HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? IV. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 10:01

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 20:22

marpedig ha a forum nem it része pörög ennyire hogy bekrepal a forum motor,akkor azt kell lelakotolni ideiglenesen es megnezni hogy igy birna-e a forum motor...

Csak ki kell kapcsolni rá a hsz-szám figyelést, mint a bolhán. Hidd el, baromira nem pörögne úgy.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#82 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 10:16

Idézet: freeone - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 10:01

Csak ki kell kapcsolni rá a hsz-szám figyelést, mint a bolhán. Hidd el, baromira nem pörögne úgy.

Ugyanúgy pörögne, csak nem számolná a motor a postokat. :)

#83 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:37

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 23:00

Újra netközelbe került, most épp a Sziget témáit rombolja.

Kokler

#84 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:50

a fenti részleglezárásokhoz annyit tennék hozzá, hogy szerintem meg a gameware részleget kéne bezárni, mert ott sokat kell moderálni. a moderálás pedig állítólag erőforrásigényes.

ezzel az erővel... :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#85 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 13:31

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 10:43

Dehogynem, gáz. Csak arra akartam utalni, hogy ennek a lehetősével nyilván tisztában van az üzemeltetést, másrészt pedig egy valódi ddos támadás ellen lehet esetileg védekezni ;)

en mondjuk perpill azt latom, hogy RGB ellen sem tudnak vedekezni :Đ mondjuk jo poen teszemazt teljes t-online tartomanyt kifilterezni, de.... ;)

(gonosz on: lehet eszre se vennek :D :D :D)
what the fuck is WTF?

#86 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 13:35

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 13:31

en mondjuk perpill azt latom, hogy RGB ellen sem tudnak vedekezni :Đ mondjuk jo poen teszemazt teljes t-online tartomanyt kifilterezni, de.... ;)

(gonosz on: lehet eszre se vennek :D :D :D)

Más egy ámokfutó, és más egy direkte zombigépekkel egy adott időtartamban terhelést gyártó támadás ellen védekezni...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#87 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 13:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 14:35

Más egy ámokfutó, és más egy direkte zombigépekkel egy adott időtartamban terhelést gyártó támadás ellen védekezni...

csak felvetettem, hogy szerintem ha az ilyen pszichopata allatok ertenenek ezekhez a dolgokhoz, akkor itt sokkal nagyobb lenne a szivas. a keresovel pedig kene csinalni valamit, mert (habar nem tudom) szntem lehet, hogy az produkalja a loadot.

nalam olyan a szitu, hogy 110ezer, avg 4kbyte fulltextes rowban regexpel a script, cca 5-9ezer unique userre naponta. nevezzuk a neven nagyon durvan lefekteti neha az sqlt... de megse csinal ordenare loadokat, bevagja slow querynek, es a hatterben szepen gondolkodik rajta 40 masodpercet ;)

mondjuk tegnap este inditottam ujra, most egesz jol birja, 1.7m querybol csak 500 ment a slowba. de amikor nekiestek a servernek haromezren egyszerre, akkor elhasalt az sql, es csak restart segitett. utana meg par percig avg q/s ien 120-150 koruli volt, es minden 2. query slow query volt :D

szntem a tulajoknak/adminoknak kene talalniuk egy ceget (?) akik barterert cserebe elvallalnak az sqld hostolasat. ingyé van, jobb, mi kell meg?
what the fuck is WTF?

#88 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:06

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 21:58

Ti fórumozók nem, legalábbis a javaslatod alapján. Ilyet kár volt írni.

Véleményem szerint:, amit én leszűrtem az elmúlt hónapokból, marhára nem a 2500-as korlátozással nyomott pörgős topik(ok) hozza('k) a belassulást, az SQL error-okat és a 'főrümmötör túlterhelt, menny@nyádba gyerekésőbb' üzeneteket.

márpedig ha nem lennének ezek a topicok jelentős terhet vennénk le a fórumottorról... :rolleyes:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#89 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:25

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:06

márpedig ha nem lennének ezek a topicok jelentős terhet vennénk le a fórumottorról... :rolleyes:

ebben egyetertunk, de neked is meg kell ertened, hogy ezen az alapon barmit kigyalulhatnank a forumbol. ok azert jarnak ide, te meg ezert. szal nem ez a megoldas, hanem uj motor, sql kitelepitese, stb..
what the fuck is WTF?

#90 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:55

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 15:06

Ahhoz képest, hogy Te is szeretsz (vagy szeretnél?) oda írni... hopp, már meg is van a megoldás. Őszintén, -de ez csak költői kérdés,- miért írtad ezt?

#91 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:11

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 15:55

Ahhoz képest, hogy Te is szeretsz (vagy szeretnél?) oda írni... hopp, már meg is van a megoldás. Őszintén, -de ez csak költői kérdés,- miért írtad ezt?

mert ha ez egy it fórum akkor próbaként it fórumként is müködjön, megnézve hogy bírja-e a motor a sziget, társalgó leglátogatottabb topicjai nélkül.... és nem kell itt Omega a hátsó szándékot irni, ezt függetlenül írom attol hogy énis szeretek több topicba is irogatni arrafelé... és kihangsúlyzom ezt arra az esetre írtam ha nincs más lehetőség, egyik sem azok közül pl amiket c0ke írt. ennyi. :smoker: 
( pedig már péntek óta nem cigizek  :D )

szerk.: csak nekem tűnik úgy hogy ki akarod forgatni és célzol vmire, költőiesen kérdezve? :think:

Szerkesztette: MarKinG 2005. 11. 22. 16:15 -kor

#92 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 10:16

Ezzel nem igazán értek egyet, mondjuk ez akkor derülne ki ha próbaképpen egyszer kikapcsolnák.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#93 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:48

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:11

...

Jól megforgattam a szavaimat, hogy félreérthető legyen és tutira őszinte választ kapjak. Pszichológia. :) Köszi a választ. Szóval kár volt írnod.

#94 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:49

Zárójelben jegyzem meg, hogy a SZIGET pörgése a két évvel ezelőttihez képest bakfitty. Ezt nekem kénytelen leszel elhinni kedves Freeone, mert ezügyben igazán autentikus személyként tudok nyilatkozni. Akkoriban rengeteget olvastam a fórumot, a SZIGET pedig személyes kedvencem volt (amellett, hogy akkoriban a szakmai részeket is öröm volt olvasni).

A Társalgó valóban nagyon pörög, de egy-két éretlen személyiséget leszámítva az oda írók sem a hozzászólás generálására mennek rá, meggyőződésem.

Hidd el, nem ezen múlik!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#95 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:57

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:48

Jól megforgattam a szavaimat, hogy félreérthető legyen és tutira őszinte választ kapjak. Pszichológia. :) Köszi a választ. Szóval kár volt írnod.

jaj de nagy a mellény azzal a nagy pszihológia tudással...  :omg: (már csak a doktori hiányzik ugye mi?)
egyébként meg nem személyeskedésre van ez a topic :rolleyes:
ha nem tetszik a véleményem azt elfogadom, ezért vagyunk emberek mert különbözünk, de hogy itt irogass a magas lóról meg gyökérkedj az már nem elfogadható.... :mad2:

#96 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 10:16

Idézet: freeone - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 10:01

Napersze, erre kiváló példa látható a linkre kattintva... ;)

#97 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:33

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:57

jaj de nagy a mellény azzal a nagy pszihológia tudással...  :omg: (már csak a doktori hiányzik ugye mi?)
egyébként meg nem személyeskedésre van ez a topic :rolleyes:
ha nem tetszik a véleményem azt elfogadom, ezért vagyunk emberek mert különbözünk, de hogy itt irogass a magas lóról meg gyökérkedj az már nem elfogadható.... :mad2:

:D  Nem értelek, komolyan mondom. Eszem ágában sincs személyeskedni és mégcsak lovam sincs. A véleményed nem tetszett, ezt és ezért írtam. Ha magadra vetted (mit?), sajnálom. Nem ez volt a célom.

#98 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:48

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:33

:D  Nem értelek, komolyan mondom. Eszem ágában sincs személyeskedni és mégcsak lovam sincs. A véleményed nem tetszett, ezt és ezért írtam. Ha magadra vetted (mit?), sajnálom. Nem ez volt a célom.

márpedig ez a félreérthetőség ezt eredményezi....na mind1 lenyegtelen az egesz amugy is.

#99 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 08:37

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:33

Csak jól megforgatta a szavait, hogy félreérthető legyen és tutira őszinte választ kapjon. Pszichológia.

Szerkesztette: FakeJack 2005. 11. 23. 08:37 -kor

#100 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 08:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:49

...

A sziget meglehetősen különbözik az általam említett társalgó nevű szekciótól. A fő különbség, hogy a szigeten meglehetősen sok, rendkívül érdekes topic van, amelyben érdemi hsz-ek vannak.

Egyébként meg teljesen mindegy, kikapcsolva úgysem lesz, mert van olyan hg, aki 30k-t bukna ezzel hsz számban.. :rolleyes:  :D

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.