HWSW Informatikai Kerekasztal: [GUIDE] Miranda IM - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[GUIDE] Miranda IM Miranda IM kinézetének testreszabása Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 15. 00:09

Intro
Sok emberrel találkoztam /itt a hwsw-n, és máshol is/ akiknek gondjuk akadt a Miranda beállításával, így írtam egy kis Guide-ot, hogy mindenki megcsinálhassa.
  • Mert teljesen testreszabható, ami nagyon sokat jelent annak akinnek fontos, h a Windowsa/Linuxa/RU54-e ne ugy nézzen ki mindenki másnak
  • Nem készít registry bejegyzéseket, így akár egy pendrivra is felrakhatod, és bárhol chatelhetsz a saját accountoddal
  • Sokkal (sokkal lényegesbben elképesztően) kevesebb erőforrást (lásd.:memória,. processzor, te idegeid) igényel mint a legtöbb IM.
  • mert nincs benne ad, spybot, stb...
  • több mint 500 plugin, napi frissítéssel
  • Meg mert jobb
  • jobb
  • és nem utolsó sorban jobb

Először is a fontos linkek: DE azért még olvasd végig!

Miranda homepage
Miranda IM Installer

IE View, tabSRMM
IE View, tabSRMM
Az IE View egy olyan plugin, amely segítségével előre elkészített themeket rakhatsz fel a Message ablakokra (Figyelem:) nem a contact listre (amelyikbe a kapcsolatok vannak listában), arra más plugin kell.)
A tabSRMM plugin nagyon sokmindenre jó. Ezzel is rakhatsz fel themeket a Message ablakokra, de pl. ezzel csinálhatsz tabbed message ablakokat, vagyis h minden beszélgetés egy ablakban, külön-külön tabokban jelenjen meg. Eltünetheted vele a menüsort, a title bart (címsort), a status bart (állapotsort), a toolbart (eszköztárat). Ha eltüntettél mindent, nincs gáz, csak menj egy nyitott message ablak tálcán lévő ikonjához, és jobb klkk után Container Options. Itt visszaállítthatsz mindent.

Telepítésük:
1.Menj a Mranda IM mapppába, és keresd meg a plugin mappát. másold ide a letöltött plugin, plugin mappájának tartalmát. /ieview.dll, tabsrmm.dll/
2. Nyisd meg a Mirandat, menj az Options (Beállítások)-be, majd a plugin részhez. Itt nézd meg, h bevan-e jelölve az IEview, és tabsrmm plugin. Ha nincs tedd meg. Amint ujraindítod látni fogod, h már fut is.
3. Indítsd újra a Mirandat.
4. Amint ujraindítottad, látni fogod, h megváltozott az Options menü.
Menj be mindgyikbe, és állítsd be, ahogy akarod. Ha nem megy, kérdezz nyugodtan.
Nekem (és ahogy hallottam másnak is) voltak gondjai a db3x.dll file-al, miszerint egy popupot dobott ki a Miranda minde indításnál  (és mellékesen nem is működött) h túl régi verziójú db3x plugin. Ha neked is ilyen jön elő, töltsd le ezt a plugint, és igy már mennie kell.
Menj be mindgyikbe, és állítsd be, ahogy akarod. Ha nem megy, kérdezz.

Amennyiben van vmelyikhez letöltött theme-d, akkor azt itt állíthatod be:
IE View Themek
Menj az IE View plugin menüpontba, és itt, miután bejelölted a Templates részt, keresd meg a theme-tt. Ahova raktad, bár érdemes a Miranda mappájába.
Ujraindítás után, amennyiben irsz vkinek, már az új ablakban kell megjelennie a szövegnek.
tabSRMM Themek
Nyiss meg egy párbeszédet, majd a tálcán jobb klikk után menj a Container options... menüpontba.
Itt be tudod állítani, h melyik kapcsolathoz (személyhez) milyen kinézet tartozzon. Akát mindegyikhez különbözőt is be lehet állítani. Lehet IE View v. tabSRMM theme is.

SRMM
Csak ha nem megy a tabSRMM, mert ez alap, az alap installerben is benne van. Biztos ami biztos alapon irom ide.

Moder Contact List, Nicer Contact List
Most jönnek azok a pluginek, amelyekkel a contact listet szabhatod át kényed kedved szerint. Nem könnyű, rohadt aprólékos munka, több monitorüvegembe került mire megcsináltam a sajátomat.
Modern Contact List Layered
A modern contact list alapjaira épült, pár plussz van hozzá. Kitudod vele iratni a kapcsolat nevét, h milyen protocolt használ, státuszát, away-message-t, avatarját, mindezeket 3 sorba. Persze ha nem akarsz, nem iratsz ki semmit, csak a nevét, v pl csak az avatarját. Rendkívül flexibilis.
Asszem egyetlen hátránya, h nem nagyon szinezhető, bár könnyen elképzelhető, h már az. Régen használtam.
Itt találsz theme-ket: Themes for Modern Contact List

Clist Nicer+
Az egyik legelterjedtebb. Amennyiben contact list skint (theme-t) szedtél le, nagy valószínüséggel erre a pluginre iródott.
Beállításait nem sorolnám fel, annyi van, de ha van bármi kérdésed, kérdezz nyugodtan. Elöljáróban annyit, h szinte akármilyen contact list kinézetet be tudsz vele állítani, annyi lehetőséget kínál. Ha lesz idő irok egy külön Guide-t erre.
Themek: Themes for nicer contact list plugin

Modern Contact List Mod
Szintén a Moder Contact list plugnre épült, pár kiegészítéssel: Avatar, overlay icons, változtatható sormagasság, stb....
Kevesebb beállítási lehetősége van mint a Modern Contact list Layered-nek, de sokan ezért kedvelik.
Itt találsz theme-ket: Themes for Modern Contact List

Others
Egy két fontos plugin még:
Tweak UI
Ezzel 5féle bordert (szegélyt) állíthatsz be a contact listnek, illetve átlátszóvá teheted. Hasznos, bár nekem volt vele gondom rendesen.
Updater
Gondolom trivi, Updateket keres, tölt le, installál. Biztos jó, sokan töltik le. Soha nem használtam.
Metacontact
Ez is egy contact listet pofozgató plugin. Soha nem használtam, nemtok róla sokat.
Beszéljen helyettem a szerző:

Idézet

Joins multiple contacts into one. Based on the original by glatapoui. This plugin allows you to convert a contact to a 'metacontact' (using an option in the contact's menu) - you can then add other contacts to it.
Na, világos, nem?  :cool:

Egyéb hasznos kiegészítők:
Hangok
Ikonok

Linkek
Miranda Forums
Modern Contact List topic
Clist Nicer+ topic
Neowin Miranda GUIDE
Neowin Miranda Cuttomization topic
Neowin Customization & skinning Section /Sok készülő és már kész Miranda skin van itt (meg sok minden más is) Érdemes nézelődni!/

:offtopic:
És ha elfáradtatok az olvasában:
[I]Ismeritek?
- Mit mondott Bill Gates a feleségének a nászéjszaka után?
- Drágám, ez még csak a béta verzió volt!

Két számítástechnikus beszélget:
- Szia! Kölcsön adnál 1000 Ft-ot?
- Adok 1024-et, hogy kerek legyen!

A legújabb Windows verzió hivatalos neve: Windows Vista.
A kék halál új felirata: Astala Vista.

- Miért megbízhatóbb a Linux, mint a Windows?
- Mert befagyott ablakot már mindannyian láttunk, de megfagyott pingvint.....
[/I]

Ha bármi van kérdezzetek, remélem nem k**tam el semmit.

avalon

Szerkesztette: czaki 2006. 05. 17. 13:13 -kor

#2 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:04

:respect:
Azt belehet állítani h a partnerlistámban a nevek alatt ki legyenek írva az aláírások is (mint msn)?
Ja, és msn-en beszéltem vkivel, és azt modta h nem látszik az avatarom. ezt lehet orvosolni?
ja, meg a hangokat is ki akarom kapcsolni a ki és bejövő üzeneteknél, de ha kiveszem a pipát és okot nyomok, aztán újra megynitom a beállításokat, a pipa u.úgy bent van... :(

Szerkesztette: eMeM 2005. 12. 15. 10:16 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 15. 10:18

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 11:04

:respect:
Azt belehet állítani h a partnerlistámban a nevek alatt ki legyenek írva az aláírások is (mint msn)?
Ja, és msn-en beszéltem vkivel, és azt modta h nem látszik az avatarom. ezt lehet orvosolni?

Attól függ melyik plugint használod. A Modern CL Layered-nél be lehet. Nemtom pontosan hol, de az options menü, vmelyik felső menüpontban vannak fülek (Second row, third row...). Ott bemész amelyik sorba akarod az away message-t. De ez nagyon necces, h megy-e, mert szinte az összes protokolnak van egy un status message-e. Namost ez ICQnál valóban az, msn-nél személyes üzenetként fut, vhol meg a kliens használja meta adatok átvitelére (pl.:gadu-gadu). Aztán h h dolgozzák fel a pluginek az egy más kérdés, de azért mondtam a MCL Layered-t, mert azt hiszem az pont jól kezeli.
ha nem megy küldök SS-t.

cliist nicer+-nál is lehet: Options->Advanced OPtions->Multiple row Modes

avalon

#4 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:20

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 11:04

ja, meg a hangokat is ki akarom kapcsolni a ki és bejövő üzeneteknél, de ha kiveszem a pipát és okot nyomok, aztán újra megynitom a beállításokat, a pipa u.úgy bent van... :(

Bug. /Már dolgoznak rajta/ Nemtudsz vele mit kezdeni. De ez csak az online-jelzésnél vanígy, nem?
Nem szép megoldás, de én ugy oldottam meg, h létrehoztam egy üres wav file-t, és azt adtam meg hangnak.

avalon

#5 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:39

Idézet: Avalon - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 11:18

Attól függ melyik plugint használod. A Modern CL Layered-nél be lehet. Nemtom pontosan hol, de az options menü, vmelyik felső menüpontban vannak fülek (Second row, third row...). Ott bemész amelyik sorba akarod az away message-t. De ez nagyon necces, h megy-e, mert szinte az összes protokolnak van egy un status message-e. Namost ez ICQnál valóban az, msn-nél személyes üzenetként fut, vhol meg a kliens használja meta adatok átvitelére (pl.:gadu-gadu). Aztán h h dolgozzák fel a pluginek az egy más kérdés, de azért mondtam a MCL Layered-t, mert azt hiszem az pont jól kezeli.
ha nem megy küldök SS-t.

cliist nicer+-nál is lehet: Options->Advanced OPtions->Multiple row Modes

avalon

igen, én is ott kerestem, de hiába állítom be az away msg-t (2. és 3. sorra is), nem írja ki.
ezzel kapcsolatban az is felmerült bennem, h én hol tom beállítani h mások mit lássanak az én aláírásomként...

Szerkesztette: eMeM 2005. 12. 15. 10:53 -kor

#6 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 14:43

meg a beszélgetések témáinak módosítása sem ment. fentvan az ieview, és ki is jelölöm a templatet, vagy a css-t, újraindítom, de mégsem cseréli le. lehet h a tabsrmm_unicode zavar be?

#7 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:05

Nem rossz guide, de mondjuk nekem éppen az tetszik a Miradnában, hogy nincs semmi csicsa, csak funkcionalitás, ami persze azért lehet, hogy néhány plugint igényel. Én jelenleg egy smiley add-ont használok a message ablakokhoz, illetve egy elég unique plugint, egy battle.net klienst, de ez azért elég specifikus... :D

#8 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:39

avatar kérdés megoldódott (msn rész), de az aláírásra várom az 5leteket... :confused:

#9 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 18:34

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 14:39

avatar kérdés megoldódott (msn rész), de az aláírásra várom az 5leteket... :confused:

Bekell kapcsolni a 7-es MSN protokoll hasznalatat.
Utana megkell jelenniuk az alairasoknak, ha mas problema nincs.

Magyar nyelvi fájl: http://miranda-im.org/download/details.php...iewfile&id=2114

#10 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 20. 21:27

Szerintem ez a munka megérdemli, hogy a téma kiemelt legyen, köszönöm szépen mások nevében a leírást  :up:

----atyuska----

#11 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 14:21

Idézet: smyle - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 19:34

Bekell kapcsolni a 7-es MSN protokoll hasznalatat.
Utana megkell jelenniuk az alairasoknak, ha mas problema nincs.

Magyar nyelvi fájl: http://miranda-im.org/download/details.php...iewfile&id=2114

:respect: köszönöm, megy.

#12 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 15:51

Most h már látszanak az aláírások is, 3 sor van az avatar mellett (név, aláírás, állapot).
Ennek az lett az eredméyne, hogy az avatar függölegesen középre került. Azt nem lehet megoldani hogy az első sorral egy szintben legyen a kép teteje?
Vagy ez a skintől függ?

#13 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 29. 16:36

nekem az a nyomorom, hogy a tabsrmm olyan database drivert kér, amilyen talán még nincs is. a legújabb mirandához 0.5.0.1-es driver jár, a tabsrmm meg hibaüzenetben 0.5.1.0-st követel.

megoldást tud valaki? rossz verziót követel? van már külön új database driver, csak én nem találom az oldalon?

#14 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:32

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 17:36

nekem az a nyomorom, hogy a tabsrmm olyan database drivert kér, amilyen talán még nincs is. a legújabb mirandához 0.5.0.1-es driver jár, a tabsrmm meg hibaüzenetben 0.5.1.0-st követel.

megoldást tud valaki? rossz verziót követel? van már külön új database driver, csak én nem találom az oldalon?

Nem írtál részleteket, de ha jól sejtem, akkor egy db3x.dll file-t hiányol, nem?

db3x
Megoldás: Ezt letölteni, telepíteni /bemásolni a plugin mappába, miközben NEM megy a Miranda./
Mennie kell. Ha mégsem irj.

avalon

#15 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:38

Teljsen el is felejtettem:

Miranda blog /A készülő verziók itt találhatóak, changeloggal, minden földi jóval. Sokszor ha valami nem működik, a legújabb verzióval működik. (ergo javították)/

Jelenleg Build #44-nél tartunk. Hooah!  :respect:

avalon

#16 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 12:52

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:32

Nem írtál részleteket, de ha jól sejtem, akkor egy db3x.dll file-t hiányol, nem?

db3x
Megoldás: Ezt letölteni, telepíteni /bemásolni a plugin mappába, miközben NEM megy a Miranda./
Mennie kell. Ha mégsem irj.

avalon

bocs, aszittem a database driver egyértelmű és informtaívabb. igen, az a db3x.dll. köszi a linket, most éppen too busy a szerver, később megnézem.  én a miranda oldalán nem találtam frissebb drivert.

#17 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 14:58

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 10:38

"Sokszor ha valami nem működik, a legújabb verzióval működik. (ergo javították)"

vagy nem. Az újabb buildben pl. hiába van beállítva némelyik név tiltásra - na nem bunkóságból hanem azon okból kifolyólag úgye hogy a mirandában gyakorlatilag _lehetetlen_ egy meglévő MSN kontakttól megszabadulni törléssel. Újra és újra megjelenik hiába törlöd ki - ugyanúgy ott maradnak az ablakban mint előtte.

Szerkesztette: Anteris 2006. 01. 07. 14:59 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 18:04

Idézet: Anteris - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 15:58

vagy nem. Az újabb buildben pl. hiába van beállítva némelyik név tiltásra - na nem bunkóságból hanem azon okból kifolyólag úgye hogy a mirandában gyakorlatilag _lehetetlen_ egy meglévő MSN kontakttól megszabadulni törléssel. Újra és újra megjelenik hiába törlöd ki - ugyanúgy ott maradnak az ablakban mint előtte.

Vagy nem....ez is benne van  :lefety:

De akkor sem hagyom, elöbb utbb megoldják!  :lefety: :lefety: :lefety:

avalon

#19 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 18:08

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 13:52

bocs, aszittem a database driver egyértelmű és informtaívabb. igen, az a db3x.dll. köszi a linket, most éppen too busy a szerver, később megnézem.  én a miranda oldalán nem találtam frissebb drivert.

Naja, hülye vok.  :banghead:

avalon

#20 Felhasználó inaktív   luxy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 14:08

Hali mindenkinek!

Most ismerkedem a progival és első látásra nagyon bejött. Azonban az lenne a kérdésem, hogy lehet-e vele webkamerát használni? Kell hozzá valami plugin?  Segítségeteke előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó