HWSW Informatikai Kerekasztal: [GUIDE] Miranda IM - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[GUIDE] Miranda IM Miranda IM kinézetének testreszabása Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:54

Idézet: luxy - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 15:08

Hali mindenkinek!

Most ismerkedem a progival és első látásra nagyon bejött. Azonban az lenne a kérdésem, hogy lehet-e vele webkamerát használni? Kell hozzá valami plugin?  Segítségeteke előre is köszönöm.

http://forums.mirand...hread.php?t=200

Jelenleg feljesztés alatt van, de még release verzióban nincs benne. Nemsokára lesz. Plugin nincs külön ehhez.

avalon

#22 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 03:39

Üdv,

IRC pluginnal van egy kis gondom. Beállítottam, hogy Miranda indulásakor automatikusan join-oljon egy csatornához. Viszont ilyenkor egyből felugrik sikeres kapcsolódás után a csatorna ablaka. Le lehet ezt valahol tiltani? Tehát azt szeretném, hogy "csendben" kapcsolódjon.

Szerk.: megtaláltam, hogy hol kell, tárgytalan. :)

Szerkesztette: FakeJack 2006. 02. 05. 03:53 -kor

#23 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 20:48

melyik pluginnal lehetne az ikonokat eltuntetni a contact listbol?  :think: meg azis jolenne, ha jobbra/balra is lehetne rendezni. mert lehet enis a desktop-om szerves reszehez igazitanam az egeszet es mindig lathatova tennem.
mert altalaban elrejtem, hogy ne lassam a contactlistet. (nem szeretem ha tul nagy mar az az ablak.. es egyre tobb a contact benne, de ugy meg nem jo ha kicsi marad, mert nem latom azonnal kik online-ok..  )
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#24 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 21:50

Idézet: des - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 21:48

melyik pluginnal lehetne az ikonokat eltuntetni a contact listbol?  :think: meg azis jolenne, ha jobbra/balra is lehetne rendezni. mert lehet enis a desktop-om szerves reszehez igazitanam az egeszet es mindig lathatova tennem.
mert altalaban elrejtem, hogy ne lassam a contactlistet. (nem szeretem ha tul nagy mar az az ablak.. es egyre tobb a contact benne, de ugy meg nem jo ha kicsi marad, mert nem latom azonnal kik online-ok..  )

Hát szerintem az alap Miranda is tudja ezeket, de ha nem, akkor használd ezt:
clist nicer+

A beállítást meg elmondom msn-n :)
Szerk.: Persze ha kell, mert nem hiszem, hogy bármi gondod lesz vele  :D
Sok sikert  :up:

avalon

Szerkesztette: Avalon 2006. 02. 09. 21:51 -kor

#25 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:50

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. Feb. 9., Thursday - 21:50

Hát szerintem az alap Miranda is tudja ezeket, de ha nem, akkor használd ezt:
clist nicer+

A beállítást meg elmondom msn-n :)
Szerk.: Persze ha kell, mert nem hiszem, hogy bármi gondod lesz vele  :D
Sok sikert  :up:

avalon

okes kiprosznyalom majd. most nincs kedvem vele foglalkozni...majd holnap.  :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#26 Felhasználó inaktív   bookfenc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:40

Pluginok, amelyeket tudok ajánlani:
YAMN --> mail checker
LogStat --> (nem csak) matematikusoknak egy kis statisztika
History++ --> átláthatóbbát teszi a Historyt
NewStatusNotify --> az állapotot váltó kontaktjainkról értesít egy szerény felugróban
----------------------
Amit keresnék, az egy automatikusan visszajelentkező plugin, mert ha bont a net, akkor nem megy vissza a szerverekre (icq, msn)  :(
A keresővel csak egy forrást találtam reconnector néven, de inkább nem fordítottam le, mert nem vágtam pontosan, hogy mit is tennék :D Erről, vagy egyéb más újrakacsolódó pluginról valakinek tapasztalata?
----------------------
Ma jelent meg egy jelentős difi a mirandában, miszerint nem igazán megy az üzenetküldés az icq protokolon. A buglisten van egy nem kész verzió a 0.4.0.3-ról, akinek gondja van az icq-s üzenetküldéssel, az nézze meg esetleg ;)
http://blog.miranda-im.org/

#27 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 11. 07:44

Idézet: bookfenc - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 0:40

Amit keresnék, az egy automatikusan visszajelentkező plugin, mert ha bont a net, akkor nem megy vissza a szerverekre (icq, msn)  :(
A keresővel csak egy forrást találtam reconnector néven, de inkább nem fordítottam le, mert nem vágtam pontosan, hogy mit is tennék :D Erről, vagy egyéb más újrakacsolódó pluginról valakinek tapasztalata?

StartupStatus
:)

avalon

#28 Felhasználó inaktív   bookfenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 10:54

Köszi, megnézem :)

#29 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:43

Aszt holtudom beálitani hogy mikor irnak nekem msn ről akkor felbukanjon az üzenet? vagyis hogy a tálcán villogjon.. mert eszt sehol nemtaláltam meg  :think:

#30 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 20:38

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 20:43

Aszt holtudom beálitani hogy mikor irnak nekem msn ről akkor felbukanjon az üzenet? vagyis hogy a tálcán villogjon.. mert eszt sehol nemtaláltam meg  :think:

Ez függ attól is, hogy melyik plugint használod.
De esetleg a Options -> Message Sessions -> Message Window -> Flash contact list and tray icons for new events in unfocused windows? Ez a tabSRMM plugin. nCovers++ is tudja, de ott nem tudom pontosan hol, de az biztos, hogy tudja.

avalon

#31 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:16

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 21:38

Ez függ attól is, hogy melyik plugint használod.
De esetleg a Options -> Message Sessions -> Message Window -> Flash contact list and tray icons for new events in unfocused windows? Ez a tabSRMM plugin. nCovers++ is tudja, de ott nem tudom pontosan hol, de az biztos, hogy tudja.

avalon

Hmm és plugin nélkül nemtudja a Miranda eszt? :think:

#32 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:52

nah sikerult vegre beallitanom a clist nicer plugint. csak kozben egy miranda upgrade-t is eszkozolnom kellett (plusz ujra hackelni egy picit :D) mert sokan mondtak, hogy baj van az icq reszevel. meg valo igaz enis eszrevettem mostanaban soxor hogy nem megy el az uzenet stb.  most mar csak finomitgatasok vannak hatra. de kiraly hogy ellehet vele tuntetni az ikonokat a contact listbol. :)

#33 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 00:32

Idézet: des - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:52

nah sikerult vegre beallitanom a clist nicer plugint. csak kozben egy miranda upgrade-t is eszkozolnom kellett (plusz ujra hackelni egy picit :D) mert sokan mondtak, hogy baj van az icq reszevel. meg valo igaz enis eszrevettem mostanaban soxor hogy nem megy el az uzenet stb.  most mar csak finomitgatasok vannak hatra. de kiraly hogy ellehet vele tuntetni az ikonokat a contact listbol. :)

Szedd le azj verziót, meg nézegesd a Miranda blogját, mert az új buildekben, meg most már a releaseben is javították az ICQ protokolt. Nem bugos volt, hanem teljesen rossz.  :D

Jah, átolvastam. Már megtetted.  :up:

avalon

#34 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 09:03

Miranda pluginok nélkül nemtudja kirakni a tálcára ha irnak? tehát ugy mintha msn lenne.. mert nekem csak villog az a kis ikonja az ora mellet és hát azst nemvezsem észre és igy nemnayon tudom ha valaki ir..  :think:

#35 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 10:16

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 10:03

Miranda pluginok nélkül nemtudja kirakni a tálcára ha irnak? tehát ugy mintha msn lenne.. mert nekem csak villog az a kis ikonja az ora mellet és hát azst nemvezsem észre és igy nemnayon tudom ha valaki ir..  :think:

Nem kell plugin. Mondjuk nekem tabSRMM plugin van, de a sima SRMM is tudja. Amennyiben tabSRMM-d van (ha nincs szedd le, megéri), akkor Options->Message Session->Message Windows->Tabs and Layout->Message tab and window creation options->Automatically pop up.... Alatta lehet pontosítani.

avalon

#36 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 13:21

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 11:16

Nem kell plugin. Mondjuk nekem tabSRMM plugin van, de a sima SRMM is tudja. Amennyiben tabSRMM-d van (ha nincs szedd le, megéri), akkor Options->Message Session->Message Windows->Tabs and Layout->Message tab and window creation options->Automatically pop up.... Alatta lehet pontosítani.

avalon

Joo de nekem nincs semmi plugin és ugykellene megoldani  :)  az joo hogy lehet csak hol állitom be plugin nálkül eszt? Jah és Magyar a Mirandám  ;)

#37 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 17:07

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 14:21

Joo de nekem nincs semmi plugin és ugykellene megoldani  :)  az joo hogy lehet csak hol állitom be plugin nálkül eszt? Jah és Magyar a Mirandám  ;)

Hát én most át nem rakom SRMM-re, de este megnézem. De nem értem a problémádat, az SRMM is plugin, - tekinteve a Miranda moduláris felépítését - mint minden a Mirandában. A tabSRMM nem sokkal nagyobb, mégis sokkal többet tud. Miért az SRMM plugint használod? Ne érts félre, nem hittérítő vagyok, csak szeretném megérteni ezt.

avalon

#38 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 17:15

Options.

Events=>Messaging=>Automtically pop up window when:

Nekem nem magyar, bocs.

Csatolt fájl:

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#39 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 17:24

Nekem egy olyan problémám van, hogy feltettem a popup plust, abból a célból, ha ki vagy bejelentkezik valaki dobjon oda az óra fölé egy kis ablakot (mint sima icq, msn, trillian és társaik).

A preview működik is, csak amikor tényleg érdemi történés van (X bejelentkezik) semmi nem történik.

:think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#40 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 14:10

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. Feb. 18., Saturday - 17:24

Nekem egy olyan problémám van, hogy feltettem a popup plust, abból a célból, ha ki vagy bejelentkezik valaki dobjon oda az óra fölé egy kis ablakot (mint sima icq, msn, trillian és társaik).

A preview működik is, csak amikor tényleg érdemi történés van (X bejelentkezik) semmi nem történik.

:think:

en azthiszem a ttnotify.dll plugin-t hasznaltam egy ideig, aztan egy ido utan inkabb csak idegesitett hogy allandoan kiirta hogy kicsoda van online meg ize..  :D szoval nekem ez mukodott.. ez egy kis tooltip-ben irja ki miranda tray iconja fole....ugy ahogy a windowsban is mukodik ez a tooltip. (tehat nem a ballon message)

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó