HWSW Informatikai Kerekasztal: ***Dumaparty XXXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

***Dumaparty XXXIX. Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:35

Na most nem értem ezt az egész történetet. Kezdjük azzal, hogy van egy néhány ellentmondás benne, de ez még betudható a történetíró szenlisségének. Az viszont fölöttébb érdekes, hogy az állítólag lelőtt cigány utána meg sem jelenik a történetben, hogy esetleg mentőt hívtak volna hozzá vagy az őt lelövőt gyilkossági kisérlettel vádolnák. Pedig azért egy éles fegyverhasználat nem móka. (Nem értek hozzá, de az a két métert repült dolog szintén "kicsit furcsa, milyen pisztoly lehetett az?) Aztán azt is furcsállom, hogy ha az illető valóban lepuffantott volna valakit, akkor hogy élte túl a választámadást? Ilyen esetben biztos vagyok benne, hogy rögtön késsel mentek volna rá és leszúrják, ehejett csak "simogatják" szinte? Ugyanígy a menekülő barátosné vagy vmelyik haver miért nem hívott rögtön rendőrt? De nem csak ők, hanem bárki hívhatott volna. Aki jár éjszakánként a Nyugatinál, az tudja jól, hogy a még éjfélkor is mennyire forgalmas hely (jönnek/mennek a Bankból, Banhofból, de nagy az átutazó forgalom is az éjszaki 6-os miatt is), s arról ne is beszéljük, hogy rendőrök is folyamatosan vannak a környéken. Szóval fölöttébb furcsa ez a momentum is.
Az meg már csak hab a tortán, hogy én soha életemben nem találkoztam Budapesten 15 fős cigánybandával, pedig azért jártam néhányszor egyedül is az éjszakában. Érdekes módon még csak nem is hallottam róluk - eddig. Ha tényleg léteznének, akkor bizonyosan nem most hallanék erről először.

A tanulság pedig mindössze az, hogy Magyarországon van sajnos rasszizmus, és egyesek mindent megtennének, hogy a rasszista indulatokat olyanokból próbálják előhozni, akik amúgy toleráns emberek, s csak az a hibájuk, hogy sokmindent elhisznek.

Jah, és amúgy ha ilyen történne velem, akkor nem keménykednék, hanem elhúznék a búsba. Azt hiszem, ez nagyobb bátorságra vallana, mint amit a (képzeletbeli) történet írója tanúsított.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1642 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:35

Idézet: Hootmák - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:28

Nem tudok nagyon hozzászólni a dologhoz, mert én tősgyökeres vidéki vagyok, söt még pofonba se nagyon futottam bele pedig nem vagyok az az otthonülös fajta. ;)

Addig örülj. Én nem tudom egyesek mit élveznek a verekedésen :think: :(
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1643 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:44

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:34

Legyen 40, és kiegyeztünk ;) Az olaj-tűz dologban is egyetértünk. Továbbá tényleg hagyjuk, mert igaza van Lacinak, ennek nem itt a helye. (Bár némileg kultúráltabban is lehetett volna :D) Csak megszaladt a kezem, post után láttam, hogy mennyire hosszú lett :( :(

Nem baj, hogy hosszú lett, és Laci se ránk gondolt. ;)

Százalékban nem fogok vitatkozni, és abban is egyetértek, hogy iszonyatos durva dolgok megtörténnek sajnos. Amennyire csak tudom, kerülöm az éjszakai közlekedést, ha próbálkoznak, nem veszem fel a kötekedést.

Pár hónapja éjszakai busszal jöttem haza, az első 42É-vel. Margithídnál szálltam fel, egy kissrác elém állt, vagyis inkább nyomult. Ahogy száltam fel, éreztem, hogy az egyik haverja, aki nem tudott elém nyomulni, hátulról finoman meglökött. Nem vettem fel, sőt, előrébb mentem a buszon, nem akartam a közelükben lenni. Jól is tettem, mert nem nyughattak, kerestek mást, akibe bele tudnak kötni, találtak is. Egy fiatal srácba kötöttek bele, aki a barátnőjével volt. Úgy tudott menekülni, hogy miután lelökdösték a buszról, és elkezdték rugdosni, az egyel előrébb levő ajtón vissza tudott még ugrani. Ha visszaüt, visszarúg, nem csak menekül, akkor tuti legrugdalják egyszerre négyen.
Láttam közben a barátnője arcát, nem kívánom azt az érzést senkinek. Most is összeszorul a gyomrom, ha visszaemlékezem.
A támadók négyen voltak, az életkoruk kb 15-16 év, szinte még pelenkások. Bőrszínükről nem nyilatkozom.
Segíteni a srácnak? Nem mert senki. Senki nem vállalja fel, hogy míg hármat lever, mert ez nem lett volna nagy ügy, hisz takonypócokról volt szó, a negyedik a hátába vágja a bicskáját.

Ilyen világban élünk...

#1644 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:49

Ilyen világot igen és egyre pofátlanabbak lesznek ezek az emberek, mi meg egyre birkábbak valószinüleg. Csak tudnám ha eljön az Ö világuk, kinek az adójából kapják majd a segélyt meg a szociális juttatásokat, mert dolgozó ember nem lesz ebben a hazában, Ök nem olyanok... Váltsunk is témát inkább.

#1645 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:52

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:35

...

Úgy tudom gázpisztoly....

És hidd el, tényleg van ott olyan, hogy szép nagy rakásban gettóznak lent, kötekedni is szoktak, mint említettem nem is nagyon megyek le az aluljáróba este. Továbbá hétköznap nincs bank és nincs banhof, és éjszaka már nem nagyon van rendőr sem.... 5-10 ember meg ha van, azok bizony eliszkolnak ha jön a nagyhangó bagázs. Életösztön. Pont.

Nem védem a srácot, mert a story tényleg több sebból vérzik, csak kicsit sok van ebben az országban cigányozásból is meg rasszistázásból is.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1646 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:55

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:44

Nem baj, hogy hosszú lett, és Laci se ránk gondolt. ;)

Százalékban nem fogok vitatkozni, és abban is egyetértek, hogy iszonyatos durva dolgok megtörténnek sajnos. Amennyire csak tudom, kerülöm az éjszakai közlekedést, ha próbálkoznak, nem veszem fel a kötekedést.

Pár hónapja éjszakai busszal jöttem haza, az első 42É-vel. Margithídnál szálltam fel, egy kissrác elém állt, vagyis inkább nyomult. Ahogy száltam fel, éreztem, hogy az egyik haverja, aki nem tudott elém nyomulni, hátulról finoman meglökött. Nem vettem fel, sőt, előrébb mentem a buszon, nem akartam a közelükben lenni. Jól is tettem, mert nem nyughattak, kerestek mást, akibe bele tudnak kötni, találtak is. Egy fiatal srácba kötöttek bele, aki a barátnőjével volt. Úgy tudott menekülni, hogy miután lelökdösték a buszról, és elkezdték rugdosni, az egyel előrébb levő ajtón vissza tudott még ugrani. Ha visszaüt, visszarúg, nem csak menekül, akkor tuti legrugdalják egyszerre négyen.
Láttam közben a barátnője arcát, nem kívánom azt az érzést senkinek. Most is összeszorul a gyomrom, ha visszaemlékezem.
A támadók négyen voltak, az életkoruk kb 15-16 év, szinte még pelenkások. Bőrszínükről nem nyilatkozom.
Segíteni a srácnak? Nem mert senki. Senki nem vállalja fel, hogy míg hármat lever, mert ez nem lett volna nagy ügy, hisz takonypócokról volt szó, a negyedik a hátába vágja a bicskáját.

Ilyen világban élünk...

Akkor jó :piha:

Százalékban nem is érdemes, mert tényleg lényegtelen, azért volt vigyori :D

És igen, sajnos, hogy ez egy mindennapos történet már. :( Pedig nekem a kötekedéstől sokkal kisebb dolgokon kinyílik a bicska a zsebemben, lásd csikkszétdobálás Boráros 4-6 megállója :boa:, szotyihéj kupacba köpködése a szék alatt stb....

#1647 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 22:55

Szasztok poopákok... :Đ
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#1648 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:56

Idézet: Fym - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:55

Szasz Főpupák!

Hoztál jókedvet? :think: :up: :)

#1649 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:58

Cép estét mindenkinek!  :hello:

#1650 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:58

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:52

Úgy tudom gázpisztoly....

És hidd el, tényleg van ott olyan, hogy szép nagy rakásban gettóznak lent, kötekedni is szoktak, mint említettem nem is nagyon megyek le az aluljáróba este. Továbbá hétköznap nincs bank és nincs banhof, és éjszaka már nem nagyon van rendőr sem.... 5-10 ember meg ha van, azok bizony eliszkolnak ha jön a nagyhangó bagázs. Életösztön. Pont.

Nem védem a srácot, mert a story tényleg több sebból vérzik, csak kicsit sok van ebben az országban cigányozásból is meg rasszistázásból is.

szerk

jöhet bünti is, de ez most kikívánkozott...

Szerkesztette: babe__me 2005. 11. 08. 23:03 -kor

"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#1651 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:59

Fym, Bepe szasztok  ;)

#1652 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:59

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:55

Akkor jó :piha:

Százalékban nem is érdemes, mert tényleg lényegtelen, azért volt vigyori :D

És igen, sajnos, hogy ez egy mindennapos történet már. :( Pedig nekem a kötekedéstől sokkal kisebb dolgokon kinyílik a bicska a zsebemben, lásd csikkszétdobálás Boráros 4-6 megállója :boa:, szotyihéj kupacba köpködése a szék alatt stb....

akkor nagyon utálhatsz... ma is eldobtam egy csikket, mert 1 hamutartó van az egészben, és nem feltétlen ott száll fel az ember...
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#1653 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:00

szerk.: jobb a békesség tényleg.

Szerkesztette: Hootmák 2005. 11. 08. 23:09 -kor

#1654 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:02

Ezt szerkesszük ki, ha lehet, és ne is folytassuk ilyen irányba.

#1655 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Hootmák - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:00

Teljesen szivemböl szóltál, de komolyan... :respect:

mielőtt kiutálna mindenki, azzal, aki dolgozik rendesen ugyanúgy a pénzéért, mint bárki más, azzal nincs bajom... csak azzal, aki a felsoroltakat teszi...

#1656 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: babe__me - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:58

kérésre kiszerk.

jöhet bünti is, de ez most kikívánkozott...

Ez most nagyon a témába vág, sorry előre is: a csepeli HÉV-el meddig szoktál bemenni? 59-es buszon is megfordulsz, ami a Csillagtelepig megy be?  :think:

Szerkesztette: bepe_79 2005. 11. 08. 23:08 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:03

Idézet: Fym - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:55

Szega!

Télleg, most a taplókról eszembejutott a multheti műlyég (mikor fax voltam :mad:), volt egy csóka, többször felkaptam rá a fejem, hogy nyomta körbe a tömegben, de nem nagyon zavarta, hogy meglök embereket kisebb nagyobb mértékben (ami előfordul, de olyankor az ember meggyőződik róla, hogy talpon maradt a delikvens, meg egy bizonyos mérték helyett vészfék, emberünk erre is tett magasról), meg ugrott 120 centis kölyöktől olyan fél méterre, szal tapló volt nagyon. Ilyen jó 50es pofa egyébként, valami undormány overallban.

Na szal 1x látom jön mögöttem, és biza simán elvinné a vállam, ha nem lépek kifele egyet hirtelen. Hát nem léptem, inkább roggyantottam, és taszítottam egy enyhét rajta. Vagy 20 métert csúszott taknyán nyálán, és annyira, de annyira jó volt :] :] (Aztán még neki állt feljebb. Mondjuk egy rendező arc  erre már elküldte a picsbe, jobb később mint soha alapokon :omg:

#1658 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 23:03

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:56

Szasz Főpupák!

Hoztál jókedvet? :think: :up: :)

Eddig nem volt??? :think: 8)

Amúgy igen, hoztam, megint bazi jó kedvem van... :smoker:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#1659 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:05

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:02

Ez most nagyon a témába vág, sorry előre is: a csepeli HÉV-el meddig szoktál bemenni? 59-es buszon is megfordulsz, ami a Csillagtelepig megy be?  :think:

nem, a Gombos suli mellett lakom...

#1660 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:06

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:03

Vagy 20 métert csúszott taknyán nyálán, és annyira, de annyira jó volt :] :] (Aztán még neki állt feljebb. Mondjuk egy rendező arc  erre már elküldte a picsbe, jobb később mint soha alapokon :omg:

Ez is egy emberfajta, jól tetted és gondolom a fél jég röhögött rajta  :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.