HWSW Informatikai Kerekasztal: emberfejlodesi paradoxonom :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

emberfejlodesi paradoxonom :) valami nagyon nem vili nekem.... :( Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:40

idézet Rocketjump - 2005. nov. 11., péntek - 11:42

Idézet

A zsigerünkben van, hogy éljünk. A világegyetem nem más, mint a LÉTEZÉS AKARÁSA. A will to exist.  Az élet ennél még erősebb. Mindent életre akar kelteni. Mi a szilikonchip-be akarunk életet csiholni. Fel akarjuk támasztani a holt anyagot. És ez csak egy természetes biológiai folyamat.

Erről az jut eszembe, amit a fizikus ismerőseim szoktak modnani: az élet célja az entrópia növelése az univerzumban, vagy valami hasonló.

(Ha megnézzük van benne valami: a második generációs csillagok közül a kisebbek előállítják fúzióval a minél magasabb rendszámú elemeket és közben energiát sugároznak,  az így létrejött anyag lehűlik és kozben en. sug., később kémiai reakciók folytán tobábbra is megpróbál minél több energiág kisugározni magából, hogy végül benyelje egy rohadt nagy fekete lyuk az egészet , amely pedig ugye párolog és a párolgás nem más mint energia kisugárzása. Vagyis mindennek a célja vagy az, hogy az egész univerzum összeomoljon egyetlen fekete lyukká, vagy hogy szétsugározódjon.)
Ezt a zárójelezett részt viccnek szántam, bár utólag elolvasva nem túl polyénos, de ha már leírtam nem szerkesztem ki, hátha valaki reagál rá valami értelmesebbet. :)

#222 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 19:19

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:35

Genetikailag gyakorlatilag nulla az europid, a mongolid, a negrid és a kb. száz éve kihalt nem-jut-eszembe-a-neve rassz között.

Veddo-ausztralid.

Már kihalt volna?
Semper Fi

#223 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 20:38

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 19:19

Már kihalt volna?

nem úgy tűnik :)

#224 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 20:43

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 19:19

Veddo-ausztralid.

Már kihalt volna?

Van egy egészen igényes könyvem a témáról, abban majd megnézem a hétvégén, ha megyek haza.

#225 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 21:29

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 20:19

Veddo-ausztralid.

Már kihalt volna?

Nem haltak ki,  néhány százezren még élnek Ausztráliában, Sri Lankán , a Dekkán fennsíkon, stb. Most olvastamegz eltés népesség- és telkepülésföldrajz könyvben.

#226 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:15

Idézet: Attis7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 22:29

Nem haltak ki,  néhány százezren még élnek Ausztráliában, Sri Lankán , a Dekkán fennsíkon, stb. Most olvastamegz eltés népesség- és telkepülésföldrajz könyvben.

Sri Lankán is?  :eek: Nem vicc, komolyan kérdezem, én úgy tudtam, hogy csak Ausztráliában élnek.

#227 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:51

Idézet: gxa - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:15

Sri Lankán is?  :eek: Nem vicc, komolyan kérdezem, én úgy tudtam, hogy csak Ausztráliában élnek.

Ja, még Hokkaidot is írta a könyv egy két szigettel egyetemben, egyébként az egyig Földrajz szakos haverom jegyzetében olvastam.

#228 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:55

Idézet: Attis7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:51

Ja, még Hokkaidot is írta a könyv egy két szigettel egyetemben, egyébként az egyig Földrajz szakos haverom jegyzetében olvastam.

Ez és Sri Lanka önmagában még ok, mert europid ember is sokfelé van :D csak azt nem értem, hogy az Ausztráliához közelebbi szigeteken miért nem fordulnak elő...  :confused: Mindegy, bocs az offért.

#229 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 01:16

Idézet: Attis7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 15:40

idézet Rocketjump - 2005. nov. 11., péntek - 11:42

Erről az jut eszembe, amit a fizikus ismerőseim szoktak modnani: az élet célja az entrópia növelése az univerzumban, vagy valami hasonló.

(Ha megnézzük van benne valami: a második generációs csillagok közül a kisebbek előállítják fúzióval a minél magasabb rendszámú elemeket és közben energiát sugároznak,  az így létrejött anyag lehűlik és kozben en. sug., később kémiai reakciók folytán tobábbra is megpróbál minél több energiág kisugározni magából, hogy végül benyelje egy rohadt nagy fekete lyuk az egészet , amely pedig ugye párolog és a párolgás nem más mint energia kisugárzása. Vagyis mindennek a célja vagy az, hogy az egész univerzum összeomoljon egyetlen fekete lyukká, vagy hogy szétsugározódjon.)
Ezt a zárójelezett részt viccnek szántam, bár utólag elolvasva nem túl polyénos, de ha már leírtam nem szerkesztem ki, hátha valaki reagál rá valami értelmesebbet. :)

Szerintem ez az egész entrópianövekedés-hőhalál dolog egy marhaság, ha a világegyetem gyorsulva tágul.
Az élőlények célja inkább éppen az, hogy bizonyos szinteken (saját szervezet, közvetlen környezet) csökkentsék a rendezetlenséget. Az, hogy emiatt a külső környezet entrópiája nő, csak egy "mellékhatás".
Wherever you go, go with all your heart.

#230 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:06

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 2:16

Szerintem ez az egész entrópianövekedés-hőhalál dolog egy marhaság, ha a világegyetem gyorsulva tágul.
Az élőlények célja inkább éppen az, hogy bizonyos szinteken (saját szervezet, közvetlen környezet) csökkentsék a rendezetlenséget. Az, hogy emiatt a külső környezet entrópiája nő, csak egy "mellékhatás".

A második rész szerintem ok, de az entrópianovekedés-hőhalál a világegyetem gyorsulva történő tágulásának egyenes következménye lenne véleményem szerint, már ha tényleg fokozottan tágulna... A több milliárd fényévre lévő objektumok távolodnak, és minél messzebb vannak annál nagyobb sebességgel(a vöröseltolódásukból következtetve a 15 milliárd fényévre lévő cuccok közel fénysebesség 3-4-ével), de ez csak látszólagos, hiszen minél messzebb vannak tőlünk,  az 'ősrobbanáshoz' időben annál közelebb. Ha a valódi állapotukat láthatnánk szerintem lassulva távolodnak, és habár a lassuló tágulásnak is lehetne következménye a világegyetem lehlűlése, azért biztosan valami viccesebb fog történni!

Szerkesztette: Attis7 2005. 11. 21. 09:07 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:56

Idézet: Attis7 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:06

A második rész szerintem ok, de az entrópianovekedés-hőhalál a világegyetem gyorsulva történő tágulásának egyenes következménye lenne véleményem szerint, már ha tényleg fokozottan tágulna... A több milliárd fényévre lévő objektumok távolodnak, és minél messzebb vannak annál nagyobb sebességgel(a vöröseltolódásukból következtetve a 15 milliárd fényévre lévő cuccok közel fénysebesség 3-4-ével), de ez csak látszólagos, hiszen minél messzebb vannak tőlünk,  az 'ősrobbanáshoz' időben annál közelebb. Ha a valódi állapotukat láthatnánk szerintem lassulva távolodnak, és habár a lassuló tágulásnak is lehetne következménye a világegyetem lehlűlése, azért biztosan valami viccesebb fog történni!

A termodinamika 2. főtétele azt mondja ki, hogy zárt rendszer entrópiája folyamatosan nő. Ha gyorsulva tágul a világegyetem, akkor nem zárt rendszer, hanem egyre inkább nyílt. A lufimodell szerintem itt nem használható.

Abban, hogy a kvazárok vöröseltolódását a kozmológusok helyesen értelmezik, én még mindig nem vagyok biztos. Hoyle leleményessége a Whimper-elmélettel egy életre megváltoztatta a világképemet.

A kvazárok "jelenlegi" állapotáról szinte semmit sem tudunk (szerintem a régiről is édeskeveset), a világegyetem gyorsulva tágulására valami szupernóva-jelenségből következtettek.

Baromi elméleti ez az egész téma, meg itt már offtopik is, ezért nem mennék bele részletesen.
Folytathatjuk >itt< vagy >itt<.

#232 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:08

Ezt az egeszet felejtsd el!
Nincs itt enrtopia,meg hohalal,meg tagula-lassulas!
A nok arra lettek kitalava,hogy ami mukodne,az se mukodjon!Nehogy tul hatekonyak legyunk!
A no az enrtopia maga...
De fondorlatos modon belenk lett programozva,hogy nelkuluk nem mukodik SEMMI!
Forumlako

#233 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:09

:D

#234 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 10:58

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:56

A termodinamika 2. főtétele azt mondja ki, hogy zárt rendszer entrópiája folyamatosan nő. Ha gyorsulva tágul a világegyetem, akkor nem zárt rendszer, hanem egyre inkább nyílt. A lufimodell szerintem itt nem használható.

Abban, hogy a kvazárok vöröseltolódását a kozmológusok helyesen értelmezik, én még mindig nem vagyok biztos. Hoyle leleményessége a Whimper-elmélettel egy életre megváltoztatta a világképemet.

A kvazárok "jelenlegi" állapotáról szinte semmit sem tudunk (szerintem a régiről is édeskeveset), a világegyetem gyorsulva tágulására valami szupernóva-jelenségből következtettek.

Baromi elméleti ez az egész téma, meg itt már offtopik is, ezért nem mennék bele részletesen.
Folytathatjuk >itt< vagy >itt<.

Ok átnézek a topicra, egyébként bocsi az offért.

#235 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:10

Egyébként, témábavágóbb dolog.
Sokat lehetett hallani nem hivatalos infok-bol, mégkevésbé hivatalos újságokban lehetett olvasni arról, hogy találtak jóval a feltételezettnél régebbi (akár több mint 1 millió éves) homo sapiens sapiens leleteket, bizonyos "égett" földrétegekben. Ezeknek a pletykáknak persze nem sok alapot adok. Neten annó sem találtam túl sok infot, és ha mégis az sem tűnt komolynak. Ha valaki tud erről valamit azt ossza meg, ha van kedve....  (Milyen FAN lenne, ha mégis kiderülne, hogy léteztek emberi kultúrák akár több százezer évvel ezelőtt..... hmmmm :) )

#236 Felhasználó inaktív   Attis7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:13

Idézet: kokler - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 21:08

Ezt az egeszet felejtsd el!
Nincs itt enrtopia,meg hohalal,meg tagula-lassulas!
A nok arra lettek kitalava,hogy ami mukodne,az se mukodjon!Nehogy tul hatekonyak legyunk!
A no az enrtopia maga...
De fondorlatos modon belenk lett programozva,hogy nelkuluk nem mukodik SEMMI!

:)

#237 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 09:04

Idézet: Attis7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:29

Azért. :)
Semper Fi

#238 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 03:13

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 20:19

Veddo-ausztralid.

Már kihalt volna?

vannak, léteznek....

nagyon jó topic és egyből kedvenc lett....

#239 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 20:49

The Ghost in your Genes

Would you believe that your genes are shaped in part by your ancestors' life experiences?
This documentary looks at how epigenetics, the new genetic discovery, is revealing the hidden influences upon genes that could affect every aspect of our lives.

Epigenetics adds a whole new layer to genes beyond the DNA. It proposes a control system of switches that turn genes on or off,and suggests that things people experience, like nutrition and stress, can control these switches and cause inheritable effects in humans. At the heart of this new field is a simple but contentious idea - that genes have a memory. Featured in this documentary is Professor Wolf Reik, a scientist at the Babraham Institute in Cambridge, who has carried out research with mice that shows that genes and environment are not mutually exclusive but are inextricably intertwined, one affecting the other. According to this program, epigenetics research is at the forefront of a paradigm shift in scientific thinking. It will change the way the causes of disease are viewed, as well as the importance of lifestyles and family relationships. What people do no
longer just affects themselves, but can determine the health of their children and grandchildren in decades to come.

Ennyi, jó keresést ha érdekel. Torrent link lenne de nem szúrom be mert megfenyít a gondolatrendőrség  :Đ

#240 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 19:02

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 21:49

The Ghost in your Genes

Köszi. Ez is megerősített abban, hogy a generációkkal ezelőtti karmikus hatásokat valami módon a test is tárolja, nem csak a környezet.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó