összeszorul a gyomrom, ha visszaemlékezem.
A támadók négyen voltak, az életkoruk kb 15-16 év, szinte még pelenkások. Bőrszínükről nem nyilatkozom.
Segíteni a srácnak? Nem mert senki. Senki nem vállalja fel, hogy míg hármat lever, mert ez nem lett volna nagy ügy, hisz takonypócokról volt szó, a negyedik a hátába vágja a bicskáját.
Ilyen világban élünk...
Akkor jó :piha:
Százalékban nem is érdemes, mert tényleg lényegtelen, azért volt vigyori
És igen, sajnos, hogy ez egy mindennapos történet már.
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:55
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:56
Idézet: Fym - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:55
Szasz Főpupák!
Hoztál jókedvet?
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:58
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:52
És hidd el, tényleg van ott olyan, hogy szép nagy rakásban gettóznak lent, kötekedni is szoktak, mint említettem nem is nagyon megyek le az aluljáróba este. Továbbá hétköznap nincs bank és nincs banhof, és éjszaka már nem nagyon van rendőr sem.... 5-10 ember meg ha van, azok bizony eliszkolnak ha jön a nagyhangó bagázs. Életösztön. Pont.
Nem védem a srácot, mert a story tényleg több sebból vérzik, csak kicsit sok van ebben az országban cigányozásból is meg rasszistázásból is.
szerk
jöhet bünti is, de ez most kikívánkozott...
Szerkesztette: babe__me 2005. 11. 08. 23:03 -kor
"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."
Elküldve: 2005. 11. 08. 22:59
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:55
Százalékban nem is érdemes, mert tényleg lényegtelen, azért volt vigyori
És igen, sajnos, hogy ez egy mindennapos történet már.
akkor nagyon utálhatsz... ma is eldobtam egy csikket, mert 1 hamutartó van az egészben, és nem feltétlen ott száll fel az ember...
"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."
Elküldve: 2005. 11. 08. 23:00
Szerkesztette: Hootmák 2005. 11. 08. 23:09 -kor
Elküldve: 2005. 11. 08. 23:02
Idézet: Hootmák - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:00
mielőtt kiutálna mindenki, azzal, aki dolgozik rendesen ugyanúgy a pénzéért, mint bárki más, azzal nincs bajom... csak azzal, aki a felsoroltakat teszi...
Idézet: babe__me - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:58
jöhet bünti is, de ez most kikívánkozott...
Ez most nagyon a témába vág, sorry előre is: a csepeli HÉV-el meddig szoktál bemenni? 59-es buszon is megfordulsz, ami a Csillagtelepig megy be?
Szerkesztette: bepe_79 2005. 11. 08. 23:08 -kor
Elküldve: 2005. 11. 08. 23:03
Idézet: Fym - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:55
Szega!
Télleg, most a taplókról eszembejutott a multheti műlyég (mikor fax voltam
Na szal 1x látom jön mögöttem, és biza simán elvinné a vállam, ha nem lépek kifele egyet hirtelen. Hát nem léptem, inkább roggyantottam, és taszítottam egy enyhét rajta. Vagy 20 métert csúszott taknyán nyálán, és annyira, de annyira jó volt
Elküldve: 2005. 11. 08. 23:03
Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:56
Hoztál jókedvet?
Eddig nem volt???
Amúgy igen, hoztam, megint bazi jó kedvem van...
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2005. 11. 08. 23:05
Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:02
nem, a Gombos suli mellett lakom...
Elküldve: 2005. 11. 08. 23:06
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:03
Ez is egy emberfajta, jól tetted és gondolom a fél jég röhögött rajta

Súgó
A téma zárva.