HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások V. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 22:04

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 21:58

"Papírja van, ceruzája van, feljelent. Ez a kettő már elég indok nem?" - Hofi

Ezek szerint már ebben a kifordult világban az is baj, ha az ember segíteni szeretne? :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#82 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 23:04

Idézet: kapasz - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 21:27

Szerintem lehetne egy olyan UPC csomag, hogy az első gigabájt forgalomra mondjuk kétszer akkora sebesség mint az utána következőkre. Így a kevesebbet forgalmazóknak lehetne minőségibb netjük.

Vagy olyan, hogy gigabájtonként 20%-ot csökken a sebesség, de nagyobb értékről indul mint a mostani csomagok és megáll pl. 512k-nál stb.

:down:
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#83 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:18

Sziasztok!
Januártól tényleg csökkentik a chello árát? Mit tudtok erről?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#84 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:21

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 1:14

Akkor beírom ide is, hátha NSD nem olvas vissza. Szóval publikus már az információ ezzel kapcsolatban?

De melyik lesz 9500? Mit hallottál? Az 1, vagy a 2 éves? Gondolom a classic...
Én azt is hallottam egyébként, hogy a kábelTV havidiját meg növelik.

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 11. 16. 08:22 -kor

Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#85 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 09:10

Én majd azt hallom, amit a számla a fülembe susog. Addig úgyis csak a találgatás meg a számolgatás lesz.

#86 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 09:39

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 16:37

Attól tartok ez a tendencia még el fog tartni jó ideig. Amcsiban a tv drágább mint a net, gyanítom egy 8-10ezres árszint eléréséig nem igen fognak megállni a szolgáltatók. Sőt ha tényleg jővőre elindul a digitális műsorszórás akkor az még tovább gyorsíthatja a folyamatot, plusz az egyéb járulékos költségei(STB) még további drágulás érzetet fog teremteni.

Ha az ember ránéz Antenna Digitál áraira nem túl olcsó jővőt láthat maga előtt.

Remélem ha tényleg elindul jövőre a digit műsorszórás, akkor lesz lehetőség, hogy csak azokat a csatornákat válasszam és fizessem, amire szükségem van. Nem ilyen szemét csomag politika lesz, hogy kénytelen vagyok családi csomagot fizetni, ha kell pár jó adó.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#87 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:36

Idézet: SaileR - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 17:40

Ismét szeretnék segítséget kérni, remélem valaki tudja a választ :D
Az lenne a problémám, hogy fel szeretném tenni a BW meter nevezetű csodamérőprogramot. Ez eddig oké, de miután felteszem és újraindítom a gépet blokkolja az internetet, se msn, se böngésző, se semmi nem megy. Uninstall után minden a régi, és megy minden..
Namost, annyit találtam itt-ott fórumokban, hogy másnak is előfordult ilyen, választ viszont nem igen láttam rá, csak annyit, lehet, hogy a hálókártyával veszik össze..
2 dolog lehetséges:
1. Tudnátok-e ajánlani másik mérőprogramot, amivel ugyanígy meg lehet oldani a chello-n kívüli és belüli forgalom mérését
2. Megpróbálni a modemet usb-n keresztül beüzemelni, ehhez kérnék tanácsot, ha az 1. pont nem jön össze..

Köszönöm előre is a segítséget!!
sailer

A BWMeterrel én is szívtam. Ugyanúgy blokkolta a netemet. A probléma okát nem találtam meg.

#88 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:37

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 8:18

Sziasztok!
Januártól tényleg csökkentik a chello árát? Mit tudtok erről?

Ha a UPC nem emel árat, akkor az áfacsökkenés miatt a számlán szereplő bruttó összegek (TV nem) 4%-al csökkennek.

#89 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:41

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 10:36

A BWMeterrel én is szívtam. Ugyanúgy blokkolta a netemet. A probléma okát nem találtam meg.

Nálatok lesz a probléma, amikor nekem fenn volt, gond nélkül működött, nem blokkolt semmit.

#90 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:59

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 10:39

Remélem ha tényleg elindul jövőre a digit műsorszórás, akkor lesz lehetőség, hogy csak azokat a csatornákat válasszam és fizessem, amire szükségem van. Nem ilyen szemét csomag politika lesz, hogy kénytelen vagyok családi csomagot fizetni, ha kell pár jó adó.

Az Antenna Digital (volt AM Mikro) is ezt akarta, de a csatornak tulajdonosai nem mennek ebbe bele, csak csomagokban hajlandoak odaadni, ugyhogy ez sosem fog osszejonni, barmennyire is akarja az UPC.
Ha megnezed ott is van most 3 csomag (mini / szar (amiben pl nincs se discovery se mtv sesemmi..) / nezheto) + nehany extra csatorna darabonkent mint pl Al Jazira es hasonlok. Az emberek 1%-a ha nezi barmelyiket..
De ne legyen igazam :)

#91 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 11:55

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 11:59

Az Antenna Digital (volt AM Mikro) is ezt akarta, de a csatornak tulajdonosai nem mennek ebbe bele, csak csomagokban hajlandoak odaadni, ugyhogy ez sosem fog osszejonni, barmennyire is akarja az UPC.
Ha megnezed ott is van most 3 csomag (mini / szar (amiben pl nincs se discovery se mtv sesemmi..) / nezheto) + nehany extra csatorna darabonkent mint pl Al Jazira es hasonlok. Az emberek 1%-a ha nezi barmelyiket..
De ne legyen igazam :)

Pedig megoldható lenne. Lesz olyan adás ami mondjuk 200FT/hó, mivel sokan előfizetik, és lesz olyan ami 2000FT/hó. Bízom benne, hogy idővel eljutunk idáig.  :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#92 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 12:04

NSD.

Ma hajnal kb 03:00-04:40 -ig nem volt net Várpalotán.
Karbantartás volt? :think:
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#93 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 12:42

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 19:18

Az biztos, hogy a dolgozónetesek áfacsökkentés után is jobban járnak, mint a mezei klasszikosok.

ez a dolgozonet h mukodik?
kell egy munkaltatoi igazolas, es utana bemenni ugyfelszolgalatra es megkotni a netet, ami kb 7500/ho (ha jol tudom) es mi van akkor ha megszunik a munkaviszony?

es ki lehet dolgozonetes?
kozalkalmazott, doktor es ilyenek?
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#94 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:39

En kozalkalmazottkent a kov. keppen inteztem el: kertem egy munkaltatoi igazolast, bevittem az ufsz-re, alairtam egy evet, es attol a naptol havi 7.5k-t fizetek (az adott havi szamlan teljes osszeg szerepelt, a kov. havibol meg levontak a torthavi kulonbozetet szo nelkul, es az ufszen a holgy elore szolt, hogy ez igy fog tortenni, szal le a kalappal).
Ennek kb. egy eve, a hetekben jar le a huseg, es mar nem vagyok kozalk., ezert engem is erdekel, h mi van, ha a munkaviszony megszunik (a jovo havi szamlabol ugyis kiderul :p ).

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#95 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:48

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 12:04

NSD.

Ma hajnal kb 03:00-04:40 -ig nem volt net Várpalotán.
Karbantartás volt? :think:

3:00-4:00 között volt. Egyébként volt net, csak elég lassú.

#96 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:50

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 19:17

Az a vicces, hogy hangzatos ez az ADSL2+, de shabba is írta, meg szerintem már én is, hogy ez csak a központok nagyon szűk környezetében tudnak 20 MBit körüli sebességeket, és akkor az upstreamről még nem is beszéltünk, illetve sokkal inkább best effort jellegű, mint most. Mi meg ellövünk 30 MBitet bármennyi kilométerre nagyonizmos upstreammel.

Te ennyire hívő vagy NSD?

Én már nem hiszek ennyire a kábeltévés dolgokban!

Amit te mondasz az is nagyon hangzatos, de miért takargatod te is az igazságot?
Adsl-esek se mondják a távolságot, és te sem, hogy 30Mb izmos upstreammel amit EGY darab headend tud! Nem egy előfizető.
Az ok, hogy nagyobb a távolság, de gondolom upci se fog venni egy headend-et egy előfizetőnek 5MFt-ért!?!

Szal, szerintem... nemtudom... FiberToHome!!! Indulás jövő héten! :-) 100Mbit for all! Addig csak nyüglődés...
Pedálozzál te is upci-nál, hogy koax helyett rángassák a fényszálat! :-)
Vannak már frankó cuccok 17-20eFt egy előfizetőnek Optika-->>TV,Ethernek,Rádió konverterek...
Csak húzni kell az üveget!!!

üdv

#97 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:53

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 21:56

Én még mindig azt mondom, hogy a legutóbbiban, tehát a havidíjban versenyezzenek. Mert ezzel könnyebben szereznének szerintem új előfizetőket az alacsonyabb jövedelműek közül is. Ami nem elhanyagolható szempont.

Más. Dömpi, már az előző topicban írtam, de az méret miatt zárásra került: van itt a házban egy ember, aki wireless router-ren osztja a netet, de semmi biztonsági korlátozást nem állított be, még a router config oldala is default jelszavas. Adjak IP címet, küldtök neki emailt, vagy nem foglalkoztok vele?

szerintem nem nagyon érdekel senkit, ha őt sem... azért kösz, a gesztus nemes :)

#98 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:58

Idézet: CegePetike - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 14:50

Vannak már frankó cuccok 17-20eFt egy előfizetőnek

Hát, havi 17-20 ezret nem tudom, kiadnék-e netre, legyen az bármilyen gyors is, az nagyon sok csoki meg cukorka... ;)
Meg az üvegszál kihúzása sem egészen úgy működik, hogy reggel kitalálják, hogy nosza, húzzunk üveget, délben meg indulnak, és húzzák...

Szerkesztette: debaj 2005. 11. 16. 14:59 -kor

#99 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:59

Idézet: drs - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 15:39

Ennek kb. egy eve, a hetekben jar le a huseg, es mar nem vagyok kozalk., ezert engem is erdekel, h mi van, ha a munkaviszony megszunik (a jovo havi szamlabol ugyis kiderul :p ).

azert kerdeztem mert haver bement ufsz-re, kozalkalmazott es azt mondtak neki h bekotesi dij nincs es havi 7450 ft a havidij es egy munkaltatoi kell, de HA mar nem lesz kozalkalmazott akkor az addigi osszes kedvezmenyt

bekotesi dij /20e
havi kedvezmeny /vmi 4ezret mondtak neki

visszamenoleg vissza kell fizetnie!!!!
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#100 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:00

Akkor is, ha önhibáján kívül szűnik meg a munkaviszonya, pl. nyugdíjba megy? :) Az azért görénység lenne.

Szerkesztette: debaj 2005. 11. 16. 15:01 -kor

Téma megosztása:

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.